Excursii Sharm el Sheikh. Care sunt cele mai apreciate experiente de o zi si cele mai interesante locuri de vizitat

Sharm el Sheikh este cea mai cunoscuta destinatie de vacanta egipteana din sudul Peninsulei Sinai, in mod special pentru multitudinea de optiuni in materie de unitati de cazare, dar si gratie localizarii pe coasta Marii Rosii, intr-o zona cu peisaje subacvatice rapitoare si foarte dezvoltata din punct de vedere turistic. 

Orasul-statiune este potrivit tuturor categoriilor de turisti, caci are multe de oferit atat in imprejurimile apropiate, cat si in cele mai indepartate, prin intermediul excursiilor optionale cu plecare din Sharm. 

In oferta operatorilor locali exista zeci de propuneri in ceea ce priveste tururile de o zi (sau chiar si mai lungi), cu preluare directa de la hotel, retur si cu diferite servicii incluse. 

E important de stiut ca preturile acestor excursii optionale pot diferi de la un operator la altul, insa si tipul excursiei in sine, in functie de serviciile asigurate (servicii premium sau servicii de baza/ masa inclusa/ nopti de cazare incluse/ transport privat/ transport cu autocarul/ transport cu avionul). 

Asadar, exista excursii de o zi al caror pret poate porni de la 20-30 dolari/persoana, insa exista si tururi care pot costa peste 200 dolari/persoana, in functie de destinatia in care mergi si serviciile incluse pe durata experientei tale. 

Excursii Sharm el Sheikh pe mare

Marea Rosie face obiectul celor mai frecvent alese excursii de tip day trip cu plecare din Sharm el Sheikh si asta pentru ca gazduieste o viata subacvatica absolut spectaculoasa, unica in lume si atat de apreciata de catre iubitorii de snorkeling si de scufundari. Majoritatea experientelor de o zi pe mare includ masa de pranz si opriri pentru snorkeling, iar in linii generale, vei intalni in listele operatorilor locali experiente de genul: 

  • Excursie de o zi pentru snorkeling in Parcul National Ras Mohamed, localizat la circa 50 kilometri distanta de Sharm el Sheikh si atat de apreciat pentru frumusetea sa naturala. In general, excursia implica mai multe opriri in zone potrivite pentru snorkeling si include masa de pranz, dar si taxa de intrare in parc. 
  • Snorkeling sau diving in imprejurimile insulei Tiran, un alt loc potrivit pentru observarea vietii marine in imprejurimile acestui mare oras-statiune. 
  • Experienta parasurf in Golful Naama, cu caiacul pe mare sau la windsurfing. In general, aceste tururi dureaza doar cateva ore, nu includ masa de pranz, insa includ in pret si echipamentul, dar si asistenta personalului specializat. 
  • Plimbare cu semi-submarinul in Marea Rosie, un tip de experienta pe care o vei intalni in oferta celor mai multi operatori locali, si care poate fi potrivita pentru tine in cazul in care nu intentionezi sa intri in apa pentru a face snorkeling sau scufundari. Si in acest caz, vorbim despre o iesire scurta pe mare. 
  • Plimbare pe mare cu barca dotata cu fund de sticla, o alta varianta de luat in calcul pentru cei care nu au in plan sa inoate, tocmai pentru ca le va permite sa observe frumusetea si coloritul vietii subacvatice, fara sa se ude.  
  • Scufundari la epava SS Thistlegorm, pana la care faci in jur de 4-5 ore cu barca si unde ai voie sa practici diving doar daca detii anumite certificari care sa ateste experienta ta la adancimi mai mari. Epava este scufundata la o adancime de 33 metri si este considerata un adevarat muzeu subacvatic. 
  • Excursie la Blue Hole Dahab si la Abu Galum, alte locuri celebre pentru snorkeling si scufundari. Blue Hole este cunoscuta drept una dintre cele mai periculoase zone de scufundari din lume, insa chiar daca aici se pare ca au murit in ultimii ani zeci de oameni, locul continua sa atraga turisti. Snorkelingul si divingul inca se practica la Blue Hole, de preferat sub atenta supraveghere a personalului insotitor. 
  • Excursie pe mare la pescuit, ideala pentru cei pasionati de aceasta activitate. In unele dintre cazuri, pescarii amatori pot manca pe barca pestele prins si gatit ulterior de bucatarul ambarcatiunii, atata timp cat vorbim despre o captura safe, iar dupa masa de pranz exista si timp pentru snorkeling. 

Excursii Sharm el Sheikh in desert 

Daca vrei sa iei o pauza de la tot ce inseamna activitati pe mare, te poti orienta catre desert, caci in definitiv, vei fi in Egipt, iar o astfel de experienta este de neratat. In zonele de desert din imprejurimile orasului statiune Sharm el Sheikh se organizeaza zilnic mai multe tipuri de experiente: 

  • Experienta quad biking in desert, pentru cei dornici de putina adrenalina. Poti opta pentru un trip care sa includa doar aceasta activitate, sau poti alege o experienta cu mai multe atractii. 
  • Plimbarea cu camila, poate una dintre cele mai solicitate experiente in desert, se afla de asemenea in oferta celor mai multi operatori locali. Pentru cei care indragesc mai degraba caii, exista si varianta unui tur de calarie, care poate imbina o scurta plimbare prin desert cu o oprire pe malul marii. 
  • Excursie in desert de tip 5 in 1, care include 5 activitati diferite, printre care si quad biking, plimbare cu camila, cina cu beduinii, show oriental si timp pentru observarea stelelor. 

Excursii Sharm el Sheikh cu tur de oras, spectacole si cine tematice 

Simti ca e cazul sa te bucuri de o atmosfera mai vibranta si vrei sa te indrepti catre un loc din care sa te intorci cu amintiri si poze wow? Ti-ar putea atrage atentia una dintre urmatoarele activitati: 

  • Show cu crocodili si serpi veninosi, care are loc la centrul de reptile din Sharm el Sheikh. Turul este, de regula, impartit in 3 experiente: tur ghidat in muzeul de reptile, participarea la un spectacol cu serpi din India (care dureaza in jur de 30 minute) si participarea la un spectacol cu crocodili (aproximativ 40 minute). Acest gen de excursie dureaza in jur de 3 ore si nu include masa de pranz. 
  • Spectacol cu delfini, care implica participarea la un show cu o durata de circa o ora, in care vei putea admira trucuri uimitoare pe care aceste mamifere le executa alaturi de antrenori profesionisti. 
  • Show beduin cu dansuri orientale, in cadrul caruia vei fi plimbat in desert, intampinat de beduini intr-un cort si servit cu ceai traditional si shisha. Vei putea observa si chiar participa la procesul de pregatire a painii traditionale si ulterior vei experimenta o cina de tip bufet sub lumina lumanarilor. Vor avea loc dansuri traditionale, dans din buric, spectacol Tannura si spre final vei putea urmari stelele printr-un telescop. 
  • Turul organizat al orasului Sharm el Sheikh poate fi o alegere inspirata pentru cei care vor sa cunoasca locul mai bine, fara sa se aventureze pe cont propriu. Aceasta experienta poate fi totodata o maniera mai safe prin care poti face shopping in zonele de bazar si alte activitati centrate pe zona de oras. Nu uita sa intrebi operatorul care este timpul pe care-l vei avea la dispozitie in locurile in care veti face opriri. 

Excursii Sharm el Sheikh catre atractii si obiective istorice

In cazul in care nu ai in plan doar sa te relaxezi la hotel si sa explorezi strict atractiile din apropierea statiunii Sharm el Sheikh, te poti orienta si catre unul dintre tururile mai solicitante, care insa presupun fie drumuri ceva mai lungi cu autocarul, fie costuri mai piperate in cazul in care vrei sa alegi transportul cu avionul catre una dintre aceste atractii. 

  • Excursie de o zi sau de doua zile la Cairo, care presupune calatoria cu autocarul pe timp de noapte catre Cairo (drum de 7-8 ore) si intoarcere a doua zi seara. Poti alege si varianta de a petrece o noapte la Cairo, dar si varianta transportului cu avionul. Vei avea ocazia sa vezi piramidele si alte atractii din zona Cairo – Giza, insa ia in calcul ca experienta nu este una tocmai odihnitoare si potrivita celor mici. 
  • Excursia la Manastirea Sfanta Ecaterina si la Dahab poate fi o varianta mai putin solicitanta de tur cu plecare din acest oras-statiune. Aflata la circa 200 kilometri distanta de Sharm, manastirea este inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO, ridicata intre anii 548 – 565, si fiind considerata cea mai veche manastire crestina locuita constant din lume. Cele mai multe dintre aceste tururi includ si o oprire in orasul Dahab si chiar la Blue Hole. 
  • Excursie la Petra, Iordania, cu plecare din Sharm el Sheikh, care poate fi de doua feluri: fie alegi transportul cu ferry, fie cel cu avionul (caz in care costurile vor fi evident mai ridicate). In cazul transportului cu ferry, pregateste-te pentru o aventura solicitanta, caci vei fi preluat de la hotel in jurul orei 01.00 AM si vei fi adus inapoi in jurul orei 23.00 PM. Preturile includ transportul, masa de pranz, viza pentru Iordania si intrarile la toate obiectivele turistice mentionate in program. 

In loc de concluzie

In functie de disponibilitatea ta si de modul in care vrei sa decurga vacanta in Sharm el Sheikh, vei avea oportunitatea sa te bucuri de o multime de experiente precum cele enumerate mai sus. E bine sa ai in vedere totusi ca o singura vacanta va fi cu siguranta insuficienta pentru a te putea bucura de majoritatea acestor activitati, prin urmare, selecteaza cu atentie si nu uita sa intrebi operatorul toate detaliile de care ai nevoie atunci cand decizi sa achizitionezi o excursie.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Egipt?