Ghid plaje Alanya. Plaje populare, plaje retrase si plaje potrivite pentru familiile cu copii

Alanya, una dintre cele mai estice statiuni ale provinciei Antalya, isi bucura vizitatorii cu temperaturi mai calde, preturi in general mai temperate la cazare, atractii si obiective istorice, alaturi de o serie de plaje cu adevarat apreciate. 

In cele ce urmeaza vom incerca sa punctam unele dintre cele mai cunoscute plaje din zona Alanya, alaturi de cateva locuri incantatoare de la malul marii, mai putin populare, astfel incat, odata ajuns aici in concediu, sa stii ce sa alegi pentru experiente de neuitat. 

Si pentru ca ne ocupam cu organizarea eficienta a vacantelor de mai bine de 15 ani, la noi pe site ti-am pregatit si unele dintre cele mai bune oferte vacante Alanya.

Cele mai cunoscute plaje din Alanya

Plajele populare din Alanya sunt in general apropiate de centrul orasului si pot deveni destul de aglomerate in plin sezon. Sunt bine organizate, atat cu segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele de inchiriat, cat si cu portiuni libere, unde te poti aseza pe prosop. 

Plaja Kleopatra este, fara doar si poate, cea mai faimoasa din zona Alanya. Numele sau vine chiar de la regina Egiptului, despre care se spune ca s-ar fi scaldat aici in perioada in care generalul Marcus Antonius i-ar fi daruit Alanya. 

Plaja este localizata la doar 2,5 kilometri de centrul orasului Alanya si este dotata cu mai toate facilitatile necesare unei experiente confortabile. 

La noi pe blog gasesti un articol mai cuprinzator despre aceasta plaja: Kleopatra Beach, cea mai cunoscuta plaja din Alanya Turcia

Plaja Damlatas se afla in continuarea plajei Kleopatra, in dreptul pesterii cu acelasi nume si foarte aproape de castel. Este marginita de stanci in partea stanga cum te uiti la mare, amenajata pe alocuri cu sezlonguri si umbrele, care alterneaza cu zonele de plaja libera. 

In spatele acestei plaje este localizata si statia de jos a telecabinei din Alanya. Si Damlatas se aglomereaza in intervalul iulie-august. 

Plaja Portakal este o alta plaja foarte cunoscuta din zona Alanya. Se afla de cealalta parte a castelului, este premiata Blue Flag si formata dintr-un amestec de nisip cu pietris. 

Intrarea in mare are o panta medie spre abrupta la Portakal, iar in unele zile cu vant mai puternic se pot forma valuri. 

In imediata apropiere sunt deschise restaurante, baruri, iar plaja este dotata si cu dusuri, cabine de schimb si toalete. 

Te invitam sa descoperi mai multe amanunte aici: Despre Portakal Beach, plaja cu vedere superba catre Castelul Alanya

Plaje Alanya potrivite pentru familiile cu copii 

Atunci cand vorbim despre plajele potrivite pentru familiile cu micuti, in general, acestea trebuie sa ofere vizitatorilor o intrare lina in apa, dar si o organizare ceva mai buna, cu diferite servicii la indemana. 

Plaja Incekum este una dintre cele mai recomandate plaje din zona Alanya, daca te numeri printre cei care au venit aici alaturi de copii. Se afla la 28 kilometri departare de oras, in directia Side, este formata din nisip fin de culoare aurie si are o intrare lina in apa. 

Incekum are o lungime de circa 1 kilometru, iar in zona din spate intalnesti cateva beach baruri, centre de sporturi acvatice, alaturi de cabine de schimb, dusuri si toalete. 

Si despre aceasta plaja am structurat un articol cu mai multe informatii, la noi pe blog: Despre Incekum Beach, plaja din Alanya potrivita familiilor cu copii

Plaja Kleopatra poate fi inclusa, de asemenea, in randul plajelor pentru familii cu copii, pentru ca este bine organizata si formata dintr-un nisip cu o granulatie mai mare, despre care se spune ca nu s-ar lipi de corp :). 

Are zona de promenada in zona din spate si mai multe restaurante. Desi intrarea in mare este lina la Kleopatra, e bine de stiut ca apa se adanceste totusi destul de repede, la circa 8-10 metri distanta de mal. 

Plaja Avsallar este atribuita cartierului cu acelasi nume din Alanya si este localizata la circa 23 kilometri departare de centrul orasului, tot in directia Side.

Are o lungime de aproximativ 2 kilometri si este formata din nisip auriu, iar intrarea in mare are o panta lina spre medie. 

Aici exista o portiune destul de generoasa de segmente private, administrate de catre hotelurile din prima linie, dar si plaja publica, marcata pe Google Maps cu “Avsallar Halk Plajı”. 

Este usor mai ingusta, insa bine amenajata si frecventata adesea si de catre familii. 

Citeste mai multe amanunte aici: Avsallar Beach si aproape totul despre vizita la aceasta plaja din Alanya

Plaje frumoase si mai putin populare in Alanya

Daca nu faci parte din randul celor care vor sa se relaxeze strict pe plaja hotelului, ci vrei sa explorezi cat mai multe zone interesante si mai putin cunoscute de la malul marii, apropiate totusi de orasul Alanya, mai jos ti-am selectat cateva propuneri. 

Plaja Tersane are dimensiuni micute si este ascunsa chiar in imediata vecinatate a Castelului Alanya. 

Are un aspect ingust, nu are amenajare de niciun fel, iar in spatele sau troneaza zidul castelului. Desi nu se numara printre cele mai populare plaje din Alanya, sunt totusi destul de multi turisti care ajung aici, in special din randul celor care viziteaza atractiile din zona castelului. 

Desigur, si despre aceasta plaja avem mai multe amanunte aici: Tersane Beach, plaja micuta din imediata apropiere a Turnului Rosu Alanya

Plaja Ulas este o alta fasie de nisip din apropierea orasului Alanya, frecventata atat de catre localnici (in mod special la final de saptamana), cat si de catre turisti. Nu este o plaja clasica si este evaluata ca fiind mai putin potrivita familiilor cu copii. 

Fasia de nisip este mai ingusta, iar locul poate fi potrivit pentru cei care vor sa faca snorkeling, caci fundul marii are, pe alocuri, un aspect stancos. 

Mai multe detalii despre aceasta plaja te asteapta la noi pe blog, in articolul: Despre Ulas Beach Alanya, una dintre cele mai atipice plaje din apropierea acestei statiuni

Daca timpul iti permite si vrei sa explorezi si plaje putin mai indepartate de orasul Antalya, poti sa te orientezi catre zona orasului Gazipasa, unde vei intalni alte cateva locuri fascinante:

Plaja Koru se afla la 49 kilometri departare de Alanya si la 5 kilometri de centrul orasului Gazipasa, fiind considerata una dintre cele mai instagramabile, gratie aspectului sau stancos aparte. 

Plaja are, la intrarea in mare, mai multe placi de piatra care formeaza pe alocuri piscine naturale. Nu este confortabila pentru familiile cu copii, iar daca vii aici se recomanda sa iei neaparat cu tine si acea incaltaminte speciala pentru apa.

Descopera mai multe detalii despre acest loc aici: Koru Beach, plaja cu piscine naturale din apropierea orasului Gazipasa Antalya

Delik Deniz, un loc cunoscut si cu denumirea de “Golful Regelui”, se afla la 67 kilometri distanta de Alanya si la 23 kilometri departare de Gazipasa. 

Aici nu vei intalni o plaja tipica, ci mai degraba o piscina naturala, separata de mare printr-un perete masiv de stanca. 

Accesul este destul de dificil, insa peisajul este in mod categoric unul de exceptie. Vizitatorii isi intind prosoapele pe stanci, iar in imediata apropiere nu exista servicii, motiv pentru care e bine sa vii pregatit cu toate cele necesare. 

Citeste mai multe aici: Delik Deniz sau Golful Regelui, o comoara ascunsa in estul provinciei Antalya

In loc de concluzie

Speram ca micul ghid al plajelor din Alanya sa-ti fie de folos in cazul in care planuiesti un concediu in aceasta parte a provinciei Antalya. Putem spune ca zona Alanya are plaje pentru toate preferintele si pentru toate tipurile de turisti, alaturi de numeroase atractii istorice si naturale localizate in imediata apropiere a malului marii. 

Bineinteles, daca te-ai apucat deja sa cauti cazare in aceasta parte a litoralului turcesc, iti reamintim sa arunci o privire si la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Alanya!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?