Ghid plaje Parga. Top 12 locuri frumoase de la malul marii pe care sa le vizitezi daca-ti faci vacanta aici

Zona Parga Grecia este vestita pentru plajele sale superbe si pentru atmosfera mai boema, mai putin turistica, mai linistita cu care isi asteapta vizitatorii. 

Plajele din imprejurimile orasului Parga sunt de toate tipurile: formate din nisip, potrivite pentru familii cu copii, potrivite pentru snorkeling sau pentru practicarea anumitor sporturi acvatice, izolate si cu aspect salbatic – asadar, indiferent in ce categorie de turisti te incadrezi, vei gasi ceva potrivit necesitatilor tale. 

Te invitam sa descoperi in cele ce urmeaza 12 dintre cele mai frumoase plaje din zona Parga, iar la noi pe site o serie de oferte bune pentru vacantele in Parga, din care sa poti selecta simplu si rapid ceva pe placul tau.

Cele mai populare plaje Parga

Daca ne raportam la gradul de popularitate al plajelor din Parga, fara doar si poate, intre primele pozitii se afla plaja Krioneri. 

Plaja Krioneri este cea mai apropiata de centrul orasului, iar turistii cazati in Parga pot ajunge aici foarte repede, caci plaja se afla in imediata vecinatate a portului. 

Este evident amenajata cu sezlonguri si umbrele, are o multime de facilitati si servicii in zona din spate (restaurante, terase, unitati de cazare, magazine) si ofera o priveliste superba catre micuta insula Panagia, la care poti ajunge in cateva minute cu o ambarcatiune. 

E bine de stiut insa ca plaja Krioneri devine foarte aglomerata in plin sezon. 

Plaja Piso Krioneri este considerata “sora mai mica” a plajei Krioneri. Se afla la doar 300 metri distanta, intr-un golfulet retras, cu apa turcoaz. 

Nici de aici nu lipseste organizarea cu sezlonguri si umbrele, iar in zona din spate se gasesc 2 taverne. Piso Krioneri are un aspect mai stancos si devine, de asemenea, destul de intens vizitata in miez de vara. 

Plaja Valtos ocupa, totodata, o pozitie importanta in topul celor mai cunoscute plaje din Parga. Se afla la circa 1 kilometru de centrul orasului si are avantajul de a-si bucura vizitatorii cu o intindere generoasa.

Teoretic, nu prea exista turist care sa fi ajuns in Parga si sa nu stie de Valtos, cu atat mai mult cu cat aceasta este considerata a fi un soi de plaja urbana, fiind apropiata si de ruinele Castelului Venetian din Parga. 

Are mai bine de 1 kilometru lungime, multe unitati de cazare si restaurante in zona din spate si este amenajata in mare parte cu sezlonguri si umbrele. 

Plaja Lichnos este o alta plaja foarte cunoscuta in aceasta zona. Este localizata la 4,3 kilometri departare de centrul orasului Parga, fiind formata dintr-un amestec de nisip cu pietris. 

Zona din spatele acestei plaje este destul de dezvoltata, iar pe plaja, segmentele organizate cu sezlonguri alterneaza cu zonele libere de nisip. 

De aici se poate ajunge rapid la Pestera Afroditei, accesibila doar de pe mare, prin intermediul unei scurte plimbari cu barca, hidrobicicleta sau canoe, care se inchiriaza de la Lichnos.

Plaja Alonaki Fanariou este ceva mai indepartata de oras (la 25 kilometri, in directia Preveza) insa numarul important de recenzii pe care le-a strans in ultima perioada pe Google (peste 2000), ne fac sa o includem, de asemenea, in topul celor mai populare plaje din zona Parga. 

Plaja extrem de frumoasa poate fi amenajata cu sezlonguri si umbrele in miez de vara, insa in extrasezon este, de obicei, lipsita de organizare. 

Are un aspect pietros (incaltarile speciale pentru apa sunt binevenite aici), iar golful de-a lungul caruia se desfasoara gazduieste in mijloc si o mica insulita, la care turistii care stapanesc mai bine inotul se incapataneaza sa ajunga 🙂 

Plaje Parga mai putin cunoscute, cu aspect salbatic

In cazul in care preferi sa te indrepti catre locurile cat mai putin atinse de infrastructura si de mana omului, zona Parga are ce sa-ti ofere. 

Plaja Agios Giannakis este pozitionata intr-un golfulet ferit de vant, la 9,6 kilometri departare de centrul orasului. Drumul de acces catre plaja este in mare parte asfaltat si in conditii bune, iar plaja este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris. 

Ia cu tine acea incaltaminte speciala, caci zona este pietroasa (insa foarte potrivita pentru snorkeling), si umbrela, apa si alte obiecte necesare. In zilele de vara, poti prinde deschisa micuta taverna din spatele plajei. 

Plaja Agios Sostis face parte tot din aceasta categorie, insa este mai greu de accesat. Drumul secundar de acces se afla in conditii vitrege (unii dintre turisti spun ca nici macar masini 4×4 nu au vazut), iar ultima portiune a potecii care coboara spre plaja este prevazuta cu franghii de sustinere, care sa te ajute sa cobori in siguranta, evident, pe jos. 

Nu este o plaja potrivita pentru familiile cu copii si nici pentru persoanele cu mobilitate redusa, are un aspect stancos in imprejurimi si o mica bisericuta care poarta acelasi nume, in imediata apropiere. 

Este complet lipsita de amenajare si de servicii, ceea ce inseamna ca trebuie sa aduci cu tine toate cele necesare, insa poate oferi un cadru ideal pentru snorkeling. 

Plaje Parga potrivite pentru familiile cu copii 

Daca planuiesti sa pleci spre Parga alaturi de cei mici, mai mult ca sigur vei fi interesat si de cele cateva plaje care ofera un cadru ceva mai potrivit pentru familiile cu copii. Desigur, indiferent de locul ales, iti reamintim ca supravegherea micutilor in apropierea malului marii este esentiala. 

Kerentza Beach este una dintre plajele mai putin stiute din zona Parga, insa totodata frecventata de catre unele familii cu copii. Este situata in ceea ce se numeste “Golful lui Odiseu”, are locuri de parcare in zona din spate, nisip fin si o intrare lina in apa. 

Totusi, e bine de stiut ca plaja este lipsita de amenajare, motiv pentru care e bine sa vii aici cu propria umbrela, crema cu factor de protectie ridicat, racoritoare si alte lucruri de care ai nevoie, pentru ca nu vei gasi de unde sa le cumperi. 

In mijlocul verii, sunt sanse sa intalnesti pe plaja 1-2 gherete cu mancare. 

Plaja Ammoudia este locul in care raul Aheron se varsa in mare si este relativ apropiata de Kerentza (intre cele doua sunt in jur de 11 kilometri). 

Este considerata ca fiind potrivita in general tuturor tipurilor de turisti, are atat segmente amenajate, cat si segmente libere, o intrare lina spre medie in apa si o atmosfera mai linistita. 

La o distanta relativ modesta de plaja, in spate, se afla o serie de unitati de cazare, dar si restaurante si terase. 

Intre plaja Ammoudia si Parga sunt 17 kilometri. 

Plaja Sarakiniko se afla la 11,9 kilometri de Parga, este bine organizata, insa nu la fel de populara precum plajele mai apropiate de centru. 

Are sanse sa fie mai putin aglomerata in sezon (desi devine, treptat, din ce in ce mai cunoscuta) si este amenajata cu sezlonguri si umbrele aproape integral. 

Este lipsita in general de valuri mari si de curenti foarte puternici pentru ca este pozitionata intr-un golf ferit, are acea apa clara in nuante de turcoaz, insa intrarea in mare are o panta medie (la inceput este lina, insa dupa cativa metri se adanceste destul de repede). 

Plaje Parga potrivite pentru sporturi acvatice

Atunci cand vine vorba despre kitesurfing sau windsurfing, cea mai renumita plaja din zona Parga pentru aceste activitati este Vrachos Beach (care poarta si denumirea de Loutsa Beach). 

Vrachos Beach este localizata cam pe la jumatatea distantei dintre orasele Parga si Preveza si are o lungime de circa 6 kilometri. 

Plaja are o deschidere ampla spre mare, ceea ce inseamna ca vantul este mai puternic in aceasta zona, la fel si curentii. 

Pe unele portiuni, plaja atinge in jur de 50 metri in latime, iar in zona din spate intalnesti o alee de promenada, mai multe taverne si terase, unitati de cazare (majoritatea vile) si centre de sporturi acvatice. 

Daca te cazezi in zona Parga, insa esti dispus sa mergi cu masina ceva mai mult pentru o plaja potrivita sporturilor acvatice de acest tip, te-ai putea indrepta si catre insula Lefkada. 

Plaja Agios Ioannis, care se afla aproape de Lefkada Town, este intens frecventata de catre iubitorii de kitesurfing, fiind evaluata ca potrivita pentru nivelurile intermediar, avansat si profi. In zona din spatele plajei exista centre de kite, de unde poti inchiria echipament/ inscrie la cursuri. 

Intre plaja Agios Ioannis Lefkada si Parga sunt 86 kilometri (aproximativ 1 ora si 20 minute de mers cu masina). 

In loc de concluzie

Zona Parga Grecia isi asteapta turistii cu plaje pentru toate preferintele si gusturile, majoritatea oferind peisaje de vis si conditii potrivite pentru experiente relaxante si memorabile la malul marii. 

Daca ai o plaja preferata in Parga, nu ezita sa ne impartasesti experientele tale, iar daca te-am inspirat suficient de tare incat sa vrei sa pui la cale un concediu aici, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Parga!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?