Paje Beach Zanzibar, plaja exotica potrivita pentru pasionatii de kitesurfing

Considerata a fi, nu de putine ori, una dintre cele mai frumoase plaje ale Zanzibarului, Paje Beach se afla in topul preferintelor practicantilor de kitesurfing si este, fara doar si poate, acel gen de loc din care iti este efectiv greu sa te ridici si sa pleci. 

Nu stim inca daca senzatia e data de albastrul apei, de nisipul foarte alb, de curiozitatea cu care descoperi creaturi marine de toate formele si culorile pe timp de reflux, de viata simpla a lumii de aici sau, in definitiv, de toate la un loc, insa ce putem sa-ti spunem cu certitudine e ca merita sa bifezi Paje Beach fie si pentru o zi, daca pui la cale o vacanta in Zanzibar. 

Despre tot ce implica o vizita aici gasesti detalii in cele ce urmeaza, iar daca ti-ai propus sa ajungi sa vezi cat mai multe dintre plajele frumoase ale acestei insule, la noi pe blog te mai asteapta un articol care sa te puna usor in dificultate 🙂 Top 15 cele mai frumoase plaje din Zanzibar

Unde se afla Paje Beach si cu ce poti sa ajungi aici 

Paje Beach face parte din randul plajelor fascinante de pe coasta de est a insulei mari Zanzibar si se afla in prelungirea plajei Bwejuu si destul de aproape de Jambiani Beach. 

Din Stone Town si pana la Paje Beach sunt in jur de 50 de kilometri, pe care-i poti parcurge fie cu taxiul, fie cu dala dala, fie cu Zanzibusul (shuttle bus), fie prin intermediul unui transport privat, in cadrul unei excursii optionale. 

In general, cu masina ar trebui sa faci in jur de o ora – o ora si 15 minute pana la Paje daca pleci din Stone Town, iar daca ti-ai rezervat cazare chiar in aceasta zona, e bine sa stii ca de la aeroportul din Zanzibar si pana aici vei avea de parcurs cam tot atat (50,1 kilometri). 

Cu taxiul ajungi destul de repede (poate chiar in 45-50 minute), iar drumul ar trebui sa te coste in jur de 30-35 dolari, insa te sfatuim ca inainte sa te urci in masina, sa te asiguri ca ai fixat pretul cu soferul si ca v-ati inteles. 

Cu Zanzibusul faci in jur de o ora si 15 minute, iar pretul unei calatorii este de 15 dolari/persoana. Poti rezerva bilete online si poti consulta programul pe acest site

Daca esti cazat in zona Nungwi si vrei ca intr-o zi sa vezi Paje, Bwejuu si Jambiani, ar trebui sa iei in calcul o distanta ceva mai mare, de circa 90 kilometri. 

Multe dintre excursiile optionale pe care le vei gasi disponibile la receptia hotelului sau la birourile agentiilor din statiunile mari au experiente organizate si in aceasta parte a insulei si chiar opriri la plaja Paje. Intreaba operatorul care este programul exact si cat timp vei avea la dispozitie, alaturi de detalii despre alte obiective pe care le-ai mai putea bifa in ziua respectiva. 

Cum arata Paje Beach si ce poti sa faci la aceasta plaja 

Ne e greu sa credem ca poate fi cineva care sa spuna ca Paje Beach nu arata fix asa cum ar trebui sa arate o plaja exotica, motiv pentru care ti-am atasat mai jos si un video de aici, filmat cu drona. 

Zona din spate cu palmieri inalti, bungalouri, mici barulete cu muzica relaxanta, alaturi de centrele de inchiriere echipament kite si windsurf, barcile de pescuit ale localnicilor, ancorate la mal, apa de un turcoaz divin in diferite nuante – alcatuiesc impreuna tabloul perfect .

In perioadele de reflux, oceanul se retrage si scoate la suprafata diferite creaturi, fragmente de corali, stele de mare, arici de mare – o incantare daca te numeri printre cei pasionati sa le descopere, cu conditia sa nu uiti sa-ti pui in picioare acele incaltari speciale pentru apa, pentru ca nu e de joaca sa topai printre toate aceste curiozitati 🙂

Pe timp de flux, surferii si pasionatii de inot sunt in extaz, insa chiar si atunci, nu uita sa intri in apa incaltat. 

Pe plaja mai poti observa grupuri de localnici care joaca fotbal, care canta si danseaza, masai care umbla imbracati traditional si alaturi de care poti face o poza, in schimbul unei sume de bani, copii care sar in apa, pescari care improvizeaza mici gratare si pregatesc peste proaspat adus la mal. 

In zona sunt destul de multe unitati de cazare, pentru toate buzunarele si toate preferintele – vei gasi resorturi pretentioase, insa si bungalouri unde vei avea asigurat un minimum de confort. 

Timpul pare sa se opreasca in loc la Paje, unde ai posibilitatea sa practici diferite sporturi acvatice, sa faci plimbari lungi, aproape interminabile, de-a lungul plajei (speram noi, cu capul acoperit si cu crema cu factor de protectie ridicat daca alegi sa mergi prin soare), sa te relaxezi cu un cocktail in mana si efectiv, sa lasi toate grijile deoparte. 

Alte atractii in apropiere de Paje Beach

Paje Beach are avantajul de a fi localizata intr-o zona cu mult potential turistic a Zanzibarului, motiv pentru care vei observa ca majoritatea excursiilor de o zi in aceasta directie includ opriri si la alte atractii. 

Daca vrei sa ramai in sfera plajelor, te mai poti orienta rapid catre una dintre urmatoarele doua: 

Bwejuu Beach este la doar 3-4 kilometri distanta de Paje si este chiar mai linistita de atat, mai ales ca aici nu prea sunt kitesurferi. Cei care prefera plimbarile mai lungi pe jos, o pot lua la pas, pe plaja, catre Bwejuu, insa vei observa ca exista si localnici care se plimba cu bicicleta intre cele doua. 

Jambiani Beach este plaja satului vecin, unde linistea si relaxarea sunt cuvinte de ordine si unde vei avea ocazia sa observi viata simpla a localnicilor si sa te bucuri de un peisaj cel putin la fel de frumos catre ocean. 

Jozani Forest este padurea tropicala care a devenit casa pentru maimutele rosii colobus, pe care te vei opri sa le admiri in prima parte a excursiei. Ulterior, vei merge catre zona padurii de mangrove si mai apoi catre padurea de mahon, unde ghidul pe care-l vei avea alaturi iti va oferi informatii pretioase despre multe dintre plantele care cresc pe aici. 

Sigur, daca esti si mai norocos, s-ar putea sa ai sansa sa observi si crabi lautari, pesti amfibii, cameleoni sau diferite rozatoare si pasari (Parcul National Jozani Chwaka Bay gazduieste peste 40 de specii de pasari si peste 50 de specii de fluturi). 

The Rock Restaurant Zanzibar, faimos de altfel gratie pozitionarii sale, este la o distanta de circa 13 kilometri de Paje Beach si poate face obiectul unei alte opriri, mai ales ca fotografiile aici reprezinta un soi de must-have pentru cei care ajung in Zanzibar.

In loc de concluzie,

In cazul in care ai in plan ca in viitorul apropiat sa dai o fuga pana in Zanzibar, pune si coasta de est a insulei pe lista ta cu locuri de vizitat, nu de alta dar plaje precum Paje, Bwejuu sau Jambiani nu merita neexplorate daca tot ai ajuns pana aici 🙂

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Zanzibar?