Bwejuu Beach, una dintre cele mai linistite si relaxante plaje din Zanzibar

Cu siguranta nu exista persoana care sa-si planifice o vacanta in Zanzibar si care sa nu astepte cu nerabdare momentul in care paseste pe una dintre plajele deosebite de aici, iar Bwejuu Beach nu face nicio exceptie in acest sens, chiar daca nu este atat de cunoscuta precum plaja din Nungwi sau altele. 

Aceasta plaja se afla pe coasta de est a insulei mari Zanzibar, destul de aproape de alte atractii ale acestei zone si promite sa le ofere celor care cauta sa se relaxeze toata linistea si cadrul ideal pentru asta 🙂

Daca si tu esti din ce in ce mai tentat sa pui la cale o vacanta in Zanzibar sau ai fost aici, insa nu ai apucat sa vezi decat plajele mai populare, iti recomandam o oprire la Bwejuu, pe care sigur nu ai cum sa o uiti.

Mai mult, daca ti-ai propus sa vezi cat mai multe dintre plajele acestei insule, la noi pe blog gasesti si un articol cu astfel de propuneri: Top 15 cele mai frumoase plaje din Zanzibar

Localizare Bwejuu Beach si cum ajungi aici 

Plaja satului Bwejuu se afla in partea de est a insulei, foarte aproape de Paje si la o distanta rezonabila fata de fascinantul sat Jambiani. Din start, e bine sa stii ca o vizita aici poate veni la pachet si cu opriri in alte locuri frumoase aflate la mica distanta, asa ca poti transforma un day trip la Bwejuu intr-o adevarata excursie de explorare a partii de est a Zanzibarului. 

Intre Bwejuu si Paje este o distanta de doar 3,4 kilometri, pe care o poti parcurge chiar si pe jos, pe plaja, daca ai chef de o zi ceva mai activa. Sunt localnici care ajung foarte usor si cu bicicleta intre cele doua. 

Din Bwejuu si pana la Jambiani Beach, pe care merita sa o vezi, de asemenea, intr-o vacanta in Zanzibar, sunt 9,5 kilometri, ceea ce inseamna ca vei avea de parcurs un drum de aproximativ 15 minute cu masina. 

Din Stone Town, centrul istoric al Zanzibarului, si pana la Bwejuu Beach sunt aproximativ 53 de kilometri, pe care-i vei parcurge in circa o ora si jumatate. 

Drumul pana aici e ceva mai lung daca pleci din Nungwi, caci in acest caz vorbim despre o distanta de aproape 92 de kilometri, pe care ia in calcul ca e posibil sa o parcurgi in aproximativ 2 ore. 

Poti ajunge aici prin intermediul unei excursii organizate, cu taxiul, dar si cu shuttle bus (Zanzibus), acesta din urma avand curse regulate catre Paje, Jambiani si Bwejuu. Poti verifica programul si poti face rezervari online pentru bilete pe acest site. Daca vii din Nungwi cu Zanzibusul, vei plati 25 dolari/persoana, iar daca vii din Stone Town sau de la Aeroport – 15 dolari/persoana. 

Cum arata Bwejuu Beach si ce poti sa faci la aceasta plaja

Bwejuu Beach este o fasie lunga de nisip fin si alb, care se intinde catre plaja vecina Paje. 

Pe timp de reflux, e nevoie sa mergi chiar si mai bine de 1 kilometru pentru a putea inota in ape adanci, iar pe timp de flux, este recomandat sa porti incaltari speciale pentru a evita situatiile in care calci pe bucati de corali, arici de mare si alte vietuitoare acvatice. 

Plaja este potrivita acelor turisti amatori de plimbari lungi si de relaxare intr-o zona nu atat de intens frecventata, in care lipsesc cluburile si barurile zgomotoase. 

In aceasta zona exista multe unitati de cazare cu preturi foarte avantajoase si servicii mai putin pretentioase, insa exista si cateva hoteluri mai bine cotate. 

Asadar, satul Bwejuu poate fi un loc bun de cazare daca ai in plan sa te bucuri de cat mai multa liniste in vacanta ta din Zanzibar. 

In zona din spatele plajei exista palmieri inalti, iar catre apus, localnicii se mai strang pe aceasta plaja pentru a juca fotbal, pentru a canta sau pentru a socializa. Nu poate fi comparata cu vibranta plaja Nungwi, care atrage mult mai multi turisti zilnic, insa si aici vei gasi din loc in loc, cateva barulete si restaurante unde te poti opri pentru o gustare sau pentru un cocktail cu priveliste wow. 

Nu prea exista zone amenajate cu sezlonguri si umbrele sau daca sunt, acestea sunt destul de rare, eventual in dreptul unor unitati de cazare din prima linie, asadar daca stai in alta parte a insulei si vii aici pentru o zi de plaja, e bine sa iei cu tine o palarie, crema cu factor de protectie ridicat si un tricou. 

Bwejuu Beach poate fi un loc bun de explorat si daca esti cazat in Paje, mai ales ca poti ajunge chiar si pe jos aici, intr-un mediu potrivit in cazul in care vrei sa-ti limpezesti mintile si sa te bucuri de frumusetea naturii in adevaratul sens al cuvantului. 

Alte plaje si atractii apropiate de Bwejuu Beach 

Daca nu vei fi cazat in aceasta zona si ti-ai propus sa vizitezi Bwejuu Beach prin intermediul unui trip organizat, e bine sa ai in vedere ca vei avea si alte atractii in preajma. 

Paje Beach este una dintre cele mai cunoscute plaje din aceasta zona si pentru ca este atat de apropiata de Bwejuu, o vei putea bifa in aceeasi zi fara probleme. Vei gasi relativ acelasi peisaj, insa intr-un loc mai frecventat de catre pasionatii de kitesurfing si de windsurfing, asadar usor mai animat si mai colorat. Si numarul unitatilor de cazare este ceva mai mare in Paje comparativ cu Bwejuu.

Jambiani Beach, plaja satului pescaresc cu acelasi nume, se afla la un drum cu masina de doar 15 minute de Bwejuu Beach. Poti vedea localnicele care aduna alge, poti explora creaturile deosebite pe care oceanul le scoate la suprafata pe timp de reflux sau poti sa te bucuri de o bere la una dintre terasele cu priveliste catre apa, totul intr-o atmosfera linistita. 

Jozani Forest este o alta atractie apropiata de aceste plaje, de cele mai multe ori inclusa intr-un tur de o zi organizat in partea de est a insulei. Vei avea ocazia aici sa admiri fascinantele maimute rosii colobus, alaturi de padurea de mangrove si padurea de mahon. 

Daca optezi pentru un astfel de tur de o zi, nu uita sa intrebi operatorul, inainte sa achiti experienta, care este timpul pe care-l vei avea la dispozitie in fiecare dintre aceste locatii, nu de alta, dar e posibil ca odata ajuns pe una dintre aceste plaje, sa nu-ti doresti sa mai pleci 🙂 

In loc de concluzie,

Bwejuu Beach este una dintre plajele linistite ale Zanzibarului, mai putin populare si in general potrivite celor care cauta sa se relaxeze intr-un mediu mai ferit de aglomeratie si de galagie, insa deosebit de frumos din punct de vedere al peisajului. 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Zanzibar?