Rezervarea unei vacante si lucruri importante de stiut in interactiunea cu agentia de turism

Visezi la o vacanta intr-un loc potrivit pentru tine si cei dragi, insa nu stii exact de unde sa pornesti research-ul si nici cum sa depistezi cele mai bune oferte? Mai mult, inca te mai intrebi daca ar fi bine sa achizitionezi vacanta pe cont propriu sau sa o cumperi printr-o agentie de turism? 

La toate aceste intrebari, completate de multe altele, vei gasi raspunsuri in acest articol, in care detaliem pas cu pas toate lucrurile importante pe care sa le ai in vedere atunci cand iti organizezi vacanta printr-o agentie de turism, cum ar fi termeni folositi in turism, servicii suplimentare pe care le poti solicita, oferte de vacanta cu adevarat potrivite nevoilor tale. 

Si pentru ca suntem specialisti in organizarea vacantelor de peste 14 ani, ti-am pregatit la noi pe site si sute de oferte pentru vacante litoral Bulgaria, completate de vacante Grecia si vacante Turcia, astfel incat sa ai de unde sa alegi ce ti se potriveste mai bine!

De ce sa rezervi vacanta prin agentie si cum reperezi o agentie de turism buna 

Poate ti s-a intamplat sa te intrebi macar o data “Ce am de castigat daca rezerv vacanta printr-o agentie de turism?”. Ei bine, motivele pentru care ar fi mai rentabil sa procedezi asa sunt multe, printre care si faptul ca nu mai pica pe umerii tai sa te ocupi de toata organizarea, sa faci rezervarile pentru toata lumea (lucru deloc usor in cazul in care vorbim de un grup mai mare).

Pe acest subiect, iti recomandam sa citesti articolul: 10 motive sa-ti rezervi vacanta printr-o agentie de turism

Agentul tau de turism va stii cum sa te ghideze in cazul unor situatii neasteptate si-ti va oferi acces la informatii suplimentare despre vacanta ta, despre hotelul pe care l-ai ales sau chiar si despre destinatie.  

Mai mult, o agentie de turism buna te va directiona si catre cele mai bune oferte si recomandari, mai ales daca este specializata pe anumite destinatii care includ si locul in care vrei sa-ti faci vacanta. O astfel de agentie, cu experienta si cu portofoliu bogat, va avea si unele dintre cele mai bune preturi pentru destinatiile respective, preturi pe care este posibil sa nu ai sanse sa le obtii daca ti-ai rezerva sejurul pe cont propriu.

Insa ce anume recomanda o agentie de turism ca fiind buna? In linii generale, agentia aleasa de tine ar trebui sa aiba experienta, consultantii sa cunoasca destinatiile de vacanta bine, sa tina cont de preferintele dar si de posibilitatile tale atunci cand iti recomanda pachetul potrivit, sa aiba review-uri reale si pozitive din partea clientilor si nu in ultimul rand, sa comunice eficient. 

Poti gasi raspunsuri mai complete la aceasta intrebare citind articolul: Cum alegi cea mai buna agentie de turism? Asa recunosti o agentie de turism de incredere

Ofertele de vacanta si cum poti sa o alegi pe cea potrivita tie 

Intr-o lume atat de dinamica si o piata aflata intr-o continua reinventare, e destul de greu sa depistezi o oferta buna daca nu ai experienta in domeniu, insa vrei totusi sa pleci intr-o vacanta cu un raport calitate/pret bun. 

In primul rand, atunci cand alegi un pachet turistic, asigura-te ca serviciile oferite ti se potrivesc, respectiv ca hotelul este conform asteptarilor tale (studiaza in detaliu unitatea de cazare, comentariile, descrierea, facilitatile) si ca destinatia de vacanta este ceea ce aveai in plan. 

Mai mult, inainte sa cumperi o vacanta pe care ai remarcat-o printr-o oferta, intereseaza-te si daca aceasta are toate taxele incluse (adica TVA, costurile de cazare, taxa de statiune), dar si daca are conditii de anulare sau care anume sunt conditiile de plata. 

Si mai multe informatii despre acest subiect poti gasi aici: Cum alegi o oferta de vacanta potrivita pentru tine? Opt trucuri pe care trebuie sa le stii

Iar daca ti-ai facut planul ca anul acesta sa mergi la un hotel cu cazare in regim all inclusive, insa vrei sa stii cum poti sa selectezi o oferta cu adevarat buna, incearca sa-ti oferi raspunsuri la urmatoarele intrebari:

  • Ce include oferta mea all inclusive? Are toate cele 3 mese principale asigurate si bauturile incluse? 
  • Cum arata hotelul la care ma voi caza? Are review-uri bune, aer conditionat in camera, minibar? 
  • Ce alte servicii mai sunt incluse? 
  • Pretul ofertei mele reflecta intr-o mare masura calitatea serviciilor de acolo? 

Totodata, daca mergi intr-o vacanta all inclusive cu copiii, e bine sa tii cont si de alte aspecte referitoare la serviciile de la hotel. Exista animatie, locuri de joaca pentru copii, alte facilitati? Mai mult, daca esti senior sau ai in plan sa calatoresti alaturi de un senior, cu siguranta vei fi interesat de confort extra si anumite facilitati. 

De aceea, te-ar putea interesa si informatiile din articolul: Vacantele pentru seniori si aspectele care merita luate in considerare inainte de a face o rezervare

Date fiind toate aceste aspecte de care e bine sa tii cont inainte sa faci o rezervare pentru o vacanta all inclusive, iti recomandam sa arunci o privire si pe articolul: Cum recunosti o oferta all inclusive buna? E posibil sa gasesti aici mai multe raspunsuri cu privire la intrebarile referitoare la vacantele in regim all inclusive. 

Servicii suplimentare pe care le poti solicita cand rezervi camera 

Ai ales deja destinatia de vacanta, ai gasit si cea mai potrivita oferta pentru tine, hotelul ti se pare bun, insa mai ai totusi cateva intrebari cu privire la anumite servicii suplimentare pe care le-ai putea solicita agentiei. 

In general, turistii cer cel mai des un pat matrimonial in camera, solicitari completate si de camerele alaturate sau la un anumit etaj, patut pentru bebelus, o anumita orientare a camerei (cu vedere spre mare, vedere spre gradina) si chiar disponibilitatea unui anumit meniu. 

O parte a acestor servicii este contra cost, in timp ce o alta nu poate fi garantata de catre agentie, insa in functie de disponibilitate si de gradul de ocupare al unitatii de cazare, exista sanse ca solicitarile tale sa aiba si o rezolvare favorabila. 

Cu toate acestea, e bine de luat in calcul ca in perioadele de varf, sansele sa primesti o camera cu pat matrimonial sau langa camera prietenilor alaturi de care-ti faci vacanta sunt ceva mai scazute. 

Pe acest subiect, citeste si: Cele mai intalnite servicii suplimentare pentru o rezervare. Ce se poate sau nu garanta si de ce

Mai mult, daca ti se intampla sa te confrunti cu o neplacere sau cu o neintelegere la hotel, e bine ca in prima instanta sa incerci sa rezolvi situatia cu calm, la fata locului. 

Agentia de turism poate avea rol de mediator in cazul in care problema ta nu-si gaseste o rezolvare la receptie, insa cu siguranta lucrurile vor functiona mai rapid si mai bine daca-ti pastrezi calmul si comunici eficient cu personalul hotelier. Gasesti mai multe detalii despre cum poti face asta aici: Cum faci o reclamatie la hotel daca ai parte de un inconvenient si cum e mai bine sa reactionezi

Termeni din turism cu care e bine sa te familiarizezi inainte sa faci o rezervare

Ti s-a intamplat sa ai neclaritati cu privire la ce inseamna early booking, ce avantaje ai daca alegi o astfel de oferta, respectiv ce inseamna overbooking sau modificari last minute? Sau esti tentat sa pleci intr-o vacanta all inclusive, insa vrei sa stii mai exact ce presupune pentru ca e prima data cand incerci acest regim de cazare? Motivele pentru o vacanta all inclusive sunt numeroase, insa in cele mai multe dintre cazuri, argumentele principale sunt confortul si preturile avantajoase. 

Ofertele early booking sunt acele oferte care-ti pot oferi reduceri de 15-25%, uneori chiar si 40-50% din pretul unei vacante, daca le achizitionezi din timp (cu luni bune inaintea vacantei tale, respectiv 5-6-7 luni).

De ce sunt avantajoase ofertele early booking? Pentru ca-ti poti rezerva din timp hotelul dorit, fara sa te stresezi ca nu mai prinzi camere libere, pentru ca-ti poti rezerva o vacanta la un pret avantajos si pentru ca poti beneficia de aceleasi servicii si aceeasi calitate la un pret mai mic. 

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si: Ce inseamna early booking si avantajele sale in 2022. Cum te ajuta pandemia sa ai cele mai flexibile beneficii?

O vacanta all inclusive este aceea in care ai asigurate, in pachetul platit, pe langa cazare, cele 3 mese principale ale zilei, alaturi de bauturi alcoolice si non alcoolice, insa si vacantele de acest tip pot sa difere de la un hotel la altul. La un all inclusive de baza, vei avea incluse bauturi locale, in timp ce la un ultra all inclusive, vor fi incluse bauturi de import si probabil si alte servicii.

Pentru informatii mai amanuntite despre acest tip de vacanta, iti sugeram sa citesti: Ce inseamna All Inclusive si ce sa ai in vedere daca n-ai mai fost niciodata intr-o astfel de vacanta

Overbooking-ul, pe de alta parte, este o practica destul de des intalnita care face referire la situatiile in care locurile dintr-o anumita unitate hoteliera, avioane sau vase de croaziera sunt suprarezervate. Practic, sunt vandute mai multe locuri decat numarul de locuri efectiv disponibile, insa aceasta practica nu este una straina, tocmai pentru ca se incearca o diminuare a pierderilor din acest sector. 

In cazul in care clientul unei agentii de turism se afla intr-o asemenea situatie, agentia de turism este obligata sa-i ofere acestuia alternative corespunzatoare ca si grad de confort cu cele platite. Mai mult, in unele cazuri, sunt sanse chiar ca turistul sa primeasca si o compensatie extra sau un upgrade, pentru tot disconfortul. 

Pana la sfarsitul lunii ianuarie expira peste 120 de oferte cu reduceri pana la -35%. Rezerva acum si prinzi cele mai bune conditii de rezervare din Romania.

Perioadele aglomerate si asteptari de la o vacanta in varf de sezon

Urmeaza sa-ti faci vacanta intr-o perioada foarte aglomerata, fie pentru ca esti constrans de anumite situatii, fie pentru ca adori sa fie cat mai cald si cat mai multa animatie in jurul tau? 

Daca mergi intr-o destinatie de vacanta populara, asteapta-te ca in astfel de perioade sa fie si un flux foarte mare de turisti, insa si o serie de alte situatii pe care e bine sa le gestionezi echitabil de la inceput. 

Spre exemplu, e posibil ca la hotel, sezlongurile de pe plaja sa se ocupe mai rapid, parcarea sa devina neincapatoare, sa existe unele mici intarzieri la check-in sau restaurantul sa devina usor aglomerat la ora de varf.

Sfatul nostru este sa stai linistit, caci se va gasi o rezolvare pentru fiecare dintre aceste probleme: poti evita aglomeratia de la masa de seara daca alegi sa iei cina mai devreme sau mai tarziu (in general, cei mai multi oaspeti ai hotelului iau masa in intervalul 19.30- 20.00), respectiv te poti lasa ghidat de personalul de la receptie pentru a parca intr-un spatiu din imediata apropiere a hotelului, etc. 

In definitiv, suntem cu totii oameni, solutii exista, iar tu te afli in vacanta pentru a te relaxa, nu-i asa? Ti-ar putea fi util si articolul: Ce asteptari ar trebui sa aiba un client de la hotel intr-o perioada aglomerata

Nu in ultimul rand, si in cazul agentiilor de turism, perioadele aglomerate isi pun amprenta, ceea ce face in unele cazuri ca agentii sa raspunda la solicitari putin mai greu sau sa trimita confirmarile cu mici intarzieri. Insa, pentru a evita o aglomerare si mai mare a acestora, poti face, la randul tau, cateva alegeri care sa-ti favorizeze o rezervare mai rapida.

Despre toate acestea, dar si despre asteptarile pe care ar trebui sa le ai de la o agentie de turism cunoscuta, intr-o perioada aglomerata, gasesti mai multe detalii aici: Ce asteptari sa ai de la agentia de turism intr-o perioada aglomerata.

Bineinteles, e posibil sa apara intrebari si dupa ce ai achizitionat pachetul de vacanta, iar din acest punct de vedere e bine sa stii din timp cum ar trebui sa comunici eficient cu agentia ta de turism. Iti recomandam pe acest subiect articolul: Cum interactionezi cu agentia de turism dupa ce cumperi o vacanta

In loc de concluzie

Ne dorim ca informatiile din acest articol sa-ti fie de un real ajutor in interactiunea ta cu agentia de turism si sa te ajute sa-ti planifici vacanta perfecta. 

Totodata, pentru ca ne recomanda experienta in domeniu, iti reamintim si ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte vacanta litoral Bulgaria, carora li se adauga si oferte pentru alte destinatii apropiate de casa precum Grecia si Turcia. Te asteptam sa le explorezi oricand simti ca a venit vremea pentru o noua vacanta!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?