Mic ghid pentru vizita la Castelul Angelokastro Corfu

Planuiesti o escapada pe coasta de vest a insulei Corfu, iar pasiunea pentru istorie sau dorinta de a vizita cat mai multe obiective notabile din zona nu-ti dau pace? 🙂 In acest caz, sunt sanse mari sa vrei sa adaugi Castelul Angelokastro pe lista ta, caci vorbim despre unul dintre cele mai importante situri istorice de pe intreaga insula. 

Te invitam intr-o scurta calatorie virtuala catre Angelokastro, pe parcursul careia vei gasi detalii folositoare despre acces, istoric si alte atractii din apropiere. 

Bineinteles, pentru ca ne ocupam cu organizarea vacantelor de mai bine de 15 ani, la noi pe site te asteptam si cu unele dintre cele mai bune oferte de cazare in Corfu, Grecia.

Localizare Angelokastro, cum ajungi si distante din alte statiuni

Ruinele castelului se afla la o distanta de doar 9 kilometri pornind din centrul faimoasei statiuni Paleokastritsa, in partea de vest, nord-vest a insulei Corfu. 

Din Corfu Town (capitala insulei) si pana la Angelokastro sunt aproximativ 29 de kilometri. 

Plecand cu masina din Paleokastritsa, vei avea de parcurs un drum de circa 25-27 minute, pana in zona inferioara a castelului, respectiv zona in care se poate parca. Drumul are serpentine si este ingust pe multe dintre portiunile sale. 

Dupa ce ai parcat, vei avea de urcat pe jos o serie de trepte pietruite (in jur de 180 la numar). Accesul este unul greoi, iar experienta nu se recomanda persoanelor cu dificultati de mobilitate si nici familiilor cu copii micuti. 

Te sfatuim sa porti incaltaminte adecvata si sa ai la tine apa plata, dar si o sapca/palarie, mai ales daca vii aici pe la orele pranzului, intr-o perioada cu temperaturi ridicate. 

Tariful de intrare este de 3 euro/persoana, iar Angelokastro poate fi vizitat zilnic in intervalul orar 10:00 – 17:30. 

Distante catre Angelokastro din alte statiuni ale insulei: 

  • distanta Sidari – Angelokastro: 25 kilometri
  • distanta Kassiopi – Angelokastro: 38 kilometri
  • distanta Dassia – Angelokastro: 22 kilometri
  • distanta Benitses – Angelokastro: 36,5 kilometri
  • distanta Moraitika – Angelokastro: 43 kilometri
  • distanta Kavos –  Angelokastro: 68 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Angelokastro: 30 kilometri

Scurt parcurs istoric al locului si ce poti vedea in prezent la Angelokastro

Considerat pe vremuri drept una dintre cele mai puternice fortarete ale insulei, Angelokastro era unul dintre cele 3 castele cu rol de aparare ridicate inaintea perioadei de dominatie venetiana. Triunghiul defensiv era format din Castelul Gardiki (in sud), Castelul Kassiopi (in nord-est) si Castelul Angelokastro (in nord-vest). 

Se presupune ca Angelokastro ar fi fost ridicat pe parcursul secolului ai XIII-lea, la comanda lui Mihai I Komnenos Doukas, Despotul Epirului, numit și Mihail Angelos. Castelul ar fi fost fortificat ulterior de catre fiul sau, Mihail al II-lea. 

Angelokastro a avut rol de capitala a insulei Corfu incepand cu 1387 si pana in secolul al XVI-lea. 

In ciuda asediilor frecvente si a multiplelor incercari de cucerire de-a lungul secolelor, Castelul Angelokastro nu a cazut prada invadatorilor. 

Odata cu aparitia razboaielor moderne, importanta castelului a scazut, constructia cazand treptat intr-o stare de paragina. 

Incepand din 1999, a fost intreprins un program de restaurare, in urma caruia castelul a fost inchis publicului pentru sapaturi arheologice si reconstructie. 

In prezent, Angelokastro poate fi vizitat conform programului mai sus mentionat, iar la fata locului pot fi observate zidurile de protectie, Biserica Acropolei (inchinata Arhanghelului Mihail), ruinele unui cimitir cu morminte sapate in stanca (in partea de vest a platoului), o capela sapata in stanca (in partea de est) inchinata Sf. Kyriaki, cu picturi interioare care dateaza din secolul al XVIII-lea, poarta principala de nord, protejata in trecut de un turn circular si alte ramasite ale mai multor constructii. 

Alte obiective si atractii apropiate de Angelokastro 

Probabil stii deja ca Angelokastro nu este singurul obiectiv fascinant pe care-l poti vizita in aceasta zona. 

Satul Lakones se afla la doar 3,5 kilometri departare de castel, intr-o zona inalta, de unde poti admira una dintre cele mai frumoase privelisti catre coasta statiunii Paleokastritsa. 

In Lakones te asteapta stradute inguste, case vechi din piatra (unele datand chiar si din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea), o mica piateta si cateva terase cu view superb. 

Plajele din Paleokastritsa isi pastreaza statutul de atractii principale ale zonei. Plaja principala poarta numele de Agios Spiridon, insa in imprejurimile acestei statiuni te asteapta mai bine de 15 plaje, pentru toate preferintele si toate tipurile de turisti. 

Printre acestea, enumeram si: Agia Triada, Agios Petros, plaja barului de pe stanci La Grotta, plaja satului Liapades, plaja Rovinia si plaja Limni Glyko (cu dubla deschidere la mare). 

Plaja Limni Glyko

Manastirea Paleokastritsa, localizata in apropierea plajei Agios Spiridon, poate fi un alt loc care sa-ti ofere o priveliste splendida catre mare. A fost cladita pe un promontoriu si are o istorie fascinanta, fiind ridicata initial in secolul al XIII-lea. 

Intre Manastirea Paleokastritsa si Castelul Angelokastro sunt 10 kilometri. 

In loc de concluzie

Speram ca informatiile de mai sus iti vor fi folositoare in timpul vizitei tale la Castelul Angelokastro si ca experienta ta aici va fi una pe masura asteptarilor. 

Daca ti-am starnit interesul pentru escapadele in aceasta insula greceasca, iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?