Ce sa stii despre Gjipe Beach, paradisul ascuns de pe Riviera Albaneza

Una dintre cele mai faimoase plaje ale litoralului albanez este Gjipe Beach, o plaja ascunsa intr-un mic golf si cu acces greoi, care atrage atentia unui numar ridicat de turisti gratie peisajului aparte de aici. 

La o simpla cautare pe Google, vei observa ca acestei plaje ii sunt atribuite descrieri precum “magnific”, “spectaculos” “nestemata”, lucru de inteles daca privesti cateva dintre fotografiile surprinse aici. 

Cu toate acestea, Gjipe Beach nu este o plaja la care se ajunge usor si poate deveni aglomerata in varf de sezon, aspecte pe care le discutam punctual in cele ce urmeaza. 

Localizare Gjipe Beach. Cum ajungi aici si unde parchezi 

Plaja Gjipe sau Gjipe Beach, asa cum o vei gasi pe Harti, se afla intre plajele Dhermi si Jale, in sud-vestul Albaniei, la 64 kilometri de orasul Vlora si la 15,7 kilometri de orasul Himara. 

Din Saranda si pana la aceasta plaja sunt 68 kilometri, ceea ce inseamna ca vei parcurge un drum de circa o ora si jumatate cu masina, in cazul in care esti cazat in zona Saranda si vrei sa explorezi frumusetea naturii de la Gjipe. 

Poti ajunge la Gjipe Beach cu masina si ulterior pe jos sau cu barca. In cazul in care optezi pentru prima dintre variante, vei parca intr-un spatiu special amenajat localizat mai sus (taxa de parcare este de 300 LEK/autoturism) si vei avea de coborat in panta, pe jos, circa 20-25 minute. 

Tine cont ca de-a lungul drumului nu exista umbra naturala, iar in zilele toride, plimbarea poate fi destul de solicitanta. Pe drum vei putea observa cateva buncare vechi, abandonate. Sigur, trebuie sa iei in calcul ca la plecare va trebui sa o iei din nou la pas, urcand pe acest traseu. Iti recomandam sa nu cobori spre plaja incaltat cu papuci.

Daca vrei sa eviti drumul pe jos, o alta varianta de a ajunge la Gjipe Beach poate fi cu barca, pe care o poti lua din Himara sau din Dhermi. 

Cum arata Gjipe Beach si ce servicii gasesti la aceasta plaja 

Probabil ai ajuns deja la concluzia ca Gjipe Beach este spectaculoasa, in mare parte si gratie micului canion din spatele plajei, care o incadreaza cumva intr-un peisaj rupt din filme. 

Gjipe Beach este formata din pietris, pe care-l vei intalni si la intrarea in mare, ceea ce inseamna ca incaltarile speciale pentru apa vor fi binevenite aici. 

Plaja Gjipe este amenajata in plin sezon cu sezlonguri si umbrele care pot fi inchiriate (cel putin, in ultimii ani, asa a fost). E posibil sa vezi si poze cu plaja complet goala, fara pic de organizare, acelea sunt fie mai vechi, fie facute in extrasezon. 

Apa de aici are o culoare albastra spectaculoasa, in nuante mai deschise la mal si de o claritate aparte, aspect ce va fi in favoarea ta daca vrei sa faci snorkeling. 

Turistii care au fost la Gjipe Beach sezoanele trecute o descriu ca fiind mai curata, comparativ cu alte plaje populare ale litoralului albanez. 

In spatele plajei exista si o zona de camping, dar si unul sau doua restaurante, cu diferite gustari, dar si preparate din peste si fructe de mare. 

Teoretic, daca vii la Gjipe in plin sezon, vei avea de unde sa te aprovizionezi cu racoritoare si gustari, insa daca alegi sa o vizitezi in alte perioade, ar fi bine sa iei la tine si cateva rezerve in acest sens. 

Cand sa vii la Gjipe Beach

Gjipe Beach este una dintre cele mai cunoscute plaje din aceasta zona a litoralului albanez, motiv pentru care in intervalul iulie-august, s-ar putea sa o prinzi destul de aglomerata. Este, intr-adevar, la fel de frumoasa pe cat se spune, insa exista multi turisti care pot rezona cu ideea ta de a bifa acest loc in timpul vacantei pe Riviera Albaneza. 

Daca vrei sa prinzi loc pe sezlong in aceasta perioada, iti recomandam sa vii mai devreme la Gjipe Beach. 

Altfel, exista zone de plaja libera, in mod special la extremitati, pe langa stanci, unde plaja se ingusteaza. 

O perioada mai buna pentru o vizita la Gjipe Beach poate fi in mai, la inceput de iunie sau la sfarsit de septembrie – inceput de octombrie. Mai ales daca vii pe jos, temperaturile placute iti vor face traseul mai comod, iar odata ajuns langa mare, vei putea sa te bucuri mai pe indelete de frumusetea naturala a acestui loc. 

Alte plaje apropiate de Gjipe Beach 

Gjipe Beach nu este singura plaja frumoasa din aceasta zona. Daca simti nevoia sa mai explorezi si alte locuri de genul, gasesti mai jos cateva sugestii:

Plaja Dhermi – una dintre cele mai apropiate, la 11 kilometri de Gjipe, o plaja foarte bine organizata si animata, frecventata in mod special de tinerii care vor sa se distreze.

Sezlongurile si umbrelele pot fi inchiriate cu preturi cuprinse intre 1000-2000 LEK, iar in miez de vara, devine destul de aglomerata. In apropierea plajei Dhermi ai si Pestera Piratilor (la care poti ajunge cu barca), iar in continuarea acesteia se afla plajele Drimades si Palasa

Plaja Jale, localizata la 12,8 kilometri de Gjipe Beach, este tot cu o atmosfera ceva mai animata pe timp de vara, cu sezlonguri si umbrele de inchiriat si restaurante in zona din spate. Gasesti si o portiune destul de micuta de plaja libera, unde-ti poti aseza prosopul. 

Plaja Livadhi se afla la 3,8 kilometri de Jale, are o zona de camping, organizare cu sezlonguri si umbrele, dar si restaurante. In vara lui 2022, doua sezlonguri si o umbrela puteau fi inchiriate la Livadhi cu 700 LEK. 

In loc de concluzie

Gjipe Beach este, fara doar si poate, una dintre cele mai frumoase plaje din aceasta zona de litoral, insa pentru a te bucura cu adevarat de unicitatea acestui loc iti recomandam sa eviti lunile iulie-august, cand primeste un numar ridicat de vizitatori. 

Daca ai ajuns la Gjipe Beach pana acum sau planuiesti sa o faci in viitorul apropiat si simti ca mai sunt si alte informatii interesante si actuale care le pot completa pe cele de mai sus, asteptam cu interes impresiile tale! 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?