Jala Beach, una dintre plajele populare si pline de distractie din zona Himare Albania

Cunoscuta sub mai multe denumiri, Jala Beach (sau Jale/Jali Beach) este considerata a fi una dintre numeroasele nestemate ale litoralului albanez in materie de plaje. Ce este interesant la aceasta plaja oarecum izolata e faptul ca e foarte bine organizata, nelipsita de locuri cu muzica si distractie, totul intr-un cadru natural cat se poate de frumos. 

Plaja Jala nu este insa potrivita tuturor tipurilor de turisti, aspecte si caracteristici pe care le vom aborda, punctual, in cele ce urmeaza. 

Unde este Jala Beach si cum ajungi aici 

Plaja Jala se afla la doar 7 kilometri de centrul orasului Himare si la 59 kilometri departare de Saranda. Localnicii atrag atentia ca denumirea corecta a acestei plaje este Jali Beach (strada din spatele plajei se numeste Rruga Jali), iar plaja poate fi reperata pe Harti cu denumirea de Plazhi i Jalës). 

In cazul in care esti cazat in zona Saranda si vrei sa explorezi si plajele din vecinatatea orasului Himare, pana aici ar trebui sa faci in jur de o ora si jumatate cu masina. 

Din satul Borsh si pana la Jala Beach sunt 23 kilometri, adica un drum de circa 40 minute, iar din Dhermi si pana la aceasta plaja ai de strabatut 16 kilometri, ceea ce inseamna aproximativ 30 minute pe drum. 

Cel mai simplu mod de a ajunge aici este cu masina, iar in cazul in care nu dispui de propriul mijloc de transport, o idee poate fi sa vii cu o masina inchiriata sau prin intermediul unei excursii organizate. 

Exista si autobuze care circula de-a lungul drumului principal care trece prin aceasta zona (si care merge din Saranda catre Vlora – SH8), insa acestea nu te vor duce pana la plaja. Din punctul in care vei fi lasat vei mai avea de mers pana la Jala Beach in jur de 5 kilometri pe jos, ceea ce nu e prea confortabil. 

Cei care au mai fost la Jala Beach sezoanele trecute spun ca exista si locuri de parcare gratuite, insa acestea se ocupa destul de repede in plin sezon. Daca vii aici in intervalul iulie-august, e posibil sa te invarti ceva pana gasesti unde sa lasi masina. 

Cum arata Jala Beach si ce servicii gasesti la aceasta plaja 

Jala Beach se intinde de-a lungul unui golfulet, este formata din pietris si are o apa a marii cat se poate de turcoaz, asa ca din punct de vedere al aspectului, putem spune ca este un loc cu adevarat frumos. 

Plaja sta foarte bine si la capitolul amenajare si organizare cu sezlonguri si umbrele, iar in zona din spatele plajei exista o multime de beach baruri, restaurante si taverne. 

Totusi, acest aspect nu o face sa fie potrivita pentru cei care cauta liniste si relaxare, cel putin nu in plin sezon, cand muzica se aude destul de tare si distractia e in toi, dupa cum povestesc o parte dintre turistii care au vizitat Jala Beach in anii precedenti. 

In 2022, doua sezlonguri si o umbrela puteau fi inchiriate la Jala Beach cu 1000 LEK (in jur de 45 RON), insa pe unele segmente exista si baldachine, iar preturile pot sa difere de la un beach bar la altul sau de la un sezon la altul. 

Apa marii este destul de limpede in aceasta zona, ceea ce inseamna ca e posibil sa ai vizibilitate buna daca faci snorkeling. Se recomanda sa iei cu tine si incaltarile potrivite pentru apa, caci poti intalni pietre la intrarea in mare.

In zona din spatele plajei exista si o serie de unitati de cazare, dar si vreo doua zone de camping. 

Cand e mai bine sa vii la Jala Beach 

Jala Beach este o plaja destul de populara, iar faptul ca este foarte bine organizata o face sa fie vizitata in mod frecvent de catre turistii care aleg sa-si faca vacantele in aceasta zona. 

De aceea, e bine sa ai in vedere ca in perioada lunilor iulie-august, sunt sanse mari sa prinzi destul de multa miscare pe la Jala Beach 🙂

Daca vii aici pentru distractie si vrei sa te bucuri de cele mai ridicate temperaturi, acest lucru nu va reprezenta neaparat o problema. 

Pe de alta parte, daca nu esti prea prietenos cu caldura si vrei sa eviti locurile aglomerate, o alegere mai potrivita poate fi sa vii la Jala Beach la sfarsit de mai, inceput de iunie sau dupa prima jumatate a lunii septembrie. 

HINT: Luna septembrie vine la pachet si cu temperaturi inca ridicate in ceea ce priveste apa marii (cu o medie de 25 grade). 

Alte plaje in apropiere de Jala Beach 

Intreaga zona Himare este vestita pentru plajele sale frumoase, ceea ce inseamna ca in vecinatatea plajei Jala, vei mai avea la indemana si alte locuri interesante care pot fi explorate. 

Folie Marine este o plaja administrata privat, aflata in partea dreapta a plajei Jala, cum te uiti la mare. Este un loc potrivit pentru cei care vor sa petreaca, amenajat intr-un stil mai pretentios, cu muzica tare, party-uri si preturi mai ridicate. 

Plaja Gjipe este localizata la 12 kilometri de Jala Beach, este una dintre cele mai frumoase din zona din punct de vedere al peisajului, are un mic canion in zona din spate si poate deveni destul de solicitanta pentru cei care aleg sa vina aici chiar si cu masina. Se parcheaza undeva in zona de sus, urmand sa cobori la pas circa 20-25 minute, pe un drum neasfaltat, prin soare. 

O alta modalitate mai confortabila prin care poti ajuge la aceasta plaja este cu barca, pe care o poti lua din Dhermi sau din Himare. 

Plaja Livadi se afla la sud de Jala, la 3,8 kilometri departare. Si aici gasesti amenajare cu sezlonguri si umbrele, restaurante si baruri, iar in partea din dreapta spate a plajei se afla si o zona de camping. 

Plajele din Himare sunt urmatoarele dupa Livadi. Acestea se impart pe mai multe segmente: plaja Spile, plaja Marachi, plaja Prinos si plaja Potam, iar zona este in general potrivita celor care vor sa se relaxeze si sa se bucure de liniste la malul marii. 

In loc de concluzie

Jala Beach poate fi genul de plaja potrivita pentru tine daca te afli in cautarea unui loc cu distractie si cu o buna organizare. 

Daca ai ajuns deja la aceasta plaja sau urmeaza sa o vizitezi in curand, asteptam cu interes si alte informatii actualizate de la fata locului 🙂

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?