Dhermi Beach, una dintre cele mai animate si bine organizate plaje din Albania

Daca ai in plan sa pornesti catre Riviera Albaneza, iar printre locurile pe care urmeaza sa le vizitezi se numara si satul litoral Dhermi, localizat in sud-vestul tarii, mai mult ca sigur vei fi interesat si de fasia de plaja de aici, pe care o vei gasi pe Harti cu denumirea de “Dhërmiu Beach”. 

Dhermi Beach este evaluata ca fiind una dintre cele mai bune de pe litoralul albanez, iar faptul ca in imediata vecinatate a sa gasesti si alte plaje frumoase, dar si o serie de atractii naturale si istorice, reprezinta un avantaj. 

Unde se afla Dhermi Beach si cum ajungi aici 

Dhermi Beach este localizata la 71 kilometri departare de orasul de coasta Saranda (ceea ce inseamna ca daca esti cazat in Saranda si vrei sa ajungi aici, vei face in jur de 1h 40 minute cu masina) si la 56 kilometri distanta de orasul Vlora. 

Oraselul Himare este ceva mai apropiat de Dhermi Beach (19 kilometri distanta), iar Old Town Dhermi (partea de oras vechi din Dhermi) se afla la aproximativ 3 kilometri de aceasta plaja.

Mai multe informatii despre satul Dhermi gasesti la noi pe blog, in articolul: Dhermi Albania, micul sat litoral cu o viata de noapte activa si multe atractii in imprejurimi 

Turistii care au vizitat plaja in ultimele sezoane spun ca exista mai multe locuri in care poti parca in apropierea plajei si recomanda sa nu te grabesti sa lasi masina intr-o parcare cu plata, pentru ca exista si locuri gratuite de-a lungul drumului. 

Cu toate astea, e posibil ca in varf de sezon sa te invarti ceva mai mult pana gasesti unde sa parchezi. Unele parcari au tarife de circa 200-300 LEK/ora in zona Dhermi Beach. 

Exista si minibusuri locale (din Saranda, Himara, Vlora) care au opriri in Dhermi, iar pretul unei calatorii este unul modic. 

Cum arata Dhermi Beach si ce servicii gasesti la aceasta plaja

Plaja satului litoral Dhermi are dimensiuni generoase si este formata din pietris. Pe unele portiuni e posibil sa intalnesti putin nisip fin aproape de intrarea in mare, insa este recomandat sa iei cu tine si incaltarile speciale pentru apa, caci exista pietre. 

Dhermi Beach este o plaja amenajata cu sezlonguri si umbrele, al caror pret variaza in functie de sezon si de zona in care alegi sa te asezi. In 2022, doua sezlonguri + o umbrela puteau fi inchiriate aici cu preturi intre 1000 – 2000 LEK. Spre deosebire de alte plaje ale litoralului albanez, Dhermi Beach are preturi ceva mai ridicate. 

In zona din spatele plajei exista o alee pietonala, de-a lungul careia se afla o multime de restaurante, terase, mici magazine si beach baruri. 

Unele beach baruri organizeaza chiar si petreceri pe timp de zi, iar locul in sine este mai animat si considerat potrivit turistilor mai tineri, dornici de distractie. 

Sunt unii turisti care spun ca au venit aici in extrasezon (a doua jumatate a lunii septembrie) si nu le-a fost solicitata plata pentru folosirea sezlongurilor. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Dhermi Beach

Fiind vorba despre o statiune populara, preferata in mod special de catre turistii tineri, Dhermi Beach devine destul de aglomerata in miez de vara. 

In intervalul iulie-august, fluxul de turisti este mai mare aici, iar distractia la beach baruri si in cluburile de noapte este in toi.

Tot in aceasta perioada se inregistreaza si cele mai ridicate temperaturi, dar si cea mai calda apa a marii (26 grade). Daca nu ai o problema cu aglomeratiile si caldura si vrei sa profiti de petrecerile organizate aici, e posibil sa rezonezi cu ideea unei vacante in acest interval. 

Pe de alta parte, daca nu vii neaparat pentru distractia de noapte si ai in plan sa te relaxezi, eventual sub un soare mai bland, poti alege perioadele mai-iunie sau septembrie-octombrie pentru o vizita in Dhermi. 

In acest caz, vei beneficia, cel mai probabil, si de preturi mai bune la cazare, iar plaja nu va mai fi la fel de aglomerata. 

E bine de stiut ca in luna septembrie, apa marii ramane destul de calda (cu o medie de circa 24 grade), iar la inceput de octombrie sunt sanse sa prinzi in jur de 22-23 de grade in apa. 

Alte plaje in apropiere de Dhermi Beach

Dhermi Beach nu este singura plaja de care poti sa te bucuri daca alegi sa te cazezi in aceasta zona. Linia de coasta de aici ascunde si alte locuri frumoase, unele deosebit de apreciate – adevarate “nestemate” ale litoralului albanez, care te vor surprinde prin frumusetea lor naturala. Gasesti mai jos cateva propuneri in acest sens: 

Plajele Drimades si Palasa sunt urmatoarele plaje dupa Dhermi Beach in partea dreapta, cum te uiti la mare. Si aici gasesti organizare cu sezlonguri si umbrele (in jur de 1000 LEK/setul de sezlonguri + o umbrela), iar cum mergi spre capatul din nord te vei putea bucura de mai multa liniste si de mai multe portiuni neamenajate. Unii turisti care au fost la Drimades Beach spun ca in zona se construieste destul de mult. 

Plaja Golfului Grama este considerata a fi una dintre cele mai pretioase “comori” ale Rivierei Albaneze, la care poti ajunge doar de pe mare, eventual prin intermediul unui tur organizat cu plecare de la Dhermi Beach. 

Pana la Grama Bay nu ar trebui sa faci mai mult de jumatate de ora, iar peisajul paradisiac de aici nu are cum sa nu te incante, mai ales daca alegi sa vizitezi zona intr-o perioada mai putin aglomerata (mai-iunie sau dupa prima jumatate a lunii septembrie). 

Plaja Gjipe, una dintre cele mai aspectuoase din aceasta zona, se afla la circa 11 kilometri departare de Dhermi Beach. Pentru a ajunge aici, vei fi nevoit sa parchezi intr-o zona special amenajata (300 LEK/autoturism) si ulterior sa mergi pe jos in jur de 20 – 25 minute. 

Daca vii in perioada iulie-august, atunci cand temperaturile sunt cele mai ridicate, iti recomandam sa ajungi aici la primele ore ale diminetii, pentru ca mersul pe jos prin soare si eventuala aglomeratie de la plaja sunt principalele inconveniente ale acestui loc. Exista sezlonguri si umbrele de inchiriat. 

Plaja Jale (Jali Beach), localizata la 16 kilometri distanta de Dhermi Beach, intr-un golf micut, poate fi o alta varianta de plaja pe care sa o vizitezi in aceasta zona. 

Si aici poti da peste aglomeratie in plin sezon, iar cei care au fost la Jale Beach anii trecuti spun ca atmosfera este destul de animata. Exista amenajare cu sezlonguri si umbrele, o mica portiune de plaja libera unde te poti aseza pe prosop, terase, restaurante si beach baruri (unele cu muzica mai tare), dar si un ATM Raiffeisen. 

Plaja Livadhi este urmatoarea plaja dupa Jale, in partea stanga cum te uiti la mare (localizata la 19 kilometri departare de Dhermi). Doua sezlonguri + o umbrela costau, in 2022, in jur de 700 LEK, iar in zona din spatele plajei gasesi si restaurante, dar si un camping. 

Atentie, mai exista plaje cu aceasta denumire si in Grecia (in Creta si in Thassos), asadar, daca vrei sa cauti mai multe imagini de aici, ai grija sa adaugi si cuvantul “Albania” in search-ul tau. 

Pestera Piratilor este o alta atractie aflata in vecinatatea plajei Dhermi. O gasesti in stanga plajei, cum te uiti la mare, in apropierea manastirii Sfantul Theodor, insa nu poti ajunge aici pe jos sau cu masina, ci doar cu barca. 

Poti lua o ambarcatiune chiar de la plaja Dhermi sau din golful Jale, iar preturile pentru o scurta excursie aici sunt moderate. 

In loc de concluzie

Dhermi Beach este o plaja animata, bine organizata, potrivita in mod special tinerilor, dar si celor care vor sa exploreze frumusetea locului si partea veche de oras, localizata in apropiere. 

Daca ai fost pana acum la Dhermi Beach sau urmeaza sa ajungi aici si simti ca informatiile de mai sus merita completate si cu alte detalii utile, asteptam cu interes impresiile tale!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?