Despre Livadhi Beach Albania, o plaja apreciata din zona Himare. Ce sa ai in vedere daca vii aici

Una dintre cele mai generoase plaje din apropierea orasului Himare Albania, Livadhi Beach, este localizata intr-un golf si ofera o priveliste frumoasa catre Castelul Himare si catre dealurile inverzite din imprejurimi. 

Daca vrei sa explorezi plajele din zona Himare, Livadhi poate fi una dintre cele mai convenabile optiuni, iar daca intentionezi sa te cazezi chiar aici, e bine de stiut ca pe portiunea din spate se afla cateva hoteluri si vile, iar la mica distanta gasesti Himare, unde optiunile in acest sens sunt si mai variate.  

Localizare Livadhi Beach Albania si cum poti sa ajungi aici 

Livadhi Beach se afla in partea de sud-vest a Albaniei, la doar 4,6 kilometri de centrul orasului Himare si la 16 kilometri departare de satul Dhermi

Din Saranda si pana la Livadhi Beach sunt 57 de kilometri, distanta care se parcurge, intr-o zi cu trafic normal, in aproximativ o ora si douazeci de minute. 

Din Vlora si pana la Livadhi Beach sunt 72 kilometri, ceea ce inseamna ca intre cele doua ar trebui sa faci in jur de o ora si cincizeci de minute cu masina. 

Destul de apropiat de plaja Livadhi este si satul Borsh (locul in care se afla si cea mai lunga plaja de la Marea Ionica), respectiv la 20 kilometri distanta. 

Exista atat parcare gratuita, cat si zone de parcare cu plata la aceasta plaja. 

Cel mai simplu mod prin care poti ajunge la Livadhi este cu masina personala, cu o masina inchiriata sau cu un taxi, insa daca vrei sa folosesti microbuzele locale care circula pe drumul principal SH8 (si care au curse intre Saranda si Vlora), poti ajunge si in zona acestei plaje, insa din punctul in care vei fi lasat si pana la malul marii vei avea de mers in jur de 2 kilometri pe jos. Nu uita sa-i comunici soferului ca vrei sa opreasca in dreptul Livadhi Beach. 

HINT: Exista cel putin doua plaje care poarta acest nume in Grecia. Una dintre ele este in Thassos si o a doua este localizata in Creta. Daca vrei sa cauti pe internet mai multe imagini de la Livadhi Beach, ai grija sa incluzi in search-ul tau si cuvantul “Albania”, pentru a nu te trezi ca te uiti la poze din alta parte 🙂 

Cum arata Livadhi Beach Albania si ce servicii gasesti la aceasta plaja

Livadhi Beach este o plaja publica, formata din pietris, cu mai multe segmente administrate privat si amenajate cu sezlonguri si umbrele. 

Fiind vorba despre o plaja de dimensiuni mari (atat in lungime, cat si in latime), exista suficient de mult spatiu si pentru cei care doresc sa se aseze direct pe prosop, fara a mai inchiria sezlonguri. 

In 2022, doua sezlonguri si o umbrela puteau fi inchiriate la Livadhi Beach cu preturi cuprinse intre 700 – 1000 LEK, insa costurile variaza in functie de zona in care alegi sa te asezi, dar si in functie de perioada. Pe unele segmente ale acestei plaje gasesti de inchiriat chiar si baldachine. 

E recomandat sa iei la tine incaltamintea speciala pentru apa, care-ti va fi de folos atat pe uscat, cat si la intrarea in mare, unde sunt pietre. 

Livadhi Beach are mai multe hoteluri in zona din spate, dar si cateva campinguri, pentru cei care prefera acest tip de cazare. 

Tot in zona din spate gasesti si baruri, restaurante si terase, asadar Livadhi Beach poate fi un loc bun in care sa iei masa de pranz sau cina (Vangelis Restorant, Bar Restaurant BLUE BAY, Restaurant Odissea, Restaurant Zotos si Viamare Restaurant sunt cateva dintre aceste locuri, fiecare cu o nota mai mare de 4 din 5 pe Google). 

Unii dintre turistii care au vizitat Livadhi Beach in sezoanele trecute spun ca au observat, pe alocuri, si gunoaie lasate in urma de alti vizitatori. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Livadhi Beach Albania

Gratie dimensiunilor sale, Livadhi Beach este o plaja la care vei gasi loc pentru a te relaxa, indiferent de perioada in care alegi sa vii aici. Cu toate acestea, in intervalul iulie-august, zona se aglomereaza, iar sezlongurile si umbrelele din primele randuri se ocupa destul de repede, la fel si locurile de parcare. 

Daca esti conditionat sa-ti faci vacanta aici in miez de vara, e recomandat sa vii la Livadhi Beach Albania la primele ore ale diminetii. 

Altfel, daca nu ai luat inca o decizie cu privire la perioada in care-ti vei face vacanta in Albania, si totodata faci parte din randul celor care prefera destinatiile mai libere si temperaturile mai prietenoase, poti alege sa vizitezi aceasta zona la sfarsit de mai, la inceput de iunie sau catre finalul lunii septembrie, cand apa marii se pastreaza inca destul de calda. 

Alte plaje apropiate de Livadhi Beach Albania 

Livadhi Beach Albania nu are numai avantajul de a fi mare, ci si faptul ca este localizata destul de aproape de alte plaje frumoase care merita vizitate, fie si pentru cateva ore. 

Plaja Gjiri i Akuariumit (Golful Acvariului) este una dintre cele mai apropiate plaje de Livadhi. Se afla in golful imediat urmator din partea dreapta, cum te uiti la mare, si poti ajunge aici doar pe jos, lasand masina mai sus, in dreptul drumului de acces.

Plaja este neamenajata, formata tot din pietris si deosebit de frumoasa atunci cand nu este invadata de un numar ridicat de turisti. Golful Acvariului a capatat totusi, in ultima vreme, o popularitate destul de mare, ceea ce inseamna ca, mai ales in mijlocul verii, sunt sanse sa intalnesti aici prea multi oameni pentru dimensiunile acestei micute fasii de plaja. 

Plaja Jali te asteapta dupa Golful Acvariului, la nord de Livadhi si este o alta plaja amenajata cu sezlonguri si umbrele, baruri, dar si distractie in miez de vara. Unii dintre cei care au vizitat-o spun ca muzica se aude destul de tare si ca plaja ar fi potrivita, mai degraba, turistilor tineri. 

Plajele din Himare se afla la sud de Livadhi Beach, prima dintre acestea fiind Spillese Beach (sau Plaja Spile), urmata de plaja Marachi, plaja Prinos si plaja Potam. Dintre toate, ultima este cea mai linistita si mai potrivita celor care vor sa se relaxeze ascultand doar sunetul valurilor. Spillese este cea mai apropiata de centru si totodata locul din care poti lua barcute care sa te duca la alte plaje din imprejurimi. 

Intre plaja Spillese Himare si Livadhi Beach sunt 4,5 kilometri. 

In loc de concluzie

Livadhi Beach Albania este doar una dintre plajele frumoase care te asteapta pe litoralul acestei tari si poate fi potrivita pentru tine daca ai nevoie sa te relaxezi intr-un spatiu organizat, cu multe terase si taverne la indemana, in apropierea orasului Himare.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?