Cum sa-ti pregatesti tinutele pentru vacanta intr-un mod eficient si inspirat

A mai ramas putin pana la plecarea in vacanta si vrei ca de aceasta data sa reusesti sa impachetezi mai eficient si sa-ti alegi tinutele intr-un mod mai inspirat? 

In mod cert nu esti singura persoana careia i s-a intamplat sa se trezeasca in destinatia de vacanta cu o multime de haine pe care nu le-a putut asorta asa cum trebuie sau pe care nu a apucat sa le poarte in totalitate si asta pentru ca, de cele mai multe ori, suntem tentati sa ne facem bagajele in graba si cu dorinta de ne vedea ajunsi mai repede la destinatie. 

Tocmai de aceea, ne-am gandit ca o serie de sfaturi si trucuri in ceea ce priveste pregatirea tinutelor de vacanta iti vor fi utile si te vor motiva sa faci cele mai inspirate alegeri. 

Si daca tot vine vorba de inspiratie, iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte pentru  vacante litoral Bulgaria, vacante Grecia si vacante Turcia, cu o multime de optiuni din care sa poti alege ce ti se potriveste mai bine!

Aspecte de care sa tii cont inainte sa-ti pregatesti tinutele de vacanta

In mod evident, inainte sa te apuci de impachetat, ar trebui sa-ti trasezi cateva directii esentiale de care sa tii cont, respectiv:  

Unde mergi? Pleci intr-o vacanta la malul marii, pleci intr-un city break, pleci intr-o croaziera? E limpede ca tema principala a outfit-urilor tale de vacanta este dictata in primul rand de destinatie 🙂 

Cat timp vei sta in destinatia respectiva? Cu siguranta o vacanta de 5 zile presupune si mai putine outfit-uri comparativ cu o vacanta de 2 saptamani. 

Cum este vremea in destinatia ta de vacanta? Chiar daca stii date generale despre cum ar trebui sa fie vremea in perioada in care mergi, e bine sa tii cont si de prognoza meteo pe care o vei consulta cu 1-2 zile inainte de plecare. Astfel, vei stii daca merita sa iei cu tine o pelerina de ploaie, o umbrela sau cateva piese vestimentare mai groase. 

Ce fel de activitati vei avea acolo? Vei sta foarte mult la plaja? Vei vizita obiective turistice? Vei face excursii de o zi? Vei iesi seara in cluburi? In mod cert, tinutele tale trebuie calculate in functie de activitatile pe care le vei avea. 

Exista anumite restrictii vestimentare/obiceiuri/reguli de care ar fi bine sa tii cont? Daca mergi intr-o tara cu anumite coduri/conduite vestimentare, e limpede ca poate nu vei putea purta rochia cu spatele gol sau alte tinute pe care le ai in minte. Nu uita, asadar, sa tii cont si de acest aspect. 

femeie bagaj de vacanta

1. Alege si impacheteaza haine in functie de 3 nuante principale 

Dupa ce ai parcurs toate detaliile de mai sus, e bine sa pornesti procesul de pregatire a bagajelor tinand cont de cateva reguli simple. Prima dintre ele: axeaza-te pe anumite nuante care pot fi combinate usor intre ele si incearca, pe cat posibil, sa te limitezi la 3-4 astfel de culori. 

Daca iti vei alcatui outfit-urile pentru vacanta bazandu-te pe nuante care pot fi asortate usor, la destinatie iti va fi mai usor sa alegi hainele potrivite pentru fiecare iesire. 

Spre exemplu, pentru o vacanta la malul marii, iti poti indrepta atentia spre nuante de alb, albastru, bej sau, din contra, spre nuante calde de verde, galben, portocaliu. 

femeie in dressing

2. Ia cu tine piese vestimentare versatile, care pot alcatui mai multe tinute 

Exceptand lenjeria intima, pijamaua si piesele basic precum tricourile, ar trebui ca in bagajul tau sa se regaseasca mai multe articole vestimentare care merg purtate de minimum doua ori pe parcursul vacantei, evident asortate si accesorizate sub o alta forma. De ce? Pentru ca astfel iti vei usura bagajul, dar si pentru ca iti vei crea posibilitatea de a alege mai usor cu ce te imbraci, stiind ca ai la dispozitie aceste articole versatile. 

Articolele de genul blugi, fuste, sacouri, alese evident in nuante potrivite, te pot ajuta sa alcatuiesti doua sau chiar trei outfit-uri diferite pe parcursul vacantei tale. 

De exemplu: Blugii pe care i-ai purtat astazi cu adidasi si un tricou basic la o plimbare prin oras/statiune, pot fi purtati peste doua seri la o iesire in club, cu un top in culori vibrante si o pereche de sandale cu toc. 

Tine cont de aceste caracteristici ale hainelor atunci cand le selectezi pentru bagajul de vacanta! Ai toate sansele sa-ti multumesti la destinatie 🙂 

3. Selecteaza incaltamintea potrivita si nu lua cu tine mai mult de 3 perechi 

Unul dintre cele mai importante sfaturi atunci cand iti faci bagajul de vacanta, indiferent de destinatia in care urmeaza sa pleci este acela de a nu exagera cu incaltamintea. De ce? Pentru ca ocupa foarte mult loc in bagaj, este grea si de cele mai multe ori nu apuci sa porti fiecare pereche in parte. Ba, mai mult, daca esti genul de persoana care adora shoppingul, e posibil sa vrei sa te intorci din vacanta si cu 1-2 perechi noi, iar atunci te vei lovi de problema spatiului din valiza. 

femeie cu multe perechi de pantofi

Spre exemplu, daca mergi intr-o destinatie de litoral, ia-ti cu tine papucii de plaja, sandale comode si poate o singura pereche de adidasi – va fi cald, iar mai multe perechi nu si-ar dovedi utilitatea, nu-i asa? Atentie si in acest caz la culori si stil – sa fie potrivite cu cele ale hainelor selectate.

4. Pune accent pe accesoriile potrivite 

Se intampla foarte des ca un accesoriu de bun gust sau iesit din comun sa scoata din anonimat aproape orice tinuta. Tocmai de aceea, axeaza-te pe accesorii interesante care-ti pot face outfit-urile mai originale si mai vibrante, ca de exemplu: 

  • o palarie de plaja indrazneata, care va merge bine cu fiecare costum de baie pe care-l ai la tine
  • o pereche de sandale cu talpa joasa care merg purtate atat in timpul zilei, cat si la un party dupa lasarea serii 
  • o geanta de dimensiuni mai micute, potrivita si pentru excursiile scurte de o zi, dar si pentru iesirile in club 

5. Nu ai inspiratie suficienta? Consulta blog-uri sau aplicatii cu exemple de outfit-uri pentru vacanta 

Nu ezita sa te inspiri daca simti ca ai ramas in urma cu trendurile sau daca ai senzatia ca nu stii sa asortezi hainele suficient de estetic. 

Te poti inspira oricand din blog-uri de fashion, din articole ale unor reviste de moda celebre sau poti folosi aplicatii care combina articolele vestimentare pentru tine. 

Cateva exemple de aplicatii utile pentru crearea unor outfit-uri pot fi Polyvore, ClosetSpace, Stylebook, GlamOutfit si altele. 

femeie inconjurata de haine

6. Nu uita sa iei cu tine lucrurile esentiale + cateva mici obiecte care se pot dovedi salvatoare in anumite situatii 

E posibil ca in cazul in care iti axezi atentia pe alcatuirea unor outfit-uri sa uiti de restul articolelor cu adevarat esentiale, asadar nu ezita ca inainte sa te apuci de bagaje sa faci o lista cu toate lucrurile de care ai nevoie in vacanta ta. 

Mai mult, exista o serie de mici obiecte “salvatoare”, care te-ar putea ajuta sa scapi de anumite situatii stresante cum ar fi un nasture care se rupe, un fermoar care nu mai merge, o pata pe rochia/camasa ta preferata. Dintre acestea, iti reamintim de:

  • o minitrusa de cusut 
  •  un ac de siguranta 
  • un stilou/roll on cu solutie de indepartat pete
  • lenjerie intima in culori nude – potrivita pentru toate tipurile de outfit-uri

In loc de concluzie

Stim cu totii ca o vacanta reprezinta un real motiv de bucurie, indiferent de lucrurile pe care le luam cu noi in bagaje, insa daca vrei ca satisfactia sa fie si mai mare, iar articolele vestimentare pe care le iei cu tine sa-ti fie, cu adevarat, folositoare, nu uita sa tii cont si de felul in care le selectezi.

Noi, cei de la Travel Planner, speram ca ti-am fost catusi de putin de ajutor pe aceasta tema, iar daca ai nevoie de inspiratie si la capitolul destinatii de vacanta, te asteptam la noi pe site, unde ti-am pregatit oferte tentante pentru destinatii apropiate de casa, precum Bulgaria, Grecia si Turcia.

Alte articole care te pot interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?