Totul despre pregatirea bagajelor de vacanta. De ce sa tii cont atunci cand te apuci de impachetat

Vacanta ta se apropie cu pasi repezi iar tu ai inceput deja sa faci liste pentru bagaje sau, din contra, esti genul de persoana care impacheteaza pe repede inainte, in ultimul moment? 

Indiferent de modalitatea in care esti obisnuit sa-ti pregatesti bagajul pentru vacanta, sfaturile integrate in acest articol te pot ajuta sa-ti structurezi lucrurile de care ai cu adevarat nevoie in concediu intr-un mod smart, astfel incat bagajul tau sa nu fie prea greu, iar tu sa nu simti ca-ti lipseste ceva cu adevarat important. 

Totodata, pentru ca suntem specialisti in organizarea de vacante, noi, cei de la Travel Planner, ti-am pregatit pe site unele dintre cele mai bune oferte in destinatii apropiate de casa, pentru vacante litoral Bulgaria, vacante Grecia si vacante Turcia, cu o multime de variante din care sa o poti alege pe cea potrivita tie.

Criterii de care sa tii cont atunci cand iti faci bagajul pentru vacanta

Sigur ca inainte sa te apuci de impachetat, ar trebui sa ai raspunsuri exacte pentru toate intrebarile de mai jos 🙂

Care este destinatia ta de vacanta? In mod categoric, bagajul pentru o vacanta la malul marii va fi cu totul diferit comparativ cu un bagaj pentru o vacanta la ski, asadar, tine in primul rand cont de locatia in care iti faci concediul. 

Daca te pregatesti pentru o vacanta intr-o destinatie de litoral, arunca o privire si pe articolul: Bagajul pentru vacanta la mare. Ce ar trebui sa contina si ce e important sa nu uiti acasa

Cat timp vei fi plecat? Bagajul pentru un citybreak va fi indiscutabil mai restrans comparativ cu unul pentru o vacanta de 7-14 zile, asadar, si acest aspect decide, in definitiv, dimensiunea valizei tale. 

Care este modalitatea de transport si in ce fel iti limiteaza acest lucru greutatea sau dimensiunea bagajelor? Daca pleci cu avionul, vei fi limitat de un anumit numar de kilograme, in functie de bagajul pentru care ai optat.

Pe de alta parte, daca pleci cu masina, ai posibilitatea sa iei cu tine un bagaj mai mare, insa si acest aspect devine relativ daca vei imparti portbagajul cu 2-3 alte persoane sau daca pleci in concediu cu copii mici, nu-i asa? 

familie in masina spre destinatia de vacanta

Cum este vremea in destinatia de vacanta? Un alt factor decizional in ceea ce priveste hainele pe care le iei cu tine, dar si spatiul pe care acestea il ocupa in bagaj. 

Ce activitati vei face in vacanta? Vei sta majoritatea zilelor la plaja? Vei face excursii? Vei vizita obiective turistice? Vei iesi seara sa te distrezi? Stilul hainelor pe care le pregatesti depinde si de planurile pe care ti le-ai facut pentru aceasta vacanta. 

Odata ce ai lamurit fiecare aspect de mai sus, te poti apuca sa faci o lista cu tot ce ai nevoie sa impachetezi. Cel mai eficient mod de a impacheta, mai ales daca urmeaza sa pleci intr-o vacanta lunga care nu presupune doar un bagaj de mana, este sa-ti alcatuiesti o lista, pe care sa bifezi lucrurile pe masura ce le adaugi in valiza, astfel incat sa te asiguri ca nu uiti nimic important acasa. 

Cum sa eficientizezi spatiul din bagaj si sa ai tinute inspirate in vacanta 

Mai mult ca sigur vei vrea sa iei cu tine un bagaj cat mai compact, care insa sa contina majoritatea lucrurilor de care ai nevoie. Si cum ai putea face asta mai bine decat alegand intr-un mod smart si inspirat ce anume iei cu tine?

Din punct de vedere al tinutelor pe care le vei purta in vacanta, e bine sa te gandesti de acasa care sunt piesele vestimentare mai versatile, care merg purtate de mai multe ori, in diferite ocazii, dar si obiectele de imbracaminte esentiale, fara de care nu ai putea avea confort in vacanta. 

Opteaza pentru haine in cateva nuante (3-4 culori maximum) si care merg purtate impreuna, limiteaza numarul perechilor de incaltaminte la strictul necesar (pentru ca ocupa mult loc si sunt grele) si nu uita ca accesoriile potrivite pot face minuni!

Gasesti la noi pe blog un articol dedicat exclusiv acestui subiect: Cum sa-ti pregatesti tinutele pentru vacanta intr-un mod eficient si inspirat

tinute pentru vacanta

Mai mult, nu uita ca spatiul din bagajul tau poate fi eficientizat si daca alegi sa iei cu tine anumite obiecte sau produse cosmetice in varianta travel size. Intereseaza-te care sunt acestea, mai ales ca unele pot reprezenta niste investitii durabile, de care sa te poti folosi si in alte vacante viitoare.

Te-ar putea interesa si articolul: 10 obiecte travel size care-ti fac bagajul de vacanta mai usor

Lucruri importante pe care sa nu le uiti acasa 

De cele mai multe ori, suntem tentati sa ne pregatim bagajul intr-o graba sau sub sentimentul entuziasmului ca vom fi, in sfarsit, in destinatia mult visata, si cum graba strica treaba – ne trezim in vacanta fara anumite obiecte esentiale, iar confortul nostru are de suferit. 

Incepand cu actele necesare calatoriei, care sunt fara doar si poate, cele mai importante, respectiv buletin/pasaport, asigurari de calatorie,  voucher de cazare, actele masinii/permisul de conducere in cazul unei calatorii cu masina – nu uita sa le treci primele pe lista si sa le pregatesti la indemana, inainte de plecare. 

Exista o intreaga lista de lucruri pe care turistii au tendinta sa le uite acasa atunci cand pleaca intr-o vacanta, printre cele mai importante numarandu-se actele, incarcatorul de telefon, medicamente/anumite tratamente prescrise de medic care trebuie urmate si in perioada de vacanta, ochelari de soare sau de vedere, diverse produse de igiena. Asadar, nu uita sa le treci pe lista cu obiecte de pus in bagaj si sa verifici ca le-ai luat cu tine atunci cand inchizi geanta 🙂 

Daca esti curios sa afli un top al celor mai uitate acasa obiecte atunci cand oamenii pleaca in vacanta, il gasesti la noi pe blog: Cele mai comune lucruri pe care uitam sa le punem in bagaj atunci cand plecam in vacanta

pasaport si bilete de avion

Lucruri care nu merita luate cu tine in vacanta

Pe de alta parte, exista si o serie de lucruri mai putin folositoare intr-o vacanta sau care au o valoare inestimabila (apare riscul de a le pierde) si pe care suntem tentati sa le luam cu noi din varii motive. 

Atunci cand iti pregatesti bagajul, trebuie sa analizezi intai de toate si care sunt lucrurile pe care le vei avea la dispozitie, spre exemplu, la hotel, caci astfel vei putea sa eviti sa-ti incarci bagajul inutil cu prosoape, uscator de par, gel de dus, sampon – atat timp cat le vei gasi la destinatie, chiar in camera de hotel. 

Mai mult, exista o alta categorie de obiecte pe care daca se intampla sa le uiti acasa, cu siguranta nu va fi o tragedie caci le vei gasi usor la destinatie. In aceasta categorie intra de regula produsele cosmetice si de igiena esentiale, precum gel de dus, sampon, pasta de dinti, deodorant, dar si obiecte specifice tipului tau de vacanta: costume de baie, palarii de plaja, manusi de ski (daca mergi intr-o statiune montana). Prin urmare, chiar daca le-ai uitat acasa, relaxeaza-te, se va gasi o solutie!

Pe lista obiectelor care nu merita luate in vacanta se numara si perechile de incaltaminte in exces, hainele a caror comoditate este discutabila, pantofii pe care nu i-ai incaltat niciodata si care s-ar putea dovedi insuportabili, prea multe perechi de jeans (care sunt grei si ocupa mult spatiu), obiecte care incalca regulile de securitate, cartile cu coperta foarte grea, etc. 

La noi pe blog poti citi si un articol dedicat acestui subiect: 10 obiecte care nu merita puse in bagaj atunci cand pleci in vacanta

bagaj plin

Alte sfaturi utile pentru pregatirea bagajului de vacanta 

Pregatirea bagajului tine si de felul in care te organizezi si-ti prioritizezi lucrurile necesare pentru confortul tau in vacanta, insa si de alegerile pe care le faci, spre exemplu, in ceea ce priveste bagajul/troler-ul de vacanta si altele. 

Daca vei alege un troler de calitate, care sa corespunda nevoilor tale, insa si limitarilor pe care trebuie sa le iei in calcul – teoretic nimic n-ar trebui sa-ti afecteze confortul, nici pe drum si nici la destinatie. 

Atunci cand alegi troler-ul potrivit pentru vacanta ta, trebuie sa te gandesti intai de toate la dimensiuni, la materialul din care este facut (caci iti vei dori ceva rezistent, durabil), la greutatea acestuia (pentru ca daca ai un nr de kilograme la care trebuie sa te limitezi, un troler cu o carcasa grea va reprezenta o problema), dar si la alte aspecte importante. 

Le gasesti pe toate in articolul: Cum alegi un troler de calitate. Principalele caracteristici de care sa tii cont

Totodata, produsele cosmetice pe care le iei cu tine in bagaj, dar si trusa medicala de urgenta – trebuie alese inspirat – astfel incat sa ai la tine tot ce-ti asigura confort, insa fara sa ocupi si prea mult spatiu in valiza. 

Te-ar putea interesa si: Top 15 produse cosmetice pe care sa le ai la indemana in vacanta, indiferent de destinatie

crema cu factor de protectie

Concluzionand, indiferent care este destinatia ta de vacanta, felul in care-ti faci bagajul si lucrurile pe care le iei cu tine pot cantari destul de mult in ceea ce priveste confortul si starea ta de bine in zilele de concediu, iar atat timp cat vei impacheta eficient si smart, punand accent pe organizare si utilitate, totul va fi ok. 

Nu in ultimul rand, daca simti ca ai nevoie de inspiratie si la capitolul destinatii de vacanta, nu uita sa arunci o privire la noi pe site, caci vei gasi oferte tentante pentru destinatii apropiate de casa precum Bulgaria, Grecia si Turcia, cu o multime de optiuni din care sa poti selecta ce este pe placul tau!

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?