Top 15 produse cosmetice pe care sa le ai la indemana in vacanta, indiferent de destinatie

Plecarea ta catre destinatia de vacanta se apropie cu pasi repezi, iar tu ai face orice numai sa nu iei cu tine tot dulapul de cosmetice, insa vrei sa fii sigura in acelasi timp ca ai pus in bagaj strictul necesar? Indiferent de locul in care pleci, exista o serie de cosmetice universale de care este foarte posibil sa ai nevoie, iar pentru a te ajuta sa faci o selectie cat mai potrivita pentru trusa de vacanta, ti-am alcatuit mai jos un top al celor mai folosite astfel de produse, in concediu. 

Mai mult, daca intentionezi sa pleci intr-o vacanta insa nu ai decis inca si destinatia, ti-am pregatit la noi pe site o serie de oferte vacante litoral Bulgaria, vacante Grecia si vacante Turcia, pe care sa le poti studia in liniste, astfel incat sa selectezi ce ti s-ar potrivi mai bine!

 

Iata, asadar, care sunt propunerile noastre in materie de produse cosmetice care merita luate cu tine in vacanta: 

1.Crema cu protectie solara. Da, stim, se insista din ce in ce mai mult cu acest produs, dar asta pentru ca razele puternice ale soarelui pot reprezenta un pericol pentru pielea ta, mai ales daca planuiesti sa o expui intr-o maniera prelungita. Crema cu un factor de protectie solara ridicat este recomandata atat pentru vacantele la malul marii, cat si pentru vacantele la munte – caci pe partia de ski ai sanse la fel de mari sa te poti alege cu arsuri solare la nivelul fetei. 

2.Crema hidratanta de corp, cu textura usoara, ideala pentru situatiile in care pielea ta se deshidrateaza in urma contactului cu frigul/ nisipul/soarele/apa sarata. Te sfatuim sa apelezi la o varianta de crema de corp cat mai light, care se absoarbe rapid si care nu lasa urme pe haine. O buna alegere in acest sens pot fi spray-urile hidratante – efortul aplicarii acestora este unul mic, iar efectul de hidratare este vizibil rapid. 

3.Deodorantul cel mai potrivit pentru tine. Acesta este unul dintre produsele cosmetice de zi cu zi, iar in acest sens iti recomandam sa pui in trusa de vacanta acea varianta cu care rezonezi si care-ti sporeste starea de confort. Desigur, in cazul in care-l uiti acasa, ai sanse destul de mari sa gasesti produse asemanatoare si in destinatia de vacanta. 

4.Pasta de dinti, la fel ca si deodorantul, este un produs indispensabil, care se poate gasi mai mult ca sigur si in destinatiile de vacanta si, in unele cazuri, chiar si la hotel. Cu toate acestea, daca urmezi un anumit tratament pentru sanatatea dintilor tai sau daca ai un brand pe care-l folosesti de mult timp si ti-a fost recomandat de catre medicul dentist, e bine sa continui sa te speli cu acelasi tip de pasta de dinti si in vacanta. Nu uita de variantele mini – travel size! 

5.Balsamul de buze, ideal pentru hidratarea si tratarea buzelor crapate – atat in vacantele la caldura, cat si in vacantele pe timp de iarna. Avantajul acestui produs este faptul ca e micut, prin urmare poate fi purtat oricand, oriunde. Nu mai vorbim de toate aromele incantatoare si toate formele pe care le gasesti pe piata. 

6.Crema pentru iritatii, potrivita pentru situatiile de urgenta sau pentru acele persoane care stiu ca au un ten sensibil, predispus la astfel de reactii. Daca stii ca tenul tau nu reactioneaza prea bine la anumiti factori de genul frig, apa sarata, transpiratie, e bine sa pui in trusa si o astfel de crema, preferabil recomandata de catre medicul dermatolog. Le vei gasi si sub forma de stick, cu o textura mai solida si in variante mini, potrivite pentru calatorie. 

7.Concealerul/corectorul pentru imperfectiuni, salvator in situatiile imprevizibile in care simti ca tenul tau are nevoie de un mic ajutor pentru a ascunde unele imperfectiuni, roseata cauzata de soare sau de expunerea la frig/apa sarata/nisip. Si pentru ca nici acest produs nu ocupa prea mult loc in trusa de machiaj, e bine sa-l iei cu tine, just in case. Better safe than sorry, nu-i asa? 🙂

8.Samponul uscat este ideal de luat in vacanta, oriunde ai merge. Pentru ca vacanta este in primul rand despre relaxare, e posibil sa nu ai dispozitia necesara ca in fiecare seara sa-ti speli parul si sa-i aplici toate tratamentele pe care le-ai folosi daca ai fi acasa. In astfel de momente, iti sare in ajutor acest produs magic – care prin doar cateva pulverizari ii ofera parului tau un aspect cat se poate de fresh, fara sa-l incarce. 

Desi in majoritatea cazurilor, acesta este disponibil in comert in variante destul de mari, exista anumite branduri care au lansat si varianta travel size – ideala pentru o trusa de cosmetice mai compacta. 

9.Rimelul waterproof este de ajutor indiferent de destinatia in care alegi sa-ti petreci vacanta si asta pentru ca nu se scurge in cele mai importante momente. Fie ca mergi la mare, fie ca urmeaza sa-ti petreci vacanta intr-o statiune de ski – rimelul waterproof iti ofera garantia faptului ca nu te vei trezi cu el in alte locuri decat pe gene 🙂 

10.Rujul in nuanta potrivita tie merita pus, la randul sau, in trusa de make-up, mai ales daca obisnuiesti sa-l folosesti intr-un mod regulat, acasa. Il poti folosi in machiajul de zi cu zi, mai ales daca este o nuanta mai discreta sau il poti folosi la o ocazie speciala, poate intr-o seara in care iesi sa te distrezi pana tarziu.

11.Blush-ul insotit de pensula nu ar trebui sa lipseasca din trusa ta de cosmetice daca obisnuiesti sa porti machiaj intr-un mod regulat. Chiar si atunci cand alegi sa nu folosesi fond de ten sau tipuri de make-up prea elaborate, putin blush in obraji iti poate da o stare de bine si poate accentua, spre exemplu, nuantele bronzului pe care l-ai capatat in vacanta. 

Nu uita de pensula cu care se aplica blush-ul – exista multe produse de acest gen care vin insotite intr-o cutiuta cu o pensula de dimensiuni mici – te vor avantaja in ceea ce priveste spatiul ocupat. 

12.Demachiantul, esential chiar si atunci cand nu porti machiaj. Ia cu tine acel produs pe care obisnuiesti sa-l folosesti si-n rutina ta de ingrijire de zi cu zi de acasa si nu face abateri de la acest ritual, indiferent daca alegi sa te machiezi in ziua cu pricina sau nu. Vei fi surprinsa sa vezi cate impuritati atrage tenul nostru intr-o zi normala. 

Daca alegi varianta clasica, pune in trusa si cateva dischete demachiante (nu-ti recomandam sa iei tot pachetul, pentru ca ocupa spatiu). Unele hoteluri, cu servicii mai bune, ofera si dischete demachiante printre produsele cosmetice regasite la baie.  

13.Crema de ochi cu efect anticearcan, ideala pentru situatiile in care decizi sa petreci serile mai mult decat te-ai fi asteptat, insa vrei sa arati fresh a doua zi. Aceste creme sunt comercializate de obicei in recipiente foarte micute, asadar nu ar trebui sa reprezinte o problema din punct de vedere al dimensiunilor. 

14.Parfumul preferat iti va completa starea de bine din vacanta, asa ca iti recomandam sa nu uiti sa-l pui in trusa de cosmetice. Desigur, daca printr-o minune ai si o varianta mica a acestuia, ar fi de mare ajutor, pentru ca sticlele de parfum sunt printre cele mai predispuse la spargere dintre cosmeticele pe care le luam cu noi in vacanta.

15.Apa termala este ideala in mod special in vacantele care implica mersul la plaja, insa poate fi de ajutor si daca alegi alte destinatii, in alte anotimpuri, caci are rolul de a curata pielea si de a elimina impuritatile, oferindu-ti un aspect fresh ori de cate ori ai nevoie.  

SFAT: Nu uita ca fiecare dintre produsele de mai sus se gaseste pe piata si intr-o varianta travel size, care poate fi extrem de folositoare atunci cand esti conditionata de spatiul din bagaj. Mai mult, exista situatii in care dimensiunea mare a produselor cosmetice poate pune probleme – spre exemplu, daca pleci in calatorie cu avionul si ai la tine doar un bagaj de mana. Nu uita sa tii cont de aceste aspecte atunci cand iti pregatesti trusa de cosmetice. 

Nu uita si de cosmeticele puse la dispozitia ta din partea hotelului (ai putea astfel sa eviti sa iei cu tine de acasa un gel de dus de dimensiuni uriase – pentru ca vei avea cu siguranta la hotel o varianta universala la indemana). 

Mai mult, exista sanse extrem de mari ca la destinatie sa poti cumpara usor diferite produse cosmetice pentru igiena: pasta de dinti, deodorant, sampon – asadar nu va fi o drama daca le uiti acasa 🙂 

Concluzionand, trusa de cosmetice pentru vacanta poate fi pregatita intr-o maniera echilibrata daca iei in calcul produsele care-ti sunt intai de toate indispensabile, dar si daca te gandesti la o serie de situatii foarte probabile in care ai avea nevoie de anumite “ajutoare”. 

Noi speram ca ti-am fost catusi de putin de ajutor, si, daca ai nevoie de inspiratie si la capitolul destinatii de vacanta, te asteptam la noi pe site cu o multime de oferte de vacanta in Bulgaria, Turcia si Grecia!

Alte articole care te pot interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?