Cum alegi un troler de calitate. Principalele caracteristici de care sa tii cont

Te pregatesti sa achizitionezi un troler nou pentru urmatoarea ta vacanta, insa simti ca nu stapanesti suficient de bine toate detaliile despre caracteristicile pe care ar trebui sa le aiba? 

Noi ne-am gandit ca inainte sa faci o investitie in acest sens, ar fi poate de ajutor sa-ti dai un raspuns la intrebarile de mai jos, astfel incat sa stii ca bagajul pe care-l vei cumpara corespunde perfect nevoilor si asteptarilor tale. 

Si pentru ca ne recomanda experienta in organizarea de vacante, nu uita ca la noi pe site gasesti si foarte multe oferte tentante pentru destinatii apropiate de casa, precum vacante litoral Bulgaria, vacante Grecia si vacante Turcia, cu sute de optiuni din care sa poti selecta ce ti se potriveste mai bine!

Iata care sunt intrebarile pe care ar trebui sa ti le pui inainte sa cumperi un troler de calitate: 

Care sunt dimensiunile de care ai nevoie? 

Inainte sa alegi trolerul potrivit, trebuie sa stii care sunt cele mai potrivite dimensiuni pentru tine si respectiv pentru tipul vacantelor pe care obisnuiesti sa le faci. 

Daca ai nevoie de un troler pe care sa-l poti folosi oricand si drept bagaj de mana, orienteaza-te catre dimensiunile recomandate: 55x40x20cm.

SFAT: Asigura-te ca stii cu exactitate care sunt dimensiunile bagajului de mana acceptat la bord de compania aeriana cu care vei calatori. E posibil sa existe diferente de la o companie la alta. 

Daca ai nevoie de un troler mare, care sa fie suficient de incapator pentru bagajele pe care le ai de luat cu tine intr-o vacanta mai lunga de 5-7 zile, la fel, ai grija sa alegi modelul care corespunde cerintelor tale. 

Din ce material este facut? Are carcasa dura sau din material textil? 

Materialele din care este fabricat trolerul tau pot face diferenta intre o experienta placuta si una mai putin placuta cat vei fi in vacanta. Iata de ce:

Bagajele cu exteriorul realizat din material textil au avantajul ca pot fi uneori mai incapatoare decat te astepti (practic, sunt bune pentru situatiile in care simti ca ai mai avea de inghesuit ceva acolo). In general, gentile din material textil sunt mai usoare decat cele cu carcasa dura. 

Daca decizi sa-ti iei un astfel de troler, e bine totusi sa verifici daca are o captuseala impermeabila, pentru ca altfel, daca prinzi vreo ploaie, exista riscul sa te trezesti cu hainele din interior ude. 

Ia in considerare si faptul ca un astfel de material poate fi mai predispus la a se rupe/deteriora in timp, iar lucrurile din interior nu sunt atat de protejate in cazul unui impact mai puternic. 

Un bagaj cu carcasa dura, pe de alta parte, este facut sa reziste mai bine la impact. Mai mult, anumite lucruri pot fi transportate intr-o maniera mai safe in acest tip de bagaj, caci sansele sa se sparga/rupa scad considerabil. 

Cu toate acestea, un bagaj cu o astfel de carcasa devine mai dificil de inchis in momentul in care vrei sa mai adaugi ceva, peste limita sa de spatiu. 

Cat de greu este? 

O alta intrebare al carei raspuns conteaza foarte mult pentru confortul pe care-l vei avea in vacanta, dar si pentru anumite situatii in care cateva kilograme in plus pot face diferenta in ceea ce priveste potentiale costuri suplimentare. 

Spre exemplu, media kilogramelor permise de majoritatea companiilor aeriene low cost pentru bagajul de cala este de 20 de kilograme, ceea ce inseamna ca daca trolerul tau ar cantari gol 7-8 kilograme, n-ai avea prea mult de castigat, nu-i asa? 

Atunci cand intentionezi sa-ti cumperi un troler, indiferent de destinatia in care vei merge si tipul de transport, intereseaza-te si care este greutatea sa, pentru ca in mod categoric vei fi avantajat de un bagaj care cantareste mai putin, in orice circumstanta, fie doar si pentru ca-l vei putea manevra mai usor pana la portbagajul masinii si pana la receptia hotelului. 

Cu toate acestea, ia in considerare ca unele trolere mult prea usoare nu au si o durata de viata foarte mare – daca totusi pretul acestuia este uluitor de convenabil, e posibil ca materialele din care este facut sa nu fie cele mai rezistente. 

Cate roti are trolerul pe care vrei sa-l cumperi? 

In general, majoritatea tipurilor de trolere care se gasesc in prezent pe piata au 4 roti. Ceea ce este cat se poate de bine, caci aceasta varianta este si cea mai usor de manevrat. 

Exista si in prezent genti de voiaj cu doua roti, care desi pot avea poate o forma mai eleganta/aspect vintage, etc, iti ofera doar posibilitatea de a trage bagajul dupa tine, nu si de a-l impinge. 

Pe de alta parte, un bagaj cu 4 roti are mai multa stabilitate si iti permite si sa-l poti impinge ori de cate ori ai nevoie sa faci asta sau in cazul in care i se strica manerul. 

Ce fel de maner are? 

Un troler cu un maner rezistent, telescopic, poate face din nou diferenta in ceea ce priveste experienta pe care o vei avea la drum. Exista variante de maner cu o singura tija, despre care se spune ca ar fi mai rezistente, si manere cu doua tije, care ar oferi mai multa stabilitate bagajului. 

Atunci cand iti cumperi bagajul, uita-te cu atentie si la maner, respectiv daca este dintr-un material rezistent, de calitate, daca lungimea tijei se potriveste cu inaltimea ta, etc.

Ce sistem de inchidere are? Poate fi incuiat?

Un alt aspect important atunci cand pleci la cumparaturi pentru trolerul de vacanta este sa te uiti cu atentie la sistemele acestora de inchidere. Exista unele fermoare de o calitate mai slaba, pe care-ti recomandam sa le eviti – acestea pot fi deschise extrem de usor chiar si cu ajutorului unui pix, precum in video-ul pe care ti l-am lasat ca exemplu mai jos. 

Pe de alta parte, un troler cu un fermoar mai gros si de calitate superioara sau cu carcasa dura va fi mai greu de desfacut in astfel de conditii. Totodata, nu uita sa pui accent si pe incuietoarea acestuia, intrucat poate fi esentiala. 

Cum este compartimentat la interior? 

Felul in care este impartit spatiul din interiorul trolerului tau are, de asemenea, o importanta ridicata, dar asta si in functie de nevoile tale. 

Daca esti genul de persoana care are nevoie de mai multe buzunare de mici dimensiuni, daca vrei sa-ti poti securiza obiectele din bagaj si cu centuri de prindere, daca vrei ca un anumit compartiment sa fie impermeabil – nu uita sa te uiti dupa toate aceste detalii inainte sa cumperi trolerul ideal 🙂 

Ce alte specificatii mai are? 

Vrei ca trolerul tau sa aiba si alte functii integrate? Spre exemplu, in prezent exista pe piata din ce in ce mai multe valize cu baterie si sistem de incarcare prin USB, cu bluetooth, cu sistem de blocare prin amprenta, cu sistem de localizare prin GPS – practic, o multime de specificatii care-ti pot face drumul spre destinatia de vacanta mai confortabil. 

Exista multe branduri care au lasat modele care mai de care mai inteligente si cu o multime de functii care te-ar putea impresiona, asadar, nu uita sa arunci o privire si pe articolul: Top 7 genti de voiaj inteligente si specificatiile lor. Cum ar putea sa-ti imbunatateasca vacanta?

Cat costa? Merita sa platesti o suma mai mare pentru ca este produs de un brand anume? 

In general, e bine sa-ti setezi de la inceput care este bugetul pe care esti dispus sa-l aloci unui troler, insa e bine de luat in considerare ca un astfel de bagaj de calitate poate fi totusi destul de costisitor. 

Diferenta intre un troler surprinzator de ieftin si un troler facut de un anumit brand poate fi, in mod evident, legata de calitatea acestuia si de durata sa de viata. 

Mai mult, pe langa faptul ca un bagaj de proasta calitate nu ar putea sa te tina mai multe vacante, exista si posibilitatea sa-ti creeze neplaceri chiar atunci cand te afli pe drum: sa ti se rupa manerul, sa ramana fara una sau mai multe roti, sa se rupa/sparga accidental carcasa, etc. 

SFAT: Atunci cand vrei sa-ti indrepti atentia catre un troler de brand, orienteaza-te catre acele firme care produc genti de voiaj de mult timp, nu catre branduri de fashion. 

Concluzionand, speram ca sfaturile noastre te vor ajuta sa alegi cel mai bun troler pentru tine, iar daca simti ca ai nevoie de inspiratie si in ceea ce priveste destinatiile de vacanta, nu uita sa arunci o privire la noi pe site pentru a descoperi unele dintre cele mai bune oferte pentru Bulgaria, Grecia si Turcia!

Alte articole care te pot interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?