Cele mai comune lucruri pe care uitam sa le punem in bagaj atunci cand plecam in vacanta

Stim cu totii cam cat de entuziasmanta poate fi perioada de dinaintea plecarii intr-o vacanta, la fel cum stim, inclusiv din propria experienta, cat de frustrant poate fi sa constati la destinatie ca ai uitat acasa ceva esential. 

Gasesti in acest articol o lista a celor mai frecvent uitate acasa obiecte atunci cand plecam intr-o vacanta, astfel incat data viitoare cand vei impacheta sa aloci mai multa atentie lucrurilor care sunt cu adevarat esentiale pentru confortul tau in concediu. 

Totodata, la noi pe site ti-am pregatit si o multime de oferte tentante in destinatii apropiate de casa, precum vacante litoral Bulgaria, vacante Grecia si vacante Turcia, astfel incat sa poti selecta varianta cu care rezonezi cel mai bine!

1. Incarcatorul de telefon

Dintre toate lucrurile pe care avem tendinta sa le uitam acasa atunci cand plecam intr-o vacanta, incarcatorul de telefon ocupa pozitia numarul 1 si asta pentru ca, de regula, este folosit chiar in seara sau in orele de dinaintea plecarii. 

Prin urmare, daca stii ca l-ai mai uitat, te sfatuim sa-ti setezi o alarma care sa-ti aduca aminte sa-l pui in bagaj, sau sa-ti incarci telefonul in ziua cu pricina cu ajutorul unei baterii externe sau sa pui macar aceasta a doua varianta de incarcare in bagaj. Intr-un fel sau altul, macar vei stii ca ai cum sa-ti incarci telefonul cat esti in vacanta 🙂 

2. Actele necesare calatoriei, dupa care sunt nevoiti sa se intoarca

Tocmai pentru ca nu le percepem drept bagaje, sau avem tendinta sa nu le trecem pe lista cu lucruri importante de pus in valiza atunci cand plecam in vacanta, actele necesare pentru calatorie sunt, de asemenea, destul de frecvent uitate acasa.

Vorbim aici de buletin, pasaport, bilete de avion (eventual uitam sa facem check in online). Nu in ultimul rand, exista cazuri frecvente in care oamenii uita sa verifice din timp valabilitatea acestor acte si se trezesc, la plecare, ca nu pot calatori. 

Nu uita, asadar, sa-ti verifici valabilitatea actelor de identitate si sa le pui in bagajul de mana atunci cand impachetezi pentru vacanta. 

3. Anumite medicamente/tratamente sub care se afla sau chiar trusa medicala

Exista turisti care uita, in mod frecvent, sa ia cu ei un anumit tratament care le-a fost prescris de acasa, iar odata ajunsi la destinatie sa fie nevoiti sa faca rost de respectivul medicament sau chiar sa se confrunte cu situatia de a nu-l gasi. 

Nu uita asadar de trusa medicala pentru situatii de urgenta, pe care sa o pui in bagajul tau cand te apuci de impachetat pentru vacanta. 

Gasesti la noi pe blog si articolul: Ce medicamente ar trebui sa ai la indemana atunci cand pleci in vacanta. Trusa medicala pentru situatii de urgenta

4. Costumul de baie

Un alt articol uitat frecvent acasa este costumul/sortul de baie, chiar atunci cand ne pregatim sa mergem intr-o vacanta la malul marii. 

Totusi, partea buna e ca aceste articole vestimentare se gasesc destul de usor in mai toate destinatiile de vacanta cu iesire la mare, asadar n-ar trebui sa fie o tragedie daca se mai intampla sa le uiti acasa 🙂 

5. Ochelarii de soare

Daca te numeri printre cei mai uituci, e posibil sa te fi intalnit si cu situatia in care ti-ai uitat acasa ochelarii de soare preferati. 

Tocmai de aceea, acest articol poate fi un bun reminder de a-i trece pe lista cu obiecte de luat in vacanta. 

6. Sosetele 

Pare ciudat, insa sosetele se numara, la randul lor, printre cele mai uitate acasa articole vestimentare. Cumva, cand ne facem bagajul, suntem tentati sa ne gandim mai putin la sosete, mai ales daca ne pregatim sa mergem la mare, la plaja si in general intr-o destinatie calda. 

Totusi, sosetele sunt esentiale in multe circumstante, dar mai ales atunci cand ti se va face frig, asadar adu-ti aminte sa le treci pe lista de bagaje 🙂 

7. Pasta si periuta de dinti

Pasta de dinti este produsul de igiena cel mai uitat acasa atunci cand oamenii pleaca intr-o vacanta, insa partea buna e ca se gaseste in mai toate destinatiile de vacanta, e drept, poate nu aceeasi cu cea pe care ai fi vrut sa o iei de acasa. 

Daca urmezi un anumit tratament cu un produs prescris de medicul tau stomatolog, ar fi bine totusi sa-ti pui un reminder pentru a nu uita sa-l pui in bagaj. 

8. Ochelarii de vedere sau solutia pentru lentilele de contact

Nici aceste articole esentiale nu lipsesc din lista obiectelor uitate frecvent acasa atunci cand plecam intr-o vacanta, motiv pentru care poate ar fi bine sa le incluzi si pe ele in reminder. 

Spre deosebire de ochelarii de soare, ochelarii de vedere si accesoriile pentru lentilele de contact sunt mai esentiale si mai greu de inlocuit in destinatia de vacanta. 

9. Umbrela sau pelerina de ploaie

Foarte rar se intampla sa ne gandim sau sa acceptam ca in destinatia noastra de vacanta va ploua, prin urmare tot atat de rar suntem tentanti sa ne luam si o umbrela sau o pelerina de ploaie de unica folosinta. 

Cu toate acestea, o umbrela care sa nu ocupe mult spatiu sau o pelerina impachetat etans pot face minuni la destinatie. Spre exemplu, in anumite locatii cum ar fi Disneyland, daca te prinde o ploaie, ar trebui sa scoti din buzunar peste 25 de euro pentru o umbrela 🙂

10. Imbracaminte groasa/ o jacheta de rezerva

Aceste situatii se ivesc in mod special pentru ca multi dintre turisti uita sa verifice vremea la destinatie inainte sa porneasca la drum. Sau, daca o fac, verifica numai temperaturile pe timp de zi, pe cand serile pot fi destul de racoroase si intr-o destinatie la malul marii. 

Un alt exemplu de articole vestimentare uitate frecvent acasa sunt hanoracele, puloverele sau jachetele, in special in cazul vacantelor din sezonul cald. 

11. Papucii de plaja/ incaltamintea de rezerva

Papucii de plaja se numara printre cele mai des uitate acasa accesorii vestimentare, insa intr-o astfel de situatie, grijile n-ar trebui sa fie prea mari caci se vor gasi in mai toate destinatiile. 

O alta greseala pe care o fac frecvent turistii este aceea de a uita sa-si ia o pereche de adidasi/sandale de rezerva, ceea ce este destul de necesar mai ales daca vacanta este una mai lunga. 

12. Palariile

Palariile si sepcile ingroasa, de asemenea, randul obiectelor uitate acasa – poate si de aceea ne trezim uneori acasa cu o intreaga colectie adunata de prin vacante. Ca si in cazul papucilor si al costumelor de baie, vei gasi usor si aceste accesorii in mai toate destinatiile de vacanta. 

13. Peria de par

Un accesoriu esential pentru ingrijire, mai ales daca ai parul lung. Si peria de par este des uitata acasa, in principiu tot pentru ca este folosita, cel mai probabil, chiar inainte sa pleci in vacanta. Gaseste o varianta de perie travel size care sa se potriveasca tipului tau de par si pune-o in trusa cu cosmetice, astfel incat sa ai certitudinea ca o vei avea cu tine la destinatie. 

14. O solutie pentru indepartarea petelor, de dimensiuni travel-size

Un alt produs care s-a dovedit a fi esential in vacante – solutia pentru indepartarea petelor, eventual de tip roll-on sau stilou, care se poate aplica la fata locului astfel incat sa nu astepti pana ajungi acasa pentru a vedea daca pata respectiva mai iese sau nu de pe haina ta. 

Le vei gasi in diferite forme si de la diferite branduri, in supermarket, si e bine sa optezi pentru o varianta cat mai compacta. 

Sunt destul de dese situatiile in care ti-ai dori sa ai un astfel de produs la indemana, cand esti in vacanta 🙂  

15. Cremele pentru protectie solara 

Esentiale atunci cand intentionezi sa-ti expui pielea la soare, cremele pentru protectie solare sunt, de asemenea, destul de uitate acasa. Si in acest caz, partea buna e ca se gasesc in mai toate destinatiile de vacanta de pe litoral, insa daca ti-a fost prescris un anumit produs, de catre medicul dermatolog, ar fi bine sa-l treci in reminder, caci nu vei avea cel mai probabil de ales dintr-o varietate de branduri cand te vei afla in vacanta. 

Concluzionand, daca si tu obisnuiesti sa uiti acasa macar unul dintre obiectele insiruite in acest articol, speram ca te-am inspirat suficient de tare cat sa-ti pui un reminder sau sa-ti alcatuiesti o lista, de care sa tii cont atunci cand iti pregatesti bagajele pentru vacanta. 

Mai mult, la noi pe site gasesti inspiratie si in materie de destinatii de vacanta din Bulgaria, Grecia si Turcia, cu o multime de variante din care sa poti selecta ce ti se potriveste mai bine!

Alte articole care te pot interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?