10 obiecte care nu merita puse in bagaj atunci cand pleci in vacanta

Cele mai multe dintre articolele cu sfaturi referitoare la bagajele de vacanta pe care le vei gasi pe internet se refera, in mod evident, la ce anume sa iei cu tine atunci cand mergi intr-o vacanta, la ce este vital, necesar, cand te pregatesti sa impachetezi pentru o calatorie. 

Pe de alta parte, ne-am gandit ca ti-ar prinde bine si un top al celor mai neinspirate alegeri la capitolul lucruri de luat cu tine in vacanta, caci exista o serie de obiecte a caror prezenta in bagaj si, in general, in vacanta, te va stresa mai tare, din considerente de spatiu, siguranta, si alte motive. 

Si daca tot vine vorba de vacante bine planuite, la noi pe site gasesti si cele mai tari oferte si promotii pentru vacante litoral Bulgaria, vacante Grecia si vacante Turcia, din care poti alege ce este mai potrivit pentru tine si pentru cei dragi.

1.Lucrurile foarte pretioase, de neinlocuit

Daca ne referim la acele lucruri care nu ocupa neaparat loc, insa care sunt deosebit de importante/valoroase si pe care nu ai putea sa le inlocuiesti (inelul cu diamante de la bunica, etc), e bine sa te gandesti de 2 ori inainte sa le iei cu tine in vacanta, mai ales daca te pregatesti pentru o experienta foarte activa. 

Spre exemplu, daca participi la activitati de genul sporturi nautice, jeep safari, calarie pe plaja – sunt sanse ceva mai mari sa poti pierde respectivul obiect. 

Daca totusi decizi sa iei cu tine si astfel de lucruri, nu le tine in bagajul de cala (daca zbori cu avionul) sau in alte locuri care nu sunt sub atenta ta supraveghere, exceptand seiful de la hotel. 

2.Prea multe gadget-uri sofisticate

Daca nu esti fotograf profesionist (caz in care cel mai probabil iti vei lua o parte din echipament cu tine) si totusi vrei sa faci poze profi in vacanta – limiteaza-te la maximum 2 gadget-uri. 

In general, cele mai multe poze in vacanta se fac cu telefonul, iar stresul de a nu pierde aparatul foto sau alte accesorii scumpe este destul de mare, atunci cand ai de carat cu tine prea multe lucruri de acest gen. 

Incearca sa lasi acasa telefonul de birou, in cazul in care nu esti presat sa-l ai langa tine in vacanta, caci vei purta si grija lui. 

3.Uscatorul de par

Majoritatea hotelurilor au camerele dotate si cu un uscator de par, cu cateva exceptii. Chiar si in cazul in care nu ai un astfel de accesoriu in camera, poti solicita la receptie unul. Cel mai probabil personalul te va ajuta in acest sens. 

Uscatoarele de par ocupa loc destul de mult in bagaj, iar multi dintre cei care-l iau de acasa constata odata ajunsi la destinatie ca nu ar fi avut nevoie de el. 

SFAT: Daca stii sigur ca vei calatori intr-un loc in care nu vei avea la indemana un uscator de par, comanda-ti unul in varianta travel size. Exista uscatoare de par destul de puternice in varianta mini, pe care le vei putea folosi in continuare si in urmatoarele vacante. 

4.Fierul de calcat 

In cazul in care esti surprins, trebuie sa stii ca exista multi turisti care calatoresc si cu fierul de calcat in bagaj. Explicatia e cat se poate de simpla: hainele impachetate in valize se sifoneaza, iar oamenii vor sa arate impecabil si in zilele de vacanta. 

Cu toate acestea, majoritatea hotelurilor de la 3 stele in sus ofera si servicii de curatat si calcat haine, iar preturile sunt acceptabile. Te poti interesa daca vei gasi acest tip de serviciu la hotelul la care mergi, atunci cand faci rezervarea. 

Mai mult, ca si in cazul uscatorului de par, daca vrei neaparat sa ai fierul de calcat in bagaj pentru linistea ta, exista variante travel-size. 

5.Vin si alte produse/alimente care se pot varsa in bagaj

Pleci in vacanta si vrei ca intr-una dintre seri sa bei un pahar din vinul preferat de acasa? Ai grija unde pui sticla – in niciun caz in bagajul de cala, caci mai ales daca vei calatori cu avionul, exista sanse destul de mari sa se sparga. 

Chiar si daca mergi in vacanta cu masina – te sfatuim sa nu asezi sticla de vin in bagajul cu haine, ci eventual undeva, separat. Imagineaza-ti cum ar fi sa ajungi la destinatie si toate hainele de care ai nevoie sa fie pline de …vin 🙂 

Sfaturile se aplica si atunci cand te intorci din vacanta – nu aseza in bagajul mare cu haine suveniruri de acest tip, care se pot varsa – borcane cu miere, sticle cu ulei de masline. Din experienta proprie, iti putem spune ca nu e deloc amuzant sa gasesti toate hainele imbibate in 500 de grame de miere 🙂 

6.Prea multe perechi de pantaloni/jeans

In general, piesele vestimentare de genul ocupa foarte mult spatiu in bagaj, iar atunci cand iei cu tine prea multe, rar se intampla sa le porti pe toate in vacanta. 

Mai mult, blugii sunt niste piese versatile, care-ti permit sa alcatuiesti mai multe tinute cu o singura pereche. 

Asadar, nu lua la tine mai mult de 2, maximum 3 perechi, pentru ca-ti vei ingreuna bagajul inutil. 

7.Incaltamintea in exces si pantofii incomozi 

Perechile de pantofi si adidasi ocupa, indiscutabil, cel mai mult loc in bagaj, iar realitatea este ca atunci cand suntem intr-o vacanta, avem nevoie in principiu de ceva in care sa ne simtim comod. 

Chiar daca ai nevoie si de incaltaminte mai eleganta (pantofi cu toc), ia cu tine o singura pereche, respectiv aceea in care te simti cat se poate de bine, caci vacanta este pana la urma despre relaxare, nu? 

8.Cartile cu coperta grea si revistele prea multe  

Alte lucruri cu care oamenii isi incarca bagajele inutil – multe carti si reviste, in speranta ca in vacanta vor avea in sfarsit timp sa le citeasca.

Sigur ca acest timp liber este un prilej numai bun pentru a citi o carte, insa limiteaza-te la 1-2 volume, de preferat cu coperta subtire si care sunt usor de carat. 

9.Tinutele de care nu esti sigur si hainele pe care nu le-a imbracat niciodata 

Atunci cand iti faci bagajul pentru vacanta si nu ai prea multa inspiratie la capitolul outfituri, ai tendinta sa pui in valiza si tinute de tipul…”just in case”. 

Realitatea e ca e putin probabil sa porti in vacanta ceva ce nu ai testat pana acum sau ceva care nu te face sa te simti in largul tau, asadar ia cu tine ceea ce stii ca vei imbraca. 

10.Obiecte care incalca regulile de securitate sau care sunt interzise pe teritoriul altor tari

Nu in ultimul rand, ai grija ca atunci cand iti faci bagajul sa excluzi obiectele care ar putea sa creeze probleme la controlul de securitate in aeroport sau la intrarea pe teritoriul unei anumite tari. 

Ai grija ca trusa cu forfecute pentru manichiura sa fie pusa in bagajul de cala atunci cand calatoresti cu avionul si intereseaza-te din timp care sunt restrictiile impuse la intrarea in tara in care-ti vei face vacanta. 

Stiai ca, spre exemplu, in unele aeroporturi, lacul de unghii care este etichetat drept “produs inflamabil”, nu este permis in bagajul de mana? Sau ca accesul cu tigari electronice nu este permis in anumite state, iar acestea pot fi confiscate la aeroport? 

Poti consulta aici o lista a articolelor restrictionate in functie de tara, regiune si aeroport. 

Concluzionand, iti recomandam ca atunci cand iti pregatesti bagajul pentru vacanta sa te gandesti in primul rand la siguranta si confortul tau, dar si la obiectele de valoare care merita pastrate safe, acasa. Vacanta ta este despre relaxare, despre timp de calitate petrecut intr-un loc nou sau drag tie, nicidecum despre stres, bagaje prea grele si obiecte confiscate in aeroport.

Alte articole care te pot interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?