Bagajul pentru vacanta la mare. Ce ar trebui sa contina si ce e important sa nu uiti acasa

Te pregatesti pentru o vacanta la malul marii si vrei sa te asiguri ca iei cu tine toate lucrurile necesare pentru a avea o experienta confortabila si de neuitat? 

Ne-am gandit ca o scurta trecere in revista a obiectelor esentiale atunci cand iti vei petrece o vacanta la malul marii iti va prinde bine, mai ales daca ai in plan sa faci intai de toate o lista, pe care o poti completa si in functie de categoriile si sfaturile regasite mai jos.

Si pentru ca pe noi ne recomanda intai de toate priceperea in organizarea de vacante, in mod special la malul marii, iti reamintim ca la noi pe site gasesti oferte tentante pentru vacante litoral Bulgaria, vacante Grecia si vacante Turcia, cu o multime de variante din care sa poti selecta ce se potriveste mai bine atat tie, cat si celor dragi alaturi de care vei calatori.

Articole vestimentare de pus in bagajul pentru mare si cum sa le selectezi smart 

Intai de toate, e bine sa alegi un troler/bagaj care sa corespunda necesitatilor tale si care sa fie suficient de incapator pentru bagajele de care ai nevoie, in functie de durata concediului tau. Nu uita ca e important sa tii cont intai de toate de numarul zilelor pe care le vei petrece acolo. 

Daca ai nevoie de inspiratie in ceea ce priveste alegerea unui troler potrivit, iti recomandam sa arunci o privire si pe articolul: Cum alegi un troler de calitate. Principalele caracteristici de care sa tii cont

Ulterior, ti-ar fi de ajutor sa alcatuiesti o lista cu necesarul de haine pentru vacanta ta, atat in functie de numarul de zile petrecute la destinatie, cat si in functie de activitatile pe care le vei face acolo:

  • costume de baie/slip/sort – iti recomandam sa iei de la 2 buc in sus, pentru ca vor fi unele dintre cele mai utilizate articole
  • pantaloni scurti/jeans/rochii/fuste/tricouri/camasi – alege materiale naturale, usoare, eventual in culori deschise pentru a nu atrage si mai mult caldura si pentru a te simti intai de toate confortabil
  • hanorac, sacou, jacheta subtire – pune in bagaj si minimum 2 astfel de articole, pentru serile mai racoroase sau zilele cu vant
  • tinute de seara – daca intentionezi sa petreci dupa apus
  • lenjerie intima/sosete(daca vei avea la tine adidasi), sapca, palarie de soare
  • incaltaminte: papuci de plaja, incaltaminte speciala pentru apa, sandale/adidasi 
  • accesorii: ochelari de soare, ochelari de apa, prosop de plaja, geanta de plaja 
bagaj pentru litoral

Cosmetice necesare intr-un concediu la mare

Geanta cu cosmetice este mai mult decat indispensabila intr-un concediu la mare, mai ales pentru ca iti vei expune pielea la soare, apa sarata, nisip, dar si pentru ca nu trebuie sa faci abatere de la ritualul de ingrijire de zi cu zi pe care il ai acasa. 

Asadar, nu uita intai de toate de crema cu factor de protectie ridicat (o vei gasi si la destinatie, cel mai probabil, insa nu intotdeauna si de la brandul preferat, plus ca preturile vor fi mai mari). 

Nu uita si de: crema calmanta aftersun, spray impotriva insectelor, crema hidratanta cu textura usoara, sampon, pasta de dinti si periuta, balsam de buze, deodorant, demachiant si trusa de machiaj in cazul doamnelor. 

Daca vrei sa te asiguri ca nu uiti ceva important din aceasta categorie, poti arunca o privire si pe articolul: Top 15 produse cosmetice pe care sa le ai la indemana in vacanta, indiferent de destinatie

crema cu factor de protectie

Trusei de cosmetice ar trebui sa i se alature si trusa cu medicamente, astfel incat sa fii sigur ca in caz de nevoie, ai la indemana medicamente pentru afectiuni comune precum dureri de cap, greata, dureri de stomac, febra, etc. 

Si in acest caz, te poti inspira din articolul: Ce medicamente ar trebui sa ai la indemana atunci cand pleci in vacanta. Trusa medicala pentru situatii de urgenta

Alte obiecte esentiale in vacanta ta la mare  

Pe langa haine si cosmetice, bagajul tau ar trebui sa contina si o serie de alte obiecte esentiale sau pe care le consideri importante in confortul tau de zi cu zi. 

Incarcatorul de telefon ar trebui sa fie primul pe lista, la aceasta categorie, mai ales ca este unul dintre cele mai uitate acasa obiecte atunci cand vine vorba de pregatirea bagajului de vacanta. 

Aparatul foto, alte accesorii pentru plaja, o pelerina de unica folosinta in cazul in care prognoza arata si zile ploioase, dar si alte obiecte pe care avem tendinta sa le uitam usor acasa, precum cele prezentate in articolul: Cele mai comune lucruri pe care uitam sa le punem in bagaj atunci cand plecam in vacanta

Nu in ultimul rand, iti readucem aminte sa pui la loc sigur actele necesare calatoriei tale: pasaport/buletin, vouchere de cazare, asigurari medicale. In mod special daca pleci peste hotare, acestea vor fi esentiale. 

pasaport

Alte sfaturi utile in pregatirea bagajului pentru mare

Cel mai simplu mod prin care te poti asigura ca nu uiti lucruri de care ai nevoie atunci cand iti faci bagajul pentru vacanta pe litoral este sa-ti faci o lista, dupa care sa te ghidezi ulterior. Asa, vei avea certitudinea ca ai pus in bagaj lucrurile pe care iti doresti din suflet sa nu le uiti acasa 🙂 

Ia cu tine produse cosmetice si alte obiecte in varianta travel size. Adu-ti aminte ca vacanta ta este intai de toate despre confort si relaxare, iar un bagaj mult prea voluminos iti ingreuneaza drumul si mobilitatea. 

Citeste si: 10 obiecte travel size care-ti fac bagajul de vacanta mai usor

Incearca sa anticipezi care sunt produsele de care te-ai putea lipsi si gandeste-te si cum poti sa pregatesti un bagaj care sa cantareasca mai putin. Spre exemplu, evita sa iei un gel de dus de 500 de ml daca stii ca la hotel vei avea acest produs asigurat la baie sau daca pe piata exista o varianta travel size. Iti vei multumi atunci cand cari bagajul. 

Alege-ti hainele in functie de tinute si pune accent pe acele piese vestimentare care pot alcatui mai multe outfit-uri, cum ar fi spre exemplu perechile de blugi sau un anumit sacou/hanorac. 

Pe de alta parte, daca planuiesti o vacanta la mare alaturi de copii, structura bagajelor se schimba “putin”, motiv pentru care vei avea nevoie de ceva mai multa organizare 🙂

In acest sens, iti poate fi de ajutor si articolul: Lista de bagaje pentru o vacanta la mare cu copiii si sfaturi pentru impachetat eficient

Concluzionand, pregatirea bagajului pentru o vacanta la mare ar trebui sa implice numai entuziasm si bucurie, caci in scurt timp vei fi in locul mult visat, iar atata vreme cat vei alcatui o lista sau iti vei prioritiza lucrurile de care ai cu adevarat nevoie la destinatie, totul ar trebui sa decurga conform planurilor!

Speram ca te-am inspirat suficient cat sa-ti pregatesti bagajul cat mai smart, iar daca simti ca ai nevoie de inspiratie si la capitolul destinatii la malul marii, nu uita sa intri la noi pe site, caci ti-am pregatit oferte interesante pentru Bulgaria, Grecia si Turcia, in destinatii superbe si apropiate de casa!

Alte articole care te pot interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?