Despre Durres Beach, cea mai populara plaja de pe litoralul albanez

Durres Beach se intinde de-a lungul liniei de coasta din dreptul orasului cu acelasi nume, al doilea ca marime din Albania, si masoara nu mai putin de 10 kilometri in lungime, fiind considerata cea mai cunoscuta si vizitata plaja din aceasta tara. 

Plaja Durres este potrivita tuturor tipurilor de vizitatori, fiind organizata cu mai toate serviciile necesare unei experiente relaxante la malul marii, insa este aleasa in mod special de catre familiile cu copii. 

Mai multe detalii despre aceasta plaja gasesti in cele ce urmeaza, alaturi de alte cateva amanunte utile despre plajele din vecinatate 🙂 

Localizare Durres Beach si cum se ajunge aici 

Plaja Durres se afla la aproximativ 38 kilometri distanta de capitala Tirana si se desfasoara incepand cu zona din stanga a portului din Durres, catre statiunea invecinata Golem.

Daca vii din Tirana catre Durres, ar trebui sa faci in jur de 45 minute intr-o zi cu trafic normal, insa in miez de vara si in mod special in weekenduri, timpul petrecut pe drum intre cele doua orase poate fi mai mare. 

Aeroportul International Nene Tereza din Tirana este localizat la 30 kilometri departare de Durres Beach. 

Daca vrei sa iei un taxi din Tirana catre Durres, ar trebui sa scoti din buzunar o suma cuprinsa intre 25-30 euro (2600 – 3100 lek). 

Distanta Bucuresti – Durres cu iesire din Romania pe la Giurgiu – Ruse si cu tranzitarea Bulgariei si a Greciei este de aproximativ 1115 kilometri. 

Plaja din Durres este marcata pe Harti, pe portiunile sale centrale, cu denumiri precum “Plazhi i Durrësit” sau “Beach of Durrës”. 

Distante catre Durres Beach din alte statiuni si orase de coasta ale Albaniei:

  • distanta Ksamil – Durres Beach: 249 kilometri
  • distanta Saranda – Durres Beach: 235 kilometri
  • distanta Borsh – Durres Beach: 205 kilometri
  • distanta Himare – Durres Beach: 213 kilometri
  • distanta Dhermi – Durres Beach: 191 kilometri
  • distanta Vlora – Durres Beach: 128 kilometri

Cum arata Durres Beach si ce servicii sunt disponibile la aceasta plaja

Plaja Durres este formata din nisip si are o intrare lina in apa, aspect ce o face sa fie frecvent aleasa si de catre familiile cu copii. 

De-a lungul plajei exista numeroase segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele, o parte dintre acestea fiind administrate de catre unitatile de cazare din prima linie. 

In dreptul Durres Beach au fost deschise o sumedenie de hoteluri, resorturi si alte unitati de cazare, asadar, din acest punct de vedere, oferta va fi una cat se poate de variata. 

In vara lui 2023, un set de sezlonguri si o umbrela puteau fi inchiriate la plaja Durres cu circa 10 euro (aproximativ 1000 lek). 

In zona din spate a plajei intalnesti multe beach baruri si restaurante, alaturi de alte servicii si facilitati precum dusuri, toalete, magazine, centre de sporturi acvatice, centre de inchiriere ambarcatiuni, centre de inchiriere masini si altele.

Totusi, plaja Durres nu se numara neaparat si printre cele mai aspectuoase plaje ale litoralului Albanez. Desi are toate acele servicii mentionate mai sus la indemana, putem spune ca plajele din sud pot fi considerate mai frumoase. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Durres Beach 

Durres Beach este una dintre cele mai lungi plaje din Albania, iar orasul este foarte bine dezvoltat din punct de vedere turistic, motiv pentru care, pe timp de vara, poate fi si destul de aglomerat. 

Desigur, cei 10 kilometri de fasie de nisip iti garanteaza cumva ca vei prinde loc la plaja indiferent de perioada in care alegi sa-ti faci vacanta aici. 

In iulie-august, Durres primeste cel mai ridicat numar de vizitatori. Tot atunci se inregistreaza si cele mai mari temperaturi, cu o medie a maximelor de circa 32 grade la umbra. Apa marii are, in miez de vara, o medie de 26 grade. 

Daca preferi sa nu intalnesti aglomeratie la plaja si nici la obiectivele turistice din imprejurimi (caci Durres sta foarte bine si la acest capitol), o idee mai inspirata poate fi sa-ti faci vacanta in zona fie la sfarsit de mai – inceput de iunie, fie la sfarsit de septembrie – inceput de octombrie. 

Alte plaje apropiate de Durres Beach 

Daca ai ales sa-ti rezervi cazare chiar in Durres si vrei sa explorezi si alte plaje din apropierea acestui mare oras, e bine de stiut ca relativ aproape, vei mai avea si urmatoarele variante: 

Plaja Golem se afla in continuarea Durres Beach, are un aspect cat de cat similar, este formata tot din nisip si are foarte multe segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele. 

Exista de-a lungul plajei si o serie de diguri, iar in zona din spate se afla hoteluri, magazine, restaurante si baruri. 

Plaja Golfului Lalzi este localizata la circa 30 kilometri nord de Durres Beach si se distinge prin latimea sa considerabila din partea centrala. 

Zona se afla intr-o continua dezvoltare din punct de vedere turistic, iar plaja este organizata foarte bine, cu multe zone de sezlonguri si umbrele, dar si zone de plaja libera pentru cei care prefera sa se aseze pe prosop.

Desi golful are o deschidere ampla catre mare, in general plaja este ferita de valuri mari.  

Plaja Currilave se afla in partea dreapta a portului din Durres, la vreo 10 kilometri departare de portiunea centrala a Durres Beach. Este o plaja mai ingusta, bine amenajata, aglomerata in plin sezon. 

Si aici exista destul de multe unitati de cazare, terase, restaurante, beach baruri si chiar un club foarte cunoscut, in extremitatea dreapta. 

Totusi, unii dintre turisti au semnalat faptul ca apa marii nu ar fi chiar atat de limpede in dreptul acestei plaje.

In loc de concluzie

Durres Beach este una dintre cele mai populare plaje din intreaga Albanie si totodata una dintre cele mai lungi. 

Are cate ceva de oferit pentru fiecare tip de turist in parte, insa este mai potrivita celor care cauta sa se relaxeze intr-un mediu bine amenajat, cu multe servicii la indemana. 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?