Himara Beach Albania si totul despre segmentele de plaja din aceasta zona

Orasul Himara Albania (Himare), localizat intre Saranda si Vlora, isi intampina vizitatorii cu o serie de plaje bine pregatite la capitolul servicii si facilitati, iar avantajul acestei zone este ca gazduieste o multime de mici golfulete si alte locuri de vis care abia asteapta sa fie explorate. 

Himara Beach este impartita in mai multe sectiuni, insa in linii generale, numele se refera la segmentul de plaja din dreptul orasului, cunoscuta si sub denumirea de Spile Beach. Acesteia i se alatura si alte variante de plaja, pe care le vom descoperi punctual in cele ce urmeaza. 

Daca vrei sa stii mai multe despre aceasta destinatie de vacanta de pe Riviera Albaneza, la noi pe blog te asteapta un articol dedicat exclusiv acestui loc: Despre Himare Albania, oraselul marginit de munti in care te poti bucura de peisaje superbe

Localizare Himara Beach Albania si cum ajungi aici 

Himara Beach se afla la aproximativ o ora si zece minute de mers cu masina pornind din Saranda (distanta intre cele doua este de 53 kilometri). 

Daca vei fi cazat in zona Saranda-Ksamil si ti-ai pus in gand sa explorezi si plajele din zona Himara, e bine sa stii ca poti ajunge aici si cu masina, dar si cu microbuzele locale. Trebuie sa iei unul in directia Vlora, si sa-l anunti pe sofer ca vrei sa cobori in Himara. 

Daca urmeaza sa te cazezi chiar in Himara, trebuie sa ai in vedere ca distanta Bucuresti – Himara este de 1079 kilometri, drum pe care-l vei parcurge in aproximativ 14 ore. Se recomanda sa te opresti o noapte pe traseu, eventual la Salonic, de unde vei mai avea de mers ulterior pana in Himara in jur de 400 kilometri. 

Alte distante catre Himara Beach din orasele si statiunile de coasta ale Albaniei: 

  • distanta Ksamil Himara Beach – 66 kilometri
  • distanta Borsh Himara Beach  – 16,5 kilometri
  • distanta Dhermi Himara Beach – 15,9 kilometri
  • distanta Vlora Himara Beach  – 72 kilometri

Pe Harti gasesti Himara Beach cu denumirea de “Plazhi i Himarës“, al carei pin vei observat ca este pus in imediata apropiere a segmentului denumit Spile Beach. 

Cum arata Himara Beach 

Avand in vedere ca orasul Himara se intinde de-a lungul unui golf cu o deschidere destul de mare si fragmentat, pe alocuri, de stanci care strapung marea, putem spune ca Himara Beach poate fi impartita in 4 sectiuni, fiecare dintre acestea avand cate o denumire diferita. 

Plaja Spile (Plazhi i Spillese) este prima si cea mai central pozitionata dintre variantele de plaja pe care le ai in Himara. Este localizata chiar in zona din fata orasului, iar in spatele fasiei de plaja exista o zona pietonala, cu mai multe restaurante, terase, beach baruri, mici magazine, etc. 

Tot de aici poti lua si barcute care sa te duca spre cele mai cunoscute plaje cu aspect salbatic din apropierea orasului Himara, iar atat Spile Beach, cat si celelalte plaje care se intind de-a lungul golfului, sunt formate dintr-un amestec de nisip cu pietris. 

Plaja Marachi (Plazhi i Maraçit) este urmatoarea din stanga dupa Spile cum te uiti la mare, are dimensiuni mai micute, amenajare cu sezlonguri si umbrele, un bar si toaleta. Este marginita de stanci si, la fel ca in cazul celorlalte segmente, se recomanda sa iei cu tine si incaltamintea speciala pentru apa, pentru o experienta cat mai confortabila atat pe uscat, cat si la intrarea in mare. 

Plaja Prinos este localizata la sud de Marachi, imediat dupa stanci, si este o alta plaja care poate fi vizitata cata vreme te vei afla in Himara. Si aici gasesti amenajare cu sezlonguri, bar, si cateva unitati de cazare in zona din spate. 

Plaja Potam se afla la capatul golfului, este usor mai ingusta, insa mai linistita, potrivita celor care vor sa se relaxeze in adevaratul sens al cuvantului. Unii dintre turistii care au fost aici spun ca au gasit si sezlonguri/umbrele de inchiriat in miez de vara. 

Cand sa vii la Himara Beach Albania

In general, Himara Beach nu este la fel de aglomerata precum plajele din Ksamil sau din Saranda, insa se poate intampla ca in plin sezon sa nu gasesti sezlong sau spatiu acolo unde-ti place sa te asezi. 

Din aceste considerente, daca esti conditionat sa-ti faci vacanta pe litoralul albanez in perioada lunilor iulie-august, iti recomandam sa vii mai devreme (pana in ora 10.00 am) la Himara Beach. 

Pe de alta parte, daca te numeri printre cei care prefera vacantele relaxante, cu mai putina aglomeratie in imprejurimi,  perioade mai potrivite pentru un concediu aici pot fi sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie. 

Si in aceste cazuri te vei bucura de o vreme placuta, iar preturile la cazare vor fi mai mici. 

HINT: plaje superbe din apropiere, precum plaja Gjipe, vor fi mai libere in extrasezon, ceea ce inseamna ca te vei putea bucura de frumusetea naturii acestor locuri intr-un cadru mult mai linistit. 

Alte plaje apropiate de Himara Beach 

Himara Beach mai are un as in maneca: faptul ca se afla intr-o zona plina de plaje frumoase. Asadar, daca nu vrei neaparat odihna si relaxare intr-un singur loc, sub umbrela, te poti orienta rapid catre o noua plaja in fiecare zi. Mai jos gasesti cateva dintre acestea:

Plaja Livadhi este una dintre cele mai apropiate de Himara (cu masina, vei avea de mers cam 4 kilometri). Gasesti aici cateva beach baruri, unele portiuni amenajate, dar si cateva zone de camping. 

Plaja Jale se afla la 6,7 kilometri distanta de Himara, este organizata cu sezlonguri si umbrele, are restaurante in zona din spate si o atmosfera destul de animata in plin sezon. 

Plaja Gjipe, localizata la 15 kilometri de Himara Beach, este una dintre cele mai aspectuoase, in principal pentru ca in zona din spatele sau se afla un mic canion. Poti ajunge si cu masina (vei parca undeva mai sus si vei merge pe jos circa 20 minute pana la plaja), dar si cu barca, pe care o poti lua chiar din Himara. 

Plaja Dhermi se afla imediat dupa Gjipe si este una dintre cele mai animate din zona. Este bine organizata cu sezlonguri si umbrele, are preturi usor mai ridicate, dar si o serie de cluburi si baruri cu petreceri. Dhermi este potrivita in mod special turistilor tineri, care vin aici pentru distractie si viata de noapte. 

Plaja Borsh, cea mai lunga plaja de la Marea Ionica, se afla la 18 kilometri departare de Himara Beach si se intinde pe circa 7 kilometri de-a lungul coastei. Si aici sunt foarte multe segmente amenajate, dar si zone de plaja libera. 

In loc de concluzie,

Himara Beach este o plaja buna, potrivita in mod special celor care vor sa se relaxaze, iar faptul ca este impartita pe mai multe segmente si localizata intr-o zona cu multe atractii naturale reprezinta un plus. 

Daca ai fost pana acum la Himara Beach sau urmeaza sa mergi aici in perioada urmatoare si simti ca mai ai si alte noutati despre aceasta plaja, asteptam cu interes sa ni le impartasesti!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?