Monastery Beach Albania. Cum arata una dintre cele mai cunoscute plaje din apropiere de Saranda

Aflata in sudul orasului Saranda si chiar inainte de micul orasel Ksamil, Monastery Beach este una dintre cele mai populare plaje din aceasta zona de coasta a Albaniei, cu ape turcoaz, o priveliste frumoasa si o manastire in imediata apropiere. 

Totusi, Monastery Beach Albania nu este un loc neaparat potrivit tuturor tipurilor de turisti, iar in cele ce urmeaza poti sa descoperi si care sunt motivele pentru care sustinem acest lucru. 

Unde se afla Monastery Beach Albania si cum ajungi aici

Daca ti-ai propus ca in timpul vacantei tale in Saranda Albania sau in Ksamil sa vezi si Monastery Beach, e bine de stiut ca in oricare dintre aceste doua locuri te vei afla, vei ajunge aici foarte repede.

Din Saranda si pana la aceasta plaja sunt doar 7,7 kilometri, ceea ce inseamna ca vei ajunge cu masina dintr-un punct in altul in circa 13 minute.

Din Ksamil si pana la Monastery Beach sunt 7 kilometri. Practic, aceasta plaja se afla chiar la mijlocul distantei dintre cele doua orase. 

Pe Harti nu figureaza cu denumirea mai sus mentionata, ci cu “Plazhi i Manastirit”. Iti recomandam sa iti descarci traseul de pe Harti cand esti conectat la wi-fi si sa le folosesti in modul offline. 

Poti ajunge aici si cu taxi (pretul n-ar trebui sa fie unul ridicat), dar si cu autobuzul care circula in directia Butrint. Il poti ruga pe sofer atunci cand urci sa te lase la “Manastiri i Shën Gjergjit”

Daca vii cu masina, e bine de stiut ca in partea de jos a plajei exista o mica parcare (cu plata, in jur de 100 leke/zi (cam 1 euro), insa daca nu prinzi loc aici sau vii intr-o perioada aglomerata, poti parca si mai sus, de-a lungul drumului.

IMPORTANT: Sunt unii turisti care au incercat sa viziteze aceasta plaja in 2022, insa le-ar fi fost comunicat ca plaja este inchisa si ca urmeaza sa fie privatizata. 

Cum arata Monastery Beach Albania si ce servicii gasesti la aceasta plaja

Plaja Monastery nu are dimensiuni foarte generoase si este marginita in capetele sale de stanci. 

Este amenajata cu sezlonguri si umbrele pe 4-5 randuri si este formata din pietris. 

Desi peisajul de aici este cat se poate de frumos, iar apa capata nuante verzui-turcoaz, Monastery Beach Albania nu este o plaja foarte confortabila din cateva puncte de vedere:

  • La intrarea in mare exista pietre, mai mici sau mai mari. Daca vii cu copii, e bine sa tii cont de acest aspect, desi intrarea in apa este relativ lina. Ia cu tine si incaltamintea potrivita pentru apa, caci talpile iti vor multumi 🙂
  • Plaja Monastery este o plaja populara, ceea ce inseamna ca in lunile iulie-august, poate deveni destul de aglomerata. Daca alegi sa-ti faci vacanta in aceasta zona in miez de vara, e bine sa vii la primele ore ale diminetii pentru a prinde sezlong acolo unde-ti place. 

Doua sezlonguri si o umbrela pot fi inchiriate aici cu 800-1000 leke (7-9 euro). 

In zilele cu mare calma, poti observa si diferite vietati marine in zona acestei plaje, asadar, ia cu tine si echipamentul pentru snorkeling. 

In zona din spatele plajei exista si un restaurant, “Bar Restorant Monastery Beach”, iar pe dealul Dema si aproape de plaja se afla o manastire din secolul al XIV-lea. 

Alte plaje cunoscute in apropiere de Monastery Beach Albania 

Daca ti-ai propus sa bifezi si alte plaje din vecinatatea Monastery Beach, trebuie sa stii din start ca aceasta zona e plina de locuri frumoase la malul marii. Ti-am pregatit mai jos cateva exemple in acest sens: 

Plaja Edon-Bina este una dintre plajele apropiate (900 metri de mers cu masina de la Monastery si ulterior pe jos). Drumul pana la baza plajei nu se afla insa in conditii practicabile (poate doar pentru masinile SUV, insa majoritatea celor care au fost aici recomanda sa lasi masina sus, la drumul principal, chiar daca la prima vedere drumul ti se pare ok). Plaja este formata din pietre si este amenajata.  

Plaja Oglinzilor (Plazhi i Pasqyrave) este una dintre cele mai cunoscute din apropiere de Saranda, are un aspect salbatic si este, de asemenea, marginita de stanci. 

Peisajul este superb, iar plaja este in mare parte amenajata cu sezlonguri si umbrele si destul de aglomerata in plin sezon. In zonele marginale mai exista si cateva locuri in care-ti poti aseza prosopul.

Plaja Pestera Porumbeilor (Shpella e Pëllumbave), pe care o vei gasi la circa 1,5 kilometri de Monastery si imediat dupa Mirror Beach (Plaja Oglinzilor), este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris si amenajata cu sezlonguri si umbrele. 

Pentru a ajunge pe plaja, e nevoie sa cobori un sir lung de scari. Preturile pentru un set de sezlonguri variaza intre 1000-1500 leke, iar in partea de vest gasesti si portiuni de plaja libera.

In loc de concluzie

Monastery Beach Albania este o plaja cunoscuta din zona Saranda – Ksamil, cateodata destul de aglomerata in miez de vara, insa cu peisaje frumoase si dotata cu toate serviciile de care ai nevoie pentru o experienta confortabila. 

Daca ai fost la aceasta plaja pana acum sau urmeaza sa mergi, asteptam oricand informatii de actualitate de la fata locului 🙂

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?