Mirror Beach Albania. Cum ajungi si ce servicii gasesti la aceasta plaja din apropierea oraselului Ksamil

Una dintre plajele apreciate din vecinatatea Sarandei, insa mult mai linistita decat plaja principala a acestui oras si cu un decor natural cat se poate de frumos este Mirror Beach, pe care o gasesti pornind pe drumul catre Ksamil. 

Formata la capatul unei mici vai, Mirror Beach (Plazhi i Pasqyrave) a primit acest nume pentru ca se spune ca soarele se reflecta in apa limpede de aici, oferindu-i acest aspect magic, de oglinda. 

Localizare Mirror Beach Albania si cum ajungi aici 

Daca pornesti la drum cu masina catre Mirror Beach, e bine sa ai in vedere ca nu o vei gasi pe Harti cu aceasta denumire, ci cu denumirea in albaneza “Plazhi i Pasqyrave”, localizata intre alte doua plaje cunoscute ale zonei: Edon Bina Beach si Shpella e Pëllumbave. 

Plecand din Saranda, trebuie sa o iei in sud, in directia Ksamil, iar cam la jumatatea distantei dintre aceste doua orase se afla Mirror Beach. 

Din Saranda si pana aici sunt 8,2 kilometri, iar daca pleci din centrul oraselului Ksamil, pana la Mirror vei avea de parcurs 6,1 kilometri. 

Din drumul principal SH81 va trebui sa cobori pe un drum secundar de pamant pana la plaja, care duce aproape de Mirror Beach, unde multi dintre vizitatori aleg sa parcheze pe 3 randuri, asa cum vei putea observa si in videoul de mai jos. 

Totusi, o parte dintre turistii care au fost aici in ultimele sezoane spun ca drumul de pamant nu se afla in cele mai bune conditii si ca e bine sa conduci cu multa prudenta, mai ales daca ai o masina cu garda joasa. 

Ca alternativa, mai exista si cateva spatii de parcare amenajate mai sus, cu plata. In plin sezon de vara, s-ar putea sa fii nevoit sa le folosesti pe acestea, pentru ca plaja se aglomereaza destul de repede. 

Poti ajunge aici si cu autobuzul care efectueaza curse regulate pe traseul Saranda – Butrint. Dupa ce te urci, comunica-i soferului ca vrei sa cobori la Plazhi i Pasqyrave. Din locul in care esti lasat mai trebuie sa mergi pe jos circa 15 minute. 

Cum arata Mirror Beach Albania si ce poti sa faci la aceasta plaja

Plaja Mirror Beach Albania este localizata intr-un golfulet, marginita de stanci si amenajata pe cea mai mare portiune a sa cu sezlonguri si umbrele. 

In 2022, doua sezlonguri si o umbrela puteau fi inchiriate aici cu 1500 LEK (13,50 euro), iar daca vrei sa stai pe prosop, in zonele marginale, unde fasia de plaja se ingusteaza destul de mult, exista cateva locuri pentru a te aseza. 

Plaja Mirror este formata din pietris, ceea ce inseamna ca incaltarile speciale vor fi mai mult decat binevenite cand vii aici, pentru ca si la intrarea in mare exista pietre. 

Cei care au mai fost sezoanele trecute la Mirror Beach Albania spun ca apa se adanceste relativ repede. 

Fiind localizata intr-o zona stancoasa, sunt sanse ca in zilele cu mare linistita sa poti observa si tot felul de vietati marine, asadar, ia cu tine si echipamentul pentru snorkeling. 

In partea dreapta a plajei cum te uiti la mare se afla o stanca de dimensiuni mai generoase, catre care unii turisti aleg sa inoate. Unii chiar o escaladeaza, pentru a se bucura de privelistea catre orasul Saranda, insa noi te sfatuim sa nu te aventurezi si sa risti sa te accidentezi. 

Exista si un bar-restaurant in zona din spatele plajei (Bar Restaurant Pasqyra), cu preturi descrise ca fiind medii spre mari si cu mancare variata (preparate pentru micul dejun, salate, supe, paste, carne la gratar si fructe de mare). 

Alte plaje in apropiere de Mirror Beach Albania

Intreaga zona de coasta dintre Saranda si Ksamil este plina de plaje frumoase, iar in imediata apropiere a plajei Mirror mai poti explora si alte locuri precum: 

Plaja Edon-Bina, de dimensiuni micute si cu o apa cristalina, este prima dintre acestea. Este indicat sa parchezi in partea de sus, pentru ca drumul de acces care duce spre malul marii se afla in conditii foarte vitrege. 

Aceasta plaja se afla chiar inainte de Mirror Beach cum vii din directia Saranda. 

Plaja Pestera Porumbeilor (Shpella e Pëllumbave) este imediat dupa Mirror Beach, este formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele si e nevoie sa cobori o serie de scari pentru a ajunge la malul marii. Setul de sezlonguri costa aici intre 1000-1500 LEK. 

Plaja Pescarusilor (Pulëbardha Beach) se afla la sud de plaja Porumbeilor. Drumul de la soseaua principala si pana la parcarea acestei plaje este descris ca fiind destul de anevoios, iar ulterior trebuie sa cobori pe scari. 

Sus, pe stanca din dreapta plajei cum te uiti la mare, gasesti si un restaurant (Restaurant Pulbardha) cu recenzii pozitive si o nota mare pe Google (4,4 din 5 in 2023). Privelistea de aici catre plaja este superba, iar in meniu gasesti preparate precum peste, fructe de mare, carne la gratar, salate, aperitive, spaghete, supe (inclusiv supa de peste) si altele.  

Plaja Monastery este localizata mai aproape de Saranda, destul de cunoscuta si aglomerata in plin sezon, amenajata cu sezlonguri si umbrele si formata tot din pietris. Intre Mirror Beach Albania si plaja Monastery ai de mers cam 1,5 kilometri. 

In loc de concluzie

Mirror Beach Albania este una dintre plajele renumite dintre Saranda si Ksamil, potrivita in mod special iubitorilor de snorkeling si celor care vor sa se bucure de mare si de soare intr-un loc cu aspect salbatic, insa nelipsit de amenajare.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?