The Rock Zanzibar, cel mai faimos restaurant de pe insula si cum decurge o vizita aici

Cand spui Zanzibar, automat te gandesti la peisaje exotice, plaje cu nisip fin alb inconjurate de ape in nuante turcoaz si stele de mare in culori aprinse, insa exista un loc care, in ultimii 10 ani, a devenit emblematic pentru aceasta destinatie. Fotografiile de la The Rock Zanzibar apar intr-o multime de publicatii de specialitate si cu siguranta ti-au sarit in ochi macar o data daca te-ai documentat pentru o vacanta aici. 

The Rock Zanzibar este un restaurant ridicat pe o stanca aflata la mica distanta de tarm, in ocean, iar amplasarea lui iesita din comun face obiectul unei atractii de neratat in partea de sud-est a insulei. 

Unde se afla The Rock Zanzibar si cum ajungi aici

Restaurantul The Rock Zanzibar este localizat la 63 kilometri distanta de Stone Town, in apropierea golfului Chwaka Bay si in imediata vecinatate a plajei Pingwe-Michamvi. 

Se ajunge usor aici din satele de pe coasta de est si de sud est a Zanzibarului, respectiv din Jambiani, Paje, Bwejuu, Pongwe si altele, iar daca pleci din Stone Town ar trebui sa faci in jur de o ora si 20 de minute cu masina pana in aceasta zona. 

Din animatul Nungwi si pana la The Rock Zanzibar drumul este ceva mai lung, de circa 102 kilometri, motiv pentru care trebuie sa iei in calcul un timp de aproximativ 2 ore pentru a ajunge dintr-un loc in altul. 

Daca se intampla sa fii cazat chiar in Michamvi, ei bine, pe jos vei face doar cateva minute pana la The Rock Zanzibar, insa daca nu, cea mai rapida modalitate prin care poti ajunge aici este cu taxiul. Daca-l iei din Stone Town, asteapta-te sa platesti peste sau in jur de 30 dolari, iar daca-l iei din Nungwi, poti plati chiar si 60 de dolari pentru transfer. 

Din Paje si pana aici, asteapta-te la un pret intre 10-15 dolari. Nu uita sa te intelegi asupra pretului cu soferul inainte sa pornesti la drum. 

Mai exista si varianta de a te folosi de transportul cu Zanzibus (shuttle), care are curse regulate intre marile asezari de pe insula (Stone Town, aeroport, Paje, Bwejuu, Jambiani, Nungwi, Kendwa), pe care-l poti lua eventual pana in Bwejuu si ulterior sa iei un taxi. Poti consulta programul si tarifele calatoriilor pe acest site

Lucruri interesante de stiut despre The Rock Zanzibar

Ce este fascinant e faptul ca in restaurant poti ajunge in doua modalitati, in functie de momentul in care alegi sa vii aici. Pe timp de flux, trebuie sa iei barca, iar pe timp de reflux, poti ajunge pe jos, direct de pe plaja principala. 

In ambele cazuri, privelistea este cat se poate de frumoasa, desi daca ar fi sa fim subiectivi, ti-am spune ca pozele ies parca mai frumoase cand mergi aici pe timp de flux. La mal, vei gasi o barcuta care transporta turistii pana la scarile restaurantului. 

La origini, locul era folosit drept un mic adapost pentru pescarii acestei asezari, insa incepand cu 2010, spatial a fost inchiriat de catre proprietari unor italieni care au deschis aici restaurantul.

De atunci si pana in prezent, The Rock Zanzibar a devenit cel mai faimos restaurant al insulei, motiv pentru care ai sanse aproape zero sa poti sa iei masa aici fara o rezervare. 

Sigur ca managementul restaurantului a intampinat probleme logistice de tot felul: alimentarea cu electricitate, gaz, apa dulce, canalizare, depozitare, chiar si WIFI, toate cu un impact minim asupra mediului, insa au reusit sa gaseasca solutii pentru fiecare problema. 

The Rock Zanzibar este specializat in fructe de mare, insa vei gasi aici si aprenta bucatariei din Italia (diferite tipuri de paste home made sunt disponibile in meniu). Totodata, e bine de stiut si ca meniul de la acest restaurant are unele dintre cele mai piperate preturi de pe insula, subiect pe care-l vom aborda putin mai jos. 

Meniu, preturi si rezervari la The Rock Zanzibar

Pentru a lua masa la The Rock Zanzibar, e nevoie sa faci o rezervare pe site, cu mentiunea ca pentru grupurile mai mari de 15 persoane, este necesar sa fie trimis un mail la adresa:  booking@therockrestaurantzanzibar.com. 

Pentru un numar mai mic de persoane, poti plasa rezervarea ta direct in sectiunea speciala de pe site-ul restaurantului.  

The Rock Zanzibar este deschis zilnic intre orele 12.00 PM – 20.00 PM. 

Majoritatea celor care au luat masa aici s-au declarat incantati de preparatele pe care le-au gustat, insa nu sunt putini cei care spun ca preturile sunt mari. 

La aperitive, vei avea de ales intre carpaccio de peste cu sos de cocos, caracatita la gratar servita cu un soi de mamaliga, salata dulce-acrisoara de vita si altele, cu preturi cuprinse intre 20-21 dolari/portie. 

La capitolul paste, poti opta pentru tagliatelle cu lobster, ravioli umplute cu vinete, pappardelle cu sos de fructe de mare si altele, iar preturile pentru o portie sunt intre 20 – 24 dolari. 

La felul principal, ai de ales intre pui, calamar, lobster, peste (captura zilei), vita si altele, cu preturi cuprinse intre 25 – 39 de dolari, exceptie facand platoul The Rock Special (care contine lobster, creveti kingsize, caracatita, calamari la gratar), la pretul de 75 dolari. 

Deserturile de la The Rock Zanzibar suna la fel de bine, cu propuneri de genul cheesecake cu fructul pasiunii, salam de ciocolata servit cu inghetata aromata cu vanilie de Zanzibar, ananas flambat, tiramisu cu cocos si altele. Pentru un desert vei plati in jur de 9-10 dolari/portie. 

Meniul pentru bauturi este destul de variat, cu racoritoare, cafea de diferite feluri, cocktailuri, bauturi spirtoase. Preturile pornesc de la 2 dolari/apa de 750 ml si ajung la 11 dolari/ pahar cu coniac de calitate. 

Alte atractii in apropiere de The Rock Zanzibar 

Daca se intampla sa fii cazat in total alta parte a insulei si sa vii intr-o zi special pentru a lua masa la The Rock Zanzibar, e bine de avut in vedere ca mai poti bifa si alte atractii interesante, mai ales la capitolul plaje. 

Pingwe beach, plaja de pe care vei ajunge si la restaurant, e locul ideal daca vrei sa te bucuri de soare, nisip si mare intr-un cadru cat se poate de exotic. Cu toate acestea, iti recomandam sa-ti iei cu tine si incaltarile speciale pentru apa, caci e posibil sa dai de fragmente de corali, stele de mare, arici si alte vietuitoare acvatice atunci cand intri sa faci o baie. 

Bwejuu beach, Paje beach si Jambiani beach se afla destul de aproape, la 20-25 minute maximum de mers cu taxiul, asadar pot fi bifate fara probleme in aceeasi zi. Daca vrei un loc mai lipsit de agitatie, poti merge la Bwejuu, iar daca vrei sa practici kitesurf, te poti indrepta catre Paje sau Jambiani. 

Jozani Forest este localizata la o distanta de 32 kilometri de The Rock Zanzibar si poate face obiectul unei alte vizite in aceasta parte a insulei, mai ales ca aici ai ocazia sa admiri celebrele maimute rosii colobus. 

Te poti interesa si daca exista o excursie organizata in aceasta parte a insulei, care sa includa opriri in toate aceste locuri. In general, aceste tururi exista, insa nu includ si masa la restaurantul The Rock. 

In loc de concluzie

Restaurantul The Rock ramane unul dintre locurile de referinta din Zanzibar, iar multi dintre cei care ajung sa-si petreaca vacantele aici refuza sa plece fara o poza cu faimoasa stanca. Nu va fi cel mai ieftin loc in care poti lua masa, asta este clar, insa majoritatea celor care au avut aceasta experienta s-au declarat incantati de mancare si, bineinteles, de priveliste. 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Zanzibar?