La plimbare prin Skripero Corfu – “satul broastelor”, o asezare in care timpul si traditiile se opresc in loc

Skripero este numele unui sat traditional din inima insulei Corfu, localizat intr-o zona semi-muntoasa, la o altitudine de 130 de metri. Se remarca printr-o multitudine de case vechi construite in stil venetian, printr-o atmosfera pitoreasca si printr-un nume foarte sugestiv, care reflecta o traditie aparte a locului. 

Te invitam sa descoperi atuurile satului Skripero in cele ce urmeaza, iar la noi pe site te intampinam cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu, din care sa poti selecta simplu si rapid ce este pe placul tau 🙂

Unde se afla Skripero, cum ajungi si distante din alte statiuni

Satul Skripero a fost ridicat in zona centrala a insulei Corfu, la o distanta de circa 18,5 kilometri fata de Corfu Town. Pornind din capitala cu masina, ar trebui sa faci pana in Skripero in jur de 40 de minute, intr-o zi de vara cu trafic moderat. Se poate ajunge aici fie pe ruta Corfu Town – Paleokastritsa si ulterior Skripero sau pe ruta Corfu Town – Sidari. 

Si daca esti cazat in statiuni precum Dassia sau celebra Paleokastritsa, vei putea ajunge usor in Skripero. 

Satul are avantajul de a fi mai putin cunoscut in sfera turistica, prin urmare si mai putin aglomerat in miez de vara. 

Distante catre Skripero din alte statiuni:

  • distanta Paleokastritsa – Skripero: 8,9 kilometri
  • distanta Sidari – Skripero: 19,3 kilometri
  • distanta Kassiopi – Skripero: 32 kilometri
  • distanta Dassia – Skripero: 11 kilometri
  • distanta Benitses – Skripero: 28 kilometri
  • distanta Moraitika – Skripero: 35 kilometri
  • distanta Kavos – Skripero: 61 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Skripero: 31 kilometri 

Ce sa stii despre Skripero si ce poti vedea aici

In ceea ce priveste originea numelui acestui sat, exista mai multe surse de provenienta. Unii sunt de parere ca denumirea ar fi derivata din cuvantul italian “scrivero”, in timp ce altii cred ca provine de la cuvantul albanez “skrapar”, care inseamna cetate. Cert este ca Skripero mai este cunoscut si cu denumirea de “karlakochori”, care in dialectul corfiot inseamna “sat al broastelor”. 

In Skripero este organizat anual “Festivalul broastelor” (in luna august), eveniment in cadrul caruia localnicii prepara diferite feluri de mancare cu carne de broaste. Obiceiul alimentar pare sa fie vechi de secole, inca de pe vremea dominatiei venetiene, cand mai multi doctori de origine italiana le-au sugerat locuitorilor satului sa consume acest tip de carne, considerata o buna sursa de proteine. 

Satul Skripero este construit in stil amfiteatru, la poalele muntelui Korakio, iar istoria sa se intinde pe mai multe secole, lasandu-si amprenta pe multe dintre casele si bisericutele ridicate aici (Panagia Liviotissa, Agia Barbara, Agios Spyridon, Agios Stefanos si capelele Agios Nikolaos, Agios Andreas si Agios Onoufrios). 

Localnicii din Skripero iubesc muzica si traditiile, in sat remarcandu-se si Societatea Filarmonica Skripero, care activeaza inca din anul 1909. Scoala primara din Skripero gazduieste “Muzeul Scolii din Corfu”, unde pot fi observate diferite materiale de arhiva si obiecte autentice utilizate in cadrul scolilor din insula. 

Vizitatorii se pot plimba la pas pe stradutele inguste din partea superioara a satului, de unde pot admira o priveliste incantatoare, se pot opri in piata centrala, pot savura o cafea si produse de patiserie, totul intr-o atmosfera cat se poate de pitoreasca. 

Plaje apropiate de Skripero Corfu 

Daca intentionezi ca inainte sau dupa scurta vizita in Skripero sa explorezi plaje frumoase localizate in apropiere, iti poti indrepta atentia catre plajele din zona Paleokastritsa (pe coasta de vest) sau plajele din zona statiunilor DassiaIpsos (pe coasta de est). 

In Palekoastritsa, se remarca plaja principala Agios Spiridon, care este marginita de stanci, pozitionata intr-un golf retras. Este formata din nisip, are o buna organizare cu sezlonguri si umbrele, insa poate deveni foarte aglomerata in mijlocul verii. 

In zona te mai asteapta si alte plaje deosebite, precum plaja Agia Triada, Plaja La Grotta Bar (cu stanci, nepotrivita familiilor cu copii), plaja satului Liapades, plaja Rovinia sau plaja Limni Glyko, cu dubla deschidere catre mare. 

Nu uita ca la distante rezonabile se afla si Manastirea Paleokastritsa, Corfu Aquarium, Castelul Angelokastro, dar si alte sate precum Lakones, Liapades sau Krini

Manastirea Paleokastritsa

Ne mutam pe coasta de est, unde plaja Dassia se remarca printr-o buna amenajare si printr-o paleta larga de activitati, oportunitati de distractie, sporturi acvatice si alte atractii. 

In urmatorul golf dupa Dassia, pornind in directia nordului, gasesti plaja Ipsos, cu distinctie Blue Flag. Aceasta fasie de nisip cu pietris se intinde pe aproximativ 1 kilometru, are un aspect mai ingust, dar si acces facil la restaurantele si cafenelele din imediata apropiere. 

In loc de concluzie

Skripero este un sat traditional mai putin cunoscut de catre turistii care aleg sa-si faca vacantele in insula Corfu, un loc care inca-si pastreaza farmecul de altadata, cu atmosfera sa linistita, lipsita de aglomeratie si presarata cu traditii fascinante. 

Daca ai fost deja in Skripero, asteptam sa ne impartasesti detalii despre experienta ta, iar daca ai in plan sa ajungi in aceasta destinatie cat de curand, nu uita sa arunci o privire pe ofertele vacante Corfu disponibile la noi pe site.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?