Top 11 atractii din Antalya potrivite pentru familiile cu copii

Antalya este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta ale litoralului turcesc, iar intreaga provincie si in mod special statiunile sale bine dezvoltate isi asteapta vizitatorii cu o multime de resorturi in regim all inclusive, alaturi de nenumarate obiective, atractii si oportunitati. 

Vom centra subiectul acestui articol pe necesitatile familiilor cu copii, respectiv pe acei turisti care simt sa iasa din resort pentru a explora si mai mult din ce are de oferit Antalya, indreptandu-se insa catre o serie de atractii potrivite si totodata atragatoare, captivante pentru cei mici.  

Gasesti mai jos un top al celor mai oportune atractii din Antalya pentru familiile cu copii, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya, cu hoteluri din toate statiunile cunoscute.

1. Sculpturi in nisip si lumini la expozitia Sandland 

Sandland este una dintre cele mai populare expozitii de sculpturi in nisip din lume si este localizata chiar pe plaja Lara din Antalya. Se intinde pe circa 10.000 metri patrati, iar vizitatorii pot admira diferite personaje mitologice, Cele 7 minuni ale lumii, Colosseum-ul, Turnul Eiffel, personaje din desene animate si altele, toate realizate din nisip. 

In fiecare an, Sandland are o noua tema centrala (cea mai recenta a fost proiectul “Space” – cu rachete spatiale, planete, cosmonauti, etc.), iar dupa lasarea serii, expozitia este iluminata, oferind sculpturilor un aspect si mai captivant. 

Mai multe informatii despre aceasta experienta gasesti la noi pe blog, in articolul: In vizita la Sandland Antalya, expozitia de sculpturi in nisip din zona plajei Lara

2. Cel mai lung tunel subacvatic, in cadrul Acvariului din Antalya

Ce poate fi mai potrivit pentru o familie cu copii aflata in vacanta la mare decat o vizita la acvariu? Si nu vorbim despre orice acvariu, ci despre Antaya Aquarium, care gazduieste cel mai lung tunel subacvatic din lume, alaturi de 40 de acvarii tematice. 

Complexul acvariului este cladit pe trei niveluri, iar volumul total de apa, adunat din toate acvariile de aici, este de aproximativ 7,5 milioane de litri. Fascinant, nu-i asa? 

Tot in cadrul Antalya Aquarium vei intalni si Snow World Antalya (cu zapada pe 1500 metri patrati, derdelusuri si sculpturi in gheata), dar si Muzeul figurilor de ceara si Wild Park (expozitie de reptile din toate colturile lumii). 

Detalii despre program, preturi si alte informatii utile gasesti aici: Acvariul din Antalya, locul in care te plimbi prin cel mai lung tunel subacvatic din lume

3. Plimbare cu telecabina in zona orasului Antalya

Cel mai apropiat traseu de telecabina de orasul Antalya este Tünektepe Teleferik, evident la indemana celor cazati in imprejurimile Antalya City. 

Desi trebuie mentionat ca aceasta nu este singura telecabina din provincie, experienta in sine poate fi cat se poate de potrivita pentru familiile cu copii care vor sa se bucure de o plimbare inedita si de peisaje spectaculoase. 

Statia sa de baza se afla in apropierea plajei Sarisu, la 14 kilometri departare de centrul orasului, iar calatoria cu telecabina dureaza in jur de 9 minute pe un singur sens. In partea de sus exista un restaurant/bar si mai multe terase panoramice. 

Desigur, la noi pe blog te asteapta si un articol dedicat exclusiv acestei atractii: Despre Tünektepe Teleferik, telecabina din apropierea orasului Antalya

4. Poze inedite, culoare si amuzament la Selfie Park 

Intre Antalya City si statiunea Lara (la vreo 8 kilometri departare de centrul orasului Antalya) se afla una dintre cele mai recente atractii ale zonei. Este vorba despre Selfie Park, un loc ideal pentru fotografii tematice. 

Aici vei intalni mai multe camere intens colorate si cu diferite teme de fotografie, fiecare cu un design unic. Poti interpreta un personaj din Alice in Tara Minunilor, te poti poza in cabina unui avion, poti recrea un tablou al celebrului pictor Vincent Van Gogh, alaturi de numeroase alte idei de poze amuzante. 

Citeste mai multe despre acest loc aici: Selfie Park, una dintre cele mai recente atractii din zona Antalya

5. Peste 40 de atractii in parcul de distractii Aktur Park

Cel mai mare parc de distractii din Antalya City se afla la circa 7 kilometri de centrul orasului si ofera un adevarat spectacol de atractii si de culori, mai ales daca-l vizitezi dupa lasarea serii. 

Vei intalni aici atat atractii si jocuri potrivite pentru cei mici, cat si atractii care implica un nivel mai ridicat de adrenalina. 

Totodata, roata cea mare, denumita “Heart of the Park” sau “Heart of Antalya”, care a fost inaugurata in 2021, iti va oferi oportunitatea de a admira, alaturi de cei dragi, orasul de sus, de la 90 metri inaltime. 

Plimbarea in roata dureaza in jur de 20 de minute. 

Aici gasesti mai multe detalii: Despre Aktur Luna Park Antalya, parcul de distractii din apropierea plajei Konyaalti

6. Plimbare prin lumea dinozaurilor, la Dinopark 

Daca micutii tai sunt pasionati de dinozauri sau daca vrei sa le faci cunostinta cu aceasta lume demult apusa, totul intr-un cadru natural si bogat in vegetatie, te poti indrepta catre Dinopark. 

Parcul cu dinozauri este localizat la 34 kilometri departare de centrul orasului Antalya, in apropierea statiunii Kemer, iar aici poti sa descoperi alaturi de copii in jur de 35 de machete de dinozauri, realizate in marime naturala.

La Dinopark te asteapta si o minigradina zoologica, dar si un mic centru de echitatie pentru copii, perete de escalada, trambulina si alte atractii. 

Poti sa descoperi mai multe detalii despre acest loc aici: Dinopark Antalya, un loc ideal de distractie pentru familiile cu copii

7. Olympos Teleferik, o varianta de telecabina mai comoda pentru cei cazati in zona Kemer

In cazul in care ai optat pentru un hotel in zona statiunilor Kemer – Tekirova, e bine sa stii ca aici gasesti un alt traseu de telecabina. 

Se cheama Olympos Teleferik si te va urca la 2.365 metri deasupra nivelului marii, oferindu-ti ocazia sa te bucuri de o priveliste fascinanta catre zona de coasta a Antalyei. 

Din Kemer si pana la statia de baza a Olympos Teleferik sunt circa 20 kilometri de parcurs, iar din Tekirova si pana aici sunt doar 13 kilometri. 

Traseul a fost inaugurat in 2007, iar cele doua telecabine au o capacitate de 80 de persoane. 

Citeste mai multe informatii despre aceasta atractie la noi pe blog: Olympos Teleferik si ce trebuie sa stii despre plimbarea cu telecabina in zona statiunii Kemer Turcia

8. Vizita la Muzeul de Arheologie din Antalya

Ei bine, in cazul in care copiii sunt mai marisori si vrei sa invete si putin despre istoria locului (caci provincia Antalya gazduieste zeci de situri arheologice ale unor orase antice si multe alte ruine) poti programa o vizita la Muzeul de Arheologie.

Este unul dintre cele mai mari din Turcia, iar avantajul este ca printre cele 14 sali de expozitie se afla si o sala destinata copiilor. 

Aici, micutii pot admira diferite jucarii foarte vechi si se pot bucura de o serie de activitati educationale. 

Daca vrei sa bifezi fugitiv toate salile muzeului, ar trebui sa iei in calcul o vizita de circa 2 ore. 

Gasesti informatii despre program si exponate aici: Vizita la Muzeul de Arheologie din Antalya. Program, exponate si alte informatii utile

9. Distractie la parcul tematic Land of Legends

Land of Legends este poate cel mai popular parc de distractii din zona Antalya. Apartine de lantul Rixos, a fost deschis in anul 2016 si se intinde pe o suprafata enorma, la doar 7 kilometri de centrul statiunii Belek. 

Aici ai numeroase coastere, locuri de joaca pentru copii, un cinematograf cu efecte speciale, jocuri stradale, o zona de rodeo, dar si un aquapark, unde te asteapta o piscina cu delfini, tobogane si alte atractii.

Preturile de intrare sunt destul de piperate, iar cei care vor sa evite cozile pot plati pentru suplimentul fast track. 

La noi pe blog te asteapta un articol cu mai multe informatii despre acest parc: Despre Land of Legends, Antalya. Ce sa ai in vedere daca vrei sa mergi in celebrul parc de distractii

10. Show-uri si inot cu delfinii la Sealanya Dolphin Park

Preferi sa te orientezi catre zona statiunii Alanya, ceva mai indepartata de Antalya City? Stai linistit, caci si aici vei intalni numeroase atractii potrivite pentru familiile cu copii, printre care si Sealanya, un parc marin cu foarte multe oportunitati de distractie. 

Sealanya se afla la circa 19 kilometri departare de centrul orasului Alanya, construit chiar la malul marii, cu doua sectiuni principale: SeaPark si DolphinPark. 

La SeaPark ai posibilitatea sa inoti in diferite piscine si acvarii tematice (inclusiv in piscina pentru copii), in timp ce la DolphinPark poti participa la spectacole cu delfini si foci sau chiar sa inoti alaturi de simpaticele mamifere. 

Citeste mai multe aici: Distractie si aventura la Sealanya DolphinPark, locul din Alanya in care poti inota cu delfinii

11. Castelul din Alanya si plimbarea cu telefericul 

Si acei turisti cazati in Alanya au la indemana posibilitatea de a se plimba cu telecabina, chiar in inima orasului, in imediata apropiere a celebrei plaje Damlatas. 

Teleferik Alanya a fost inaugurat in 2017, are o lungime a traseului de 900 metri si 14 telecabine functionale, care circula la o inaltime de 300 metri deasupra nivelului marii. 

La capatul traseului vei ajunge chiar la Castelul Alanya, care poate fi vizitat si care include peste 80 de turnuri, 140 de bastioane, sute de rezervoare de apa si diferite alte ruine. 

Te invitam la noi pe blog sa citesti un articol mai cuprinzator despre aceasta atractie: Teleferik Alanya si ce sa stii despre plimbarea cu telecabina pana la castel

In loc de concluzie

Provincia Antalya gazduieste numeroase atractii potrivite familiilor cu copii, greu de punctat intr-un singur articol cu atat mai mult cu cat vorbim si despre numeroase plaje frumoase, pesteri, situri arheologice exceptionale, oportunitatea de a pleca in diverse excursii cu barca si altele. 

Speram ca propunerile noastre de mai sus sa faca obiectul unor experiente inedite pentru tine si micutii tai, iar daca ti-am starnit deja apetitul pentru concediile in aceasta parte a litoralului turcesc, nu uita sa arunci o privire la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Antalya!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?