Vacanta de 1 mai pe litoralul bulgaresc. De ce ai alege Bulgaria si care sunt cele mai indragite statiuni ale romanilor

Postat de

Daca ti-ai propus ca de acest 1 mai sa nu ramai acasa, insa pe de alta parte vrei sa incerci si altceva in afara de Romania si implicit litoralul romanesc, e posibil sa-ti surada destinatiile de la malul bulgaresc al Marii Negre, potrivite si pentru o scurta escapada de acest gen. 

Noi, cei de la Travel Planner, te asteptam pe site cu oferte la peste 270 de hoteluri de pe litoralul bulgaresc, cu regim de cazare al inclusive.

Mai mult, e bine sa tii cont ca o rezervare facuta din timp iti asigura locul in hotelul dorit, insa si preturi ceva mai avantajoase, cu reduceri cuprinse intre 10% şi 35%.

Conform statisticilor din anii anteriori, de 1 mai, trei sferturi din totalul de turisti cazati in Bulgaria sunt romani. In aceasta perioada, bulgarii deschid hotelurile special pentru turistii veniti din tarile vecine.

Motive pentru o vacanta de 1 mai in Bulgaria

O vacanta de 1 mai in Bulgaria se afla deja in planurile tale, insa cauti cateva argumente extra ca sa te motiveze sa-ti rezervi hotelul? Acestea ar putea fi doar cateva dintre motivele pentru care ai alege sa-ti petreci viitorul 1 mai in tara vecina: 

  • Bulgaria este o destinatie apropiata de casa, iar drumul pana in statiunea/orasul in care alegi sa te cazezi nu ar trebui sa fie unul foarte solicitant. In general, ai nevoie de doar cateva ore pentru a ajunge intr-una dintre destinatiile indragite de pe litoralul bulgaresc. 
  • Costul transportului este unul modic, practic, vei avea de luat in calcul carburantul si taxele de drum precum vigneta bulgareasca si taxa de pod de la Ruse (daca alegi sa iesi din tara pe la Giurgiu). 
  • Ai optiunea de cazare all inclusive, ceea ce pe litoralul romanesc gasesti mai rar. Majoritatea hotelurilor de pe litoralul bulgaresc ofera acest regim de cazare, ceea ce inseamna ca vei avea toate mesele asigurate la hotelul la care esti cazat si vei fi scutit implicit de costul meselor la restaurante, dar si de un research continuu pentru locurile in care ai putea sa iei masa. 
  • Vremea ar trebui sa fie placuta pe litoralul bulgaresc la inceput de mai, cu temperaturi cuprinse intre 17-20 de grade, eventual putin mai calda in statiunile din sud. 
  • Ai foarte multe atractii si obiective turistice pe intreg litoralul bulgaresc, asadar in functie de zona in care alegi sa te cazezi, vei putea sa explorezi fie orase vechi precum Nessebar sau Sozopol, sau atractii ale naturii precum Capul Kaliakra, Capul Emine, stancile de la Tyulenovo, Pobiti Kamani (Padurea de piatra) si multe altele. Sa nu uitam nici de Balcic, de Castelul Reginei Maria si a sa Gradina Botanica, pe care merita sa le vizitezi daca nu ai apucat sa le vezi pana in prezent. 
capul emine
Capul Emine

Cele mai indragite statiuni de pe litoralul bulgaresc, potrivite pentru o vacanta de 1 mai 

Printre statiunile din Bulgaria preferate de turistii romani si potrivite pentru o vacanta de 1 mai se numara Nisipurile de Aur, Sunny Beach, Nessebar, Albena si Obzor. Hotelurile isi deschid portile in preajma Sarbatorilor Pascale si a vacantei de 1 mai, pentru a intampina turistii care vor sa se relaxeze la malul marii, intr-o atmosfera de vacanta. 

In Albena, o statiune cu circuit inchis, vei gasi unele dintre cele mai bune conditii pentru vacantele cu copiii sau pentru cei care-si doresc o atmosfera mai linistita. Plaja din Albena este lata, curata, iar in statiune vei gasi mai multe locuri de joaca pentru copii. 

In spatele hotelurilor vei intalni o rezervatie naturala, ceea ce face din Albena o destinatie cu un aer mai curat, potrivita celor care adora plimbarile in natura. 

Poti citi mai multe detalii despre aceasta statiune la noi pe blog, in articolul: Aproape totul despre vacantele in Albena Bulgaria

In Nisipurile de Aur, vei gasi o plaja premiata blue flag si recunoscuta international pentru calitatea sa, dar hoteluri cu servicii bune, situate pe mai multe linii, in stil amfiteatru (vei gasi hotelurile de 4 si 5 stele situate in prima linie, pe plaja). 

In partea de nord a statiunii exista o serie de hoteluri mai potrivite pentru familiile cu copii, atmosfera de aici fiind una mai relaxata, in timp ce in zona de centru a statiunii vei gasi o zona de promenada, cu restaurante si magazine. 

Citeste si: Despre vacantele in Nisipurile de Aur Bulgaria. Ce trebuie sa stii?

roata nisipurile de aur

In Sunny Beach, cea mai animata statiune de pe litoralul bulgaresc, vei gasi o plaja lunga si foarte lata in centrul si in partea de sud a statiunii. Gasesti aici un numar impresionant de hoteluri, ceea ce inseamna ca ai mai multe optiuni pentru a selecta exact ce ti se potriveste mai bine. 

Sunny Beach este cea mai atractiva statiune din punct de vedere al facilitatilor si al activitatilor pe care le ai la indemana. Mai mult, e aproape de Nessebar, ceea ce inseamna ca poti vizita acest oras vechi fascinant destul de usor. 

Tot in Sunny Beach exista si cele mai multe locuri de distractie, potrivite pentru amatorii vietii de noapte.

Poti afla mai multe despre aceasta statiune de pe litoralul bulgaresc din articolul: Despre Sunny Beach, cea mai animată stațiune de pe coasta Mării Negre din Bulgaria

sunny beach bulgaria

In Nessebar, pe de alta parte, poti petrece un 1 mai relaxant si linstit, intr-o atmosfera mai romantica. Orasul vechi merita vizitat, pentru ca ascunde in spate o istorie lunga de mii de ani, iar hotelurile le vei gasi in mare majoritate in orasul nou, insa si cateva exceptii interesante in partea de oras vechi. 

Tine cont ca si daca te cazezi in Sunny Beach, vei fi destul de aproape de Nessebar, caci intre cele doua statiuni este o distanta de aproximativ 5 kilometri. 

nessebar

In Obzor vei gasi o plaja foarte lunga, una dintre cele mai bune de pe intreg litoralul bulgaresc, dar si o serie de hoteluri cu servicii foarte bune, care te-ar putea tenta. 

Statiune este una linistita, potrivita celor care cauta relaxare si mai putina agitatie. Hotelul HVD Reina del Mar, unul dintre cele mai bune din zona de coasta a Bulgariei, se afla in Obzor. 

Te poti documenta mai bine despre aceasta statiune citind articolul: Despre statiunea Obzor Bulgaria. Tot ce trebuie sa stii pentru viitoarea ta vacanta

Reina del Mar, Obzor

In loc de concluzie

In ceea ce priveste vacantele de 1 mai, este limpede ca multi dintre romani sunt atrasi de zona de litoral, iar daca vrei ca anul acesta sa schimbi putin peisajul, insa sa ai si posibilitatea de a te caza intr-un regim all inclusive, fara sa faci un efort considerabil din punct de vedere financiar, litoralul bulgaresc poate fi solutia ideala pentru tine.

 

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?