Cat costa o vacanta in Egipt 

Egiptul este una dintre destinatiile extrem de tentante pentru o intreaga paleta de turisti, cu foarte multe de oferit pentru fiecare tip de vacanta/vizitator: relaxare la superlativ in resorturile de la Marea Rosie, snorkeling si scufundari pentru cei care vor sa exploreze viata marina atat de frumoasa din aceste zone, cunoastere si mii de ani de istorie pentru cei care vor sa viziteze obiectivele fascinante ale Egiptului, experiente pline de adrenalina de tip safari, buggy, calarie, drumetii pentru cei mai aventurieri, si lista poate continua. 

Prin urmare, nu e de mirare ca din ce in ce mai multi romani sunt interesati de o vacanta in Egipt si implicit de costurile unei astfel de experiente, care pot varia destul de mult in functie de conditiile dorite, sursa din care este achizitionata vacanta, perioada, zona catre care calatoresc si multe alte aspecte.

Cat costa o vacanta in Egipt in functie de conditiile pe care le doresti/bugetul disponibil 

Intai de toate, e important de precizat ca pretul unei vacante in Egipt este dictat in primul rand de bugetul de care dispui, dar si de conditiile de care doresti sa te bucuri in vacanta. 

O vacanta in Egipt poate sa te coste si 450 euro/persoana (sau chiar mai putin, daca prinzi oferte foarte bune) pentru un sejur de 7 nopti cu bilet de avion si cazare la un hotel cu servicii bune, insa poate sa te coste si 1500 euro/persoana pentru aceeasi perioada, dar la un hotel de 5 stele foarte bine cotat. 

Desigur, aceste preturi includ un bilet de avion economy, insa daca vrei sa calatoresti la business, costurile vor suferi modificari radicale. 

Totodata, pretul unei vacante in Egipt mai poate fi puternic influentat si de ce anume vrei sa faci in concediul respectiv. Daca vrei sa stai in resort si sa te bucuri de toate serviciile incluse, de plaja si de piscina de la hotel si sa ai o experienta axata pe odihna, este de la sine inteles ca nu ar trebui sa te astepti la cine stie ce alte costuri suplimentare in afara pachetului platit. 

Pe de alta parte, daca esti genul explorator si stii ca nu te vei putea abtine de la excursii optionale, obiective turistice, excursii cu barca pentru snorkeling si alte activitati de genul, e bine sa iei in calcul o serie de cheltuieli extra. Vom discuta despre costurile acestor experiente putin mai jos. 

Cat costa o vacanta in Egipt in functie de sursa din care o achizitionezi 

Acesta este un alt aspect care poate influenta destul de mult pretul unei vacante in Egipt, pe care o poti lua fie pe cont propriu, fie prin intermediul unei agentii. 

In general, agentiile de turism specializate pe anumite destinatii au preturi si pachete mai avantajoase comparativ cu o vacanta organizata pe cont propriu, iar in cazul anumitor destinatii din Egipt, exista zboruri charter, care alaturi de cazare si serviciile de masa incluse, asambleaza un pachet turistic mai convenabil, vandut de catre agentiile de turism. 

Sigur, exista si situatii in care anumite companii aeriene pot scoate la vanzare, pentru perioade scurte, bilete de avion la preturi foarte tentante, chiar si catre Egipt, pe care le poti vana de unul singur si respectiv achizitiona in momentul in care apar. 

Totusi, o agentie de turism cu vechime in domeniu, respectiv agentii sai, vor stii catre ce destinatie/hotel sa te directioneze in functie de cerintele si bugetul tau si, in multe dintre cazuri, vei avea posibilitatea sa achiti, in momentul rezervarii, doar un avans. 

Ia in considerare si ca multe dintre agentiile care vand in mod regulat vacante intr-o destinatie de genul au preturi mai bune la hoteluri comparativ cu preturile pe care le-ai putea obtine tu, folosind o platforma de rezervari clasica.

Cat costa o vacanta in Egipt in functie de zona pe care o vizitezi 

Vei observa ca majoritatea agentiilor de turism care ofera pachete catre Egipt au in oferta destinatii precum Hurghada (care este si cea mai accesibila in momentul de fata), urmata de Sharm El Sheikh, statiunea ceva mai noua Marsa Alam, Luxor (cu croaziere pe Nil), dar si eventuale oferte pentru circuite in Egipt. 

Exista si alte statiuni egiptene mai exclusiviste, precum El Gouna (aflata la 30 km distanta de Hurghada), unde pretul unei vacante poate fi ceva mai piperat comparativ cu Hurghada sau Sharm el Sheikh. 

Pretul unui sejur in Hurghada poate incepe de la 350 euro (daca prinzi oferte last minute sau early booking foarte avantajoase) insa nu vorbim despre hoteluri extrem de bine cotate in aceste cazuri (lucru justificat totusi si de pret). 

Un pret mediu informativ pentru o vacanta de 7 nopti in Hurghada, la un hotel de 4 stele bine cotat, cu regim all inclusive, ar trebui sa se situeze in jurul a 550 – 600 euro/persoana, insa costurile depind foarte mult si de perioada in care alegi sa-ti faci vacanta (spre exemplu, de Craciun si de Revelion, preturile sunt indiscutabil mai mari).

Pretul unui sejur de 7 nopti in Sharm el Sheikh poate porni de la 430 euro/persoana, la un hotel mediu cotat si cu o oferta achizitionata din timp sau last minute si poate ajunge si la peste 2000 euro/persoana daca vorbim de un hotel de 5 stele cu servicii premium/de lux. 

Pretul unui sejur de 7 nopti in Marsa Alam poate porni de la 460 euro/persoana intr-un hotel cu servicii mai modeste si poate ajunge pana la 1600 sau chiar mai mult daca vorbim despre un hotel de 5 stele, cotat ca fiind exceptional de catre cei care i-au calcat pragul. 

Daca vrei sa vizitezi orasul Luxor si eventual sa faci o croaziera de cateva zile pe Nil, iar ulterior sa te relaxezi pret de 3-4 nopti in Hurghada, pregateste-te pentru preturi pornind de la 600 euro/persoana. 

Experientele care includ Luxor pot fi diferite: poti opta pentru o croaziera mai lunga pe Nil (eventual chiar pe tot parcursul sejurului – 7 nopti), cu regim de cazare all inclusive, poti opta pentru 4 nopti pe vasul de croaziera si alte 3 in Hurghada, sau poti opta chiar si pentru o croaziera pe Nil (4 nopti) combinata cu un circuit Cairo-Alexandria (3 nopti), daca simti ca rezisti cu un program ceva mai solicitant. 

Pentru ultima dintre variante, asteapta-te insa sa scoti din buzunar o suma ceva mai mare (preturile incep de la 899 euro/persoana).

Servicii neincluse in pachetele agentiilor si costuri suplimentare

Inainte sa achiti o vacanta in Egipt, indiferent de agentia de la care o cumperi si indiferent de calitatea serviciilor de care vei beneficia, costul total si alte detalii, e bine sa te interesezi si care sunt serviciile neincluse.

In general, un pachet pentru un sejur in Egipt include transportul (bilete avion + 1 bagaj cala + 1 bagaj mana/persoana), taxele de aeroport, transferul aeroport-hotel-aeroport, cazarea (de regula in regim all inclusive), asistenta turistica in limba romana. 

Serviciile neincluse intr-un astfel de pachet sunt de regula urmatoarele: 

  • Asigurarea de calatorie (medicala si storno), pe care este mai mult decat recomandat sa o faci, pentru ca in eventualitatea unei intamplari neplacute, ai sanse foarte mari sa-ti recuperezi banii cheltuiti. 
  • Taxa de viza in valoare de 25 euro/persoana (se plateste la sosire, in aeroport) 
  • Taxa de service croaziera, in valoare de 35 euro (in cazul unei croaziere pe Nil, care este obligatorie si se achita la fata locului) 
  • Servicii optionale la hotel (servicii SPA, tratamente, masaje, asistenta medicala, etc) 
  • Bacsisurile
  • Excursiile optionale (la destinatie, vei putea consulta o intreaga lista cu astfel de experiente, care se platesc separat operatorului local si care au inclus transportul, intrarea la respectivele obiective si eventual masa de pranz, daca excursia se desfasoara pe parcursul intregii zile)

In cazul excursiilor optionale, preturile acestora pot varia considerabil, in functie de distantele care trebuie parcurse pana la atractiile respective, dar si in functie de serviciile pe care le vei avea incluse. 

Astfel, vei vedea ca exista experiente de cateva ore (un tur safari in desert, o vizita la un anumit muzeu) care includ transportul si accesul la respectiva atractie si care pot costa 20-30 dolari/persoana, insa exista si experiente de tip private tour pe mare, tur de 2 zile din Hurghada pana la Cairo si altele, al caror pret poate ajunge chiar si la cateva sute de dolari/persoana, in functie de servicii. 

Preturi informative suveniruri, mancare si transport in Egipt 

In ceea ce priveste aceste alte cheltuieli suplimentare pe care le poate implica vacanta ta in Egipt, este evident ca ele vor depinde intai de toate de bugetul total pe care tu il stabilesti pentru experienta ta. 

In majoritatea cazurilor, mesele le vei avea asigurate la hotel, iar regimul de cazare all inclusive te va scuti de cheltuieli importante cu mesele. Totusi, Egiptul nu are preturi ridicate la mancare daca ne raportam la street food si la restaurantele mid-priced din statiuni sau din orase, insa poti gasi si restaurante de lux sau cu preturi mai ridicate in zonele foarte turistice (spre exemplu in Hurghada Marina, El Gouna, etc.) 

O masa la un restaurant de tip street food, asadar o masa accesibila, pentru o persoana, ar trebui sa coste in Hurghada, intre 60-90 lire egiptene, adica intre 3 – 4.50 euro. 

O masa pentru doua persoane (cu 3 feluri de mancare), la un restaurant mid-range, ar trebui sa coste, in medie, 380 lire egiptene, adica in jur de 20 euro, insa vei gasi, evident, si preturi mai mari sau chiar si mai mici. 

La capitolul suveniruri, stim cu totii ca vizitatorii Egiptului se bucura de o adevarata diversitate cand vine vorba de textile (bumbacul egiptean), articole din piele, alama, cupru, argint, aur, si multe alte obiecte (statuete din sticla, lemn), etc. 

Le poti cumpara la preturi bune in mod special daca esti pregatit sa negociezi si sa nu cedezi insistentelor tuturor vanzatorilor din zonele de bazar, insa si in acest caz, vei observa ca preturile difera de la un comerciant la altul si de la o zona la alta. Nu te grabi sa cumperi de la primul comerciant. 

Te-ar putea interesa si: Moneda Egipt si informatii despre preturi, schimb valutar, plata cu cardul si alte detalii utile

Transportul in Egipt (in cazul in care vei vrea sa faci anumite deplasari pe cont propriu) este destul de ieftin, insa in statiunile populare, e posibil ca unii taximetristi sa incerce sa obtina profituri mai mari. 

Spre exemplu, in Hurghada, cel mai ieftin mijloc de transport este minibusul (12-15 locuri), iar biletul se plateste cash, direct la sofer. Nu sunt insa cele mai confortabile, plus ca au opriri extrem de dese. 

Cu taxiul, un drum de circa 5 kilometri in Hurghada ar trebui sa coste in jur de 20-30 lire egiptene, insa pentru ca preturile sunt intr-o continua crestere, fiind influentate direct de preturile carburantilor, e bine sa cazi de acord cu soferul inainte de a porni la drum. 

Uber este operational in Hurghada, asadar poate fi o alta varianta de transport. 

In loc de concluzie

O vacanta in Egipt poate fi considerata in prezent accesibila, mai ales daca este achizitionata din timp sau printr-o oferta de tip last minute. De regula, cele mai avantajoase excursii in Egipt le vei gasi la agentiile specializate, insa pretul unei astfel de experiente este dictat intai de toate de preferintele pe care le ai in materie de hotel, servicii, dar si in functie de activitatile optionale pe care vrei sa le faci la destinatie. 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Egipt?