Ce poti sa faci pe litoralul bulgaresc daca ploua. Activitati si locuri care pot fi vizitate atunci cand vremea nu tine cu tine

Chiar daca nu ai cum sa anticipezi acest lucru, mai ales daca ti-ai achizitonat o vacanta pe litoralul bulgaresc din timp, poate chiar cu luni bune inainte de plecare, zilele ploioase isi pot face aparitia chiar cand ti-e lumea mai draga, insa asta nu inseamna in niciun caz ca experienta ta este una ratata. 

Daca stii ca urmeaza sa-ti faci vacanta la vecinii bulgari in extrasezon sau intr-o perioada in care sunt sanse mai mari sa ploua, pe langa alegerea unui hotel bun cu mai multe facilitati la interior, te poti orienta si catre o multime de atractii acoperite. Le gasesti mentionate in cele ce urmeaza, alaturi de cateva detalii despre fiecare in parte. 

Vremea buna in vacanta este, in definitiv, o chestiune care tine si de noroc, insa daca vrei sa faci tot posibilul sa pleci in concediu intr-o perioada in care sunt cele mai putine sanse de ploaie, iti recomandam sa citesti si articolul: Vremea Bulgaria in sezonul cald. Unde gasesti cele mai ridicate temperaturi pe litoral si alte informatii utile 

Si pentru ca pe noi ne recomanda cei peste 14 ani de experienta in organizarea de vacante, trebuie sa-ti spunem si ca ti-am pregatit pe site cele mai bune oferte litoral Bulgaria, cu sute de hoteluri din care sa-l poti alege pe cel perfect pentru tine!

Atractii acoperite in zona de nord a litoralului bulgaresc

S-a intamplat sa nimeresti in vacanta in aceasta parte a litoralului bulgaresc fix atunci cand s-au adunat cativa nori pe cer si nu prea stii in ce directie sa te indrepti pentru scoate tot ce e mai bun din vacanta ta? Ok, e limpede ca vei ocoli plajele, probabil si parcurile acvatice, in mod evident si parcurile de distractii, insa ai putea alege sa pornesti catre una dintre urmatoarele atractii:

Ferma de midii Dalboka poate fi o varianta de loc in care sa mergi sa mananci bine, chiar si intr-o zi ploioasa. Avantajul poate fi acela ca nu va fi atat de aglomerat, insa daca printr-o exceptie, se nimereste sa ploua pe litoralul bulgaresc in varf de sezon, e bine totusi sa suni sa-ti faci o rezervare. 

Restaurantul este deja celebru si destul de laudat pentru preparatele sale pe baza de midii, asa ca e posibil sa nu gasesti loc daca mergi acolo fara rezervare. 

dalboka

Castelul Reginei Maria din Balcic este, fara doar si poate, una dintre cele mai cunoscute atractii ale litoralului bulgaresc, iar intr-o zi ploioasa poti face o oprire pentru a-l vizita, mai ales daca nu ai mai fost aici niciodata.

Desi are un domeniu superb, care gazduieste o uriasa gradina botanica, poti vizita castelul si ale sale cateva mici alte atractii si la interior – motiv pentru care locul poate fi o propunere buna in caz de vreme rea. Biletul pentru vizita la castel costa 7 leva/adult, insa tot aici poti beneficia si de pachete speciale pentru familii. 

Daca te tenteaza sa vii pana aici, citeste si articolul: Castelul Reginei Maria, Balcic. Detalii despre vizita la una dintre cele mai indragite atractii din Bulgaria

Orasul Varna poate fi un alt loc catre care te poti indrepta, pentru ca aici ai o multime de atractii acoperite pe care le poti explora. 

Catedrala Adormirii Maicii Domnului din centrul orasului, Muzeul Arheologic Varna, Acvariul din Varna si nu in ultimul rand, spectacolele organizate la Delfinariul din Varna – pot fi locuri in care sa te simti bine si sa te feresti de ploaie pentru cateva ore. 

Delfinariul din Varna poate fi o idee super mai ales daca te afli alaturi de cei mici. Pe langa spectacolul cu delfini, copiii pot sa faca poze cu leii de mare, iar la iesire exista si un gift shop, de unde sunt slabe sansele sa plece fara o mascota de plus 🙂 

Citeste si: Vizita la Delfinariul din Varna. Cum ajungi, program spectacole si preturi

Restaurantele din Varna sunt considerate a fi unele dintre cele mai bune din toata Bulgaria, iar daca ai inspiratia sa nimeresti la unul dintre cele mai recomandate, poti sa testezi bucataria traditionala sau poti sa te rasfeti cu peste proaspat prins din Marea Neagra. 

Centrele comerciale din Varna, o incantare pentru iubitorii de shopping, raman o varianta destul de comoda pentru cei care vor sa se fereasca de ploaie si pentru aceia care vor sa se intoarca acasa cu amintiri, haine noi sau cadouri pentru cei dragi. 

Gasesti detalii despre cele mai importante mall-uri si magazine din Varna in articolul: Shopping in Varna. Centre comerciale, magazine si alte zone potrivite pentru cumparaturi in vacanta

Palatul Regal Euxinograd, din apropiere de Varna, se viziteaza si la interior, insa pentru a face un tur aici este nevoie de o rezervare pe mail, caci nu poti cumpara bilete direct de la intrare. 

Euxinograd si al sau domeniu se intind pe o suprafata de 900 de hectare si au in prezent rol de complex turistic (exista aici si o unitate de cazare) cu statut de resedinta guvernamentala. Il vei gasi foarte aproape de statiunea Sfintii Constantin si Elena (la doar 2 kilometri) si la 7 kilometri de orasul Varna. Arhitectura palatului este una incantatoare, la fel si cramele care pot fi vizitate, iar gradina pare rupta dintr-o poveste. 

Pentru mai multe detalii despre acest loc, iti recomandam sa citesti si: Palatul Regal Euxinograd de langa Varna si tot ce trebuie sa stii despre o vizita aici

euxinograd

Atractii acoperite in zona de sud a litoralului bulgaresc

In cazul in care hotelul tau se afla intr-una dintre statiunile din sud, iar odata ajuns acolo constati ca vremea nu prea tine cu planurile tale pentru plaja si balaceala, poti sa-ti indrepti atentia catre:

Nessebar si a sa parte de oras vechi, impanzita cu obiective turistice, poate face obiectul unei vizite chiar si intr-o zi ploioasa, mai ales ca oraselul este mic si gazduieste multe atractii acoperite (unele biserici vechi, muzeele, etc). 

Poti incepe cu o vizita la Muzeul de Arheologie, de altfel, principalul punct de plecare si catre celelalte monumente istorice din Nessebar, urmand sa te indrepti catre Muzeul Etnografic si catre bisericile din Nessebar – fiecare dintre acestea cu o incarcatura istorica aparte. 

Poti citi mai multe despre toate atractiile orasului vechi Nessebar aici: Obiective turistice Nessebar. Cele mai interesante locuri de vazut in celebra statiune bulgareasca

Daca te afli cazat mai la sud de atat, poate chiar intr-una dintre statiunile apropiate de Burgas, te poti intrepta catre al doilea oras ca marime de pe litoralul bulgaresc sau catre orasul vechi Sozopol. 

Burgas poate fi o varianta ok pentru shopping, restaurante, chiar si o plimbare scurta pe aleile pietonale din centru in cazul in care ploaia se mai domoleste. 

Obiectivele orasului vechi Sozopol (case vechi de vizitat, muzee, magazine si o multime de restaurante) nu sunt deloc de ignorat daca esti cazat in zona. 

Printre locurile bune de vizitat in Sozopol se numara casa Kreanoolu, casa Marieta Stefanova, alaturi de alte case vechi (unele ridicate chiar si acum mai bine de 100 de ani), dar si Muzeul de Arhitectura si Istorie sau Muzeul de Arheologie. 

Castelul Ravadinovo, aflat la doar cativa kilometri distanta de centrul orasului Sozopol, este genul de atractie potrivita pentru familiile cu copii.

Poate fi vizitat si la interior, chiar daca domeniul castelului este o atractie in sine, caci are gradini frumoase, o mica gradina zoologica, insa pe timp de ploaie, ramane totusi una dintre variantele acoperite din zona. 

Hoteluri potrivite in caz de vreme ploioasa pe litoralul bulgaresc 

Daca stii ca-ti faci vacanta pe litoralul bulgaresc intr-o perioada in care sansele de ploaie sunt mai mari, dar si daca vrei sa-ti asiguri din start tot confortul si masurile de precautie, recomandarea noastra este sa optezi de la bun inceput pentru un hotel cu regim de cazare all inclusive.

Acestea sunt majoritare pe litoralul bulgaresc si-ti ofera garantia celor 3 mese principale asigurate chiar la unitatea de cazare, ceea ce reprezinta un confort in plus, atat in general, cat mai ales atunci cand ploua afara si nu mai esti nevoit sa umbli dupa un restaurant. 

Mai mult, o cazare all inclusive se dovedeste a fi, in cele mai multe dintre cazuri, cu mult mai prietenoasa cu bugetul total de vacanta, decat daca ai opta pentru o cazare fara mese incluse. 

Totodata, daca mergi in vacanta alaturi de cei mici, e bine sa optezi pentru varianta unui hotel cu family club, tocmai pentru ca aici vei gasi o paleta variata de activitati pentru cei mici.

In caz de ploaie, vor exista variante suficiente de distractie pentru copiii tai si la interior. 

Nu in ultimul rand, daca ai in plan sa te relaxezi si nu vrei in nicio circumstanta sa duci lipsa de balaceala, te poti asigura ca ai ales un hotel cu piscina interioara. Astfel, chiar daca nimeresti zile cu nori si ploaie, poti merge oricand sa inoti in piscina din interior. 

In loc de concluzie 

Speram ca vacanta ta pe litoralul bulgaresc sa fie lipsita de ploaie, iar in cazul in care cativa nori totusi se abat pe deasupra hotelului tau, sa fii suficient de inspirat cat sa te simti bine, sa te distrezi si sa te intorci acasa cu cele mai tari amintiri. 

Desigur, iti readucem aminte ca pe site ti-am pregatit cele mai bune variante pentru vacante litoral Bulgaria, cu o multime de optiuni din care sa poti alege ce este pe placul tau!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?