Ce medicamente ar trebui sa ai la indemana atunci cand pleci in vacanta. Trusa medicala pentru situatii de urgenta

Vacantele sunt un prilej de bucurie si relaxare, insa exista anumite situatii in care te poti confrunta si cu evenimente mai putin placute, precum problemele de sanatate, iar in aceste cazuri e bine sa fii pregatit, mai ales daca te afli departe de casa. 

Trusa cu medicamente nu ar trebui sa lipseasca din bagajul tau pentru vacanta, iar in completarea acesteia, este indicat sa inchei si o asigurare de sanatate. 

In cazul in care pleci in vacanta alaturi de copii, continutul trusei medicale ar trebui adaptat si eventualelor situatii in care cei mici s-ar putea imbolnavi. Pentru mai multe informatii utile in acest sens, poti citi articolul : Trusa medicala pentru vacanta cu copiii. Ce e recomandat sa contina daca pleci in concediu alaturi de cei mici

Medicamentele pe care ar trebui sa le contina trusa medicala de vacanta

In linii generale, o astfel de trusa ar trebui sa contina medicamente potrivite pentru tratarea unor afectiuni comune, precum: 

Medicamente pentru febra, dureri si raceala

In ceea ce priveste aceasta categorie, e bine sa iei la tine medicamente pentru fiecare dintre urmatoarele cazuri:

  • Febra: termometru, antitermice
  • Dureri: medicamente din clasa analgezicelor (ibuprofen, etc) 
  • Raceala: picaturi de nas, pastile pentru dureri in gat, paracetamol 

Medicamente pentru problemele de stomac

Mai ales daca stii ca ai probleme legate de arsurile la stomac, aciditate crescuta, probleme de digestie, nu uita sa pui in trusa si urmatoarele:

  • Tulburari digestive: antidiareice, medicamente pentru constipatie
  • Dureri digestive: antispastice
  • Arsuri la stomac: pansamente gastrice, antiacide, carbune medicinal, etc.

Medicamente pentru raul de masina/greata

In cazul in care stii ca reactionezi mai urat atunci cand te deplasezi cu masina/autocarul/avionul, pune in trusa cu medicamente si ceva pentru tratarea senzatiilor de greata. 

Exista pe piata diferite tratamente, sub diferite forme, inclusiv plasturi speciali, insa e de preferat ca tratamentul potrivit pentru tine sa fie unul recomandat de medic. 

P.S: aceste medicamente vor fi potrivite si in cazul in care mergi la mare si vrei sa faci o plimbare cu barca, insa te confrunti cu raul de mare. 

Medicamente pentru reactii alergice

Daca stii ca esti alergic la anumite alimente, la intepaturile de insecte sau ai anumite alergii de contact, e bine sa ai la tine si medicamentele care ti-au fost prescrise de medic sau ceva din clasa antihistaminicelor.

Te-ar putea interesa si articolul: Vacanta alaturi de un copil cu alergii. 12 sfaturi si masuri de precautie de care ai putea sa tii cont

Spray-uri si unguente pentru diferite situatii

  • Crema cu factor de protectie nu ar trebui sa lipseasca daca te vei expune la soare (mai ales intr-un concediu la mare, dar si daca mergi la ski). 
  • Gelul/unguentul calmant pentru arsuri solare sau gelul calmant pentru intepaturile de insecte sunt, de asemenea, de luat in considerare in ceea ce priveste trusa de medicamente pentru vacanta. 
  • Unguentul antiinflamator pentru durerile musculare sau luxatii. 
  • Unguentul pentru infectii cutanate, de ajutor in cazul in care trebuie prevenita o infectie sau trebuie tratata o zgarietura/taietura, etc. 

Pansamente, fase elastice si dezinfectanti

  • Pansamentele pentru rani de dimensiuni mici sau plasturii cu silicon pentru bataturi – ideali daca ai probleme cu o anumita pereche de incaltaminte. 
  • Fasa elastica, potrivita in cazul in care mergi intr-o vacanta la ski sau planuiesti sa ai activitati ceva mai solicitante din punct de vedere fizic. 
  • Dezinfectantii – un spray pentru dezinfectarea ranilor, o mica sticluta cu apa oxigenata sau un flacon cu betadina. 

Alte sfaturi utile legate de trusa de medicamente pentru vacanta 

Trusa medicala pentru vacanta nu presupune sa iei dupa tine o intreaga farmacie, ci mai degraba strictul necesar din fiecare. Asadar, nu e neaparata nevoie sa pui in trusa cate o cutie din fiecare medicament in parte, ci eventual o folie sau cateva pastile/pliculete din fiecare.

Atentie insa: e bine sa ai la indemana si prospectele respectivelor medicamente, asa ca daca nu le iei cu tine, nu uita ca le poti gasi in format electronic, pe internet. Totodata, daca te apuci sa decupezi cateva pastile dintr-o folie, ai grija sa iei in considerare termenul de valabilitate al respectivelor medicamente. 

Important: Nu lua medicamente dupa ureche, ci numai la recomandarea medicului. Mai ales daca ti se pare ca este nevoie sa iei un medicament mai putin uzual, pe care nu l-ai mai luat sau care se cumpara din farmacii numai cu prescriptie medicala, asigura-te ca ai acordul si opinia medicului tau inainte sa-l iei. 

Tine la indemana contactul medicului tau de familie, pentru a-i cere un sfat in caz de nevoie. 

Daca te afli in timpul unui tratament sau daca ai anumite medicamente prescrise de medic pentru situatii de urgenta (tensiune mare, reactii alergice, etc. – asigura-te ca le pui in bagaj si ca le iei conform indicatiilor primite. 

In ceea ce priveste spray-urile, unguentele si cremele – le vei gasi in farmacii si in format travel- size. 

Nu uita sa pui trusa de medicamente intr-un loc in care copiii nu au acces. 

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si: Enterocolita in vacanta. Preventie, tratament si sfaturi utile pentru a gestiona cat mai bine situatia

Concluzionand, e bine sa ai la tine o trusa de medicamente atunci cand pleci in vacanta, mai ales ca e posibil sa nu gasesti la destinatie tot ce ai nevoie. Este un motiv in plus sa te simti in siguranta si de un real ajutor in cazul in care se intampla sa te confrunti cu o afectiune usoara. Nu uita insa ca sfaturile de specialitate ale medicilor sunt cele mai avizate atunci cand vrei sa tratezi o afectiune, motiv pentru care iti recomandam ferm sa le soliciti ori de cate ori este nevoie. 

Pe de alta parte, daca ai nevoie de specialisti in organizarea unei vacante, Travel Planner este aici pentru tine, cu o multime de oferte in destinatii potrivite pentru tine si cei dragi.

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?