Cum sa te pazesti de hotii de buzunare in vacante. 12 sfaturi utile de care poti tine cont

Ai in plan sa pleci in vacanta in perioada urmatoare, insa programul tau va include si vizita in locuri aglomerate si vrei sa stii cum ai putea sa te pazesti mai bine de hotii de buzunare?

Stim cu totii ca unele destinatii de vacanta au si aceste minusuri, respectiv faptul ca nivelul de infractionalitate este mai ridicat sau ca turistii pot deveni mai usor victimele unor astfel de escroci. 

Gasesti in acest articol o serie de sfaturi utile care te pot ajuta sa eviti situatiile in care vacanta ta ar putea fi afectata de astfel de evenimente. 

Mai mult, la noi pe site gasesti si o multime de oferte pentru vacante litoral Bulgaria, vacante Grecia si vacante Turcia, din care sa poti selecta fix ce ti se potriveste mai bine!

Informeaza-te atent asupra destinatiei in care alegi sa-ti faci vacanta

Inainte sa decizi care va fi destinatia ta de vacanta, citeste cat mai multe despre acel loc, din surse sigure. Iti recomandam sa consulti site-ul Ministerului Afacerilor Externe, respectiv sectiunea conditii de calatorie, selectand tara in care urmeaza sa calatoresti. 

Cauta si informatii despre experientele altor turisti acolo, blog-uri de calatorie, stiri recente, astfel incat sa stii de la inceput catre ce loc urmeaza sa te indrepti. 

Te-ar putea interesa si articolul: Cum sa calatoresti in siguranta. Sfaturi si trucuri utile pentru o vacanta safe 

Incearca sa lasi acasa lucrurile foarte scumpe sau cu valoare sentimentala 

Daca obisnuiesti sa porti accesorii cu o valoare sentimentala deosebita, care nu pot fi inlocuite, te sfatuim sa le lasi intr-un loc sigur, la hotel, sau chiar acasa. 

Acelasi sfat s-ar putea aplica si lucrurilor scumpe sau pentru care ai facut un efort financiar considerabil ca sa le poti achizitiona, mai ales ca anumite accesorii de genul atrag atentia atunci cand sunt purtate in public. 

Salveaza-ti locatia hotelului in telefon si studiaza imprejurimile 

Odata ajuns la hotel, e bine sa-ti salvezi locatia in telefon, astfel incat sa o poti accesa si daca ai, spre exemplu, datele mobile inchise. Nu ezita sa studiezi putin imprejurimile, pe timp de zi, la fata locului si chiar sa cauti pareri pe internet despre locul respectiv. 

Te vor ajuta sa-ti faci o idee asupra zonei si sa afli daca au existat turisti care sa fi avut experiente mai putin placute. 

cuplu harta vacanta

Fii atent la localnici. Cum isi poarta bunurile, sunt precauti?

Mai ales daca ai decis sa calatoresti intr-o tara care iti este complet straina, cu o cultura diferita, cu obiceiuri diferite pe care inca nu le cunosti, e bine sa studiezi mai in detaliu si comportamentul localnicilor atunci cand se afla in spatiile publice. 

Isi poarta rucsacul in fata, isi tin bunurile acoperite sau se plimba degajati pe strada, fara sa manifeste vreun stres din acest punct de vedere? 

Aceste detalii te pot ajuta sa-ti faci o idee asupra atmosferei din zona, in ceea ce priveste siguranta ta. 

Supravegheaza-ti intotdeauna bagajele si bunurile

Poate una dintre cele mai importante reguli de care ar trebui sa tii cont atunci cand vrei sa calatoresti in siguranta – tine-ti bagajele supravegheate in permanenta. 

Indiferent de modalitatea de transport – cu autocarul, cu masina personala, cu avionul – fii mereu atent unde-ti pui bagajele si tine mereu geanta cu acte si bani langa corp. 

cuplu bagaje vacanta

Investeste intr-un rucsac antifurt sau poarta imbracaminte cu buzunare ascunse 

Daca te gandesti de ceva vreme sa-ti cumperi un rucsac antifurt, mai ales daca urmeaza sa pleci intr-o vacanta in care va trebui sa mergi mult pe jos si in care vei vizita diferite locuri, iti recomandam din tot sufletul sa dai curs gandurilor 🙂

In prezent, exista o multime de modele pe piata, cu preturi pornind de la aproximativ 100 de lei si pana la modele de aproape 1000 de lei, in functie de brand si de caracteristici. 

Printre functiile antifurt pe care le-ar putea avea un astfel de rucsac se numara si imposibilitatea de a fi taiat, fixarea cu o centura de securitate, buzunare ascunse, etc. 

Poti lua in considerare si hainele care au integrate astfel de buzunare ascunse. 

Tine-ti actele, banii si telefonul intr-un loc safe 

Atunci cand calatoresti, e bine sa pui accent pe siguranta acestor 3 lucruri, caci de acestea depinde cel mai mult confortul tau in vacanta: Actele, caci fara ele este destul de complicat sa ajungi inapoi acasa, banii (card sau cash) si respectiv telefonul, prin intermediul caruia poti lua legatura oricand cu cineva.

Asadar, ai grija ca acestea sa fie mereu tinute intr-un loc safe, iar in privinta actelor, poate ar fi mai indicat sa le pastrezi la hotel pe cele in original si sa porti cu tine o copie xerox. 

Imbraca-te casual, insa fara sa folosesti culori tipatoare, care sa atraga atentia

Outfit-urile iesite din tipare atrag, in mod evident, si atentia hotilor de buzunare, asa ca o solutie in cazul in care te indrepti intr-un loc mai aglomerat poate fi si sa adopti o tinuta mai…comuna. 

Nu mai spunem ca bijuteriile masive, fie ele si din metale nepretioase, pot atrage atentia hotilor, asadar te sfatuim sa alegi sa porti aceste accesorii in locuri considerate sigure. 

Intereseaza-te care sunt cele mai comune metode de inselatorie aplicate turistilor si evita situatiile de genul 

Inainte sa calatoresti, citeste mai multe despre cele mai des intalnite metode prin care actioneaza escrocii in destinatiile turistice si invata cum sa te feresti in cazul in care ai de a face cu o astfel de situatie. 

Metoda inelului de aur, metoda schimbatului bancnotei, metoda directiei gresite – lei vei gasi pe toate explicate la noi pe blog, intr-un articol separat: Cele mai cunoscute 10 modalitati prin care escrocii incearca sa pacaleasca turistii in vacante

Evita discutiile cu strainii care devin brusc foarte prietenosi

Daca te afli intr-un loc total strain si mai ales in cazul in care esti singur, evita sa intri in discutii cu persoanele care te abordeaza din senin, devenind prietenoase cu tine. 

In general, multi dintre escroci initiaza o conversatie de fatada cu total alte scopuri decat te astepti. 

P.S. Tine cont ca nimeni nu-ti va oferi niciodata ceva cu adevarat pe gratis, asa ca stai deoparte de persoanele care se apropie cu astfel de propuneri. 

Priveste oamenii in ochi si mergi pe strada hotarat, cu incredere 

Incearca sa te comporti si sa arati ca si cum ai cunoaste locul respectiv ca in palma. Chiar daca nu este asa 🙂 

Un om care paseste hotarat, care priveste oamenii in ochi si care nu-si arata neincrederea si indoiala este vazut mai rar ca fiind o potentiala victima a hotilor de buzunare.

Concluzionand, speram ca indiferent care va fi destinatia de vacanta, experienta ta sa fie una cat se poate de safe si de relaxanta, iar sfaturile de mai sus sa-ti prinda bine in orice circumstanta. 

Iar daca nu ai hotarat inca unde anume vrei sa-ti petreci vacanta, insa ceva iti spune ca vrei sa fii relativ aproape de casa, nu uita ca la noi pe site gasesti o multime de variante de hoteluri in destinatii din Bulgaria, Grecia si Turcia, astfel incat sa poti selecta exact ce se potriveste mai bine nevoilor tale!

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?