10 obiecte pe care ar trebui sa le ai in masina atunci cand pleci in vacanta, la drum lung

Vacantele cu masina vin la pachet cu numeroase beneficii, printre care si costurile mai reduse ale transportului, dar si o libertate de miscare mult mai mare, odata ajuns la destinatie. 

Daca esti mai precaut din fire sau daca pur si simplu vrei sa te asiguri ca iti iei cat mai multe griji de pe cap atunci cand te pregatesti sa pleci catre destinatia de vacanta, e posibil ca lista de obiecte de pus in masina pe care o vei regasi mai jos sa-ti fie de ajutor. Desi astfel de situatii sunt rare si in mod evident total nedorite si neanticipate, experientele precum o pana sau o masina ramasa fara curent pot fi depasite rapid daca ai la tine tot ce-ti trebuie. 

Si pentru ca pe noi ne recomanda priceperea in organizarea de vacante in destinatii apropiate de casa, precum vacante litoral Bulgaria, vacante Grecia si vacante Turcia, nu uita sa arunci un ochi si la noi pe site, caci s-ar putea ca ofertele regasite acolo sa te surprinda intr-un mod placut.

1. Actele masinii, permisul de conducere si actul tau de identitate

Pentru ca sunt extrem de importante, mai ales daca te pregatesti sa treci granita, dar si pentru ca se intampla destul de frecvent ca unii turisti sa le lase acasa si sa fie nevoiti sa se intoarca dupa ele, iti reamintim sa iei cu tine actele masinii (talonul masinii, asigurarea), permisul tau de conducere, actul de identitate cu care va calatori fiecare pasager in parte si alte eventuale acte necesare pentru iesirea din tara (procura masina, procura copii, etc, in cazul in care situatia sau legea respectivei tari o impune).

Totodata, nu uita sa verifici din timp si valabilitatea actelor cu care calatoresti! 

2. Un kit complet de siguranta auto, obligatoriu prin lege

Acest kit trebuie sa contina trusa medicala de urgenta, 2 triunghiuri reflectorizante, o vesta reflectorizanta si un stingator auto. Autoturismele noi vin cu acest kit inclus, insa daca masina ta nu este la primul proprietar, e bine sa verifici daca are acest kit si daca trusa medicala de urgenta se afla in termen de valabilitate. 

Continutul trusei medicale este, de asemenea, foarte important, caci in caz de nevoie, e bine sa stii ca poti sa te folosesti de:

  • foarfeca
  • dispozitiv pentru respiratie gura la gura
  • rola de leucoplast
  • pansamente
  • comprese sterile
  • tifon
  • bandaje
  • fasa elastica
  • manusi de unica folosinta
  • ace de siguranta
  • folie izoterma de dimensiuni 2,10 x 1,60m
  • lista cu tot ce contine trusa
  • brosura cu instructiuni de prim ajutor

Te-ar putea interesa si articolul: Cum sa calatoresti in siguranta. Sfaturi si trucuri utile pentru o vacanta safe 

trusa ajutor masina

3. Un kit de reparatie pana auto

Kiturile de reparatie pana difera foarte mult intre ele. Vei observa ca exista astfel de kituri cu preturi incepand chiar si cu 30 ron si care contin cateva unelte basic care sa te ajute sa faci o reparatie de moment, astfel incat sa poti ajunge cu masina pe roti pana la cea mai apropiata vulcanizare, dar si kituri care contin un compresor compact, lichid de etanseizare profesional, si a caror reclama “promite” ca vei putea sa te deplasezi inca 100-200 kilometri. Acestea au preturi ceva mai ridicate, insa sfatul nostru este sa nu amani oprirea la vulcanizare, daca te-ai confruntat cu o situatie de acest gen. 

Mai mult, nu uita sa citesti cu atentie si instructiunile unui astfel de kit inainte sa te apuci sa-l folosesti. 

4. Roata de rezerva, o liniste in plus la drum lung 

Desi multe dintre autoturismele noi nu mai vin din fabrica si cu o roata de rezerva, e bine ca inainte sa pleci la un drum lung sa te asiguri ca ai totusi si aceasta varianta la indemana. 

Te poti afla in situatia in care sa nu reusesti sa-ti repari roata afectata cu ajutorul kitului pentru pana sau in care cauciucul tau sa aiba o ruptura incompatibila cu orice fel de reparatie. 

De aceea, noi iti recomandam sa ai cu tine in masina o roata de rezerva, umflata bine si un cric, pe care sa-l poti folosi daca esti nevoit sa o schimbi singur.

5. O curea de tractare

Poate fi de folos in cazul mai putin placut in care ai nevoie sa fii tractat sau in care trebuie sa dai o mana de ajutor unui prieten. O vei gasi la preturi cuprinse intre 40-120 ron, in functie de producator, grosime, sistem de prindere si calitate, si sub denumirea de franghie de tractare, chinga remorcare, chinga ancorare sau curea de tractare. 

6. O sticla mai mare de apa plata si cateva alimente neperisabile 

E bine sa ai cu tine in masina o sticla/un bidon/un bax de apa plata pe care sa o poti folosi ori de cate ori ai nevoie. Apa iti poate fi de folos intr-o multime de situatii, este esentiala si de mare ajutor daca ramai blocat intr-un loc pentru mai mult timp, fara sa ai acces la magazine. 

Nu uita sa pui langa apa si cateva alimente cu un termen de valabilitate mare – 1-2 conserve, cateva batoane cu cereale, o punga cu fructe deshidratate. La fel, acestea iti vor fi de folos in cazul mai putin placut in care ramai blocat pe undeva. 

7. Un aparat de verificat/incarcat presiune anvelope 

Aceasta unealta iti va permite sa verifici presiunea anvelopelor si sa le umfli cu usurinta atunci cand este cazul, insa recomandarea noastra este sa-l folosesti numai dupa ce ai citit instructiunile si cunosti cu exactitate care ar trebui sa fie presiunea corecta in anvelopele tale.

8. Cabluri de curent auto

Foarte folositoare in cazul in care bateria masinii tale ramane fara curent, insa nu uita ca trebuie folosite cu grija si conform instructiunilor. 

Un set de astfel de cabluri costa intre 50-150 ron, insa iti recomandam sincer sa alegi o varianta mai calitativa. Le vei gasi intr-o husa rotunda si pot fi puse la roata de rezerva, fara sa ocupe prea mult spatiu. 

9. Unealta multifunctionala care sa contina foarfeca, briceag, cleste, pila, surubelnita si alte accesorii

Si aceste unelte se pot dovedi de mare ajutor daca le porti cu tine in masina, tocmai pentru ca au integrate mai multe accesorii care te pot scoate din tot felul de situatii – de la cele mai simple, pana la cele mai complicate. Acestea pot costa incepand cu cateva zeci de lei, insa pretul poate sari si la cateva sute de lei, daca instrumentul este unul de calitate si contine multe accesorii. 

10. O lanterna cu baterii de rezerva 

Si o lanterna ar trebui sa fie nelipsita din masina ta daca te pregatesti sa pleci la drum lung si ai in plan sa calatoresti si pe timp de noapte. Nu se stie niciodata cand vei avea nevoie sa o folosesti si chiar daca in prezent cele mai multe telefoane mobile sunt dotate si cu aceasta functie, este de preferat sa alegi o lanterna care functioneaza cu baterii si cu o putere mare. 

IN PLUS: Daca drumul tau spre destinatia de vacanta are loc iarna, nu uita sa ai cauciucuri potrivite acestui sezon si, in eventualitatea in care sunt anuntate ninsori abundente, chiar si un set de lanturi in portbagaj. 

Speram ca ti-am fost de ajutor in ceea ce priveste echiparea masinii tale pentru un drum mai lung catre destinatia de vacanta! 

Daca simti nevoia de inspiratie si in materie de destinatii apropiate de casa si potrivite pentru cei care vor sa ajunga acolo cu masina, te asteptam la noi pe site, cu sute de oferte pentru Bulgaria, Grecia si Turcia!

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?