Qeparo Beach, una dintre cele mai linistite plaje amenajate de pe Riviera Albaneza

Daca urmeaza sa pleci in vacanta pe litoralul albanez si ti-ai propus sa eviti zonele cu foarte mult freamat si animatie, o idee potrivita poate fi si plaja micului sat Qeparo, localizat intre Borsh si Porto Palermo si la o distanta rezonabila fata de Saranda. 

Qeparo Beach este genul de plaja pe placul celor care vor sa se relaxeze, sa citeasca o carte buna sub umbrela, fara sa intampine prea multa aglomeratie si muzica tare in imprejurimi. 

Descopera, in cele ce urmeaza, cateva detalii utile despre vizita la Qeparo Beach, iar daca simti ca zona te atrage atat de mult incat sa vrei sa o explorezi mai pe indelete, la noi pe blog gasesti si un articol dedicat exclusiv acestui sat traditional: Vizita in micul sat Qeparo de pe Riviera Albaneza. Ce trebuie sa stii daca ajungi aici

Unde este Qeparo Beach si cum poti sa ajungi la aceasta plaja 

Qeparo Beach se afla intre plaja Borsh si golful Porto Palermo, la o distanta de 39 kilometri fata de Saranda

Din Saranda si pana aici ar trebui sa faci in jur de o ora cu masina, insa vei avea la dispozitie si varianta de a lua minibusurile locale care circula intre Saranda si Vlora, pe soseaua SH8. Pretul calatoriei este unul modest, insa e bine sa-i reamintesti soferului ca vrei sa cobori in zona Qeparo Beach. 

Daca se intampla sa fii cazat in Borsh, pana la Qeparo Beach ai de parcurs doar 3,5 kilometri, iar din centrul orasului Himare si pana aici sunt 13,8 kilometri. 

Exista parcari amenajate in zona promenadei din spatele plajei, asadar, in principiu, nu ar trebui sa intampini probleme cu gasirea unui loc in care sa-ti lasi masina. 

Distante catre Qeparo Beach din alte statiuni/orase de coasta ale Albaniei

  • distanta Ksamil Qeparo Beach – 53,3 kilometri 
  • distanta Porto Palermo Qeparo Beach – 7,3 kilometri
  • distanta Dhermi Qeparo Beach – 29 kilometri
  • distanta Vlora Qeparo Beach – 76,8 kilometri 

Cum arata Qeparo Beach si ce servicii gasesti in zona

Plaja din Qeparo se intinde pe o lungime de mai bine de 1,5 kilometri, iar pe unele portiuni mai centrale atinge in jur de 25 metri latime. Cu toate acestea, spre extremitati, plaja se ingusteaza. 

Qeparo Beach este o plaja formata dintr-un amestec de nisip cu pietris. Pe unele portiuni, vei observa ca exista mai multe pietre, in timp ce in alte zone ale plajei exista ceva mai mult nisip, in special pe segmentul mai apropiat de mal. 

Cu toate acestea, la intrarea in mare exista pietre, motiv pentru care este recomandat sa iei cu tine si incaltamintea speciala pentru apa. 

In zona din spatele plajei exista o promenada, recent construita, dar si cateva unitati de cazare (vile, hoteluri), terase, restaurante si beach baruri. 

Cei care au fost aici in sezonul cald 2022 au remarcat ca preturile la plaja sunt usor mai scazute comparativ cu preturile intalnite in alte statiuni de coasta mai populare ale Albaniei. Spre exemplu, un set de sezlonguri + o umbrela puteau fi inchiriate, in 2022, cu sume cuprinse intre 5-7 euro. 

In apropierea segmentelor amenajate cu sezlonguri si umbrele sunt dusuri si toalete, iar pentru cei care vor sa se aseze pe prosop exista, de asemenea, suficient spatiu. 

La doar 2,4 kilometri de Qeparo Beach gasesti satul vechi Qeparo, cu ale sale casute traditionale si stradute pietruite inguste, care merita vizitat fie si intr-o plimbare scurta. 

Alte plaje apropiate de Qeparo Beach 

In cazul in care urmeaza sa te cazezi in aceasta zona si vrei sa explorezi cat mai multe plaje, te-ar putea interesa si cateva dintre locurile de mai jos, aflate la mica distanta de Qeparo Beach: 

Plaja Borsh, cea mai lunga plaja de la Marea Ionica, se afla la doar 5 kilometri departare si se intinde pe o lungime de aproximativ 7 kilometri. Aici vei gasi spatiu indiferent de perioada in care vei veni, atat zone amenajate cu sezlonguri si umbrele, cat si zone de plaja libera, dar si terase si restaurante in zona din spate. 

Plaja Llamani, localizata intr-un mic golf, asadar ferita in general de vant si de valuri mari, se afla la 10,4 kilometri nord de Qeparo si poate fi o alta varianta buna.

Este bine organizata, cu mai multe segmente de sezlonguri si umbrele, administrate de beach barurile si de restaurantele din zona din spate. Poti ajunge cu masina pana la plaja si gasesti locuri de parcare la restaurante, insa poate deveni destul de aglomerata in varf de sezon. 

Plaja din Himare se imparte in 4 segmente mai cunoscute: Spile, Marachi, Prinos si Potam. Prima dintre acestea (Spile) este plaja orasului si totodata locul din care poti lua barca pentru diferite excursii pe mare. Plaja Spile se afla la 13,6 kilometri de Qeparo Beach. 

In loc de concluzie

Qeparo Beach este genul de plaja mai linistita, mai putin populara, potrivita pentru cei care-si doresc concedii relaxante, iar faptul ca in apropierea sa se afla satul vechi Qeparo, alaturi de alte plaje frumoase reprezinta un avantaj pentru cei mai exploratori.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?