Ce sa stii despre Golem Beach Albania, plaja bine amenajata din apropierea orasului Durres

Golem Beach este una dintre plajele deosebit de apreciate de catre cei care aleg sa-si faca vacantele in nordul litoralul albanez, in zona orasului de coasta Durres. 

Apartine de statiunea cu acelasi nume, este bine pregatita din punct de vedere turistic si binecuvantata cu o fasie de nisip generoasa in lungime. 

In cele ce urmeaza ti-am pregatit mai multe amanunte utile despre vizita la Golem Beach Albania, pe care te invitam sa le descoperi 🙂 

Unde este Golem Beach si distante din principalele statiuni si orase de coasta ale Albaniei 

Plaja Golem este localizata la circa 15 kilometri de centrul orasului Durres, insa plajele celor doua asezari se intersecteaza undeva pe la mijloc si formeaza cea mai lunga fasie de nisip de pe litoralul Albaniei. 

Golem Beach se afla la 43 kilometri de capitala Tirana, ceea ce inseamna ca drumul cu masina intre cele doua ar trebui sa dureze aproximativ o ora, intr-o zi cu trafic normal. Lucrurile se schimba insa in miez de vara si in mod special in weekenduri, cand fluxul de turisti este mai mare. 

Aeroportul International Nene Tereza din Tirana se afla la 41,5 kilometri departare de Golem Beach. 

Poti ajunge in Golem si implicit la plaja acestei statiuni si cu autobuzele locale care pleaca din Durres catre aceasta directie. 

Gasesti pe Harti Golem Beach cu denumirea locala de “Plazhi i Golemit”. 

Distante catre Golem Beach din alte statiuni si orase de coasta ale Albaniei:

  • distanta Ksamil – Golem Beach: 231 kilometri
  • distanta Saranda – Golem Beach: 218 kilometri
  • distanta Borsh – Golem Beach: 188 kilometri
  • distanta Himare – Golem Beach: 196 kilometri
  • distanta Dhermi – Golem Beach: 174 kilometri
  • distanta Vlora – Golem Beach: 110 kilometri

Cum arata Golem Beach si ce servicii sunt disponibile la aceasta plaja 

Plaja Golem este formata din nisip, la fel ca in cazul plajei orasului Durres. Se intinde pe mai multi kilometri si are atat segmente mai late, unde sezlongurile pot fi asezate chiar si pe 10 randuri pana la malul marii, cat si segmente mai inguste. 

In linii generale, Golem Beach este o plaja bine organizata, cu sezlonguri, umbrele, serviciu de salvamar. 

Un set de sezlonguri + o umbrela puteau fi inchiriate, in august 2023, cu aproximativ 10 euro la Golem Beach (in jur de 1000 lek). 

Fiind vorba despre o plaja nisipoasa, apa nu este intotdeauna foarte limpede la mal, lucru sesizat de o parte dintre cei care au vizitat Golem Beach in anii trecuti.  

Prin spatele plajei trece o alee pietonala, de-a lungul careia sunt deschise restaurante, terase, mici magazine. 

Unele hoteluri aflate in prima linie au segment propriu de plaja amenajata. 

Golem Beach face parte din randul plajelor alese in mod deosebit de catre familiile cu copii, gratie bunei amenajari, a intrarii line in apa si a numeroaselor hoteluri prezente in apropiere. 

Totusi, nu putem spune cu mana pe inima ca este la fel de aspectuoasa precum plajele din sudul litoralului albanez. 

Cand e mai bine sa vii la Golem Beach 

Cei care aleg sa-si faca vacanta in zona orasul Durres, poate chiar sa-si rezerve cazare in spatele plajei Golem, trebuie sa stie ca intervalul iulie-august este cel mai aglomerat. 

Sigur, plaja este lunga si ofera mult spatiu, ceea ce inseamna ca vei avea unde sa te asezi indiferent de perioada in care vii, insa daca vrei sa eviti totusi multimile de oameni, o alegere inspirata poate fi sa-ti faci vacanta aici la sfarsit de mai – inceput de iunie sau la final de septembrie, poate chiar inceput de octombrie. 

Cele mai ridicate temperaturi se inregistreaza in Golem in lunile iulie si august, cand media maximelor atinge valori de 32-33 grade la umbra, iar apa marii are in jur de 26 grade. 

Sunt insa sanse sa prinzi o apa a marii buna pentru baie si in septembrie (23 grade), uneori chiar si la inceput de octombrie (in jur de 21 grade). 

In mai, apa marii are o medie de circa 18-19 grade in zona Golem, iar in iunie de aproximativ 22 grade. 

Un alt plus il reprezinta faptul ca in extrasezon vei putea beneficia de preturi mai avantajoase la cazare.

Alte plaje apropiate de Golem Beach 

Sigur ca o vacanta in zona nu trebuie sa presupuna neaparat sa te relaxezi numai la Golem Beach. La distante rezonabile te mai asteapta si alte plaje bune de explorat, dintre care ti-am selectat:

Plaja Durres, cu un aspect relativ similar, aflata in partea dreapta a plajei Golem cum te uiti la mare si care se desfasoara pana in dreptul portului din Durres. 

Si in acest caz, vei intalni aglomeratie in mijlocul verii, dar si toate serviciile necesare unei experiente relaxante la malul marii. 

Plaja Golfului Lalzi este localizata la circa 35 kilometri nord de Golem Beach. Este o plaja foarte lata in zona centrala si cel putin la fel de bine amenajata. 

Poate fi un loc mai apreciat de catre cei care cauta relaxare, iar apa marii este destul de linistita in aceasta zona, chiar daca golful are o deschidere ampla catre mare.  

Plaja Generalului (“Plazhi i Gjeneralit”, asa cum o vei gasi pe Harti) se afla la 20,5 kilometri sud de Golem Beach. 

Are atat segment de plaja libera, cat si segmente amenajate, un restaurant in zona din spate si un drum de acces usor mai incomod. 

Cu toate acestea, plaja este in general mai libera comparativ cu plajele din apropierea orasului Durres. 

In loc de concluzie

Golem Beach este una dintre plajele potrivite in mod special familiilor cu copii, care aleg sa-si faca vacanta in partea de nord a litoralului albanez. 

Are toate serviciile la indemana, o buna organizare, multe variante de hoteluri in imediata apropiere, atractiile orasului Durres la indemana, insa poate fi aglomerata in plin sezon. 

Daca ai ajuns pana acum la Golem Beach, asteptam impresiile tale din vacanta si alte informatii actualizate care sa le completeze pe cele de mai sus!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?