9 semne care-ti arata ca trebuie sa pleci intr-o vacanta

Atunci cand ne focusam mult prea tare asupra activitatilor de zi cu zi si avem tendinta sa ne dedicam vietii profesionale intr-un mod care afecteaza viata personala, incep sa apara treptat senzatii de oboseala, sentimente de frustrare, de neimplinire, iar energia noastra incepe sa aiba din ce in ce mai putine resurse.

Psihologii au explicat in repetate randuri importanta unei vacante pentru fizicul si psihicul nostru, insa de multe ori suntem tentati sau conditionati sa lasam relaxarea pe ultimul loc: fie din motive financiare, fie din dorinta de a performa la job, fie chiar si din cauza unei rutine din care nu mai reusim sa iesim.

Gasesti mai jos 9 exemple de semne sau situatii care ti-ar putea ridica un semn de intrebare in ceea ce priveste necesitatea de a-ti lua putin timp liber si de a pleca intr-o vacanta, iar daca te regasesti in mai multe dintre situatiile de mai jos, e posibil sa vrei sa incepi sa te gandesti mai mult la tine.

Nu in ultimul rand, la noi pe site gasesti si o paleta variata de oferte pentru destinatii apropiate de casa, respectiv oferte vacante litoral Bulgaria, oferte vacante Grecia si oferte vacante Turcia, cu numeroase variante din care sa poti selecta ceea ce ti se potriveste mai bine.

1.Ai probleme cu somnul

Daca simti ca acasa nu mai reusesti sa te odihnesti suficient, din diferite motive, o sansa de a-ti regla somnul poate fi aceea de a pleca intr-o vacanta. Faptul ca vei schimba locul in care dormi, dar si rutina de zi cu zi si implicit activitatile pe care le vei face, iti vor oferi posibilitatea sa scapi de stres si sa te relaxezi intr-o maniera diferita.

Cu toate acestea, daca ai probleme cu somnul in mod frecvent, e bine sa tii cont de cateva aspecte atunci cand decizi sa pleci in vacanta:

  • fusul orar – poate ar fi ideal sa te indrepti catre o destinatie cu acelasi fus orar ca acasa, tocmai pentru a nu te deregla si mai tare cu somnul
  • drumurile lungi pana la destinatie – de evitat, de asemenea, daca vacanta este una mai scurta, iar targetul tau este acela de a te odihni inainte de toate
  • consumul excesiv de alcool, energizante si cafea – chiar si atunci cand esti in vacanta, corpul tau trebuie menajat, iar aceste bauturi nu fac casa buna cu odihna, asadar incearca sa le limitezi
probleme cu somnul

2.Simti ca nu mai dai randament la serviciu

Chiar daca lucrezi zi de zi respectand acelasi program, simti ca uneori rezultatele nu mai sunt aceleasi. Faci mici greseli, incepi sa nu te mai poti concentra ca inainte – toate aceste semne pot sugera faptul ca ai nevoie de o pauza de la aceasta rutina.

Studiile au aratat ca vacantele au capacitatea de a ne face mai creativi si de a ne reincarca bateriile, ceea ce inseamna ca daca faci aceasta alegere, ai mai multe sanse sa te intorci la birou fresh, mai apt sa te concentrezi si cu mai mult chef sa-ti duci sarcinile la bun sfarsit.

3.Te simti lipsit de motivatie si ai o mentalitate negativa

Simti din ce in ce mai des ca nimic nu te mai motiveaza sau ai inceput sa privesti totul in jurul tau intr-o maniera pesimista? Acesta poate fi un alt efect ascuns al oboselii si al rutinei, motiv pentru care o vacanta va fi, din nou, binevenita.

Imagineaza-ti cum ar fi sa iei o pauza de la tot ce inseamna obisnuit, poate sa interactionezi cu o cultura noua, cu activitati noi, cu un loc nou – detalii care-ti vor capta atentia intr-un mod diferit si care te vor face sa te simti recompensat pentru efortul depus acasa.

4.Iti lipseste energia

Fie ca ai probleme cu somnul, fie, din contra, reusesti sa dormi chiar mai multe ore decat ar fi poate necesar, totusi energia iti lipseste cu desavarsire? Pe langa vizita la un medic, pe care ti-o recomandam cu certitudine, astfel incat sa poti depista cauza unei oboseli cronice sau motivul pentru care nu reusesti sa ai un nivel normal de energie, e bine sa tii cont si de timpul tau liber si de felul in care-l gestionezi.

Daca nu ai pus accent in ultima perioada si pe lucrurile care-ti plac si respectiv pe momentele de relaxare, poate ar fi timpul sa iei in calcul ca o vacanta ti-ar prinde bine. 

femeie obosita

5.Te gandesti prea des la problemele legate de job

Oricat ai incerca sa te deconcentrezi de la aceste lucruri, cumva atentia ta se indreapta necontrolat tot catre aspectele legate de birou? O vacanta te poate ajuta sa te rupi de aceasta rutina si sa iei o pauza de la toate task-urile pe care le ai de indeplinit la job, insa nu uita ca e nevoie si de efortul tau pentru a te bucura din plin de aceste beneficii.

De ce? Pentru ca si atunci cand se afla in vacanta, multi oameni au tendinta sa lase viata profesionala sa le invadeze si acel putin timp liber.

In acest sens, te-ar putea interesa articolul: Cum sa reduci stresul legat de serviciu atunci cand pleci intr-o vacanta

6.Incepi sa faci alegeri nesanatoase care sa te ajute sa te destresezi

Daca te simti impovarat de angajamentele pe care le ai zi de zi, iar in loc sa-ti oferi relaxare si odihna, ai tendinta sa faci alegeri mai putin prietenoase cu sanatatea ta, pentru ca iti ofera falsa senzatie de relaxare sau calm, acesta poate fi un alt semn ca ai nevoie de o vacanta.

Mancarea nesanatoasa de tip fast food, junk food sau confort food (cu un continut caloric ridicat si care-ti da senzatia de liniste atunci cand o consumi), consumul ridicat de alcool, de cafea, de bauturi energizante, de tutun, sau alte obiceiuri mai putin sanatoase catre care tinzi sa te indrepti sunt in realitate solutii doar pe termen foarte scurt, miraje care te fac sa crezi ca scapi de stres.

mancare nesanatoasa

7.Nu ai timp suficient pentru cei dragi

O vacanta poate fi totodata si cel mai bun prilej pentru a suda legaturile cu cei dragi, mai ales daca simti ca in ultima perioada nu ai apucat sa petreci suficient de mult timp cu familia sau cu prietenii apropiati.

Importanta relatiilor personale pentru psihicul nostru este extrem de ridicata, pentru ca ne ajuta sa fim mai sanatosi, sa combatem stresul, sa ne simtim mai impliniti. Daca te numeri printre aceia care simt ca au nevoie de mai mult timp alaturi de persoanele dragi, e posibil ca o vacanta impreuna sa faca minuni pentru voi toti!

8.Ai senzatia ca te copleseste pana si cea mai mica problema

Tot o dovada a faptului ca ai putea traversa o perioada foarte stresanta este si faptul ca incepi sa te simti coplesit sau enervat pana si de cele mai mici detalii. Probleme mici, pe care avem tendinta sa le vedem ca pe sfarsitul lumii tocmai pentru ca nu reusim sa iesim din starea de stres in care ne-am cufundat.

O vacanta te poate ajuta sa privesti lucrurile altfel, iar cand te intorci acasa, sa poti gestiona mai bine aceste mici provocari.

femeie nervoasa

9.Visezi cu ochii deschisi la locuri relaxante

Poate cel mai sugestiv semn dintre toate ca ai nevoie de o vacanta e faptul ca tanjesti, din ce in ce mai des, dupa un astfel de loc in care sa te recreezi. Aceasta nevoie de recompensare, pentru tot efortul pe care-l depui zilnic, este normala, iar indiferent de motivul pentru care nu reusesti inca sa dai curs acestor planuri (motive financiare, lipsa de timp, un job extrem de solicitant, restrictii de circulatie), nu strica sa-ti setezi un obiectiv pe care sa-l poti realiza intr-o anumita perioada de timp.

Stiind ca vei putea sa strangi niste bani pana la data x, sau ca pana la data y ti-ai putea lua un concediu suficient de lung cat sa poti ajunge intr-un anumit loc visat de tine – toate aceste planuri iti vor da un sentiment de bine, de speranta si de entuziasm.

Concluzionand, exista numeroase semne care-ti pot arata ca ai nevoie de o vacanta, insa e important ca intai de toate sa constientizezi importanta acestor momente de ragaz pentru tine si sa-ti dai voie sa te recompensezi pentru tot efortul depus zi de zi.

Te asteptam la noi pe site, cu o multime de oferte avantajoase in destinatii apropiate de casa, precum Bulgaria, Grecia si Turcia!

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?