10 sfaturi pentru a nu te intoarce cu kilograme in plus din vacanta de iarna

Perioada de iarna si in special cea a sarbatorilor reprezinta poate una dintre cele mai mari provocari pentru cei care doresc sa aiba grija de silueta si asta pentru ca vine la pachet cu o serie de motive pentru care mancam mai mult sau devenim usor mai neglijenti cu exercitiile fizice.

Spre exemplu, pe timp de iarna, suntem tentati sa alegem mese mai bogate in calorii – poate si pentru ca o parte dintre alimentele usoare nelipsite pe timp de vara nu se regasesc pe rafturile magazinelor, dar si pentru ca organismul nostru are nevoie de mai multa energie pentru a se proteja de temperaturile scazute.

Mai mult, in preajma Craciunului si a Revelionului si implicit a vacantelor in care plecam pe timp de iarna – tentatia culinara este una mai mare. Daca te numeri printre cei care vor sa aiba grija de silueta, dar sa se si relaxeze intr-o vacanta pe timp de iarna, e posibil ca sfaturile de mai jos sa-ti prinda bine.

In plus, daca intentionezi sa pleci intr-o vacanta de iarna, insa nu te-ai decis inca si care ar fi cea mai buna destinatie, poti arunca o privire pe ofertele pe care ti le-am pregatit la noi pe site, caci vei gasi variante multiple pentru vacante la ski in Bulgaria.

1. Mananca portii mici, fara sa-ti refuzi vreo placere

Atunci cand te afli in vacanta, e important sa nu simti ca te restrictionezi in vreun fel de la lucrurile care te fac sa te simti bine, caci, in definitiv, vacanta este despre relaxare, nu-i asa? Din acest motiv, noi te sfatuim ca in loc sa-ti interzici anumite preparate, sa gusti cate putin din mancarurile care-ti fac pofta.

Portiile mici nu vor presupune un consum ridicat de calorii, iar faptul ca ti-ai facut poftele te va ajuta sa-ti mentii buna dispozitie.

2. Nu uita de miscare. Exercitii din tutoriale, ski sau alte sporturi pe partie, piscina hotelului

Mai ales daca acasa ai setata o anumita rutina in materie de sport, e bine sa-ti pastrezi obiceiurile si in vacanta, chiar daca poate nu le vei face la aceeasi intensitate.

O vacanta nu trebuie sa presupuna neaparat sedentarism, iar miscarea, combinata cu un regim alimentar echilibrat, te va ajuta sa-ti mentii silueta.

Daca ai nevoie de mai multa inspiratie la capitolul exercitii pe care le poti face atunci cand esti plecat in concediu, gasesti la noi pe blog si articolul: 10 tipuri de exercitii pe care sa le poti face rapid in vacanta, pentru a-ti pastra silueta. Tutoriale video

3. Alege o destinatie unde sa ai la dispozitie mai multe atractii si activitati care implica miscare

Aceasta poate fi o alta solutie de partea ta daca vrei ca vacanta ta sa nu fie una statica.

Spre exemplu, daca alegi sa inchiriezi o cabana izolata, in varf de munte, insa tu nu esti adeptul drumetiilor montane sau nu-ti place sa faci sport in locuri deloc animate, e foarte probabil ca o statiune in care sa ai la dispozitie mai multe atractii si activitati sa fie mai potrivita pentru tine.

Daca esti adeptul salii de fitness, la fel, alege un hotel care sa aiba o astfel de sala sau o piscina.

4. Nu consuma alcool in exces

Alcoolul este unul dintre principalii dusmani ai sanatatii si totodata ai siluetei. Poate parea incredibil, insa stiai ca 50 ml de lichior pot avea chiar si 200 de kcal?

Spre exemplu, un pahar de vin standard, de 175 ml, are 133 de kcal, in timp ce 50 ml de gin pot avea 100 kcal. O bere normala, de 355 ml, poate avea in jur de 160 de kcal, in timp ce o bere artizanala sau cu un continut mai ridicat de alcool poate avea chiar si 300 kcal pentru aceeasi cantitate.

5. Ia gustari sanatoase intre mese

De cele mai multe ori, alimentatia din vacanta presupune si gustari de tipul snacks, tablete de ciocolata, produse de patiserie cumparate din benzinarii sau din aeroporturi, jeleuri, chipsuri. Cumva, toate aceste mici placeri vinovate par sa fie mai la indemana ca niciodata, insa tot acestea se fac vinovate si de potentialele kilograme in plus.

Din acest punct de vedere, te poti concentra pe o serie de gustari ceva mai sanatoase si care sa nu implice un aport caloric atat de ridicat: batoanele de fructe uscate, chipsurile neindulcite din fructe/legume uscate, nucile/alunele neprajite, fructele – toate pot inlocui cu succes  variantele mai putin nesanatoase pe care le avem oricand si oriunde la indemana.

6. Nu te duce la mesele festive infometat

Daca pleci intr-o vacanta in care urmeaza sa petreci Craciunul sau Revelionul si vei participa la o masa festiva, e bine sa nu ajungi acolo nemancat. Stim, toate preparatele vor fi tentante si cu siguranta vor fi multe, iar senzatia de foame te va face sa vrei sa le bifezi pe toate.

Nu uita de portiile mici (mai ales daca vei avea la dispozitie o masa in stil bufet suedez) si incearca, pe cat posibil, sa iei o gustare inainte de masa festiva.

7. Participa alaturi de cei dragi la diverse activitati care sa implice miscare

Daca esti genul de persoana pentru care sportul nu prezinta foarte mult interes daca este facut de unul singur, e posibil ca prezenta celor dragi sa te inspire in a face miscare si totodata sa te ajute sa te distrezi asa cum nu te-ai fi asteptat.

Mergeti impreuna la patinoar, la ski, la calarie, la sanius – cu siguranta multe dintre aceste activitati vor fi cu mult mai amuzante daca ai toata gasca alaturi.

8. Mananca intr-un mod constient

Pare putin hilar in exprimare, caci ti-ai putea pune imediat intrebarea: Cum adica sa mananc constient? Doar sunt constient atunci cand mananc!

Ei bine, nutritionistii au definit ideea de “mancat constient” ca fiind acel moment in care incerci sa-ti concentrezi toate simturile atunci cand iei masa.

De cele mai multe ori, chiar daca nu observi, esti tentat sa fii distras atunci cand esti la masa: fie de telefon, fie de televizor, de discutii, de alte ganduri si sa nu aloci atentie alimentelor, texturii acestora, gustului, momentului in care te-ai saturat cu adevarat.

Tocmai de aceea, se intampla des sa mancam in exces, pentru ca nu suntem atenti la ceea ce ne transmit simturile noastre si implicit organismul.

9. Odihneste-te cat mai bine

Numarul orelor de somn are un impact deosebit de puternic asupra sanatatii organismului nostru si implicit asupra siluetei. Mai ales atunci cand te afli in vacanta, e bine sa acorzi o atentie sporita acestui aspect si sa pui destul de mult accent pe odihna, pentru ca studiile au aratat, de multe ori, ca un organism care nu are parte de odihna suficienta poate fi supus riscului de a creste in greutate, de a inmagazina rezerve si resurse.

Practic, oamenii care nu dorm suficient au tendinta sa se simta mai des infometati, sa consume mai multe calorii si sa faca exercitii mai rar. Un alt efect al deprivarii de somn este reprezentat si de declansarea unui metabolism mai lent.

10. Incearca sa controlezi efectele stresului si sa-l elimini, pe cat posibil, din vacanta ta

Studiile de specialitate au demonstrat ca oamenii care sunt mai stresati au adeseori si un nivel mai ridicat de cortizol, responsabil si pentru cresterile in greutate si nevoia de a manca mai mult.

E bine ca atunci cand esti in vacanta sa te desprinzi, pe cat posibil, de factorii cauzatori de stres, cum ar fi problemele si grijile legate de birou, sa incerci sa petreci timp de calitate cu persoanele dragi si sa lasi treburile care-ti dau batai de cap deoparte, pentru a putea fi rezolvate mai tarziu, cand esti cu bateriile incarcate.

Te-ar putea interesa si articolul: Cum sa reduci stresul legat de serviciu atunci cand pleci intr-o vacanta

Concluzionand, vacanta ta ar trebui sa fie in primul rand despre relaxare si buna dispozitie, iar daca ti-ai facut un target din a te intoarce din concediu intr-o forma buna, e posibil ca micile sfaturi de mai sus sa-ti fie de ajutor.

Iar pentru ca noi suntem experti in organizarea vacantelor, te asteptam la noi pe site cu o multime de oferte tentante in destinatii apropiate de casa precum Bulgaria, Grecia si Turcia, astfel incat sa poti selecta ce ti se potriveste mai bine!

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?