Cum sa-ti ingrijesti pielea atunci cand te afli in vacanta

Atunci cand te afli intr-o vacanta, se poate intampla destul de des sa nu fii tentanta sa respecti cu strictete rutina de beauty pe care o ai acasa, ceea ce e si normal, luand in considerare ca prioritatea numarul 1 este sa te relaxezi si sa te simti bine. 

Mai mult, e foarte probabil sa nu poti lua cu tine un intreg arsenal de produse cosmetice pe care le-ai folosi in mod normal acasa, in special din considerente de spatiu, si nici sa nu fie locul potrivit in care sa incerci tot felul de tratamente. 

Indiferent de destinatia in care alegi sa-ti petreci vacanta si indiferent de anotimp, exista totusi o serie de aspecte de care e bine sa tii cont daca vrei sa-ti mentii pielea sanatoasa si frumoasa. 

Gasesti mai jos cateva sfaturi utile in acest sens, iar la noi pe site multe oferte tentante de cazare in destinatii apropiate de casa precum vacante litoral Bulgaria, vacante Grecia sau vacante Turcia, de unde sa poti alege exact ce ti se potriveste mai bine!

1. Identifica factorii care ar putea sa-ti influenteze sanatatea si aspectul pielii in destinatia de vacanta

Pare destul de greu de crezut, insa daca ti-ai propus sa acorzi o atentie aparte pielii tale atunci cand mergi in vacanta, ar fi bine ca inainte sa-ti pregatesti bagajele si respectiv trusa de cosmetice, sa te gandesti la o serie de factori precum:

  • cum este clima in destinatia ta de vacanta
  • care va fi programul tau
  • ce alimente ar putea sa-ti cauzeze alergii
  • care sunt produsele cosmetice de care ai avea neaparata nevoie
  • cat de mult vei dormi
  • ce activitati vei face in vacanta/cat de mult iti vei expune pielea la soare
protectie solara vacanta

2. Nu uita sa iei cu tine cosmetice esentiale, care stii ca se potrivesc tipului tau de piele

Cand vine vorba de ingrijirea pielii in vacanta, e bine sa te axezi pe cateva directii simple, respectiv curatare, hidratare si protectie. 

Mai mult, e recomandat sa iei cu tine acele produse cu care stii ca rezonezi si pe care le folosesti in mod regulat si acasa. Pentru curatare, iti recomandam sa nu uiti demachiantul si cateva dischete, dar si gelul de dus potrivit tipului tau de piele (in cazul in care cel de la hotel nu este optim pentru pielea ta).

Totodata, indiferent de perioada in care alegi sa-ti petreci vacanta si de destinatie, e bine sa ai la tine cosmetice cu efect de hidratare, atat pentru ten, buze, cat si pentru corp. Alege cosmetice cu texturi usoare, care se absorb imediat in piele. 

Nu uita de variantele travel size ale cosmeticelor tale preferate! E posibil sa le gasesti destul de usor pe piata si in acest format, care te avantajeaza in mod deosebit atunci cand vrei sa ai un bagaj usor si compact.

Ti-ar putea fi util si articolul: Top 15 produse cosmetice pe care sa le ai la indemana in vacanta, indiferent de destinatie

cosmetice in vacanta

3. Pune in bagaj haine din materiale prietenoase cu pielea si potrivite cu temperaturile din destinatia de vacanta

Te pregatesti pentru o vacanta la mare intr-un loc in care temperaturile la umbra sar de 30 de grade? Sau, din contra, astepti cu nerabdare vacanta la ski, unde in varf de partie vei intalni temperaturi negative?

Cel mai important atunci cand te apuci sa faci bagajul pentru vacanta este sa fii la curent cu prognoza meteo din locul respectiv. Imbracandu-te corespunzator, vei avea mai multe sanse sa-ti protejezi pielea.

Spre exemplu, evita hainele fabricate din materiale sintetice si evita culorile foarte inchise daca stii ca vei merge multe ore prin soare. 

4. Nu testa cosmetice noi pe pielea ta cat esti in vacanta, mai ales daca stii ca ai manifestat in trecut reactii alergice la anumite substante

E de preferat ca atunci cand te afli in vacanta sa nu te apuci de tratamente noi, care implica folosirea unor produse cosmetice pe care nu ai avut ocazia sa le testezi. Cu atat mai mult, daca stii ca ai o piele sensibila, evita produsele cu foarte mult parfum, puternic exfoliante sau care au prea multe substante chimice in compozitie. 

Astfel, te sfatuim sa ramai la rutina ta de ingrijire zilnica si sa folosesti cosmeticele pe care le iei de acasa, pentru a evita orice fel de neplaceri fix atunci cand ti-e lumea mai draga. 

5. Nu iti expune pielea la soare in exces si foloseste crema cu factor de protectie ridicat

Desigur, te-ai putea gandi ca acest sfat se refera cu precadere la acele cazuri in care iti faci o vacanta la malul marii, insa pregateste-te sa fii surprinsa: chiar si atunci cand esti la munte, in varf de partie, pielea ta (in special tenul) are nevoie sa fie protejata de razele soarelui.

In acest sens, iti recomandam sa nu-ti expui pielea in mod excesiv la razele puternice ale soarelui si sa folosesti o crema cu factor de protectie ridicat, mai ales daca vei sta la soare intr-un interval nerecomandat de medicii dermatologi. 

crema cu protectie solara

6. Protejeaza-ti pielea de intepaturile/muscaturile de insecte

In acest caz, in mod evident exista sanse mai mari sa intalnesti insecte in destinatiile de vacanta unde temperaturile sunt ridicate, respectiv cu mai multa umiditate. Nu uita sa pui in trusa de cosmetice si un spray repelent pentru insecte sau poate plasturi cu solutie repelenta, dar si un gel calmant pentru eventualele intepaturi. 

Mai mult, daca stii ca ai reactii alergice la intepaturile de insecte, ai grija sa ai cu tine si un medicament antialergic, recomandat de catre medicul tau. 

7. Hidrateaza-te asa cum trebuie

Hidratarea corespunzatoare este unul dintre primele aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand iti doresti ca pielea ta sa arate de nota 10 si sa fie sanatoasa. Regasesti mai jos cateva dintre multiplele beneficii pe care le are consumul de apa asupra pielii tale:

  • reda elasticitatea si fermitatea pielii, ii ofera o stralucire sanatoasa
  • te ajuta sa elimini toxinele din corp
  • reduce ridurile
  • previne acneea 
  • hidrateaza pielea

Nu uita, asadar, ca si atunci cand esti in vacanta, este recomandat sa bei minimum 2 litri de apa pe zi. 

hidratare in vacanta

8. Odihneste-te suficient

Studiile au aratat, in repetate randuri, ca atunci cand nu ne odihnim suficient, pielea noastra este supusa riscului de a se rida mai rapid, de a deveni mai pala. Prin urmare, mai ales in perioadele in care ar trebui sa ne relaxam, e important sa nu uitam de cele 8 ore de odihna pe noapte.

Chiar daca intentionezi poate sa ai o viata de noapte mai activa atunci cand te vei afla in vacanta, e important sa-ti acorzi cateva ore de somn extra in timpul zilei, pentru a recupera orele pierdute. 

Concluzionand, pielea ta are nevoie de o ingrijire optima si atunci cand mergi in vacanta, iar cosmeticele potrivite, alaturi de obiceiurile sanatoase privind alimentatia, odihna si hidratarea, iti vor asigura o experienta de neuitat!

Daca ti-am facut pofta de vacanta si vrei sa gasesti destinatia ideala chiar acum, te asteptam la noi pe site cu multe oferte tentante pentru zonele de litoral din Bulgaria, Grecia si Turcia si cu o multime de hoteluri bine cotate, cu recenzii reale primite chiar de la clientii Travel Planner.

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?