Spille Beach Albania, una dintre plajele lungi si nisipoase dintre Durres si Vlora

Desi nu este la fel de populara precum plaja orasului Durres, Spille Beach este o plaja cat se poate de potrivita pentru cei care simt nevoia sa se relaxeze intr-un cadru bine organizat, aerisit si nelipsit de vegetatie. 

Spille Beach se afla la o distanta rezonabila fata de orasul Durres si poate fi o varianta mai buna pentru cei care nu sunt prieteni cu aglomeratia. 

Mai jos te asteapta o serie de amanunte utile despre vizita la Spille Beach, pe care te invitam sa le descoperi pas cu pas. 

Localizare Spille Beach si distante din principalele statiuni si orase de coasta din Albania 

Spille Beach este atribuita satului cu acelasi nume din regiunea Tirana, fiind localizata intre orasele Durres si Vlora, la o distanta mai mica fata de primul. 

Plecand din Durres cu masina, vei avea de strabatut aproximativ 40 kilometri pana la Spille Beach, ceea ce inseamna in jur de 45 minute intr-o zi cu trafic normal.

Daca se intampla sa fii cazat in Golem, drumul va fi si mai scurt, de circa 28 kilometri. 

Din capitala Tirana si pana la Spille Beach sunt 68 kilometri, iar de la Aeroportul International Nene Tereza si pana aici vorbim despre o distanta de aproximativ 66 kilometri. 

Se pare ca nu exista, pentru moment, transport public catre aceasta plaja, ceea ce inseamna ca depinzi de transportul cu masina sau cu un taxi. 

HINT: A nu se confunda cu plaja Spile din apropierea statiunii Himare. Intre cele doua este o distanta de 195 kilometri.

Distante catre Spille Beach din alte statiuni si orase de coasta ale Albaniei:

  • distanta Ksamil – Spille Beach: 231 kilometri
  • distanta Saranda – Spille Beach: 217 kilometri
  • distanta Borsh – Spille Beach: 187 kilometri
  • distanta Himare – Spille Beach: 195 kilometri
  • distanta Dhermi – Spille Beach: 174 kilometri
  • distanta Vlora – Spille Beach: 110 kilometri

Cum arata Spille Beach si ce servicii gasesti aici 

Spille Beach se intinde pe o lungime de circa 6 kilometri si este formata din nisip. Pe o buna bucata de fundal, exista o padure de pini, deasa, care completeaza perfect peisajul 🙂 

Spre deosebire de plaja Durres sau de plaja Golem, Spille nu are atat de multe unitati de cazare in zona din spate, desi exista si aici variante de vile si hoteluri bune si foarte bune. 

Preturile pentru inchirierea sezlongurilor sunt ceva mai scazute comparativ cu Durres si Golem. 

Plaja este amenajata pe portiunile sale centrale cu sezlonguri si umbrele, destul de distantate, insa avantajul Spille Beach e faptul ca are si multe zone libere, ideale pentru cei care nu simt nevoia sa stea la plaja intr-un spatiu organizat. 

Intrarea in mare are o panta lina spre medie la Spille Beach, ceea ce inseamna ca plaja este potrivita si pentru familiile cu copii. 

La Spille Beach gasesti si restaurante, beach baruri si terase, unul dintre cele mai apreciate fiind Sunshine Spille, localizat relativ central. 

Plaja gazduieste si vreo doua-trei zone de camping. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Spille Beach 

Este cunoscut faptul ca Spille Beach este mai libera comparativ cu plajele din apropierea marelui oras Durres. 

De aceea, si daca vii aici in varf de sezon, cu siguranta vei avea unde sa te relaxezi linistit la malul marii. 

In iulie-august, media maximelor atinge in jur de 32-33 grade la umbra, iar apa marii atinge valori de aproximativ 26 de grade. 

Preturi mai bune la cazare si o atmosfera cu adevarat zen la plaja vei intalni insa in perioade precum sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

In septembrie, apa marii este inca buna pentru baie (cu o medie de circa 22.5 grade), iar daca esti suficient de norocos, te-ai putea bucura de o balaceala si la inceput de octombrie, cand apa are in jur de 20.5 grade. 

Alte plaje apropiate de Spille Beach 

Daca ai ales sa faci plaja la Spille Beach, cu siguranta vei fi interesat si de alte plaje din imprejurimi. Mai jos ti-am selectat cateva dintre aceste locuri: 

Plaja Generalului (pe care o poti repera pe Harti cu denumirea de “Plazhi i Gjeneralit”) se afla la 22 kilometri nord de Spille, in directia Durres. 

Plaja are amenajare cu sezlonguri, dar si segment liber si este, la randu-i, mai putin aglomerata. 

Drumul de acces poate fi usor incomod, mai ales ca trebuie sa cobori si pe o portiune de pamant, insa cei care au vizitat locul spun ca efortul a meritat 🙂 

Plaja Golem, a carei zona de mijloc este localizata la aproximativ 29 kilometri departare de Spille, este un alt loc in care sa te bucuri de mare si de soare, intr-un cadru foarte organizat. 

Plaja este potrivita familiilor cu copii, are multe hoteluri, zona de promenada, restaurante si magazine in zona din spate si poate deveni aglomerata in mijlocul verii. 

Plaja Durres, cea mai vizitata si populara plaja a Albaniei, se afla la aproximativ 40 kilometri departare de Spille Beach. Aici gasesti cele mai multe variante de hoteluri, restaurante, cafenele, centre de inchirieri ambarcatiuni, centre de sporturi acvatice. 

Plaja celui de-al doilea oras ca marime din Albania se intinde incepand cu zona portului si pana in statiunea invecinata Golem. 

In loc de concluzie

Spille Beach este una dintre plajele mai libere localizate in nordul litoralului albanez, potrivita celor care vor sa evite multimile si celor care vor sa se bucure de sunetul valurilor si de frumusetea cadrului natural de aici, totul intr-o atmosfera bine organizata. 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?