Drymades Beach Albania, una dintre plajele din vestul satului Dhermi

Satul Dhermi de pe Riviera Albaneza este intens vizitat de catre turisti pe timp de vara, gratie peisajelor sale frumoase, dar si a numeroaselor plaje din apropiere. Printre acestea se numara si Drymades, o plaja destul de generoasa, bine organizata si ceva mai linistita comparativ cu Dhermi Beach. 

Drymades mai este cunoscuta si sub alte denumiri (Drimades sau Drimadhe) si este pregatita cu beach baruri, restaurante, dar si zone de camping. Descopera cele mai multe dintre caracteristicile acestei plaje in cele ce urmeaza, iar daca vrei sa te pui la curent si cu atmosfera din Dhermi, iti recomandam articolul: Dhermi Albania, micul sat litoral cu o viata de noapte activa si multe atractii in imprejurimi

Localizare Drymades Beach si cum poti sa ajungi la aceasta plaja

Drymades se afla la 4,4 kilometri de Dhermi si la vreo 3 kilometri departare de drumul principal SH8. Practic, daca vii spre aceasta plaja plecand cu masina din centrul Dhermi, ar trebui sa faci in jur de 10 minute pe drum, ceea ce e destul de rezonabil. 

Din Himare si pana aici sunt 20 kilometri, adica un drum cu masina de aproximativ 35 de minute, iar daca vii din ceva mai indepartatul Saranda, ar trebui sa iei in calcul o distanta de circa 72 kilometri. 

Exista parcari cu plata amenajate in zona plajei, dar si locuri de parcare gratuite, la marginea drumului, care insa se ocupa destul de repede in miez de vara. 

Relativ aproape de Drymades Beach poti ajunge si cu minibusurile locale, care circula pe SH8 intre Saranda si Vlora, insa acestea nu te vor lasa chiar la plaja, ci la drumul principal. 

Asta inseamna ca vei mai avea de mers pe jos in jur de 3 kilometri. Plimbarea la pas pana la plaja nu este tocmai scurta, iar daca iei in calcul si temperaturile din iulie-august, sunt sanse sa zici pas si sa iei totusi un taxi, desigur, in cazul in care nu dispui de masina personala. 

Distante din alte orase/statiuni de coasta ale Albaniei pana la Drymades Beach:

  • distanta Ksamil Drymades Beach – 86 kilometri
  • distanta Lukove Drymades Beach – 50,4 kilometri 
  • distanta Borsh Drymades Beach – 36,3 kilometri
  • distanta Vlora Drymades Beach – 57 kilomentri 

Cum arata Drymades Beach si ce servicii gasesti aici 

Plaja Drymades este o plaja destul de lunga, formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, amenajata pe multe dintre portiunile sale cu sezlonguri si umbrele care pot fi inchiriate. 

La intrarea in mare exista pietre, ceea ce inseamna ca e bine sa iei cu tine si acele incaltari speciale pentru apa. 

In 2022, un set de sezlonguri + o umbrela puteau fi inchiriate la Drymades Beach cu preturi cuprinse intre 1000-2000 lek, in functie de zona in care alegi te asezi. 

Daca vrei sa eviti sezlongurile si sa stai pe prosop, vei gasi suficient spatiu la aceasta plaja, mai ales catre zonele marginale. 

O parte dintre cei care au vizitat-o relateaza ca la extremitati, pe langa stanci, poti face si snorkeling. 

In spatele plajei exista mai multe hoteluri si vile in care te poti caza, iar barurile si restaurantele nu lipsesc din acest loc. In apropiere ai si un restaurant cu specific japonez, o pizzerie, dar si restaurante cu bucatarie locala. 

Pentru a te bucura de o atmosfera mai lipsita de aglomeratie la Drymades Beach, ar fi ideal sa eviti intervalul iulie-august si sa vii aici la sfarsit de mai, inceput de iunie sau sfarsit de septembrie.

Totusi, unii dintre turistii care au fost aici in mai 2023 spun ca in zona din spatele plajei au loc destul de multe lucrari, linistea fiind usor perturbata de aceste activitati. 

Alte plaje in apropiere de Drymades Beach

Daca ai ajuns la Drymades si ai constatat ca nu ti se potriveste sau pur si simplu vrei sa explorezi cat mai multe plaje din aceasta zona, ti-ai mai putea indrepta atentia catre: 

Plaja Palasa este plaja imediat urmatoare dupa Drymades, in nord. Este, de altfel, cea mai nordica plaja a Rivierei Albaneze si se poate ajunge aici si cu masina. 

Si in aceasta zona s-a construit si se construieste mult in ultima perioada, iar plaja are o lungime de circa 2 kilometri si este amenajata, pe multe dintre portiunile sale, cu sezlonguri si umbrele de inchiriat. 

Plaja din Dhermi se afla la doar 3,8 kilometri de Drymades si este o alta varianta de plaja buna in apropiere. E posibil ca la Dhermi Beach sa intalnesti preturi usor mai ridicate, insa e bine sa ai in vedere si ca aceasta plaja este una dintre cele mai animate din zona. 

Gasesti aici o multime de restaurante si de beach baruri, unele cu petreceri organizate chiar si pe timp de zi, muzica mai tare si diferite evenimente. Dhermi Beach este o plaja potrivita in mod special turistilor mai tineri, dornici de distractie. 

Plaja Gjipe este considerata a fi o nestemata a litoralului albanez. In zona din spatele plajei exista un mic canion, care creeaza un peisaj cu totul special. La Gjipe se parcheaza intr-un spatiu amenajat, localizat ceva mai sus, de unde va trebui sa cobori pe jos pana la malul marii pret de 20-25 minute. 

Ia in calcul si drumul de intoarcere si nu uita sa iei si o sapca/palarie cu tine daca mergi prin soare. 

Totusi, peisajul de aici este cu adevarat spectaculos, lucru confirmat intr-o mare masura si de fotografiile surprinse la Gjipe in ultima perioada. 

In loc de concluzie

Drymades Beach este doar una dintre plajele apreciate ale litoralului albanez, la indemana acelor turisti care aleg sa se cazeze in zona Dhermi. 

Daca ai fost aici recent sau urmeaza sa mergi in perioada urmatoare, asteptam cu interes update-uri despre atmosfera de la Drymades.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?