Llamani Beach, una dintre plajele frumoase din zona Himare, Albania

Printre numeroasele plaje cu apa turcoaz, marginite de stanci si bine organizate ale Rivierei Albaneze se situeaza si Llamani, plaja unul golf aflat intre Porto Palermo si Himare. 

Accesul relativ simplu, amenajarea cu sezlonguri si umbrele si atmosfera destul de relaxanta pe care o vei gasi aici sunt doar cateva dintre atuurile acestui loc, pe care-l poti descoperi asa cum se cuvine in cele ce urmeaza. 

Localizare Llamani Beach si cum ajungi la aceasta plaja

Llamani Beach se afla la doar 4 kilometri departare de centrul din Himare si la 5 kilometri departare de Castelul Porto Palermo

Din Saranda si pana la aceasta plaja sunt 49,9 kilometri, ceea ce inseamna un drum cu masina de aproximativ o ora, in conditii normale de trafic. 

Daca esti cazat in Himare, poti lua un taxi pana aici sau chiar si unul dintre autobuzele care pleaca spre sud, pe SH8. 

Din Saranda poti ajunge aici si cu autobuzul, care insa nu te va lasa la plaja, ci la drumul principal SH8, de unde vei mai avea de mers pe jos in jur de 500 metri. Nu uita sa-i comunici soferului ca vrei sa cobori in dreptul plajei Llamani. 

Drumul secundar de acces spre aceasta plaja este descris ca fiind in conditii bune, iar locuri de parcare vei gasi chiar aproape de malul marii, in spatiile amenajate in spatele teraselor si restaurantelor de aici. Parcarea este cu plata.

Alte distante pana la Llamani Beach din diferite statiuni si orase de coasta ale Albaniei: 

  • distanta Ksamil Llamani Beach – 63 kilometri
  • distanta Borsh Llamani Beach – 13,7 kilometri
  • distana Dhermi Llamani Beach – 19,6 kilometri
  • distanta Vlora Llamani Beach – 85 kilometri 

Cum arata Llamani Beach si cand e mai bine sa o vizitezi

Llamani este o plaja localizata intr-un mic golfulet, ceea ce o face sa fie ferita in general de vant puternic si de valuri mari. Este formata din pietris si este amenajata pe cea mai mare portiune a sa cu sezlonguri si umbrele. Aceste segmente sunt administrate de beach barurile si tavernele pe care le gasesti in zona din spate. 

In 2022, doua sezlonguri si o umbrela puteau fi inchiriate la Llamani Beach cu preturi cuprinse intre 1000-2000 lek, in functie de zona in care alegi sa stai. Unii turisti care au fost aici anii trecuti spun ca in acest pret este inclusa si parcarea. 

Intrarea in apa este putin cam abrupta la aceasta plaja, iar pentru mai mult confort se recomanda sa iei cu tine si incaltamintea potrivita pentru apa, caci exista si pietre. 

Desi nu se numara neaparat printre cele mai populare plaje ale zonei, Llamani Beach poate deveni aglomerata in plin sezon. Daca vei merge in vacanta aici in perioada lunilor iulie-august, e bine sa vii la primele ore ale diminetii pentru a gasi usor loc de parcare si sezlong. 

Altfel, in extrasezon, ai sanse foarte mari sa gasesti plaja Llamani cat se poate de libera, chiar cu un aspect usor salbatic si foarte linistita, dupa cum povestesc unii turisti care au fost aici la inceput de octombrie sau la sfarsit de mai. 

Alte plaje apropiate de Llamani Beach Albania 

Llamani Beach nu este singura plaja frumoasa din aceasta zona. Daca vrei sa alternezi locurile in care te bucuri de sunetul valurilor si de relaxare la soare, iti mai poti indrepta atentia si catre:

Plajele din Himare sunt unele dintre cele mai apropiate de Llamani Beach si se impart in 4 segmente. De la nord spre sud, vei gasi plaja Spile (marcata pe Harti cu Plazhi i Spillese), urmata de plaja Marachi, de plaja Prinos si de plaja Potam. Prima dintre acestea se afla chiar in fata orasului, asadar, vei avea la indemana mai multe servicii si facilitati, inclusiv posibilitatea de a inchiria o barcuta pentru scurte plimbari in golfurile din imprejurimi. 

Dintre toate, plaja Potam se pare ca ar fi cea mai linistita 🙂 

Plaja Livadhi este lunga, formata din pietris, cu zone amenajate cu sezlonguri si umbrele, dar si cu portiuni de plaja libera. Gasesti aici si cateva hoteluri in zona din spatele plajei, dar si o serie de campinguri. Livadhi se afla la 8,1 kilometri distanta de Llamani, iar intre cele doua ar trebui sa faci in jur de 15-17 minute cu masina. 

Plaja Jale (cunoscuta si cu denumirile de Jala sau Jali), pe care o vei gasi la 10 kilometri nord de Llamani, mai poate fi o alta varianta buna de care sa te bucuri in aceasta zona. Plaja de aici este foarte bine organizata, iar in zona din spate are o multime de terase si baruri, unele cu muzica destul de tare, dupa cum povestesc cei care au vizitat-o in ultima perioada. 

Plaja Borsh, localizata la 15,5 kilometri sud departare de Llamani, este cu siguranta cea mai generoasa plaja dintre toate cele regasite pe litoralul albanez. Aici sunt sanse zero sa nu gasesti loc, pentru ca Borsh Beach se intinde pe o lungime de aproximativ 7 kilometri. 

In loc de concluzie,

Llamani Beach este doar una dintre plajele apreciate din zona Himare si are toate facilitatile necesare pentru o experienta cat mai relaxanta la malul marii. Merita vizitata mai ales in extrasezon, cand este cu mult mai libera si mai linistita.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?