Despre Kiwengwa Beach Zanzibar. La ce sa te astepti daca vrei sa vizitezi aceasta plaja

Printre zecile de plaje frumoase ale insulei mari Zanzibar se remarca si Kiwengwa Beach, ale carei imprejurimi exotice nu au cum sa nu te impresioneze, fie ca vii aici pentru o scurta vizita de cateva ore, fie ca alegi un hotel pe placul tau, localizat chiar in aceasta zona. 

Kiwengwa Beach este o plaja care are cate ceva de oferit pentru mai multe tipuri de turisti: plimbari lungi de-a lungul coastei, catre apus, restaurante si baruri cu mancare buna, mici sectiuni amenajate cu sezlonguri si umbrele, zone libere in care poti sa stai si sa observi felul in care localnicii se strang la un dans sau la un fotbal pe plaja, posibilitatea de a practica o serie de sporturi acvatice…practic, cam tot ce-ti trebuie pentru o vacanta reusita.

Localizare Kiwengwa Beach si transport pana aici

Plaja Kiwengwa se afla intre satele Pongwe si Pwani Mchangani, in partea de nord-est a insulei, si apartine de satul cu acelasi nume, la origini sat pescaresc, care in prezent gazduieste zeci de hoteluri si alte unitati de cazare. 

Distanta intre Stone Town si Kiwengwa Beach este de 40 kilometri, iar un drum cu masina intre cele doua ar trebui sa dureze in jur de 50 minute. 

De la Aeroportul Internațional Abeid Amani Karume si pana in satul Kiwengwa sunt 45 kilometri, iar din animata statiune Nungwi si pana aici sunt 39 kilometri. 

Poti ajunge la Kiwengwa Beach cu taxi-ul sau cu dala-dala. O cursa cu taxiul intre Stone Town si Kiwengwa Beach costa in jur de 30 de dolari. Daca sunteti 3-4 persoane, costul transportului devine unul rezonabil. Nu uita insa sa te intelegi cu soferul asupra pretului inainte sa pornesti la drum. 

Mai exista si varianta transportului cu dala-dala, micile camionete/minibusuri locale, caz in care drumul din Stone Town si pana in zona acestei plaje ar trebui sa coste in jur de 2500 tsh/persoana (in jur de 1,10 euro), dar confortul pe drum lasa de dorit. 

Pe acest subiect, ti-ar putea fi de folos si articolul: Despre transport in Zanzibar. Cum poti sa te deplasezi usor pe insula si care sunt principalele mijloace pe care le ai la dispozitie

Cum arata Kiwengwa Beach si ce poti sa faci la aceasta plaja 

Kiwengwa Beach este o plaja lunga, cu un aspect tipic Zanzibarului: nisip fin alb, apa turcoaz la mal, o intrare relativ lina in apa. De-a lungul liniei de plaja se afla multe unitati de cazare, de la cele accesibile si pana la cele de 5 stele, cu servicii premium. 

Exista segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele (in dreptul unor unitati de cazare), insa in mare majoritate, Kiwengwa Beach este o plaja libera. Pentru cei care vor sa se bucure de frumusetea naturii de aici si sa faca plimbari lungi pe plaja, recomandam protectie solara cat cuprinde, sapca si eventual un tricou. 

Incaltarile speciale pentru apa sunt si ele importante, daca-ti place sa explorezi malul decorat cu diferite creaturi acvatice, printre care si stele, dar si arici de mare. 

Exista si scoala de kite la Kiwengwa Beach, mai multe restaurante (Zan View Restaurant, La Base JungleKite, Papaya Beach Bar & Restaurant, SI BurgerS se numara printre cele care au primit review-uri pozitive), baruri, cafenele, mici magazine cu suveniruri, asadar exista locuri in care poti sa te bucuri de o masa gustoasa si-n care-ti poti trage sufletul, chiar daca ai venit la aceasta plaja doar pentru o scurta vizita. 

Alte plaje si atractii apropiate de Kiwengwa Beach 

In cazul in care decizi sa te cazezi chiar in Kiwengwa, mai mult ca sigur vei avea disponibile la receptia hotelului tau oferte pentru excursii optionale catre toate atractiile insulei. Vei vedea ca exista tururi de genul Stone Town Walking Tour, Prison Island & Nakupenda Beach, vizita in satele Paje si Jambiani, vizita la Jozani Forest, Pingwe si The Rock Restaurant Zanizbar si multe altele. 

Preturile difera in functie de serviciile incluse, in functie de obiectivele pe care le vei bifa in ziua respectiva, dar si in functie de operator. 

Daca vrei sa te limitezi strict la imprejurimile acestui sat, in apropiere mai exista si alte plaje de care poti sa te bucuri.

Pwani Mchangani Beach se afla la circa 6 kilometri departare si este o plaja cu aspect asemanator, ceva mai linistita din punct de vedere al atmosferei, cu mai putine optiuni de divertisment. 

Matemwe Beach este catre nord, la 14 kilometri de Kiwengwa, iar aici te poti bucura, de asemenea, de un peisaj exotic desavarsit si de plimbari lungi la malul oceanului, descoperind vietuitoarele interesante scoase la suprafata pe timp de reflux. 

Mnemba Island se afla in apropierea coastei de nord-est a insulei Zanzibar si poate face obiectul unei excursii la snorkeling, daca tot te vei afla in aceasta zona. 

Chiar daca insula nu poate fi vizitata decat daca esti oaspete al resortului de acolo, operatorii locali organizeaza frecvent excursii catre reciful de corali care inconjoara micuta Mnemba. Plecarile cu barca spre reciful de la Mnemba au loc fie din Nungwi, fie din portul Muyuni (aflat la 20 kilometri distanta de Kiwengwa Beach). 

HINT: Daca esti tentat sa bifezi cat mai multe dintre plajele spectaculoase ale acestei insule in timpul vacantei tale, ti-ar putea fi de ajutor si informatiile din acest articol: Top 15 cele mai frumoase plaje din Zanzibar

In loc de concluzie,

Kiwengwa Beach este o alta varianta de plaja frumoasa care-si asteapta vizitatorii in Zanzibar, cu multiple optiuni de cazare bune si foarte bune in imprejurimi si cu o atmosfera usor mai animata comparativ cu alte sate pescaresti vecine.

Daca ai ajuns la Kiwengwa Beach Zanzibar sau daca ai in plan sa o vizitezi in viitorul apropiat, asteptam cu interes si feedback-ul tau despre acest loc!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Zanzibar?