10 cele mai frumoase plaje din Egipt, la malul Marii Rosii

Egiptul este o destinatie din ce in ce mai aleasa de catre turistii romani dornici sa petreaca o vacanta intr-un loc cald, cu conditii bune de cazare si o multime de atractii centrate pe zona de plaja, prin urmare, interesul pentru cele mai frumoase astfel de locuri din aceasta tara este unul crescut.  

Statiunile de la Marea Rosie (precum Sharm el Sheikh, Dahab, Hurghada, Marsa Alam si altele) isi bucura vizitatorii cu plaje diverse, insa cea mai frumoasa plaja din Egipt poate fi perceputa diferit, de la caz la caz, pentru ca unii turisti cauta locuri potrivite pentru snorkeling sau pentru scufundari (atat de prezente in Egipt), pe cand altii cauta plaje cu nisip, late, cu intrare lina in apa, potrivite pentru o vacanta alaturi de copii. 

Prin urmare, cea mai frumoasa plaja din Egipt va fi aceea care corespunde cat mai bine tuturor cerintelor si asteptarilor tale legate de activitatile pe care ai vrea sa le faci la malul Marii Rosii, insa, in linii generale, unele dintre cele mai frumoase plaje din Egipt din punct de vedere al aspectului par sa fie cele regasite mai jos, in acest articol. Desigur, acestora li se adauga si altele, caci plajele frumoase de la malul Marii Rosii sunt numeroase, iar parerile impartite si, bineinteles, sa nu uitam ca Egiptul are iesire si la Marea Mediterana, unde exista de asemenea o multime de statiuni si plaje apreciate. 

Vei gasi in dreptul fiecarui loc si cateva explicatii cu privire la activitatile pe care le poti face acolo, detalii despre tipul plajei, cui anume i se potriveste mai bine si alte informatii utile. 

1.Plajele insulelor Giftun

In apropierea orasului-statiune Hurghada, in Marea Rosie, exista doua insule care poarta aceasta denumire:  Giftun El Kabeer (sau Insula Mare Giftun) si Giftun el Sagheer (Insula Mica Giftun), celebre pentru plajele lor asemanatoare cu cele din insulele Maldive. Din Hurghada au loc zilnic plecari catre Mahmya Island, Paradise Island si Orange Bay, iar in toate dintre cele 3 locuri vei gasi plaje cu nisip deschis la culoare, amenajate in zone desertice. 

Majoritatea excursiilor de o zi catre aceste locuri au un program asemanator: preluare de la hotel, transport catre una dintre plaje, 1-2 ore timp de petrecut efectiv pe plaja, masa de pranz inclusa (pe barca sau intr-una dintre locatii) si mai multe opriri pentru snorkeling. 

Daca timpul petrecut pe plaja ti se pare insuficient, poti opta si pentru o excursie privata (sau transport privat) catre unul dintre aceste locuri. 

Plajele de pe Insula Mare Giftun sunt printre cele mai cunoscute si instagramabile din Egipt, gratie frumusetii aparte a locului si a culorii turcoaz pe care o are apa in aceste zone. 

2.Plaja Sharm El Luli din Parcul National Wadi El Gemal

Localizat la sud de statiunea Marsa Alam, Parcul National Wadi El Gemal (in traducere, “Valea Camilelor”) este o vale cu iesire la Marea Rosie care gazduieste o natura absolut spectaculoasa, asadar un ecosistem bogat in specii de plante si de animale uimitoare, peisaje inedite si mai multe situri arheologice. 

In muntii din aceasta zona se afla cele mai vechi mine de smarald din lume, iar plajele din Wadi El Gemal, cele mai multe din nisip, sunt considerate a fi unele dintre cele mai frumoase plaje salbatice din intregul Egipt. Linia de coasta a Parcului National Wadi El Gemal se intinde pe o lungime de circa 120 kilometri. 

Sharm El Luli Beach este una dintre cele mai frumoase plaje de aici, lunga si formata din nisip foarte deschis la culoare, cu o intrare lina in apa si flancata de recife de corali. Fiind vorba despre o zona protejata, in jurul acestei plaje nu vei gasi hoteluri, restaurante, baruri, magazine, toalete – ceea ce o face sa fie, in mod evident, si mai atractiva. 

3. Zona Qulaan, Parcul National Wadi El Gemal

Parcul National Wadi El Gemal si ale sale locuri spectaculoase nu se limiteaza numai la zona Sharm el Luli. Putin mai jos, in sud, la circa 40 kilometri distanta se afla Qulaan, o zona cu mangrove, pasari si peisaje uluitoare rupte parca din Zanzibar. Si aici, peisajul este in mare majoritate cat se poate de salbatic, iar pentru a ajunge in aceasta zona, dar si in zona Sharm el Luli, cea mai buna si mai sigura alternativa este sa rezervi o excursie optionala. 

Vei gasi multe variante de tururi catre Parcul National Wadi El Gemal la operatorii locali din Marsa Alam sau Hurghada. 

4.Plajele statiunii El Gouna 

El Gouna este o statiune cu circuit inchis, aflata la circa 27 kilometri de centrul statiunii Hurghada, cu hoteluri mai pretentioase si o organizare impecabila. Tot aici vei gasi si unele dintre cele mai aspectuoase plaje, carora nu le lipseste amenajarea si toate facilitatile potrivite unei experiente de nota 10. 

In El Gouna exista multe plaje frumoase, atat plaje private ale unor resorturi cunoscute, cat si plaje deschise vizitatorilor. 

Practic, El Gouna este formata din 20 de insule interconectate prin pasarele si podulete si inconjurate de lagune, iar plajele de aici sunt celebre pentru paleta extrem de larga de activitati acvatice pe care le poti practica: kitesurfing, winsdurfing, snorkeling, scuba diving, waterski, pescuit, wakeboarding, parasailing si multe altele.

Exista si excursii de o zi organizate catre El Gouna, cu plecare din Hurghada. 

5.Plajele din Soma Bay

La circa 55 kilometri sud de Hurghada se afla eleganta statiune Soma Bay, care ofera turistilor acces la o serie de plaje foarte bune. 

Fiind inconjurata de mare pe trei laturi, Somabay este un loc renumit pentru practicarea sporturilor nautice (mai ales kitesurfing si windsurfing), gratie conditiilor ideale de vant. 

Sunt doar cateva resorturi deschise aici, asadar, daca vacanta ta ideala in Egipt presupune plaje bine amenajate, liniste si relaxare, e posibil sa rezonezi cu Soma Bay.  

6.Plajele din Sahl Hasheesh

O alta statiune mai micuta din apropierea orasului Hurghada, localizata la o distanta de circa 30 kilometri sud, celebra pentru resorturile sale de lux, este locul in care vei gasi, de asemenea, o serie de plaje foarte bune. 

Pe langa conditiile de cazare la standarde inalte, exista aici si posibilitatea de a practica o multime de activitati centrate pe zona de plaja: diving, snorkeling, excursii cu barca, dar si calarie la malul marii si multe altele. Plaje cu intrare lina in apa, bine amenajate, cu nisip deschis la culoare – acestea sunt doar cateva dintre atuurile liniei de coasta din zona Sahl Hasheesh. 

Totusi, preturile unei vacante aici nu sunt la fel de accesibile precum cele din Hurghada. 

7.Ras Um Sid Beach Sharm el Sheikh 

Localizata la cativa kilometri sud de celebrul golf Naama (de altfel si destul de aglomerat, fiind una dintre cele mai populare zone de plaja din Sharm el Sheikh), Ras Um Sid poate fi una dintre cele mai bune variante daca vrei sa faci snorkeling. 

Vei gasi aici organizare cu umbrele, sezlonguri, restaurante, baruri cu narghilea, dar si o priveliste foarte frumoasa catre mare. 

Zona este foarte bogata in recife de corali, ceea ce inseamna ca desi are o intrare lina in apa, va trebui sa porti incaltaminte speciala pentru a-ti proteja picioarele.

Tot aici exista si mai multe pontoane amplasate pe apa. 

Aceasta plaja poate fi o varianta buna atat pentru familiile cu copii (caci are amenajare si apa mica la mal), cat si pentru cei care vor sa faca snorkeling intr-o zona in care sunt foarte multe sanse sa observi o viata marina spectaculoasa. 

8.Blue Lagoon Dahab

Un alt loc din Egipt in care culoarea apei parca iti taie rasuflarea si in care poti practica o multime de sporturi acvatice precum windsurfing, kitesurfing, snorkeling este Blue Lagoon. 

Zona in sine are un aspect mai degraba salbatic, fiind avantajata si de prezenta lagunei si a fasiilor de nisip care formeaza plajele, insa vei gasi locuri din care sa-ti poti procura de baut si sa-ti tragi sufletul. 

Aici sunt organizate frecvent excursii de o zi cu plecare din Dahab si din Sharm el Sheikh, iar cei mai aventurieri pot opta chiar si pentru o noapte de cazare in aceasta zona. 

9.Plajele din zona Nuweiba

In cazul in care preferi plaje mai relaxate, lipsite de agitatia specifica marilor statiuni, e posibil ca o zona precum Nuweiba (la o distata de 68 kilometri nord de Dahab) sa fie pe placul tau. 

In cazul acestui loc, paleta de facilitati nu este la fel de diversa precum in Sharm el Sheikh sau in Hurghada, insa plajele sunt potrivite celor care cauta acea atmosfera de dinaintea boom-ului turistic pe care l-au cunoscut marile statiuni. 

Sigur ca si aici vei gasi organizare pe plaja, zone principale in care sunt restaurante, dar si zone cu micute colibe acoperite cu frunze de palmier, ridicate direct pe nisip. 

10.Plajele din Taba

Mai sus de Nuweiba, la o distanta de circa 74 de kilometri nord, se afla statiunea Taba, chiar langa punctul de trecere a granitei intre Egipt si Israel. 

Vei gasi aici conditii de cazare mai pretentioase comparativ cu Nuewiba, plaje destul de generoase, dar si posibilitatea de a practica diferite activitati acvatice. 

In zonele de plaja administrate de hotelurile de aici vei gasi umbrele si sezlonguri, dar si pontoane amenajate pentru cei care vor sa faca snorkeling. La intrarea in apa de pe mal, exista pietricele de mici dimensiuni, aspect intalnit pe alocuri si in Nuweiba. 

In loc de concluzie

Egiptul isi bucura vizitatorii cu o multitudine de plaje bune si este greu sa putem desemna care dintre acestea poate primi degajat descrierea de “cea mai frumoasa plaja din Egipt”, pentru ca ar insemna sa fim subiectivi.

Daca ai fost in Egipt si stii ca exista si alte plaje potrivite pentru a fi incluse in topul de mai sus, asteptam cu interes si parerea ta, iar daca urmeaza sa pleci intr-o vacanta la mare in aceasta tara, iti dorim sa fii inspirat si sa alegi cea mai potrivita statiune pentru tine!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Egipt?