Ghid plaje Syvota. Care sunt cele mai frumoase si mai populare 17 plaje din zona acestui sat din regiunea Epir

Syvota este una dintre cele mai atractive destinatii pentru cei care aleg sa-si petreaca vacantele in regiunea Epir, tocmai pentru ca a fost binecuvantata cu unele dintre cele mai frumoase plaje din aceasta parte a Greciei. 

Plaje cu nisip fin, plaje numai bune pentru snorkeling, plaje izolate, plaje cu aspect aparte si chiar plaje cu ape turcoaz, localizate pe insulele care troneaza aproape de coasta Syvotei, toate pot face obiectul unor experiente de neuitat si merita luate in considerare atata vreme cat decizi sa pleci in concediu aici. 

In urmatoarele capitole vom incerca sa trecem in revista unele dintre cele mai frumoase plaje Syvota, urmand ca tu sa le selectezi pe cele potrivite asteptarilor tale. 

In plus, pentru ca ne place sa organizam eficient concedii de mai bine de 15 ani, la noi pe site ti-am pregatit si unele dintre cele mai bune oferte vacante Syvota.

Cele mai populare plaje din zona Syvota 

Desi satul-litoral Syvota nu are o plaja proprie, ci doar zona de port, isi bucura vizitatorii cu o serie de plaje localizate in imediata apropiere a centrului. 

Chiar daca nu este o destinatie de vacanta foarte populara, fiind potrivita in general acelor turisti care prefera escapadele linistite, Syvota poate deveni mai aglomerata in miez de vara. Prin urmare, si plajele pe care le vom aborda in acest capitol au sanse sa primeasca un numar mai ridicat de vizitatori in intervalul iulie-august. 

Plaja Megali Ammos se afla la doar 2 kilometri departare de centrul satului Syvota si este una dintre plajele populare pentru ca este bine organizata si are un aspect mai lat. 

Este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris si are atat segmente libere, cat si segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele. In zona din spate gasesti 2-3 taverne, un centru de sporturi acvatice si mai multe unitati de cazare. 

Plaja Bella Vraka este chiar mai cunoscuta decat Megali Ammos, gratie aspectului sau inedit. Este formata dintr-o fasie de nisip cu pietris care uneste coasta Syvotei cu micuta insula Mourtemeno, insa poate deveni foarte aglomerata in miez de vara. Se recomanda sa lasi masina in Syvota si sa vii aici pe jos, urmand sa traversezi prin mare linia care te va duce pe Mourtemeno. 

Nu exista amenajare pe Bella Vraka si nici cine stie ce servicii (eventual, o barcuta cu un vanzator ambulant care comercializeaza bauturi racoritoare), asadar, trebuie sa vii pregatit cu toate cele necesare.

HINT: Urmatoarea plaja dupa Bella Vraka, in partea stanga cum te uiti la mare stand pe insula, se cheama Mourtemeno Beach. Este in general mai libera, are putina umbra naturala, iar in miez de vara poate fi amenajata cu sezlonguri si umbrele.

Plaja Blue Lagoon, care mai poarta si denumirea de “Pisina”, este cel putin la fel de faimoasa precum Bella Vraka. E important de stiut insa ca aici se poate ajunge numai cu barca, iar Blue Lagoon primeste vizite din mai multe directii (inclusiv din partea turistilor cazati in Corfu). In miez de vara, numarul barcilor care opresc aici este unul ridicat, insa peisajul si apa marii sunt de exceptie. 

Blue Lagoon este localizata pe  Mavro Oros (sau Murtos), cea mai mare dintre cele 4 insule apropiate de Syvota. 

HINT: La mica distanta de Blue Lagoon se afla si plaja Diapori, pe insula Agios Nikolaos. Poti ajunge aici tot cu barca, iar plaja este de regula mai libera, mai putin populara, insa deosebit de frumoasa si cu o forma aparte, usor curbata.

Plaja Blue Lagoon

Plaja Gallikos Molos este cea mai usor de accesat plaja pornind din centrul Syvota, caci se afla la o distanta de doar 800 de metri. Are un aspect mai ingust si este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris. 

Gasesti aici sezlonguri si umbrele de inchiriat, serviciu de inchiriere ambarcatiuni, mici baruri si terase in apropiere. 

Plaja Mikri Ammos este urmatoarea dupa Megali Ammos, cum mergi in directia Parga. Se afla la 2.8 kilometri de Syvota si face parte din randul plajelor frecventate de catre turistii mai tineri. Se distinge printr-o atmosfera de lounge si printr-o buna organizare (sunt sezlonguri atat pe plaja, cat si pe portiunea verde din spate). 

Imprejurimile acestei plaje pot fi bune si pentru snorkeling. 

Plaja Agia Paraskevi este o alta plaja deosebita, localizata la 6,4 kilometri distanta de Syvota. Are o forma aparte, o priveliste superba catre micuta insula cu acelasi nume si o atmosfera in general mai linistita. 

Intrarea in mare este relativ abrupta la Agia Paraskevi, iar plaja are atat segmente libere, cat si segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele. 

Plaja Karavostasi este putin mai indepartata de Syvota (la 15 kilometri), mai jos de satul Perdika, in directia Parga. O includem in topul celor mai populare plaje din zona, intrucat din ce in ce mai multi turisti aleg sa vina aici gratie aspectului lat al plajei. 

A fost premiata cu distinctia Blue Flag, are cateva unitati de cazare in zona din spate, alaturi de restaurante si taverne, si ofera mult spatiu celor care vor sa evite locurile foarte aglomerate. 

Plaje din Syvota potrivite pentru familiile cu copii 

Asa cum spuneam inca de la inceput, zona Syvota poate fi o destinatie de vacanta potrivita si pentru familiile cu copii. In general, plajele frecventate de catre turistii care vin insotiti de micuti trebuie sa aiba o intrare ceva mai lina in mare si sa fie, eventual, formate din nisip si cu un minimum de servicii in apropiere. 

Plaja Arillas este apropiata de satul Perdika (la 13,8 kilometri de Syvota) si este formata din nisip. Are o intrare lina in mare si este adesea frecventata de catre familiile cu copii. 

In miez de vara, este amenajat aici si un mic parculet acvatic, cu atractii gonflabile, amplasate direct pe apa marii, aproape de mal.  

Plaja Zavia este localizata la doar 1 kilometru de centrul Syvotei, este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris si are dimensiuni reduse. Are in schimb destul de multa umbra naturala, alaturi de amenajare cu sezlonguri si umbrele si un restaurant in zona din spate. 

Intrarea in mare are o panta lina spre medie, insa e bine de stiut ca apa poate fi usor mai rece la Zavia, pentru ca in apropiere sunt izvoare care se varsa in mare. 

Plaja Karvouno, din apropierea centrului, foarte bine amenajata si cu o atmosfera mai exclusivista, poate fi o alta alegere buna, din perspectiva bunei organizari, a nisipului din care este formata si a intrarii line in apa.

Preturile pentru servicii si pentru inchirierea sezlongurilor pot fi usor mai ridicate, insa majoritatea turistilor care au vizitat-o spun ca atmosfera este minunata si ca peisajul este incantator.

Plaja Plataria nu este neaparat cea mai aspectuoasa din zona, insa este cunoscuta pentru tavernele cu peste proaspat si fructe de mare localizate pe portiunea din spate. 

Este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris (la intrarea in mare exista pietre pe anumite portiuni) si are o intrare lina spre medie in apa. 

HINT: La doar 3,4 kilometri de Plataria, in directia Igoumenitsa, se afla plaja Kokkinos Vraxos, cu aspect usor tropical, foarte bine amenajata, cu atmosfera de lounge/muzica de club.

Plaja Plataria

Plaja Drepano are un aspect unic, cativa kilometri in lungime si este formata din nisip fin. Are dezavantajul de a fi localizata ceva mai departe de Syvota (la 29 kilometri, in zona Igoumenitsa), insa este descrisa de catre turistii care au vizitat-o recent ca fiind cat se poate de potrivita pentru familiile cu copii. 

Are cateva beach baruri, un centru de sporturi acvatice, o zona de camping, dar si un mic parc acvatic cu atractii gonflabile. 

Plaje din Syvota mai putin aglomerate 

Daca vrei sa eviti plajele foarte intens vizitate, agitatia si forfota, in Syvota se remarca si cateva locuri mai potrivite pentru cei care cauta sa se bucure de mare si de soare intr-un cadru relaxant. 

Plaja Mega Drafi este bine organizata, se afla intr-un golf cu o deschidere mai ampla catre mare, si este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris. Intrarea in mare are o panta cam abrupta in zona acestei plaje, iar in stancile laterale se regasesc o serie de grote, care pot fi explorate in timpul unor sesiuni de snorkeling. 

Mega Drafi este localizata la doar 3,7 kilometri departare de Syvota. 

Plaja Kamini poate fi un alt exemplu de plaja mai putin cunoscuta. Este pozitionata intr-un golfulet retras, foarte aproape de mult mai faimoasa Agia Paraskevi, la 6 kilometri de Syvota. 

Este amenajata aproape integral cu sezlonguri si umbrele, iar in zona din spate si pe portiunile laterale are doua baruri si doua restaurante. 

Plaja DEI se afla la 1,8 kilometri de centrul Syvotei si mai este cunoscuta si cu denumirea de PPC Beach. Este formata din pietricele, cu mici portiuni de nisip aproape de mal, si are amenajare cu sezlonguri si umbrele. 

In partea dreapta a acestei plaje cum te uiti la mare se afla o alta plaja, de dimensiuni mai micute, DEI Plus. Intre cele doua exista o poteca, iar DEI Plus are un aspect mai stancos. 

Plaja Zeri este si mai apropiata de Syvota (la 1,4 kilometri), are un aspect ingust si este formata din pietris. Este descrisa de catre cei care au vizitat-o recent ca fiind linistita, bine amenajata, cu diferite servicii in imediata apropiere (baruri, inchirieri caiac/canoe si alte mici ambarcatiuni, etc). 

In loc de concluzie

Zona Syvota are de oferit, la capitolul plaje, cate ceva pentru fiecare turist in parte, iar in definitiv, cea mai frumoasa plaja va fi aceea care te va ajuta sa te simti cel mai bine si sa te intorci acasa relaxat si cu multe amintiri frumoase. 

Daca ai ajuns deja aici, ne-ar incanta sa ne povestesti experientele tale la plajele din zona, iar daca ti-am starnit apetitul pentru concediile in aceasta parte a Greciei, iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai tari oferte vacante Syvota!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?