Pwani Mchangani Beach Zanzibar. Ce sa stii despre aceasta plaja linistita de pe coasta de nord-est a insulei

Zanzibar isi bucura turistii cu o multime de plaje deosebit de frumoase, iar printre acestea se numara si Pwani Mchangani Beach, plaja unui sat pescaresc, potrivita in mod special celor care cauta sa-si petreaca vacanta intr-un loc mai putin animat. 

Nu lipsesc de aici peisajele cat se poate de exotice, stelele de mare in culori aprinse scoase la suprafata de ocean pe timp de reflux, localnicii veseli care se aduna catre seara la un fotbal si alte jocuri pe plaja, asadar, daca esti tentat sa-ti rezervi cazare chiar in acest loc sau urmeaza sa ajungi pe aici intr-una dintre zilele petrecute pe insula, gasesti mai jos o serie de detalii care-ti pot fi utile. 

Unde este Pwani Mchangani Beach Zanzibar si cum ajungi aici

Plaja satului Pwani Mchangani este localizata pe coasta de nord-est a insulei mari Zanzibar, intre asezarile Kilimajuu si Kiwengwa. 

Din animatul Nungwi si pana la aceasta plaja sunt 36 kilometri, iar drumul cu masina intre cele doua ar trebui sa fie parcurs in circa 45 de minute. 

Din Stone Town, centrul istoric al capitalei Zanzibar City, si pana in satul Pwani Mchangani sunt 40 kilometri, iar un drum cu masina ar trebui sa dureze in jur de o ora. In cazul in care ai rezervat cazare chiar in aceasta zona si vrei sa vii aici direct de la aeroport, vei avea de parcurs in jur de 50 kilometri. 

Poti ajunge aici fie cu taxiul, fie cu dala-dala. Un taxi din Stone Town si pana in Pwani Mchangani ar trebui sa coste in jur de 35 dolari. Daca-l rezervi din timp printr-una dintre firme, vei plati pretul exact, insa daca-l iei din strada, e posibil sa fii nevoit sa negociezi putin. 

Cu dala-dala, lucrurile stau mult mai bine din punct de vedere al bugetului, insa nu si la capitolul confort. O calatorie din Stone Town si pana in Pwani Mchangani ar trebui sa coste in jur de 2500 tsh (1,10 euro). Din Stone Town, dala-dala numarul 158 merge in aceasta directie. 

Te-ar putea interesa si: Despre transport in Zanzibar. Cum poti sa te deplasezi usor pe insula si care sunt principalele mijloace pe care le ai la dispozitie

Cum arata Pwani Mchangani Beach Zanzibar

Pwani Mchangani este un sat pescaresc, care treptat s-a dezvoltat destul de bine la capitolul turism. Vei gasi aici cazari pentru toate buzunarele, incepand cu hoteluri de 3 stele si pana la 3-4 hoteluri cotate cu 5 stele, cele mai multe cu mic dejun inclus, dar si cateva variante cu all inclusive sau demipensiune. 

In general, cele mai atractive segmente de plaja le vei gasi in dreptul acestor hoteluri bine cotate, insa, per total, Pwani Mchangani Beach arata foarte bine. 

Vorbim asadar despre o plaja cu nisip fin de culoare foarte deschisa, cu o apa a oceanului in nuante de turcoaz si cu palmieri inalti in zona din spatele plajei. 

Nu sunt prea multe magazine si nici cine stie ce optiuni de divertisment, zona fiind potrivita mai degraba celor care cauta strict sa se relaxeze intr-un cadru natural superb. Sunt cateva cafenele si restaurante de-a lungul plajei, un centru de sporturi acvatice, un centru de masaj. 

E de preferat sa ai la tine si incaltaminte speciala pentru apa, mai ales daca vrei sa te plimbi pe la mal pe timp de reflux pentru a explora peisajul. 

Alte atractii in apropiere de Pwani Mchangani Beach Zanzibar

In cazul in care ai decis sa te cazezi in aceasta parte a insulei, e bine de stiut ca Pwani Mchangani poate fi un bun punct de plecare catre alte atractii din imprejurimi. 

Mai mult ca sigur vei gasi la receptia hotelului tau diferite oferte in acest sens, in general tururi organizate de operatorii locali, cu preluare si retur la hotel. Iti va fi mai comod sa explorezi insula in aceasta maniera, pentru ca pe langa stresul legat de transport, de care vei scapa, vei avea alaturi si un ghid care sa-ti explice toate detaliile si care sa-ti ofere informatii despre ceea ce urmeaza sa vezi. 

La distante rezonabile fata de Pwani Mchangani se afla urmatoarele obiective: 

Kiwengwa Beach, localizata la circa 7 kilometri de Pwani Mchangani, este o plaja cu aspect similar. Apa se adanceste destul de lin aici, iar din peisaj nu lipsesc cafenelele si restaurantele. Vei gasi la aceasta plaja ceva mai multa animatie comparativ cu Pwani Mchangani. 

Matemwe Beach se afla in directia opusa, la 8,3 kilometri de Pwani Mchangani si este o alta varianta de plaja foarte frumoasa din zona, care poate fi explorata prin plimbari lungi. 

Mnemba Island, o insula aflata relativ in zona, care insa nu poate fi vizitata decat daca ai cazare rezervata aici. Cu toate acestea, se organizeaza frecvent tururi de snorkeling la reciful care inconjoara insula, cu plecari din portul Muyuni (localizat la 15 kilometri distanta de plaja Pwani Mchangani). 

Alte excursii optionale pe care le mai poti face sunt si cele catre Jozani Forest, catre satele Paje si Jambiani, catre Pingwe si celebrul restaurant The Rock (unde ai nevoie de rezervare pentru a lua masa si unde preturile sunt destul de piperate) si chiar catre Stone Town, pentru a face un tur al orasului sau deplasari catre Prison Island si Nakupenda Beach

In loc de concluzie

Pwani Mchangani Beach poate fi o varianta buna de plaja pentru tine daca-ti doresti sa eviti aglomeratiile, agitatia si galagia. Te asteapta in satul cu acelasi nume, fie pentru o scurta vizita, fie chiar si pentru a petrece cateva nopti intr-un cadru exotic si relaxant. 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Zanzibar?