Saranda Beach si ce trebuie sa stii despre plaja acestui oras de pe Riviera Albaneza

Sudul litoralului albanez este binecuvantat cu numeroase plaje apreciate, iar orasul de coasta Saranda, unul dintre cele mai mari si mai bine pregatite la capitolul turism, isi asteapta vizitatorii cu Saranda Beach, plaja sa centrala, dar si cu alte cateva zone de plaja bine amenajate. 

Gasesti mai jos o serie de detalii utile despre vizita la Saranda Beach, alaturi de ponturi despre alte plaje frumoase din apropiere, distantele pana in aceste locuri si cea mai buna perioada pentru o vacanta aici.  

Unde este Saranda Beach si care sunt celelalte segmente de plaja ale acestui oras

Saranda isi bucura vizitatorii cu mai multe zone de plaja, pe care le vom imparti in 3 directii, astfel incat sa-ti fie mai usor sa le reperezi la fata locului. 

Saranda Beach este plaja publica a orasului, administrata de municipalitate si cea mai generoasa in lungime dintre toate. Aceasta fasie de plaja se intinde incepand cu terminalul de feriboturi si pana la capatul promenadei de pe strada Butrinti. O gasesti pe Harti chiar cu aceasta denumire – Saranda Beach, la o distanta de aproximativ 15 kilometri fata de Ksamil

Turistii care au mai fost aici in sezoanele trecute spun ca exista locuri de parcare in zona din spatele plajei, insa in plin sezon, pot deveni mai dificil de gasit. 

A doua zona de plaja din Saranda se afla in cartierul Kodrra, pe care-l vei gasi in vestul orasului. 

A treia zona de plaja din Saranda se afla de-a lungul strazii Butrinti (Rruga Butrinti), localizata in partea de est a orasului. 

Majoritatea turistilor romani care vin in Saranda Albania aleg varianta transportului cu masina. Din Bucuresti si pana in Saranda sunt 1032 kilometri, ceea ce presupune mai bine de 13 ore si jumatate petrecute pe drum. Din aceste considerente, se recomanda o oprire de-o noapte pe traseu, eventual la Salonic, de unde vei mai avea de condus a doua zi pana in Saranda in jur de 356 kilometri.

Din si catre Saranda te poti deplasa si cu microbuzele locale care circula pe drumurile principale SH8 (Saranda – Vlora) si SH81 (Saranda – Ksamil – Parcul National Butrint). 

Cum arata Saranda Beach si ce servicii si facilitati ai la indemana 

Saranda Beach este formata din pietris, are pietre la intrarea in mare, iar pe unele portiuni, accesul in apa se poate face direct de pe diguri. In mod normal, aceasta este si cea mai aglomerata portiune de plaja dintre toate, caci este publica si are in vecinatate centrul orasului Saranda. 

E bine de stiut ca pe cele mai multe portiuni ale plajelor din Saranda, vei intalni pietre la intrarea in mare, ceea ce inseamna ca e indicat sa ai la tine si incaltamintea speciala pentru apa. 

Se remarca si unele fragmente ale portii de intrare in anticul Onhezmus, chiar la malul marii, pe plaja, asadar, daca esti pasionat de aceasta ramura, vei fi incantat sa te bucuri de prezenta acestor ruine incarcate de istorie. 

Butrinti, perceputa drept partea mai turistica a orasului Saranda, gazduieste o sumedenie de hoteluri si de alte unitati de cazare, iar plajele din aceasta zona sunt administrate privat, cu posibilitatea de a te bucura de mare si de soare aici indiferent daca esti cazat sau nu la vreunul dintre aceste hoteluri. 

Se poate percepe fie o taxa modica pentru cei care nu sunt oaspetii respectivului hotel care administreaza segmentul, fie se pot inchiria direct sezlonguri si umbrele, fie exista o minima consumatie impusa la unul dintre beach baruri. 

Tot aici se afla si unele dintre cele mai dragute plaje din aceasta zona. Cateva segmente cunoscute sunt Mango Beach, Secret Beach si Santa Quaranta Beach. 

In zona Kodrra se afla, de asemenea, o serie de segmente de plaja administrate privat. Si aici vei avea posibilitatea sa inchiriezi umbrele si sezlonguri sau sa le ocupi in schimbul unei consumatii fixe. 

Practic, plaja din Kodrra incepe dupa portul Saranda si se termina undeva in preajma portului de pescuit. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Saranda Beach 

Orasul Saranda este unul dintre cele mai dezvoltate si totodata vizitate de pe Riviera Albaneza, ceea ce inseamna ca in miez de vara are toate sansele sa fie destul de aglomerat. 

In iulie-august vei intalni cele mai ridicate temperaturi in Saranda, insa si cel mai mare flux de turisti, iar plajele vor fi destul de ticsite, mai ales ca pe multe dintre segmente sunt inguste. 

Daca totusi esti conditionat sa-ti faci vacanta in Albania in aceasta perioada, iti recomandam sa vii la plaja la primele ore ale diminetii, pentru a prinde sezlong acolo unde-ti place 🙂 

Cele mai bune perioade pentru o vizita la Saranda Beach pot fi luna mai, eventual inceputul lunii iunie, sfarsitul lui septembrie si chiar inceputul lunii octombrie, cand temperaturile din atmosfera se pastreaza prietenoase, iar apa marii are in jur de 22 grade. 

Cea mai calda apa a marii o vei gasi la Saranda Beach in intervalul iulie-august, cu o medie de 26 de grade, insa lucrurile stau bine la acest capitol si in septembrie, cand apa poate avea in jur de 25 grade. 

Alte plaje frumoase in apropiere de Saranda Beach 

Desi acest oras gazduieste multe zone de plaja, unele dintre cele mai apreciate astfel de locuri se afla totusi in vecinatate, in zona Ksamil si pe portiunea de coasta care leaga Saranda de Ksamil. 

In linii generale, mai toate aceste plaje sunt amenajate cu sezlonguri si umbrele si pot deveni aglomerate in plin sezon. Plajele din Ksamil se disting prin nisipul lor fin si prin culoarea turcoaz a apei marii. 

Asadar, daca esti pus pe explorat, e bine sa ai in vedere ca destul de aproape de Saranda mai poti vizita si urmatoarele plaje: 

Plaje intre Saranda si Ksamil

  • Golful midiilor (Gjiri I Midhjeve) – 5,2 km departare de Saranda Beach 
  • Plaja Monastery – 9 km departare de Saranda Beach
  • Plaja Edon Bina – 9,5 km departare de Saranda Beach
  • Plaja Mirror (Plazhi i Pasqyrave) – 9,5 km departare de Saranda Beach
  • Plaja Pestera Porumbeilor (Shpella e Pëllumbave) – 10 km departare de Saranda Beach
  • Plaja Pescarusilor (Pulëbardha Beach) – 12,6 km departare de Saranda Beach 
  • Plaja Gjiri i Hartës – 11,9 km departare de Saranda Beach 

Plaje in Ksamil

  • Plaja centrala Ksamil – 13,9 km departare de Saranda Beach 
  • Plaja Bora Bora Ksamil – 14,3 km departare de Saranda Beach 
  • Plaja Paradise – 15 km departare de Saranda Beach 
  • Plaja Lori – 15,1 km departare de Saranda Beach 
  • Plaja Puerto Rico – 15,5 km departare de Saranda Beach 
  • Plajele insulelor Ksamil 

In loc de concluzie

Saranda Beach este una dintre cele mai vizitate plaje de pe Riviera Albaneza. Este bine organizata, cu servicii si facilitati in apropiere, insa destul de aglomerata in miez de vara. Totusi, faptul ca in zona exista atat de multe variante de plaje reprezinta un avantaj.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?