15 locuri instagramabile de pe litoralul bulgaresc si ce trebuie sa stii despre ele

Daca nu ai mai intalnit pana in prezent termenul de “instagramabil”, iar acest lucru iti starneste catusi de putin curiozitatea, ei bine, acesta este un adjectiv care are rolul de a descrie un subiect suficient de atragator din punct de vedere vizual pentru a fi fotografiat, astfel incat rezultatul sa fie postat pe reteaua de socializare Instagram. 

Pentru ca traim intr-o era a retelelor de socializare si pentru ca de multe ori se intampla sa ne lasam influentati chiar si atunci cand calatorim de postarile altora, noi consideram ca e important sa alocam atentie si acestui subiect, caci, in definitiv, acestea sunt vremurile pe care le traim, nu-i asa? 

Si pentru ca romanii aleg in numar din ce in ce mai mare litoralul bulgaresc, ne-am decis ca in acest articol sa trecem in revista care sunt cele mai instagramabile locuri, dar si detalii despre cum poti ajunge in ele si cei vei gasi in realitate, astfel incat experienta ta sa fie una completa din toate punctele de vedere 🙂

P.S. Te asteptam pe site-ul nostru cu o multime de oferte tentate pentru vacante pe litoralul bulgaresc, respectiv cu peste 200 de hoteluri in toate destinatiile cunoscute, astfel incat sa poti selecta ce ti se potriveste mai bine!

1. Plaja Krapets

Destul de cunoscuta de catre cei care iubesc Vama Veche, mai ales pentru ca este foarte aproape de granita cu Romania, dar si pentru ca aduce aminte de atmosfera Vamii de alta data, plaja Krapets face si obiectul unor fotografii spectaculoase si asta pentru ca este o plaja neamenajata, inconjurata de natura si liniste. 

Gasesti plaja Krapets la 20,2 kilometri de Vama Veche, dupa ce treci de Vaklino. 

plaja krapets

2.  Stancile de la Tyulenovo

Peisajele superbe de aici fac obiectul altor fotografii de exceptie, iar Instagramul este impanzit de poze de la Tyulenovo. Te sfatuim insa sa nu faci compromisuri atunci cand vine vorba de siguranta ta si sa nu te aventurezi pe stanci pentru a obtine cadre spectaculoase, caci zona este una periculoasa. 

Mai mult, daca vrei sa ai parte de cea mai buna lumina pentru a face poze la Tyulenovo, iti recomandam sa vii aici fie la rasarit, fie cu jumatate de ora inainte de apusul soarelui. 

Tyulenovo se afla la o distanta de aproximativ 38 de kilometri de Vama Veche. 

Vrei sa afli mai multe informatii despre aceasta atractie a litoralului bulgaresc? Iti recomandam sa arunci o privire si pe articolul:  Tyulenovo Bulgaria si stancile sale spectaculoase. Ce trebuie sa stii daca vrei sa faci o excursie aici

tyulenovo

3. Capul Kaliakra si ale sale peisaje spectaculoase

Nu foarte departe de Tyulenovo, mai exact, la circa 24 de kilometri distanta, vei gasi Capul Kaliakra – un promontoriu lung de aproximativ 2 kilometri, care strapunge marea. 

Drumul pana la Kaliakra nu este in cele mai bune conditii, insa turistii care au vizitat recent locul spun ca efortul merita si asta gratie peisajelor spectaculoase de aici. 

La fel, dimineata la rasarit sau inainte ca soarele sa apuna, vei avea parte de o lumina potrivita pentru fotografii spectaculoase. Si in acest caz iti recomandam precautie atunci cand te apropii de margini. 

Te-ar putea interesa si: Cap Kaliakra, Bulgaria – un loc cu peisaj de poveste si legende

kaliakra

4. Plaja Bolata 

Plaja Bolata este una dintre cele mai des fotografiate atractii ale litoralului bulgaresc, asta si gratie formei sale de semicerc aproape perfect, dar si datorita frumusetii naturale de care este inconjurata. 

Cu toate acestea, e important de stiut ca multe dintre pozele de pe Instagram sunt si editate, insa acest aspect nu contesta totusi frumusetea locului. 

Pe de alta parte, drumul de acces catre Bolata i-a facut in ultima perioada pe unii turisti sa nu aiba prea multe cuvinte de lauda, caci nu s-ar afla in conditii prea bune si, la fel de important de stiut, desi este o plaja neamenajata, Bolata este destul de cunoscuta si, prin urmare, destul de aglomerata in plin sezon. 

Asadar, asteapta-te ca poza ta sa nu iasa precum cea de mai jos, daca mergi acolo in mijlocul zilei, in luna august. 

Pe de alta parte, pozele facute cu drona aici pot fi cu adevarat spectaculoase. 

Plaja Bolata se afla la doar 4 kilometri de Capul Kaliakra, asadar poti bifa cele doua obiective foarte usor, in aceeasi zi. 

Te-ar putea interesa si: Ghidul iubitorilor de natura pe litoralul bulgaresc. Cele mai frumoase atractii naturale de-a lungul coastei

bolata

5. Gradina Botanica a Castelului Reginei Maria, Balcic 

Castelul Reginei Maria din Balcic este poate cea mai cunoscuta atractie din partea de nord a litoralului bulgaresc, iar daca nu l-ai vizitat pana in prezent si urmeaza sa-ti petreci o vacanta in aceasta zona, e posibil sa fii impresionat. 

Pe de alta parte, vei observa ca exista pe Instagram o multime de fotografii din Gradina Botanica a castelului, care este, fara doar si poate, spectaculoasa. 

Asadar, daca vrei poze printre flori, arbusti si multa vegetatie, acesta poate fi locul ideal. 

HINT: Numai gradina cu cactusi a castelului masoara in jur de 1000 de metri patrati si este a doua ca marime din intreaga Europa. Te-am convins deja? 

Poti afla mai multe informatii despre acest loc din articolul: Castelul Reginei Maria, Balcic. Detalii despre vizita la una dintre cele mai indragite atractii din Bulgaria

Balcic se afla la o distanta de 64,5 kilometri de Vama Veche. 

gradina botanica balchik

6. Centrul statiunii Nisipurile de Aur

Fiind una dintre cele mai cunoscute statiuni de pe intreg litoralul bulgaresc, Nisipurile de Aur devine automat si una dintre cele mai fotografiate locatii, in special in zona sa animata de centru. 

Roata inalta de 25 de metri din centrul statiunii, alaturi de Turnul Eiffel in miniatura (unde vei gasi si un cocktail bar la etajul 1), se numara printre cele mai pozate atractii ale acestei statiuni. 

Desigur, Nisipurile de Aur este faimoasa si pentru parcul natural care poarta acelasi nume, care se intinde pe aproximativ 13 kilometri patrati si care gazduieste 4 trasee marcate pentru turisti. 

Daca esti interesat si de alte obiective si atractii din Nisipurile de Aur, arunca o privire si pe articolul: Obiective turistice si alte atractii in statiunea Nisipurile de Aur, Bulgaria

roata nisipurile de aur

7.Palatul Euxinograd, din apropiere de Varna

Localizat la doar 8 kilometri de Varna, palatul are o frumusete cu totul speciala, insa cladirea nu poate fi vizitata la interior oricum, ci doar printr-o programare cu un tur organizat. Exista 3 astfel de tururi organizate in fiecare zi, programate la orele 09.00, 11.00 si 15.00, exceptand zilele de luni. 

Pentru a putea participa la un astfel de tur, trebuie sa-ti faci o rezervare pe mail inainte. 

Palatul Euxinograd nu se numara printre cele mai cunoscute atractii ale litoralului de la vecinii bulgari, insa tocmai de aceea poate face obiectul unor fotografii unice si respectiv al unei experiente de exceptie.

Daca se intampla sa ai parte de zile ploioase in vacanta, te-ar putea interesa si articolul: Ce poti sa faci pe litoralul bulgaresc daca ploua. Activitati si locuri care pot fi vizitate atunci cand vremea nu tine cu tine 

euxinograd

8. Centrul orasului Varna 

Daca ai in plan sa te cazezi undeva in apropierea orasului Varna si vrei sa dai o fuga si pana aici, trebuie sa stii ca partea de centru a orasului este si cea mai atractiva din punct de vedere fotografic. 

Piata Sf. Chiril si Metodiu gazduieste Catedrala Adormirea Maicii Domnului – cea mai mare catedrala ortodoxa de pe litoralul vecinilor bulgari si totodata cel mai fotografiat obiectiv din Varna. 

Daca detii o drona, desigur, sansele unor fotografii de exceptie cresc exponential 🙂 

Experienta ta fotografica in orasul Varna nu ar trebui sa se limiteze neaparat la piata centrala. In acest sens, iti recomandam sa citesti si articolul: Despre Varna, Bulgaria. Plaje, atractii turistice si ce mai poti sa faci intr-o zi aici

Te-ar putea interesa si articolul: Top orase litoral Bulgaria. Care sunt cele mai importante si mai animate orase si ce poti face in fiecare

varna

9. Pobiti Kamani sau Padurea de Piatra din apropiere de Varna 

Un alt loc special si invaluit in mister, unde poti observa o serie de formatiuni de roca inedite. 

Padurea de piatra este asezata intr-o zona arida din apropiere de Varna, unde pot fi observate dune de nisip si chiar si anumite plante rare. Ce e important de stiut este faptul ca respectivele coloane de piatra nu reprezinta o creatie umana, ci a naturii.

Poti vizita Padurea de piatra in sezonul cald intre orele 10.00- 17.00, exista o casa de bilete foarte aproape de sosea, de unde poti cumpara si cateva suveniruri. 

Pobiti Kamani se afla la o distanta de 24 de kilometri de orasul Varna.

padurea pietrificata

10. Plaja Irakli 

Una dintre plajele salbatice ale litoralului vecinilor bulgari, plaja Irakli este locul in care poti face fotografii frumoase, mai ales ca nu vei fi deranjat de prezenta prea multor turisti. 

Plaja este strapunsa si de un mic rau care se varsa in mare, iar in partea din stanga, cum te uiti la mare, a fost redenumita “Vaya”, nume purtat si de resortul de lux care a fost deschis recent aici. 

Daca in fata resortului vei gasi cateva sezlonguri si umbrele de inchiriat (la preturi piperate), in zona din dreapta ai suficient de mult spatiu cat sa te aventurezi intr-o plimbare lunga si relaxanta. 

plaja irakli

11. Capul Emine 

La fel ca si in cazul Capului Kaliakra, la Emine te vei putea bucura de peisaje spectaculoase, caci vei gasi o fasie de pamant stancoasa care intra in mare. 

Si aici, natura va fi de partea ta pentru a face unele dintre cele mai frumoase fotografii, mai ales la apus. 

Cu toate ca locul este unul cat se poate de special, e bine sa tii cont ca starea drumului de acces lasa de dorit. Prin urmare, nu-ti recomandam sa te aventurezi sa urci pana la Capul Emine daca masina ta are garda joasa, caci e posibil sa nu cobori cu ea tocmai intreaga. 

Daca totusi ti-ai propus sa ajungi aici in orice circumstanta, redu viteza cat poti de mult si mergi cu precautie. 

Gasesti la noi pe blog un articol dedicat exclusiv acestui loc: Capul Emine Bulgaria. Ce sa stii daca planuiesti sa faci un drum pana aici

capul emine

12. Orasul vechi Nessebar

Stradute pietruite, ruine ale zidurilor vechi, case vechi din lemn si piatra si foarte multe biserici vechi de sute de ani – acestea sunt doar cateva dintre atractiile frumosului Nessebar, a carui parte veche de oras face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. 

Moara de vant de la intrarea in oras este unul dintre cele mai fotografiate obiective ale Nessebarului, mai ales daca esti suficient de matinal cat sa o prinzi la rasarit, rezultatul va fi wow!

Nessebar se afla la o distanta de doar 5,6 kilometri de celebra statiune Sunny Beach. 

Citeste si: Despre Nessebar Bulgaria – una din cele mai importante atractii

moara de vant nessebar

13. Orasul vechi Sozopol

O varianta mai pitoreasca a Nessebarului, sub relativ aceeasi forma, insa mai preferat de catre localnici si usor mai necunoscut turistilor romani, Sozopol poate fi de asemenea locul ideal pentru o serie de fotografii spectaculoase. 

Orasul vechi Sozopol gazduieste o serie de case foarte vechi, printre cele mai cunoscute fiind Casa Joan, Casa Marieta Stefanova, Casa Kreanoolu si Casa Kurtidi. 

Un alt aspect interesant este si faptul ca Sozopol este inconjurat de 5 insule, iar dintre acestea, Insula Sfanta Anastasia poate fi un alt loc unde poti ajunge relativ usor si unde poti face fotografii de exceptie. 

Dezavantajul este faptul ca Sozopol este mai indepartat de Romania comparativ cu alte statiuni de pe litoralul bulgaresc. Il vei gasi la 33 de kilometri distanta de Burgas. 

Ti-am pregatit pe blog si un articol dedicat exclusiv acestui oras: Despre Sozopol Bulgaria, orasul artistilor de la Marea Neagra

sozopol case

14. Castelul Ravadinovo 

Foarte aproape de Sozopol, mai exact la doar 5,5 kilometri, sta asezat Castelul Ravadinovo, care desi are un aspect medieval, in realitate este o constructie noua, ridicata incepand cu anii 90. 

Castelul Ravadinovo a cunoscut un succes aparte pe plan turistic, iar in prezent este unul dintre cele mai vizitate obiective ale zonei, mai ales de catre familiile cu copii, tocmai pentru ca micutii au o serie de atractii si activitati specifice la indemana aici. 

La o simpla cautare pe Instagram, vei vedea ca pozele de la Castelul Ravadinovo nu sunt deloc putine si sunt printre cele mai spectaculoase, pentru ca locul denota, fara doar si poate, o atmosfera de basm.  

castel ravadinovo

15. Plaja Veleka 

Una dintre cele mai indepartate plaje de pe litoralul bulgaresc in raport cu granita Romania-Bulgaria, plaja Veleka, poate fi si una dintre cele mai spectaculoase si asta pentru ca forma sa si peisajul de aici sunt cu adevarat speciale. 

Vei gasi Veleka aproape de satul Sinemorets, la gura de varsare a raului Veleka in Marea Neagra, respectiv la aproximativ 84 de kilometri distanta de Burgas. 

HINT: O drona poate face minuni aici, caci vederea de sus este wow!

Poti citi mai multe despre aceasta plaja in articolul: Veleka Beach, plaja salbatica superba din sudul litoralului bulgaresc

plaja veleka

Concluzionand, speram ca te-am inspirat suficient de tare incat sa stii care sunt cele mai instagramabile locuri de pe litoralul bulgaresc catre care te poti indrepta, iar daca ai nevoie de inspiratie si la capitolul cazare in oricare dintre aceste zone, te asteptam pe site cu sute de variante de hoteluri din care sa alegi ce este mai potrivit pentru tine!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?