Top 15 locuri instagramabile de pe bratul Sithonia Halkidiki

Ti-ai facut planuri sa pleci spre Sithonia pentru a te bucura de unele dintre cele mai frumoase plaje din Halkidiki, pentru a admira apusuri si privelistea spectaculoasa catre Muntele Athos si pentru a te rasfata cu unele dintre cele mai gustoase preparate traditionale? 

Mai mult ca sigur vei vrea sa te intorci acasa si cu o serie de fotografii pe masura, iar daca ai in plan sa vanezi unele dintre cele mai instagramabile locuri ale acestui brat, noi ti-am pregatit mai jos cateva propuneri 🙂  

Desigur, pentru ca ne place sa ne ocupam de concedii de la un capat la altul, ti-am pregatit la noi pe site si unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, cu optiuni de cazare din toate statiunile cunoscute ale bratului.

Iata, asadar, care sunt unele dintre cele mai frumoase si fotogenice locuri din Sithonia: 

Satul traditional Agios Nikolaos, o ocazie perfecta pentru a te bucura de atmosfera vietii localnicilor 

Localizat foarte aproape de statiunea linistita Ormos Panagias, dar si la o distanta rezonabila fata de Nikiti – capitala administrativa a bratului, Agios Nikolaos poate fi vizitat in 1-2 ore, la pas, pentru a surprinde intr-un mod cat se poate de potrivit frumusetea vietii de aici. 

Are o mica piata cu fantana si taverne, unde copiii vin pe timp de vara si se stropesc, alearga si se distreaza. Stradutele inguste si curtile pline de flori, ingrijite, alaturi de casele vechi (multe din secolul al 19-lea) sunt incantatoare, iar mancarea este exceptionala (noi am fost la Taverna Makis si am simtit nevoia sa ne intoarcem, 3 seri la rand). 

Vourvourou, un sat pescaresc cu vedere superba catre insula Diaporos 

Asezat in nord-estul bratului si inconjurat de paduri de pini, insule si plaje minunate cu nisip fin, Vourvourou este cat se poate de potrivit celor care-si doresc o vacanta relaxanta, celor care vor sa faca drumetii, plimbari cu barca sau chiar si celor care se afla in concediu alaturi de cei mici. 

In aceasta zona se afla si spectaculoasa plaja Karidi, pe care o poti observa in videoul de mai jos si in poza principala a acestui articol.

Plecand cu barca din Vourvourou, poti vizita si frumoasa insula Diaporos.

Plaja Livari de langa Vourvourou, unul dintre cele mai fotografiate locuri din Sithonia 

O fasie de nisip care desparte golful de mare, plaja Livari are, asa cum vei observa si din fotografii, o forma cu adevarat speciala. Este lipsita de amenajare si de servicii, fiind deosebit de potrivita celor care cauta un loc cat mai natural pentru a se bucura de mare si de soare. 

Accesul la aceasta plaja se poate face si cu masina, din drumul principal, insa va trebui sa parchezi la o distanta de circa 200-400 metri fata de malul marii si ulterior sa mergi pe jos. 

Nikiti Old Town, o alta ocazie perfecta sa iei o pauza de la freamatul statiunilor aglomerate 

Un alt sat traditional al bratului Sithonia, localizat relativ aproape de Agios Nikolaos si de statiunea Nikiti, cu cladiri vechi, biserica Agios Nikitas (care dateaza din anul 1870), o veche scoala renovata si transformata in Muzeu de Istorie si Folclor si alte cateva atractii interesante. 

Si in Nikiti Old Town vei intalni o mica piateta centrala, cu o taverna si o cafenea, atmosfera fiind in general mai linistita comparativ cu cea intalnita in satul Agios Nikolaos. 

Targul cu produse locale organizat in zilele de vineri in Nikiti 

Daca se nimereste sa fii in Sithonia si cat mai aproape de Nikiti in zilele de vineri, nu trebuie sa ratezi targul cu produse locale care este organizat in aceasta statiune. Poti cumpara de aici masline, ulei, fructe si legume, suveniruri, chiar si articole vestimentare si diferite accesorii de plaja, iar atmosfera are un vibe aparte 🙂 

Noi am plecat si cu un mic copacel de floare de hartie, pentru ca nu ne-am putut abtine 🙂 

Portul Ormos Panagias si ale sale taverne 

Daca se intampla sa fii cazat in zona Nikiti – Vourvourou sau chiar in mica statiune Ormos Panagias (asadar, in prima parte a bratului) poti incerca intr-o seara sa dai o fuga pana in portul Ormos Panagias.

Aici gasesti o serie de taverne foarte bine cotate (noi am luat masa la vreo 3, insa Aristos Fish Restaurant ne-a placut cel mai mult), o atmosfera tipic greceasca si un peisaj frumos. 

Taverna 5 steps in the sand, un loc ideal pentru a surprinde apusul sau pentru a te lasa surprins de privelistea pe care ti-o ofera 🙂

Si daca tot am ajuns la capitolul taverne, ar fi pacat sa ratezi 5 steps in the sand, un restaurant localizat in partea de sud-est a bratului Sithonia, langa Sykia Beach si la o distanta rezonabila fata de Sarti. 

Privelistea de aici este incantatoare, mai ales daca vii la apus, meniul este cat se poate de stufos si bogat in preparate traditionale, peste si fructe de mare, iar mica plaja Pigadaki te asteapta la doar…5 pasi 🙂 

Vibrantul Neos Marmaras, cu centrul sau animat, plin de taverne si magazine 

Daca simti nevoia sa te bucuri de o atmosfera mai animata, unde sa ai la indemana mai multe baruri, restaurante, magazine cu suveniruri si tot felul de alte servicii, Neos Marmaras e pentru tine. 

Stradutele din Neos Marmaras sunt destul de inguste, in panta, usor solicitante pentru soferii incepatori, insa si in acest caz vorbim despre un vibe aparte, care nu trebuie ratat cata vreme te vei afla in zona. 

Plaja Tigania, un loc rupt parca dintr-o insula exotica 

Cu umbrelutele sale din frunze de palmier si cu forma sa aparte, plaja Tigania este considerata a fi una dintre cele mai frumoase din zona Sykia. 

La fata locului exista si un beach bar care poarta acelasi nume si chiar daca plaja este formata din nisip, e bine de stiut ca in zona si la intrarea in mare sunt si stanci/bolovani, ceea ce nu o face neaparat foarte confortabila pentru familiile cu copii. 

Micul sat Kalamitsi si a sa plaja superba

Kalamitsi este un sat litoral localizat intre Sarti si Toroni, potrivit in mod special celor care cauta sa se bucure de vacante linistite, in locuri mai putin populare.

Are multe variante de cazare, o paleta destul de larga de activitati centrate pe zona de plaja si o plaja formata din nisip.

Plaja Kavourotripes – un mix vibrant de apa in nuante turcoaz, stanci cu forme aparte si peisaje wow 

Aceasta este, fara doar si poate, una dintre cele mai faimoase plaje din Sithonia. Cu un aspect stancos, dar si cu portiune de nisip amenajata cu sezlonguri si umbrele, Orange Beach (Portokali sau Kavourotripes) ofera vedere catre Muntele Athos si trebuie bifata daca ai in plan sa ajungi in partea de est a bratului. 

Poate deveni aglomerata in varf de sezon. 

Plaja Robinson din apropierea beach barului Manassu 

Localizata la circa 10 kilometri departare de Kavourotripes, Robinson este o plaja complet izolata, aspect oarecum sugerat si de numele sau. 

Poti ajunge aici doar cu barca (fie inchiriata, fie prin intermediul excursiilor optionale), iar la fata locului nu sunt disponibile niciun fel de servicii. Peisajul este, totusi, unul de exceptie 🙂 

Plaja Trani Ammouda – apa turcoaz, liniste si spatiu cat cuprinde 

Ne intoarcem destul de aproape de intrarea pe bratul Sithonia, unde te asteapta Trani Ammouda, o plaja generoasa de nisip, amenajata doar pe alocuri cu sezlonguri si umbrele. Apa are nuante turcoaz, iar vederea catre mare de pe dealul din partea stanga a plajei iti taie rasuflarea. 

Porto Koufo si a sa plaja aparte 

Un alt loc special cu care a fost binecuvantat bratul Sithonia, pe coasta de sud-vest, Porto Koufo este un port natural absolut idilic, unul dintre cele mai mari si mai adanci din Grecia, cu o istorie fascinanta si cu o plaja cat se poate de frumoasa. 

Intrarea in apa are o panta destul de abrupta insa la Porto Koufo Beach, asadar, atentie daca nu esti un bun inotator sau daca vii aici alaturi de cei mici. 

Plaja salbatica Lemos, cu dubla deschidere la mare 

Localizata in cel mai sudic punct al Sithoniei, Lemos are iesire la mare pe doua laturi si este o plaja salbatica, lipsita de amenajare. Accesul este destul de greoi, desi in unele fotografii surprinse aici mai pot aparea masini 4×4 pe plaja. 

Se recomanda totusi sa lasi masina in partea de sus a plajei, in zona punctului marcat pe Harti drept Rest Point to the Cape Sithonia si sa continui plimbarea pana la malul marii pe jos. 

foto captura prodi24 youtube

In loc de concluzie 

Suntem ferm convinsi ca bratul Sithonia al peninsulei Halkidiki este atat de bogat in locuri frumoase, incat ne-ar fi greu sa le putem bifa pe toate intr-un singur articol si mai ales intr-o singura vacanta. De aceea, iti recomandam sa vezi macar o parte dintre locurile mai sus mentionate si totodata sa nu eziti sa ne sugerezi si altele pe care simti ca ar merita sa le includem in acest top 🙂 

P.S. Nu uita ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, cu zeci de hoteluri si vile din care sa poti selecta rapid si simplu ce ti se potriveste mai bine!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?