Ghid statiuni bratul Sithonia. Cele mai cunoscute locuri in care te poti caza si care dintre acestea ti se potriveste

Pui la cale o vacanta in Sithonia Halkidiki si nu ai luat inca o decizie cu privire la statiunea in care urmeaza sa te cazezi? Sithonia are de oferit cate ceva pentru fiecare vizitator in parte, pentru cei care prefera experientele relaxante, pentru cei care prefera aventura, pentru cei dornici de distractie pe timp de noapte, pentru familiile cu copii care sunt in cautarea unor plaje cu intrare lina in apa si cu toate facilitatile la indemana. 

Astfel, in cele ce urmeaza, vom aborda pe rand cele mai importante statiuni ale Sithoniei incepand cu nordul, respectiv cu acele asezari localizate la intrare, pentru ca mai apoi sa coboram spre est si sa inconjuram bratul pentru a puncta majoritatea locurilor cunoscute in care ai putea sa te cazezi. 

Desigur, pentru ca ne place sa ne ocupam de concedii de la un capat la altul, la noi pe site ti-am pregatit si unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, cu zeci de hoteluri din care sa-l poti selecta simplu si rapid pe cel potrivit cerintelor tale 🙂

Metamorfosi, statiunea localizata chiar inaintea intrarii pe brat 

La doar cativa kilometri de intrarea pe bratul Sithonia, intr-o zona bogata in plantatii de maslini si paduri de pini, te asteapta Metamorfosi, o statiune nu foarte extinsa, insa destul de bine pregatita din punct de vedere turistic. 

Metamorfosi are cateva sute de locuitori permanenti, o plaja formata din nisip, cateva zeci de unitati de cazare, iar pe timp de vara devine un adevarat magnet pentru turistii din toate colturile lumii (in special pentru britanici, romani, germani), dar si pentru localnicii din Salonic, gratie apropierii fata de acest oras. 

Intre Metamorfosi si Salonic sunt 88 kilometri, iar distanta Bucuresti – Metamorfosi este de 775 kilometri. 

Plaja de aici este administrata pe unele segmente de unitatile de cazare din prima linie sau de anumite beach baruri, asadar, gasesti fara probleme si zone cu sezlonguri si umbrele. Nu este insa cea mai aspectuoasa plaja din Sithonia (in general, acea nuanta de albastru-turcoaz este mai putin vizibila aici), insa poate fi potrivita celor care cauta sa-si petreaca vacanta intr-un ritm mai static, mai linistit. 

La noi pe blog te asteapta un articol dedicat exclusiv acestei statiuni: Aproape totul despre vacantele in Metamorfosi Halkidiki

Ormos Panagias si portul sau idilic 

Traversam pe partea opusa a intrarii pe bratul Sithonia si ne indreptam spre Ormos Panagias, o statiune si mai potrivita celor care cauta sa se bucure de o atmosfera zen. 

Este traversata de drumul principal care inconjoara bratul Sithonia, are cateva mici magazine, unitati de cazare tip vile cu apartamente de-o parte si de alta a drumului, insa este binecuvantata si cu un port care poate fi, de altfel, punctul de plecare catre numeroase alte atractii. 

In portul Ormos Panagias te asteapta vasele de croaziera care pleaca in excursia pe mare catre Muntele Athos si catre alte atractii, dar si o serie de restaurante care au primit, de-a lungul timpului, recenzii bune (Aristos, Avra, Barbouni, Barsilico). 

Plaja Trani Ammouda se afla in imediata apropiere a portului, este formata din nisip, lunga si amenajata pe anumite segmente cu sezlonguri si umbrele. 

Din Ormos Panagias poti ajunge usor si in satele traditionale Agios Nikolaos si Nikiti Old Town, pe care-ti recomandam sa le vizitezi atata vreme cat te vei afla in aceasta zona. Pana in Agios Nikolaos ai de parcurs doar 4,6 kilometri (iar drumul pe care vei urca este superb), iar pana in Nikiti Old Town 8,4 kilometri. 

Daca simti ca rezonezi cu aceasta micuta statiune, ti-ar putea fi utile mai multe informatii din articolul: Despre statiunea Ormos Panagias din Sithonia. Ce sa ai in vedere daca alegi sa-ti faci vacanta aici

Vourvourou, satul pescaresc cu plaje superbe si locul din care poti pleca pe mare spre Diaporos

Aceasta este una dintre asezarile cu adevarat autentice din Sithonia. In Vourvourou ai sansa sa poti admira case vechi pescaresti, sa te bucuri de plaje cu nisip fin si sa iei masa la tavernele locale, al caror meniu abunda in peste si fructe de mare. 

Tot de aici poti inchiria si diferite ambarcatiuni sau poti sa te inscrii la una dintre excursiile pe mare catre insula Diaporos, unde te asteapta alte cateva plaje cu adevarat idilice. 

Vourvourou este localizat la 116 kilometri de Salonic, insa poti ajunge aici si cu autobuzele locale KTEL, la fel ca in majoritatea statiunilor cunoscute din Halkidiki si implicit din Sithonia. 

E bine de stiut ca in zona Vourvourou te asteapta si plaje precum Karidi, Fava sau Livari

Mai multe despre acest sat poti citi in articolul: Despre Vourvourou Sithonia, satul pescaresc de o frumusete aparte din Halkidiki

Sarti, o statiune accesibila, cu vedere incantatoare catre Muntele Athos

Inaintam spre est si ajungem in Sarti, o alta statiune cunoscuta a Sithoniei. 

Destul de bine dezvoltata la capitolul unitati de cazare, servicii si diferite facilitati, Sarti este localizata la 140 kilometri de Salonic, are o plaja premiata cu distinctia “Blue Flag”, lunga de circa 3 kilometri si este locuita pe tot parcursul anului (are cateva sute de locuitori permanenti). 

Aici gasesti cazare pentru toate preferintele si pentru toate buzunarele, iar un plus al acestei statiuni este reprezentat de faptul ca poate fi un bun punct de plecare catre alte atractii din aceasta zona, cum ar fi plaja Kavourotrypes

Bineinteles, ti-am pregatit la noi pe blog un articol cu mai multe informatii despre Sarti: Vacanta in Sarti Sithonia, statiunea cu priveliste spectaculoasa catre Muntele Athos

Iar in cazul in care nu esti hotarat unde anume sa iei masa, am alcatuit si un top al celor mai recomandate taverne din Sarti, pe care-l poti accesa aici: Ghid taverne Sarti. Unde si ce poti sa mananci in aceasta statiune populara a Sithoniei

Skala Sikias si plajele frumoase din imprejurimi 

Skala Sikias este zona de plaja atribuita satului Sykia. Se afla tot in est, la doar 10 kilometri distanta de Sarti si poate fi un alt loc potrivit pentru cei care cauta sa-si petreaca vacanta intr-un mediu cat mai relaxant. 

Plaja lunga de aici este formata tot din nisip si pe unele portiuni este organizata cu sezlonguri si umbrele. In zona din spate exista o serie de unitati de cazare, cele mai multe de tip vile cu apartamente, alaturi de cateva taverne, din loc in loc. 

E bine de stiut ca in sudul plajei Sikia te asteapta si alte cateva plaje mai micute: Linaraki, Pigadaki (aici gasesti si unele dintre cele mai bune taverne din zona, inclusiv celebra 5 steps in the sand), Tourkolimnionas. 

Ti-ar putea fi de folos si articolul: Vizita la 5 steps in the sand, taverna celebra din dreptul plajei Pigadaki, Sithonia

Kalamitsi, statiunea restransa cu o plaja bine organizata

Coboram in sud, unde se afla Kalamitsi, un loc cu peisaje cat se poate de frumoase si cu o plaja in forma de semicerc, amenajata cu sezlonguri si umbrele.

In partea dreapta a plajei cum te uiti la mare vei putea observa si o mica insulita, pe care unii dintre turistii mai aventurieri o escaladeaza pentru a se bucura de priveliste. 

Plaja din Kalamitsi poate fi potrivita si celor care practica snorkeling, iar intrarea in apa este lina, motiv pentru care Kalamitsi Beach este frecventata adesea si de catre familiile cu copii. 

Se parcheaza pe marginile drumului din spatele plajei, iar cazarea din Kalamitsi este in general pentru toate preferintele si pentru toate buzunarele. 

Mai multe informatii despre acest loc gasesti aici: Vacanta in Kalamitsi, mica statiune dintre Sarti si Toroni Sithonia

Portul Koufo, un loc de neratat in sudul Sithoniei 

Sigur ca odata ajuns in sudul bratului, este recomandat sa vezi si Porto Koufo, unul dintre cele mai adanci si mai vechi porturi naturale din intreaga Grecie. 

Locul are o istorie fascinanta, iar din punct de vedere al aspectului, da-ne voie sa fim subiectivi si sa spunem ca peisajul este mai mult decat rapitor. 

Chiar in port te asteapta si o serie de taverne celebre precum Taverna Tzitzikas, Restaurant Porto Marina, Restaurant “O Pefkos” sau Taverna Pescarul (Ο Ψαράς). 

Plaja de aici iti da cumva senzatia ca te-ai asezat pe malul unui lac, nicidecum la malul marii, caci portul are o deschidere destul de ingusta spre mare, de aici si numele de port surd (Porto Koufo). 

Pe acest subiect, iti recomandam sa arunci o privire si pe articolul: Oprire in Porto Koufo, portul natural idilic din sudul bratului Sithonia

Toroni, ideala pentru vacantele relaxante

Am ajuns deja pe cealalta parte a bratului Sithonia, in sud-vest, unde se afla Toroni, descris ca fiind unul dintre cele mai zen locuri in care te-ai putea caza. 

De aici lipseste viata de noapte, insa apropierea fata de animatul Neos Marmaras reprezinta un plus pentru cei care doresc sa-si condimenteze putin vacanta din acest punct de vedere. 

Si Toroni este cat se poate de incarcat de istorie, fiind cunoscut faptul ca anumite parti ale orasului vechi sunt in prezent scufundate la cateva zeci de metri distanta de tarm. 

Poate fi un loc bun si pentru pasionatii de istorie, mai ales ca in imediata apropiere pot fi vizitate ruinele cetatii Likithos. 

Toroni se va potrivi celor care cauta un loc perfect pentru vacantele in familie sau celor care vor sa-si axeze concediul pe plimbari in natura, momente linistite la plaja, etc. 

Desigur, mai multe informatii despre aceasta statiune te asteapta aici: Concediu in Toroni Sithonia, una dintre cele mai linistite statiuni ale bratului

Neos Marmaras, cea mai vibranta statiune a bratului 

Am ajuns in sfarsit si in cea mai potrivita statiune pentru cei care cauta animatie. Neos Marmaras este considerat a fi cel mai cosmopolit loc din Sithonia, cu restaurante, baruri, magazine, un centru animat, cu stradute intortocheate. 

Sunt doua plaje cunoscute in Neos Marmaras: plaja centrala, marcata pe Harti cu “Neos Marmaras Beach” si care se afla in sudul orasului, urmata de plajele administrate de celebrul resort Porto Carras, alaturi de plaja Paradisos, localizata in nordul statiunii. 

Relativ aproape de Neos Marmaras se mai afla si plajele Lagomandra si Tripotamos, pe care e bine sa le ai in vedere daca alegi sa-ti rezervi cazare aici. 

In ceea ce priveste locurile in care te poti caza, e important sa stii ca in zona Neos Marmaras se afla peste 150 unitati de cazare. Gasesti multe variante bine cotate, cu servicii bune si foarte bune, dar si vile si hoteluri de 2-3 stele, prietenoase cu bugetul tau de vacanta. 

Citeste mai multe despre acest loc la noi pe blog, in articolul: Neos Marmaras, cea mai cosmopolita statiune a bratului Sithonia si ce sa stii despre vacantele aici

Satul Elia sau linistea de care ai nevoie ca sa te intorci cu bateriile incarcate acasa

Intre Neos Marmaras si Nikiti se afla Elia, un sat litoral cu doar cateva vile in care te poti caza si cu o plaja cat se poate de linistita. 

Fasia de nisip de la Elia se intinde pe circa 2 kilometri lungime si pe multe dintre segmentele sale are parte si de umbra naturala, gratie pinilor din spate. 

Se recomanda sa ai la tine si incaltamintea speciala pentru apa, caci pe unele portiuni la intrarea in mare exista pietre. 

Elia este apreciata si pentru zonele sale de plaja cu aspect mai salbatic, desi acestea alterneaza cu segmentele amenajate cu sezlonguri si umbrele, administrate de unitatile de cazare din prima linie. 

Mai multe detalii despre plaja din Elia gasesti aici: Elia Beach Sithonia, plaja linistita dintre Nikiti si Neos Marmaras

Nikiti, una dintre cele mai dezvoltate statiuni ale Sithoniei 

Am revenit aproape de intrarea pe brat, in statiunea Nikiti, poate cea mai cunoscuta din Sithonia, cu rol de capitala administrativa. 

Nikiti abunda in hoteluri, vile, restaurante, magazine, fiind si una dintre cele mai aglomerate statiuni in miez de vara.  

Plaja din Nikiti este foarte bine organizata, iar la intrarea in mare exista pietre pe cele mai multe dintre portiuni. 

Aici ai acces rapid la magazine mai mari, la o intreaga paleta de restaurante si taverne (multe dintre ele cu acea vitrina cu peste proaspat la intrare), loc de joaca pentru copii, iar daca se intampla sa te nimeresti in Nikiti in zilele de vineri, poti merge la targul cu produse locale organizat saptamanal. 

Si despre Nikiti ti-am pregatit un articol separat, cu mai multe informatii, la noi pe blog: Nikiti, capitala administrativa a bratului Sithonia si aproape totul despre vacantele aici

In loc de concluzie

Bratul Sithonia este renumit pentru plajele sale cat se poate de fermecatoare, insa si pentru faptul ca are statiuni potrivite tuturor tipurilor de vacante. 

Daca ai in plan sa ajungi in Sithonia, iti dorim vacanta placuta si cat mai multa relaxare/distractie, in locul care ti se potriveste cel mai bine. 

Totodata, te asteptam pe site cu o multime de oferte tentante vacante Sithonia, din toate statiunile cunoscute ale bratului!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?