Cat costa o vacanta pe litoralul bulgaresc

Litoralul bulgaresc este destinatia de vacanta de peste hotare aflata pe locul 1 in topul preferintelor turistilor romani atunci cand vine vorba de vacanta de vara, iar motivele pentru care Bulgaria ocupa acest loc sunt destul de numeroase. Cu toate acestea, este firesc ca intai de toate, cei care intentioneaza sa-si petreaca vacanta aici sa-si puna intrebari cu privire la costurile pe care le implica o experienta de acest gen. 

Gasesti in cele ce urmeaza detalii referitoare la preturile unei vacante pe litoralul bulgaresc, in functie de bugetul pe care-l ai la dispozitie, de perioada in care alegi sa calatoresti, de momentul in care alegi sa-ti achizitionezi vacanta, alaturi de multe alte informatii despre preturile din Bulgaria. 

Bineinteles, pentru ca ne recomanda experienta de peste 15 ani in organizarea de vacante, in mod special in aceasta destinatie, ti-am pregatit la noi pe site si o multime de oferte litoral Bulgaria, cu sute de hoteluri bune si foarte bune din toate statiunile cunoscute.

La noi pe blog vei gasi si un articol cu informatii generale despre banii bulgaresti, locurile in care poti schimba bani si alte detalii care se pot dovedi utile intr-o vacanta la vecinii bulgari: Despre bani si preturi in Bulgaria. Informatii folositoare daca te pregatesti sa pleci in vacanta

Bugetul tau de vacanta

Bugetul personal este cel mai important criteriu dupa care te vei ghida atunci cand planifici o vacanta. Litoralul bulgaresc poate fi considerat o destinatie turistica pentru toate buzunarele, prin urmare, in functie de bugetul pe care il stabilesti, vei putea gasi cazare si respectiv serviciile aferente pentru toate posibilitatile. 

Cel mai intalnit regim de cazare pe litoralul bulgaresc este cel all inclusive, ceea ce inseamna ca turistii au asigurate la hotel cele trei mese principale pe zi, bauturi locale, alaturi de alte eventuale facilitati. Sigur, exista hoteluri cu servicii all inclusive de baza, dar si hotelurile foarte bine cotate, cu servicii superioare (ultra all inclusive). 

Preturi incepand cu 360 euro pentru un sejur de 7 nopti

Spre exemplu, un sejur de 7 nopti la mare in Bulgaria, pentru o familie cu un copil si doi adulti, poate avea un pret incepand cu 360 euro la un hotel de 3 stele cu mic dejun inclus si servicii modeste (Hotel Ambassador), si pana la aproximativ 2100 euro la unul dintre cele mai bune resorturi de pe intreg litoralul (Reina del Mar), cu regim de cazare ultra all inclusive. (preturile au fost simulate in data de 19 iunie 2023, pentru perioada 21 iunie – 28 iunie). Tine cont ca tarifele pot suferi eventuale modificari intre timp. 

Asadar, pretul unei vacante pe litoralul bulgaresc este dictat intai de toate de posibilitatile fiecarui turist in parte, insa, in linii generale, putem spune ca aceasta destinatie este una dintre cele mai accesibile, mai ales ca este si apropiata de casa, ceea ce inseamna ca trasportul nu va presupune costuri foarte mari. 

Preturi mai mari in 2023

Cel mai convenabil regim de cazare se dovedeste a fi cel all inclusive, caci te va scuti de cheltuielile de la restaurante si, indiferent de bugetul pe care il ai alocat pentru vacanta, vei iesi in castig. 

Totusi, e bine de avut in vedere ca in comparatie cu sezoanele trecute, anul acesta se anunta o crestere a preturilor si in turism – atat la cazare, cat si la restaurante si alte servicii. Stim cu totii ca aceasta crestere este intalnita in multe sectoare si in majoritatea destinatiilor turistice.

Sezonul turistic 2023 se afla pe o panta usor ascendenta din punct de vedere al rezervarilor, desi o parte dintre turisti isi pun inevitabil intrebari referitoare la cresterea preturilor. Insa, realitatea este ca preturile au pornit pe o panta ascendenta in absolut toate sectoarele, in ceea ce priveste bunurile de consum si utilitatile, ceea ce inseamna ca automat aceste cresteri vor fi resimtite si in turism.

Sunt din ce in ce mai remarcate ofertele last minute bune, de aceea, recomandam turistilor sa urmareasca in timp real ofertele agentiilor de turism.

Perioada in care alegi sa calatoresti pe litoralul bulgaresc

Un alt criteriu care dicteaza pretul vacantei tale la mare in Bulgaria este si perioada in care alegi sa calatoresti. Trebuie sa stii din start ca o vacanta la jumatatea lunii septembrie poate fi semnficativ mai convenabila la pret decat o vacanta la inceput de august, in varf de sezon. Desigur, fiecare perioada vine cu avantajele si dezavantajele sale. 

Vacante litoral Bulgaria, mai ieftine in extrasezon

Spre exemplu, un sejur de 7 zile pentru doi adulti si un copil, la un hotel de 4 stele din Sunny Beach (Effect Grand Victoria Hotel) are un pret de 1649 euro in perioada 29.07 – 05.08, in timp ce pentru perioada 09.09 – 16.09, la acelasi hotel, tot 7 nopti de cazare costa 777 euro. Acest hotel ofera cazare in regim all inclusive si este unul dintre hotelurile bine cotate din cea mai animata statiune a litoralului bulgaresc – Sunny Beach. Si in acest caz, preturile au fost simulate in data de 19 iunie 2023 si pot suferi modificari pe parcurs. 

Prin urmare, daca esti nevoit sa-ti faci vacanta in varf de sezon (in lunile iulie si august) pe litoralul bulgaresc, vei avea parte de temperaturi ridicate, dar si de preturi ceva mai mari. Totodata, daca nu esti prieten cu aglomeratia si agitatia, e posibil sa vrei sa optezi fie pentru o statiune mai linistita (precum Obzor, Kavarna, Kranevo, Constantin si Elena), fie pentru o vacanta in extrasezon (mai, iunie sau septembrie). 

statiunea obzor bulgaria

Vremea litoral Bulgaria, mai calduroasa in partea de sud

E important de stiut ca in partea de sud a litoralului bulgaresc, vremea permite prelungirea sezonului estival pana in a doua jumatate a lunii septembrie, in unele cazuri, poate chiar inceput de octombrie, caci temperaturile sunt cu 1-3 grade mai ridicate. 

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si articolul: Vremea Bulgaria in sezonul cald. Unde gasesti cele mai ridicate temperaturi pe litoral si alte informatii utile

Iar daca esti tentat sa-ti faci totusi vacanta in extrasezon, alaturi de cei mici, si simti ca nu gasesti pentru moment suficient de multe motive cat sa prinzi curaj, ti-ar putea fi de folos si informatiile de aici: Argumente pro pentru o vacanta cu copiii la mare, in extrasezon

HINT: Litoralul bulgaresc ramane destul de ofertant si pentru acei turisti care nimeresc aici in vacanta, intr-o perioada ploioasa: Ce poti sa faci pe litoralul bulgaresc daca ploua. Activitati si locuri care pot fi vizitate atunci cand vremea nu tine cu tine

Momentul in care iti cumperi vacanta in Bulgaria

Nu doar perioada in care mergi in vacanta poate defini costul experientei tale, ci si perioada in care alegi sa o achizitionezi. In general, daca decizi sa cumperi o vacanta relativ aproape de data la care ar trebui sa pleci (cu cateva saptamani – o luna, doua luni inainte) sunt sanse sa platesti o suma mai mare decat daca ai cumpara aceeasi vacanta printr-o oferta early booking sau chiar si last minute. 

Oferte earlybooking litoral Bulgaria

Ofertele de tip earlybooking pentru litoral Bulgaria pot aparea chiar si cu 6 luni inaintea deschiderii sezonului (spre exemplu, in 2022 au aparut in luna noiembrie), reprezentand o situatie de win-win pentru fiecare dintre cele doua parti.

Turistul iese in castig pentru ca achizitioneaza o vacanta la un pret mai bun, asigurandu-si totodata camera care in plin sezon se da mult mai repede, iar hotelierii au o serie de incasari in timpul sezonului rece, fapt ce-i ajuta sa investeasca in afacere. 

Mai mult, perioada pandemiei, dar si sezoanele trecute (verile 2021- 2022) ne-au aratat ca oamenii isi doresc in numar din ce in ce mai mare sa plece in vacante, tocmai pentru ca au fost privati intr-o oarecare maniera de aceasta placere in timpul restrictiilor. De aceea, in plin sezon, gradul de ocupare (inclusiv pe litoralul bulgaresc) poate atinge un nou record. In acest caz, achizitionarea unei vacante printr-o oferta de tip earlybooking poate fi foarte avantajoasa. 

Desigur, sunt si ofertele last minute de care poti profita in anumite situatii, insa acestea presupun o plecare foarte apropiata de data in care achizitionezi pachetul de servicii. Si in acest caz te vei putea bucura de un pret mai bun, mai ales ca in aceasta vara se anunta oferte last minute destul de avantajoase.

Pe acest subiect, iti recomandam si articolul: Ce inseamna early booking si avantajele sale in 2022. Cum te ajuta pandemia sa ai cele mai flexibile beneficii?

Sursa din care iti cumperi vacanta pe litoralul bulgaresc

Nu ar fi rau sa nu uitam nici de sursele din care-ti poti achizitiona vacanta, caci sunt sanse mari sa observi ca preturile pentru aceeasi perioada pot fi diferite – aspect remarcat si in cazul litoralului bulgaresc. 

Achizitionarea vacantei printr-o agentie de turism

Daca alegi sa-ti cumperi vacanta printr-o agentie de turism specializata pe destinatia in care urmeaza sa calatoresti, e posibil sa poti beneficia de preturi mai convenabile, caci operatorii care vand pachete de vacanta in numar ridicat catre anumite destinatii beneficiaza si de preturi mai bune de la unitatile hoteliere.

Asadar, sunt sanse sa observi diferente semnficative intre o vacanta la mare in Bulgaria achizitionata “la liber” vs. o vacanta achizionata printr-o agentie de turism.

Beneficiile unei vacante luate prin agentie

Daca simti ca nu ai adunat inca toate argumentele ca sa optezi pentru o agentie de turism, ti-ar putea fi de folos informatiile din articolul: 10 motive sa-ti rezervi vacanta printr-o agentie de turism

Sigur, o agentie de turism buna iti va oferi si detaliile de care ai nevoie in ceea ce priveste destinatia ta de vacanta si te va directiona catre cea mai potrivita varianta de hotel, in functie de cerintele tale. 

Travel Planner este o agentie de turism cu o experienta de peste 15 ani in domeniu, specializata pe destinatii precum litoral Bulgaria, Grecia si Turcia. 

Hotelul ales de tine pentru vacanta litoral Bulgaria

Hotelul pe care-l vei selecta pentru a-ti petrece vacanta la mare in Bulgaria tine in primul rand de bugetul pe care l-ai stabilit pentru aceasta experienta, dar si de recomandarile care-ti sunt facute sau de inspiratia pe care o ai.

Sunt multe hoteluri cu review-uri bune si chiar excelente pe litoralul bulgaresc, insa o vacanta reusita poate depinde de felul in care te simti cat esti cazat, asadar acorda atentie acestui aspect atunci cand alegi locul in care urmeaza sa-ti petreci zilele libere. Bineinteles, si preturile vor varia in functie de numarul de stele al fiecarui hotel, dar si in functie de calitatea serviciilor incluse.

Preturi hoteluri de 5 stele litoral Bulgaria

Hotelurile de 5 stele de pe litoralul bulgaresc sunt in numar destul de mare si se gasesc in fiecare statiune cunoscuta. Dintre toate, am putea spune ca Reina del Mar din Obzor este unul dintre cele mai bune, gratie serviciilor pe care le ofera, dar si felului in care arata. Gasesti mai jos o lista cu cateva simulari de preturi la hoteluri de 5 stele litoral Bulgaria, atat in sezon, cat si in extrasezon.

Preturile de mai jos sunt pentru un sejur de 7 nopti, 2 adulti si un copil. Preturile au fost simulate in data de 19 iunie 2023 si pot suferi modificari pe parcurs.

  • Reina del Mar (Obzor), all inclusive: pentru perioada 23.07- 30.07 – 2944 euro, pentru perioada 10.09 – 17.09 – 2110 euro
  • Maritim Paradise Blue Hotel & SPA (Albena) demipensiune: pentru perioada 23.07- 30.07 – 1903 euro , pentru perioada 10.09 – 17.09 – 1300 euro
  • Melia Grand Hermitage (Nisipurile de Aur) all inclusive: pentru perioada 23.07- 30.07 – 1686 euro , pentru perioada 10.09 – 17.09 – 880 euro
  • Amelia Hotel (Albena) all inclusive: pentru perioada 23.07- 30.07 – 2150 euro , pentru perioada 10.09 – 17.09 – 1268 euro

Preturi hoteluri de 4 stele litoral Bulgaria

In general, hotelurile de pe litoralul bulgaresc cotate cu 4 stele sunt preferatele romanilor, caci au un raport calitate/pret ok, servicii bune, iar regimul de cazare all inclusive implica mese bine organizate, cu feluri de mancare variate, descrise ca fiind gustoase.

Preturile exemplificate mai jos sunt, ca si in cazul hotelurilor de 5 stele, simulate penntru un sejur de 7 nopti, 2 adulti si un copil. Si aceste preturi au fost simulate in data de 19 iunie 2023 si pot suferi modificari pe parcurs.

  • HVD Clubhotel Miramar (Obzor) all inclusive: pentru perioada 23.07- 30.07 – 2011 euro , pentru perioada 10.09 – 17.09 – 1160 euro
  • Kaliakra Beach Hotel (Albena) all inclusive: pentru perioada 23.07- 30.07 – 1615 euro , pentru perioada 10.09 – 17.09 – 941 euro
  • Hotel Melia (Sunny Beach) all inclusive: pentru perioada 23.07- 30.07 – 1555 euro , pentru perioada 10.09 – 17.09 – 943 euro
  • Effect Algara Beach Hotel (Kranevo) all inclusive: pentru perioada 23.07- 30.07 – 1918 euro , pentru perioada 10.09 – 17.09 – 1223 euro

Hotelurile de 3 stele, o varianta mai putin solicitata

Spre deosebire de hotelurile cotate cu 4 stele, cele de 3 stele sunt mai putin solicitate de catre turistii romani care-si fac vacantele pe litoralul bulgaresc. In general, acestia cauta sa se poata bucura de confort si de servicii bune si foarte bune, insa exista si cateva hoteluri cotate cu 3 stele care pot asigura o cazare decenta in regim all inclusive.

Printre variantele de hoteluri de 3 stele se numara Excelsior (in Nisipurile de Aur), unde te vei putea caza in regim all inclusive, dar si Nona (in Albena), la fel, tot cu regim all inclusive. Daca nu ai luat inca o decizie cu privire la hotelul in care urmeaza sa te cazezi in timpul vacantei tale pe litoralul bulgaresc, iti recomandam sa arunci o privire si pe selectia din acest articol: Top 12 cele mai bine cotate hoteluri de pe litoralul bulgaresc

Cat costa drumul pana la mare in Bulgaria 

In ceea ce priveste concediile la mare in Bulgaria, cei mai multi dintre turistii romani vin cu masina personala la destinatie. Ramane si varianta autocarului, aleasa de o mica parte dintre acestia, iar varianta transportului cu avionul este de cele mai multe ori scoasa categoric din calcul. 

Costurile unui drum cu masina catre litoralul bulgaresc

Un drum cu masina pana pe litoralul bulgaresc implica intai de toate taxele de drum, respectiv vigneta bulgareasca si alte taxe precum taxa de pod de la Ruse, in valoare de 3 euro/sens. 

Pe de alta parte, daca vii catre litoralul bulgaresc din zona litoralului romanesc, respectiv pe la Vama Veche sau pe la Negru Voda, vei avea de achitat doar vigneta bulgareasca in valoare de 15 leva. Totusi, daca pleci din Bucuresti sau din alta parte a tarii si esti nevoit sa mergi pe Autostrada Soarelui, vei avea de achitat si taxa de pod de la Fetesti (in valoare de aproximativ 3 euro/sens).

UPDATE: incepand cu data de 1 ianuarie 2023, vigneta bulgareasca s-a ieftinit cu 10%, ceea ce inseamna ca pentru o saptamana vei plati 13 leva, iar pentru o luna 27 leva.

Pret carburanti in Bulgaria

Benzina trebuie trecuta, de asemenea, pe lista costurilor de drum. Poti alimenta in Romania, iar daca ai nevoie, poti realimenta si in Bulgaria, caci preturile vor fi asemanatoare. In iunie 2023, preturile la benzinariile din Bulgaria arata cam asa: 

  • pret benzina A95 – 2,55 BGN/litru
  • pret bezina A98 – 3,01 BGN/litru
  • pret benzina A98+ – 2,96 BGN/litru
  • pret motorina – 2,47 BGN/litru
  • pret DSL+ – 2,83 BGN/litru
  • pret GPL – 0,95 BGN/litru

Le gasesti actualizate la zi aici, iar la noi pe blog gasesti un articol cu informatii utile despre carburanti si benzinarii la care este recomandat sa alimentezi in Bulgaria: Pret benzina Bulgaria si cele mai recomandate benzinarii din care sa alimentezi pe parcursul vacantei

Costuri parcare litoral Bulgaria

De luat in calcul este si costul parcarii – pe care fie o vei avea asigurata gratuit la hotel, fie va trebui sa o platesti. Spre exemplu, in Sunny Beach, o ora de parcare in centrul statiunii costa in jur de 3 leva, respectiv intre 10-20 leva/zi in functie de locatie. 

Parcarea din Albena este gandita astfel incat sa protejeze mediul inconjurator si este impartita pe zone colorate. Zona galbena este gratuita, insa se afla si cel mai departe de malul marii, iar zona verde este cea mai costisitoare si se afla in imediata apropiere a plajei. 

Parcarea in Nisipurile de Aur costa in jur de 10-15 leva/zi la hotelurile care asigura parcare contra cost la exterior, in timp ce in parcarile subterane, preturile sunt ceva mai ridicate: 20-30 leva/zi. In statiune, parcarea se poate taxa si in functie de numarul de ore stationate, la tarife de aproximativ 2-3 leva/ora.

Citeste si: Despre parcare pe litoralul bulgaresc. Cat costa si unde poti parca in principalele statiuni

HINT: Daca te pregatesti pentru un drum cu masina in Bulgaria, te-ar putea interesa si articolul: Conditii de calatorie si sfaturi practice pentru o vacanta in Bulgaria. Ce e bine de stiut

Cat costa intrarile la atractii si obiective turistice in Bulgaria

Daca ai in plan ca in timpul vacantei tale in Bulgaria sa explorezi teritorii noi si sa vizitezi atractiile zonei in care esti cazat, trebuie sa stii ca tarifele de intrare la obiective au in general preturi rezonabile. Mai mult, copiii mici beneficiaza in multe dintre cazuri de gratuitate. 

Preturi intrari la parcuri acvatice litoral Bulgaria

Spre exemplu, la parcul acvatic din Albena (AquaPark Aquamania), tarifele de intrare arata cam asa: 

Preturi full day (luni – duminica)

  • adulti + copii cu inaltimea de peste 120 cm – intre 43-45 leva/persoana (in functie de perioada vacantei, sezon sau extrasezon)
  • copii cu inaltimea intre 91 cm – 120 cm – 22 leva/persoana
  • copii cu inaltimea pana la 90 cm – acces gratuit

Preturi half day, incepand cu ora 14.00 (luni pana duminica)

  • adulti cu inaltimea de peste 120 cm – 32 leva/persoana
  • copii cu inaltimea intre 91 cm – 120 cm – 16 -18 leva/persoana 
  • copii cu inaltimea pana la 90 cm – acces gratuit

La parcul acvatic Action Aquapark din Sunny Beach, preturile practicate sunt urmatoarele: vizitatori cu o inaltime mai mare de 130 cm – 54 leva/persoana, vizitatori cu o inaltime intre 90 cm- 130 cm – 27 leva/persoana, vizitatori cu varsta de peste 65 de ani  – 27 leva/persoana, vizitatori cu inaltimea de pana la 90 cm – intrare gratuita. 

action aquapark sunny beach

Preturi intrari la obiectivele turistice de pe litoralul bulgaresc

O vizita la Castelul Reginei Maria din Balcic costa 15 leva/adult, iar daca vrei sa vizitezi si frumoasa gradina botanica de aici, va trebui sa platesti inca 7 leva. Pe de alta parte, daca te afli in zona Sozopol si vrei sa vizitezi Castelul Ravadinovo, vei scoate din buzunar 15 euro/adult, 7.5 euro/copil cu varsta intre 7-11 ani si 10 euro/copil cu varsta intre 12-17 ani. Copiii mai mici de 7 ani au intrarea gratuita. 

Daca te afli in Sunny Beach si vrei sa-i duci pe cei mici la Camel Park, trebuie sa stii ca intrarea costa 10 leva pentru copiii cu varsta de pana la 12 ani si 20 leva/adulti, iar daca vrei sa va indreptati catre pista de karting, e bine sa iei in calcul preturi putin mai mari: aproximativ 60 leva/15 minute pe circuit.

Atractii fara taxa de intrare pe litoralul vecinilor bulgari

Litoralul bulgaresc isi asteapta vizitatorii si cu multe atractii naturale, unde nu exista taxa de intrare. Stancile de la Tyulenovo, Capul Kaliakra, Capul Emine, plajele salbatice din Bulgaria sunt doar cateva exemple de locuri in care nu vei fi nevoit sa platesti nimic pentru a te bucura de peisaje wow. 

Pe aceasta tema, iti recomandam si articolul: Topul atractiilor de pe litoralul bulgaresc. Ce sa vizitezi daca mergi la mare in Bulgaria

Preturi la plaja in Bulgaria 

Sigur, plajele din Bulgaria raman principala atractie a celor care vin sa-si faca vacantele aici, iar pentru cei care aleg sa mearga la plaje amenajate, preturile pentru inchirierea sezlongurilor si a umbrelelor reprezinta un subiect de interes. 

Exista hoteluri care ofera gratuit sezlonguri si umbrele, in limita locurilor disponibile, dar si hoteluri sau plaje unde acest serviciu este contra cost. 

Daca esti cazat intr-o statiune mai putin animata si vii spre exemplu sa faci plaja in Sunny Beach, ia in considerare ca pentru un sezlong ar trebui sa platesti in jur de 10-12 leva, in functie de zona in care alegi sa stai. 

sunny beach plaja

In Nisipurile de Aur, pentru un set de sezlonguri si o umbrela, ar trebui sa platesti intre 10-15 euro (intre 20-30 leva). In Albena, preturile pentru sezlonguri si umbrele sunt mai scazute, iar daca esti cazat in statiune, le primesti gratuit. 

In Nessebar, un sezlong la plaja costa in jur de 8 leva, iar in Sozopol, daca mergi spre exemplu la una dintre plajele private bine amenajate, pentru doua sezlonguri si o umbrela vei plati in jur de 24 leva, iar pentru un baldachin, aproximativ 30 leva. 

Vacanta ta in Bulgaria se apropie si ai vrea sa te pui mai bine in tema cu plajele recomandate in apropierea cazarii tale? Ti-ar putea fi de folos informatiile de aici: Ghid top plaje Bulgaria. Cele mai frumoase si mai bune plaje

Preturi la restaurantele de pe litoralul bulgaresc

Chiar daca majoritatea turistilor care vin la mare in Bulgaria se cazeaza in regim all inclusive, restaurantele de pe litoral sunt mereu aproape pline, iar meniurile, printre cele mai variate. Preturile sunt descrise ca fiind medii, cu sanse ca in 2023 sa fie putin mai mari comparativ cu sezoanele trecute. In meniuri vei regasi atat preparate traditionale bulgaresti, cat si fructe de mare (in mod special midii) si peste proaspat prins din Marea Neagra.

Preturi medii la restaurantele bulgaresti de la malul marii

Mancare

  • aperitive/gustari – intre 8-10 leva
  • salate – intre 5-12 leva
  • portie de salata de icre – 7 leva 
  • supe/ciorbe – 7 leva
  • midii la tigaie – 10 leva
  • calamar pane (200g) – 20 leva
  • hamsii (250 g) – 10 leva
  • zargan (250 g) – 20 leva
  • piept de pui la gratar cu garnitura – 14 leva

Bauturi

  • apa plata 250 ml -2 leva
  • coca cola 250 ml – 3 leva
  • icea tea 250 ml – 3 leva
  • ceai cald – 1.5 leva
  • espresso – 2-3 leva
  • bere la draft – 3-4 leva
  • rakia – 5 leva

Desigur, ia in considerare ca preturile de mai sus sunt informative si ca pot varia de la o locatie la alta.  

HINT: Daca obisnuiesti sa mananci peste, te-ar putea interesa si: Ce feluri de peste si fructe de mare din Marea Neagra poti manca pe litoralul bulgaresc

Restaurante cu recomandari pe litoralul bulgaresc

Locuri bune de mancat pot fi Ferma de midii Dalboka, restaurantele din Nessebar, restaurantele din Sunny Beach, dar si restaurantele din Varna, considerate a fi unele dintre cele mai bune din intreaga Bulgarie. Unii dintre cititorii nostri recomanda si restaurantele din zona pietonala a orasului Burgas, unde un pranz cu peste proaspat si bere la discretie ajunge undeva la 40-42 leva. Desigur, fiecare statiune are locurile sale cu review-uri bune si recomandari din partea clientilor, asadar iti recomandam sa citesti aceste comentarii inainte sa alegi locul in care vei manca. 

In ceea ce priveste bauturile la beach bar-uri si in cluburile de noapte, asteapta-te la preturi usor mai ridicate in zona Sunny Beach, dar si la unele oferte de genul 1 cocktail + 1 gratis in unele cluburi si in anumite intervale orare. Pretul mediu pentru un cocktail alcoolic este de 10 leva. 

In loc de concluzie

O vacanta pe litoralul bulgaresc poate fi achizitionata la un pret foarte avantajos, dar si la un pret ceva mai ridicat daca vrei sa includa servicii de cea mai buna calitate, la un hotel foarte bine cotat. Depinde numai de tine care este bugetul pe care ai in plan sa-l aloci acestei experiente, insa pretul poate depinde si de perioada in care cumperi vacanta, perioada in care mergi sau sursa din care achizitionezi pachetul turistic. 

Speram ca informatiile de mai sus iti vor fi de ajutor in ceea ce priveste planificarea vacantei tale pe litoralul vecinilor si-ti reamintim ca la noi pe site te asteapta cele mai bune propuneri pentru vacanta litoral Bulgaria, cu o multime de variante din care sa poti selecta ce este pe placul tau.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?