Top excursii optionale Zanzibar. Care sunt cele mai populare tururi pe care le poti face pe insula

Zanzibar face parte din topul destinatiilor exotice din ce in ce mai atractive pentru turistii romani, gratie peisajelor sale fabuloase, a optiunilor variate de cazare, dar si a costurilor mai moderate comparativ cu alte destinatii similare. Pe langa plajele cu nisip fin si alb, care reprezinta principala atractie a insulei mari Zanzibar (Unguja Island), locul se mai distinge si printr-o serie de obiective cel putin interesante, dar si prin posibilitatea de a le vizita prin intermediul tururilor organizate. 

Operatorii locali organizeaza frecvent excursii catre insulele mici din imprejurimi, catre satele traditionale, excursii cu barca pe apa pentru iubitorii de snorkeling, dar si diferite tururi speciale, precum Spice Tour, Fishing Tour sau Dolphin Tour. 

Descopera cele mai cunoscute astfel de excursii optionale Zanzibar in cele ce urmeaza, alaturi de cateva alte sfaturi care sa-ti fie de folos la fata locului. 

Excursii optionale Zanzibar pe insula mare

Unguja Island este cea mai mare insula din arhipelagul Zanzibar si, cel mai probabil, locul in care te vei caza daca alegi sa-ti faci vacanta in aceasta destinatie exotica. Mai este cunoscuta si sub denumirea de Zanzibar Island, are o lungime de circa 85 kilometri si o latime de circa 30 kilometri. Unguja Island se afla la o distanta de aproximativ 60 kilometri de a doua insula ca marime din arhipelag, Pemba Island, si este inconjurata de mai multe alte insule micute. 

Stone Town este centrul istoric al capitalei Zanzibar City si este localizat in partea de vest a insulei. Il poti explora de unul singur sau prin intermediul unui tur organizat de tipul Stone Town Walking Tour, caci gazduieste mai multe cladiri istorice si alte obiective importante precum Old Fort, Forodhani Gardens, Casa Minunilor, Freddy Mercury Museum, Palatul Mtoni, Catedrala Anglicana, Vechiul Dispensar, Darajani Market si altele. 

Le poti bifa in mare majoritate intr-o singura zi, pentru ca distantele intre ele nu sunt mari, insa te vei orienta mai bine pe stradutele inguste de aici daca vei avea alaturi un ghid, care sa-ti si explice tot ce vei vedea. 

Zanzibar Village Tour este o alta varianta de excursie optionala la care te poti inscrie, daca vrei sa iesi din zona in care esti cazat pentru a explora viata localnicilor din Zanzibar. Din experienta proprie, iti putem spune ca un astfel de tur te va impresiona si te va face sa apreciezi mai mult lucrurile simple care te inconjoara. Aceste tururi se pot organiza in sate precum Kizimkazi, Nungwi, Paje, Jambiani si altele. 

Jozani Forest este o alta atractie a insulei, localizata relativ central, la circa 42 kilometri departare de Stone Town. Vei putea vizita aici padurea tropicala care este casa pentru simpaticele maimute rosii colobus, insa si alte parti ale Parcului National Jozani Chwaka Bay, respectiv padurea de mangrove si padurea de mahon.

Jozani Forest poate fi bifata in aceeasi zi cu asezarile Paje si Jambiani, localizate nu departe, la aproximativ 20 kilometri distanta, in partea de sud-est a insulei. 

La noi pe site gasesti un articol dedicat exclusiv acestui loc, cu fotografii surprinse de noi chiar in timpul turului: Jozani Forest, padurea tropicala din Zanzibar pe care nu trebuie sa o ratezi daca-ti faci vacanta aici

Restaurantul The Rock Zanzibar si snorkeling-ul la Blue Lagoon fac obiectul unui alt tur destul de prezent in oferta operatorilor locali. In prima instanta, vei putea observa faimosul restaurant care troneaza pe o stanca in mijlocul apei (devenit altfel un fel de simbol al Zanzibarului, caci fotografiile de aici sunt folosite pentru pliante si in publicatii de profil), urmand ca ulterior sa admiri frumusetea vietii subacvatice la o sesiune de snorkeling. 

Pentru a lua masa la The Rock Zanzibar iti trebuie insa o rezervare, iar preturile la mancare sunt destul de piperate, asadar intreaba operatorul ce anume este inclus in costul excursiei tale. 

Spice Tour Zanzibar este o alta excursie optionala care, desi poate nu pare extrem de atractiva la prima vedere, reprezinta o adevarata incantare pentru pasionatii de bucatarie, dar si pentru cei care vor sa cunoasca aceasta ramura a istoriei arhipelagului – care mai poarta si denumirea de Spice Islands. 

Unele dintre aceste tururi includ si un cooking class intr-o gospodarie locala, astfel incat sa poti invata cum anume se gateste cu fiecare condiment in parte si, in definitiv, cum sa le poti folosi ulterior chiar si la tine acasa 🙂 

Ti-am pregatit pe blog si un articol dedicat separat acestui tur al aromelor si al culorilor din Zanzibar: Spice Tour Zanzibar, una dintre cele mai des intalnite excursii optionale din aceasta insula

Mangapwani Coral Cave Tour, Stone Town Evening Walking Tour, Nungwi Natural Aquarium Tour, Kuza Kave Jambiani mai fac parte din randul excursiilor optionale cu o durata mai scurta pe care le vei gasi in oferta operatorilor locali. Durata medie a acestora este de aproximativ 2 ore, insa aceste obiective pot fi bifate si in cadrul unor excursii de-o zi, cu opriri in mai multe locuri. 

Excursii optionale Zanzibar pe apa

Sigur ca paleta extrem de ofertanta a excursiilor optionale care se organizeaza in Zanzibar este completata si de experientele pe mare, iar la acest capitol, insulele micute care inconjoara Unguja Island fac obiectul unor tururi de neuitat. 

Prison Island + Nakupenda Beach Tour este unul dintre cele mai populare tururi cu plecare din Zanzibar. Cele doua obiective sunt localizate destul de aproape de Stone Town, ceea ce inseamna ca timpul petrecut pe drum va fi unul rezonabil, daca pleci din portul de mici ambarcatiuni de aici. 

Prison Island gazduieste un sanctuar dedicat broastelor testoase, o unitate de cazare si cateva constructii vechi care pot fi vizitate, in timp ce Nakupenda Beach este o insula formata exclusiv din nisip fin si alb, care rasare in mijlocul oceanului pe timp de reflux. 

Peisajul de la Nakupenda este cat se poate de feeric, insa sfatul nostru este sa intrebi operatorul daca vei avea asigurat si un cort cu umbra cat timp vei sta pe aceasta plaja, pentru ca nu exista facilitati si organizare de niciun fel, atata vreme cat cel care organizeaza excursia nu ti le asigura. 

Safari Blue Cruise Zanzibar este un alt tip de excursie pe mare, la fel de celebru pe insula. Este organizat de mai multi operatori, desi o singura firma poarta acest nume cu licenta, si implica, de regula, transportul cu o barca dhow, pe care te vei imbarca in zona plajei Fumba, urmand sa faci mai multe opriri la snorkeling, la laguna cu mangrove din insula Kwale si la o alta mica insula formata dintr-o fasie de nisip. 

In unele cazuri, ai sanse sa poti observa chiar si delfini pe traseu, insa ia in considerare ca acest lucru nu este o certitudine, chiar daca vei vedea poate scris in titlul ofertei Dolphin Watching.

Dolphin Tour este organizat, de asemenea, in Zanzibar, in general in zona Kizimkazi, unde sunt sanse mai mari sa poti observa indragitele mamifere. 

Cu toate acestea, e bine sa optezi pentru varianta unui Ethical Dolphin Tour, pentru ca sunt unii operatori care alearga delfinii cu barcile cu motor sau chiar indeamna turistii sa sara in apa pentru a inota pe langa acestia, practici considerate mai putin etice si safe, atat pentru tine, cat si pentru delfini. 

Snorkeling Tour in imprejurimile insulei Mnemba este o alta varianta de experienta interesanta pe apa, pe parcursul careia vei putea sa observi viata subacvatica spectaculoasa gazduita de reciful de corali care inconjoara aceasta insula.

Atentie insa, aceasta excursie nu presupune si plimbarea pe insula Mnemba, pe care o poti vizita doar daca ai rezervata cazare aici.  

Excursia la Chumbe Island, localizata in sud-vestul insulei Unguja si devenita o rezervatie naturala privata, poate sa-ti ocupe o alta zi din timpul vacantei tale in Zanzibar. Reciful de corali de aici este descris ca fiind fascinant, iar experienta dureaza in jur de 7 ore, insa numarul de turisti care pot vizita simultan insula este unul limitat, asadar, trebuie sa-ti rezervi loc din timp.  

Alte excursii pentru snorkeling mai pot fi organizate si in zona insulei Tumbatu, in zona recifului de corali de la Kendwa, la reciful de corali de langa Stone Town, in imprejurimile Prison Island si in alte locuri similare. 

La noi pe blog te asteapta si un articol dedicat activitatilor acvatice din aceasta destinatie: Snorkeling si scuba diving in Zanzibar. Preturi, locuri potrivite si alte informatii utile

Preturi excursii optionale Zanzibar si alte informatii utile 

Pretul unei excursii optionale in Zanzibar poate varia atat in functie de operator, cat si in functie de serviciile pe care le vei avea incluse si in functie de distanta pe care urmeaza sa o parcurgi. 

Unele tururi (in mod special cele de 7-8 ore, au inclusa si masa de pranz, in unele cazuri – bauturi racoritoare, fructe exotice si altele), asadar pretul va fi unul evident mai mare comparativ cu al unei excursii care dureaza 2-3 ore si care include poate accesul la o singura atractie. 

Preturile unui tur in Zanzibar pornesc de la 15 dolari/persoana (pentru o experienta de 2 ore) si pot ajunge si la 50-70 dolari/persoana sau chiar mai mult, in cazul in care-ti doresti transport privat sau alte servicii premium.

Pretul unui trip catre Prison Island + Nakupenda Beach poate porni de la 35 dolari/persoana, insa poate creste daca implica si masa de pranz la Nakupenda, un day trip catre Chumbe Island costa 90 dolari/persoana, iar pretul pentru un Safari Blue Zanzibar porneste de la 45 dolari/persoana. 

In general, aceste excursii se achita in dolari, asadar nu trebuie sa-ti faci probleme daca nu ai suficienti bani schimbati in moneda locala. 

Te-ar putea interesa si: Preturi Zanzibar si alte informatii utile despre moneda, exchange si plati in aceasta destinatie

Pentru unele dintre aceste atractii (Prison Island, Nakupenda Beach si altele) este posibil si sa achiti separat transportul unui localnic cu barca, la fel cum este posibil si sa primesti diverse propuneri pentru astfel de tururi. Noi am ales varianta unui operator local licentiat, si ne-am simtit mai organizati si mai in siguranta. 

Cand pleci intr-o excursie optionala in Zanzibar, mai ales in cazul celor cu barca, e bine sa-ti iei la tine o sticla cu apa, crema cu factor ridicat de protectie, o sapca/palarie si incaltari speciale pentru apa (in multe dintre zone poti da de corali, arici de mare, etc). 

Cele mai multe dintre aceste tururi au incluse si preluarea, respectiv returul la hotel, ceea ce reprezinta un avantaj, pentru ca nu va trebui sa te mai organizezi pe cont propriu cu transportul pana la punctul de intalnire cu operatorul. 

Nu uita sa ceri detalii despre programul turului pe care l-ai ales, despre toate serviciile care sunt incluse, dar si despre timpul pe care-l vei avea la dispozitie in fiecare locatie in care vei opri. 

In loc de concluzie,

Atata vreme cat faci parte din randul celor exploratori, iar vacanta ta in Zanzibar nu presupune numai relaxare la plaja din apropierea hotelului, sansele sa te poti plictisi pe aceasta insula sunt zero. Vei avea de ales dintr-o varietate de tururi si de experiente incantatoare, pe care le vei gasi atat la birourile operatorilor locali din marile asezari, cat si, foarte probabil, la receptia hotelului tau sau pe net. 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Zanzibar?