Ghid plaje Corfu. Care sunt cele mai frumoase plaje din Corfu si clasificare in functie de aspect si particularitati

Insula Corfu isi bucura vizitatorii cu peste 200 km linie de coasta si aproximativ 100 de plaje, fie acestea localizate in dreptul statiunilor renumite, fie in golfuri izolate sau in alte zone mai putin dezvoltate. Putem spune ca insula Corfu ofera o varietate de experiente pentru fiecare tip de calator, asadar, indiferent de profilul vacantei tale, este absolut imposibil sa nu gasesti o plaja pe care sa o consideri potrivita.

In jur de 30 dintre plajele insulei au primit distinctia Blue Flag pentru buna organizare si mediul curat in care se afla, in timp ce altele au devenit celebre pentru cadrul natural spectaculos sau gratie obiectivele istorice aflate in imediata apropiere. 

Te invitam sa parcurgi, in cele ce urmeaza, un ghid al plajelor din Corfu, menit sa te ajute sa reperezi mai usor plajele potrivite cerintelor tale cata vreme te vei afla in vacanta aici. 

Si pentru ca ne-am facut un obicei din a organiza concedii reusite de mai bine de 15 ani, la noi pe site ti-am pregatit si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Cele mai frumoase plaje din Corfu 

Incepem, evident, cu sectiunea dedicata celor mai aspectuoase plaje pe care le poti explora in aceasta insula greceasca. Desigur, aprecierile pot avea o doza de subiectivism, caci in definitiv, cea mai frumoasa plaja din Corfu va fi aceea care se va plia perfect asteptarilor tale, insa ce trebuie neaparat sa retii este ca in Corfu exista locuri cu adevarat unice la malul marii. O parte dintre acestea pot deveni ceva mai aglomerate in plin sezon, din cauza popularitatii. 

Unele dintre cele mai frumoase plaje din Corfu sunt in zona statiunii Paleokastritsa, unde linia de coasta are un aspect fragmentat, cu mici golfuri ascunse, plaje cu perete stancos pe fundal, dar si plaje bine organizate, cu aspect mai lat. 

Plaja Agios Spiridon are rol de plaja centrala in Paleokastritsa (atentie, exista o plaja cu aceeasi denumire si in partea de nord-est a insulei). Este formata din nisip si este marginita de stanci, fiind amenajata cu sezlonguri si umbrele. 

La distante rezonabile fata de centrul statiunii Paleokastritsa mai poti vizita si: 

  • plaja Ampelaki – la 400 metri de centru, mai putin aglomerata, cu parcare generoasa in apropiere
  • plaja Agios Petros – la 750 metri de centru, formata din nisip cu pietris, cu sezlonguri si umbrele amplasate pe platforme 
  • plaja Agia Triada – la 900 metri departare de centru, formata din nisip cu pietris, amenajata 
  • plaja barului La Grotta – la 1 kilometru departare de Paleokastritsa, cu acces in mare de pe stanci si platforme organizate cu sezlonguri (plaja nu este potrivita persoanelor cu mobilitate redusa si nici familiilor cu copii mici)
  • plaja satului Liapades – la 5,4 kilometri de Paleokastritsa, formata din nisip cu pietricele, organizata cu sezonguri si umbrele 
  • plaja Rovinia – la 5,5 km de Paleokastritsa, salbatica, lipsita de amenajare, formata din pietricele

Insula Corfu are si doua plaje cu dubla deschidere la mare. Interesant este ca acestea sunt localizate tot in apropiere de Paleokastritsa, ceea ce inseamna ca ai un motiv in plus sa ajungi aici. Este vorba despre plaja Limni Glyko (de dimensiuni mai micute) si despre celebra plaja Porto Timoni (mai mare), localizata in apropierea satului traditional Afionas

Plaja Limni Glyko se afla la 5 kilometri distanta de Paleokastritsa, intr-un cadru natural superb. Masinile se parcheaza la strada, iar din acest punct vei mai avea in jur de 10-15 minute de mers pe jos. 

Plaja Porto Timoni poate fi considerata (daca ne permitem sa fim subiectivi in acest caz), cea mai frumoasa plaja din Corfu, cel putin privita de sus, iar imaginile surprinse aici sunt de partea noastra 🙂 

Se poate ajunge la Porto Timoni fie pe jos, pornind din Afionas (plimbarea poate fi ceva mai solicitanta, circa 20 minute), fie cu barca (pe care o poti lua de la plaja Agios Georgios de Nord). 

Nu putem parasi zona Paleokastritsa pana nu mentionam si plajele accesibile doar de pe mare Chomi Beach (cunoscuta si cu denumirea de Paradise Beach), dar si Stelari Beach, ambele cu  perete stancos pe fundal. 

Plaja Stelari

Urcam mai apoi spre zona Sidari (nord-vestul insulei), unde se afla una dintre cele mai spectaculoase atractii naturale ale insulei – Canal D’Amour. Stancile laterale ale canalului sunt despartite de o mica plaja nisipoasa, care devine insa foarte aglomerata in mijlocul verii. 

In partea de nord-est se afla statiunea Kassiopi, in imprejurimile careia se remarca o alta serie de plaje foarte aspectuoase. Prima dintre acestea poate fi plaja Bataria (dimensiuni medii, organizare buna, aglomeratie in iulie-august), insa mica peninsula pe care a fost ridicat Castelul Kassiopi gazduieste si alte locuri interesante la malul marii: plaja Kanoni, plaja Pipitos, Engagement Bay, etc. 

Plaja Bataria

Nu departe se afla si fascinanta plaja Avlaki, care troneaza in fata lacului Savoura, si care are atat segment amenajat cu sezlonguri, cat si foarte mult spatiu liber, cu aspect salbatic. 

Daca ar fi sa alegem o plaja frumoasa de pe coasta de vest a insulei, ne-am indrepta atentia plaja Barbati, premiata Blue Flag, cu un aspect mai ingust, insa cu o organizare foare buna.

Apa marii are in general acea nuanta turcoaz, pe unele portiuni exista umbra naturala, iar plaja este frecventata de regula de catre turistii mai tineri. Panta de intrare in mare este mai abrupta in zona plajei Barbati. 

Nu putem incheia acest capitol pana nu mentionam si una dintre plajele superbe din partea de sud-vest, respectiv plaja Halikounas, care desparte laguna Korission de mare printr-o fasie ingusta de nisip. 

Halikounas poate fi un loc ideal pentru pasionatii de fotografie cu drona, iar pe partea centrala gazduieste si un segment organizat cu sezlonguri si umbrele. 

Plaje cu nisip Corfu si plaje potrivite pentru familiile cu copii 

O alta categorie de plaje populare in Corfu este si cea a plajelor formate exclusiv din nisip, alese in mod frecvent si de catre familiile cu copii, gratie cadrului mai confortabil pe care-l ofera. 

Pornind din nordul insulei, ne indreptam atentia catre plaja Kalamaki (cu intrare lina in apa si o buna organizare, cu diferite servicii si facilitati la indemana), pentru ca mai apoi sa facem o scurta oprire la plaja Astrakeri, mai putin populara, ascunsa intre statiunile Sidari si Acharavi. 

Plaja Kalamaki

Plaja Sidari este, insa, una dintre cele mai cunoscute din zona, cu atat mai mult cu cat are distinctia Blue Flag. Aspectul sau este mai lat, iar intrarea lina in apa si nisipul fin o fac sa fie adesea frecventata si de catre familiile cu copii. 

Ajungem si in nord-vest, unde plajele Agios Stefanos Avliotes si Arillas mai pot face obiectul unei experiente reusite pentru cei care cauta mai mult confort cata vreme se relaxeaza la malul marii. Ambele sunt formate din nisip fin auriu si au o buna amenajare, cu mentiunea ca Agios Stefanos are un aspect mai lat. 

Plaja Arillas

Ramanem in zona si coboram pana la plaja statiunii Agios Georgios de Nord (Agios Georgios Pagon), care se intinde pe mai bine de 2 kilometri si care este formata majoritar din nisip (exista unele mici portiuni amestecate cu pietris).

Si in acest caz intalnim distinctia Blue Flag, alaturi de posibilitatea de a practica diferite sporturi acvatice si de a face excursii cu barca. 

In cea mai vestica zona a coastei gasim alte trei plaje nisipoase, toate remarcandu-se printr-o buna organizare si servicii in zona din spate. Plaja Glyfada este foarte populara, are o lungime de aproximativ 1 kilometru, iar in spate are o serie de taverne cu recenzii foarte bune.

Este urmata de plaja Kontogialos, care deserveste satul Pelekas, si care se remarca printr-o intrare lina in mare si prin diferite servicii la indemana (toalete, cabine de schimb, dusuri, taverne, mici magazine, etc.). 

Plaja Agios Gordios se afla putin mai jos, in dreptul statiunii cu acelasi nume, fiind localizata intr-unul dintre cele mai frumoase golfuri de pe intreaga insula.

Se intinde pe aproximativ 1,5 kilometri, este formata din nisip, insa la intrarea in mare exista pietre, ceea ce inseamna ca e bine sa iei cu tine acea incaltaminte speciala. Fiind o plaja cu deschidere larga catre mare, in zilele cu vant mai puternic, la Agios Gordios se pot forma valuri mari. 

Mergem catre sud si ne oprim in continuarea plajei Halikounas mentionata in capitolul anterior, unde se afla plaja Issos, care are atat segmente organizate cu sezlonguri si umbrele, cat si zona cu aspect salbatic si dune de nisip. 

Din acest punct incepe o alta insiruire de plaje nisipoase, care mai de care mai fermecatoare. Plaja Marathias se distinge printr-o buna amenajare pe portiunea centrala, dar si prin prezenta unui mic parc acvatic cu atractii gonflabile amplasate direct pe apa marii. 

Este urmata de plaja Gardenos si mai apoi de plaja Kanoula – ambele cu dimensiuni generoase si nisip auriu. Marathias, Gardenos si Kanoula se numara printre plajele aflate la indemana celor cazati in partea de sud a insulei, in statiuni precum Kavos, Lefkimmi, etc. 

Plaja Kanoula

Traversam insula si ajungem pe coasta de sud-est, unde se remarca plaja Bouka (usor de accesat daca esti cazat in zona golfului Lefkimmi) Desi nu concureaza in topul celor mai aspectuoase, este formata din nisip si are amenajare cu sezlonguri pe partea centrala.

Pornim in directia Corfu Town si facem o oprire in zona plajei Moraitika, atribuita statiunii cu acelasi nume, care este considerata a fi, iarasi, o varianta potrivita pentru familiile cu copii, prin prisma pantei line de intrare in apa. Cu toate acestea, este de retinut ca plaja Moraitika este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris.  

Alte plaje organizate din statiunile insulei Corfu 

Pentru ca spuneam ca numarul plajelor din Corfu se apropie de 100, este de la sine inteles ca mai toate statiunile din zona de coasta ofera un astfel de segment care sa-ti permita sa te relaxezi asa cum se cuvine. Chiar daca exemplele de mai jos nu fac parte neaparat din topul celor mai frumoase sau din topul celor mai potrivite pentru familiile cu copii, ele deservesc cu succes statiunile de care apartin si pot face obiectul unor experiente de neuitat cata vreme te bucuri de timpul petrecut in aceasta insula greceasca. 

Incepem insiruirea tot din partea de nord a insulei, unde ne asteapta si cea mai lunga plaja din Corfu, respectiv plaja Acharavi. Aceasta plaja formata din nisip cu pietris se uneste cu plaja statiunii Roda, remarcandu-se printr-o intindere generoasa, care nu exceleaza insa la capitolul latime.

Se recomanda incaltamintea speciala pentru apa, caci pot exista pietre in apropierea malului. In zona din spate sunt deschise mai multe taverne, beach baruri, mici magazine, centre de sporturi acvatice, iar de aici ai posibilitatea sa pleci in diferite croaziere/excursii pe mare. 

Intre statiunile Sidari si Agios Stefanos Avliotes se face observata si plaja Apotripiti, formata din nisip si cu dimensiuni medii. Aceasta poate fi o alternativa buna, in cazul cel mai probabil in care prinzi aglomeratie mare la Canal D’Amour. 

Coboram spre vest, trecand de zona Paleokastritsa si ale sale plaje rupte parca din taramuri exotice, si ajungem in zona micutei statiuni Ermones. Plaja Ermones isi intampina vizitatorii cu un cadru foarte potrivit pentru snorkeling, dar si cu o buna organizare pe zona centrala (mai lata). HINT: La mica distanta de Ermones poti vizita satul traditional Vatos

Intr-unul dintre golfuletele apropiate se afla si plaja Mirtiotissa, formata din nisip si cu un fundal stancos. Plaja este considerata o adevarata bijuterie de catre cei care prefera linistea si relaxarea, avand, in ultima perioada, si segment cu sezlonguri si umbrele de inchiriat.

Totodata, pe unele site-uri de specialitate, Mirtiotissa figureaza drept plaja de nudisti, iar turistii care au vizitat-o in ultimii ani spun ca au intalnit aici public mixt. 

Trecem de golful Agios Gordios si ne oprim putin si la plaja Paramonas, o alta plaja mai putin cunoscuta, insa potrivita pentru relaxare. Aspectul sau este mai ingust, iar lungimea atinge in jur de 500 de metri. In zona din spate are cateva unitati de cazare, dar si o taverna cu priveliste frumoasa catre mare. 

Pornim mai apoi spre cel mai sudic punct al insulei si facem o vizita la plaja Kavos, atribuita celei mai animate statiuni de pe insula. Kavos are amenajare din plin, o multime de baruri si taverne in zona din spate, petreceri pana la rasarit, posibilitatea de a practica diferite sporturi acvatice, fiind frecventata in mod special de catre publicul tanar, dornic de distractie. 

Incepem sa urcam spre est, unde ne atrag atentia plaja Boukari, plaja Agios Ioannis Peristeron si plaja Benitses, toate cu profil mai linistit, aspect mai ingust si cateva taverne traditionale localizate pe fundal. 

Plaja Benitses

Sarim peste zona plajelor din apropierea orasului Corfu Town, caci le vom aborda intr-un capitol separat, mai jos, si ajungem in nord-est, unde exista, de asemenea, o serie de locuri numai bune pentru cei care prefera starea de liniste si peisajele superbe cata vreme se relaxeaza la malul marii. 

Intre acestea, se remarca plaja Nissaki (exista doua segmente ce poarta aceeasi denumire, unul micut in zona de port a satului si un al doilea de dimensiuni mai mari, la 4 kilometri departare, in directia Kalami). 

Plaja Agni poate fi un loc bun in care sa iei masa si sa te bucuri de soare (pe fundalul sau exista o serie de taverne foarte apreciate), in timp ce plaja Kalami are o intindere mai generoasa, dar si o intrare mai abrupta in mare.

Plaja Kalami

Pornind mai apoi spre zona statiunii Kassiopi, plajele mentionate mai sus sunt urmate de plaja Kerasia, o adevarata oaza de relaxare, cu priveliste superba catre zona de coasta a Albaniei. 

Daca ai in plan sa te cazezi chiar in Kassiopi sau in imediata apropiere, trebuie sa stii ca in randul plajelor frumoase, dar mai putin cunoscute, se mai numara si plaja Kogevina, plaja Kalamionas si plaja Imerolia

Plaja Kogevina

Plaje apropiate de Corfu Town

Desigur, acordam o atentie aparte si celor care vor sa se cazeze chiar in marele oras Corfu Town sau la o distanta cat mai apropiata de acesta, intrucat capitala insulei gazduieste unele dintre cele mai importante atractii istorice, iar pentru a le putea vizita in majoritate, sunt necesare mai multe zile petrecute aici. 

Cele mai apropiate plaje in raport cu centrul orasului sunt plaja Faliraki (de dimensiuni micute, cunoscuta si cu denumirea de Alekos Beach, localizata in apropierea Muzeului de Arta Asiatica) si plaja Mon Repos (la 4 kilometri departare de centrul orasului, usor de accesat cu autobuzele locale care circula pe linia A2, formata din nisip si amenajata).

Plaja Faliraki

Pornind spre sud din Corfu Town, vei intalni si plajele statiunilor mai dezvoltate din vecinatate. Plaja Gouvia se numara printre acestea si este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris.

Ofera facilitati pentru persoanele cu dizabilitati, are amenajare cu sezlonguri si umbrele, si are centre de sporturi acvatice si taverne in apropiere. Aici te poti bucura de o vedere frumoasa catre peninsula care gazduieste Biserica Ypapanti. 

Plaja Dassia se afla in urmatorul golf dupa Gouvia. Este premiata cu Blue Flag, iar in partea de sud are un segment mai nisipos (cu o portiune administrata de resortul de 5 stele Ikos Dassia). In nord, plaja Dassia capata un aspect mai ingust, cu o promenada pe fundal si diferite baruri si restaurante. 

Plaja Ipsos poate fi, iarasi, o varianta la indemana celor cazati in apropiere de Corfu Town (intre centrul orasului si Ipsos sunt in jur de 15 kilometri).

Este premiata cu distinctia Blue Flag si are o lungime de circa 1 kilometru, fiind formata din pietris. Are un drum principal (destul de aglomerat in miez de vara) care trece chiar prin spatele plajei. 

Plaje salbatice Corfu 

Te numeri printre acei calatori care prefera sa stea cat mai departe de agitatie? Daca vrei sa te bucuri de mare si de soare intr-un loc cat mai putin atins de turismul in masa, trebuie sa stii ca insula Corfu gazduieste si o serie de plaje cu adevarat salbatice, unde sunetul valurilor, vantul si cadrul natural fermecator sunt principalele atribute. 

Asa cum ne-am creat deja obiceiul, vom face un nou ocol al insulei pornind din partea de nord, pentru a explora impreuna cateva dintre plajele salbatice din Corfu (nu uita ca si in primul capitol, dedicat celor mai frumoase plaje din Corfu, exista cateva exemple plaje salbatice mentionate – Rovinia, Limni Glyko, Porto Timoni, Chomi, Stelari).

Plaja Gialiskari se afla intre Kassiopi si Acharavi, are o forma triunghiulara si este formata dintr-un nisip grosier. Exista stanci si pietre la intrarea in mare, motiv pentru care e bine sa ai la tine acele incaltari speciale, iar din punct de vedere al serviciilor si facilitatilor, acestea lipsesc cu desavarsire. HINT: Nu o confunda cu plaja Yaliskari din vestul insulei.

Plaja Loggas e pozitionata putin mai jos de Capul Drastis, cum cobori catre Agios Stefanos Avliotes. Este unul dintre cele mai potrivite locuri din care poti admira apusul, fiind cunoscuta si cu denumirea de “Sunset Beach”. Plaja se desfasoara la poalele unei stanci verticale si poate fi accesata coborand pe o panta si ulterior o serie de trepte din beton. 

In zilele cu mare agitata, plaja Loggas poate fi inghitita complet de apa marii. In partea de sus a acestei plaje se afla 7th Heaven (peste 3500 de recenzii pe Google, majoritar pozitive), cu o mica platforma de sticla, ideala pentru fotografii reusite. 

Plaja Katevasidi este o alta plaja salbatica, aflata in extremitatea nordica a statiunii Agios Stefanos Avliotes. Masina se parcheaza la drumul principal, iar mai apoi se merge pe jos circa 900 metri pentru a ajunge la malul marii. Plaja este lipsita de amenajare si de servicii si este formata din nisip fin auriu. 

Trecem de zona Paleokastritsa si ale sale plaje superbe si facem un popas la plaja Iliodoros (localizata la 7,5 km departare de centrul Paleokastritsa). Iliodoros este, cu adevarat, acel gen de loc magnific, insa greu de accesat de pe uscat (exista un traseu de trekking, evaluat ca fiind destul de dificil). 

Cea mai buna modalitate prin care poti ajunge la aceasta plaja este de pe mare (poti lua o barca din portul Paleokastritsa). Plaja se afla intr-un golf retras, marginit de stanci si impanzit de vegetatie. Nu are umbra naturala aproape deloc. 

Plaja Giali se afla la circa 12,5 kilometri departare de Iliodoros, in directia Ermones, si este o alta plaja salbatica deosebit de apreciata. Si in acest caz, se recomanda accesul cu barca, pentru ca traseul pe jos implica traversarea unor zone foarte abrupte, coborare pe franghii si risc de accidentare crescut. 

Este formata din pietris de culoare deschisa, ce accentueaza acea nuanta superba de turcoaz a apei si poate fi un loc bun pentru snorkeling. 

Finalizam acest capitol cu una dintre cele mai sudice plaje din insula Corfu – plaja Arkoudilas, localizata la doar 2,6 kilometri departare de statiunea Kavos. 

Arkoudilas are o lungime de circa 1 kilometru si un aspect salbatic, chiar daca gazduieste si segment amenajat cu sezlonguri pe portiunea centrala. Catre extremitati, plaja este absolut superba, avand pe fundal perete de stanca. 

In loc de concluzie

Insula Corfu detine o sumedenie de plaje frumoase, pentru toate preferintele si toate tipurile de experiente. 

Speram ca ghidul plajelor din Corfu sa-ti fie de folos in a repera cele mai potrivite locatii pentru tine, iar daca ti-am starnit apetitul pentru escapadele in aceasta insula greceasca, nu uita sa arunci o privire la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?